Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SISUSTUSTULIAISIA RUOTSISTA


Vietimme joulun Lundissa serkuilla, ja aaton aattona ehdimme pyörähtämään vielä auki olevissa kaupoissa. Yksi näistä kaupoista oli Granit, jossa myydään kaikenlaista pientä kivaa kotiin. Värikoodina liikkeessä on valkoisen, harmaan ja mustan harmoninen liitto yhdistettynä puuhun. Ja sehän sopii minulle! Innostuin liikeessä kovasti, ja olisin voinut ostaa mukaani sieltä vaikka mitä, mutta matkalaukkuun piti mahduttaa vielä joululahjatkin.


Tämä ensimmäinen kuvissa näkyvä ostos löytyi kuitenkin Kööpenhaminan lentokentältä Illums Bolighusista. Olen aivan hulluna keramiikaan, ja vaikka koitankin pitää kotini mahdollisimman sälävapaana kenttänä, niin keramiikka on se heikko kohtani. Voisin kai sanoa keräileväni keraamisia valkoisia, hieman erikoisia astioita. Pidempään olinkin jo himotellut Jatta Lavin maitotölkin muotoista keraamista kaadinta, ja kun tämä suloinen pieni kermanekka nökötti hyllyllä kymmenen euron hintaan, mikään ei pidätellyt minua. Se oli saatava.


Ja tässä se nyt on. Varsin ihastuttava kapistus! Se pääsee kahvihetkiin mukaan.


Vaan mitäs sieltä Granitista sitten lähtikään mukaan? No matto tulevaan eteiseemme tietysti. Harmaa räsymatto, joka sopii täydellisesti puun väriselle lankkulattialle. Se on 150cm pitkä ja 90cm leveä. Se ei tule häiriintymään kuraisista kengistä (joskin suurin osa kurasta jäänee jo rappukäytävään) tai ranskanbulldogin tassuista. Matto tulee istumaan meidän eteiseemme juuri täydellisesti.


Matto verotti lompakkoani 40 euron verran, joten kutsuisin sitä edulliseksi. On kyllä todella harmi ettei Granit-ketju ole laajentanut Suomeen, tai myy edes nettikaupan kautta tavaraa. Mutta onpahan ainakin Tukholman reissuille odotettavaa.



Granitista tarttuivat mukaan myös betonisen näköiset tuikkukipot, joiden halkeillut pinta miellyttää kovasti silmääni. Olen aika huono polttamaan kynttilöitä, vaikka pidänkin niiden tuomasta tunnelmasta. Näiden kippojen myötä olenkin innostunut taas sytyttelemään elävää tulta ihan päiväsaikaankin, viikonloppujen aamiaispöytään tulee ihan erilainen tunnelma kun sytyttää muutaman kynttilän.


Semmoisia ostoksia olen viimeksi tehnyt. Mikä oli lempparisi?

35 kommenttia

  1. Ihana tämä sinun uusi blogisi! Ja ihania löytöjä, varsinkin tuikkukipot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Itekin oon tosi tyytyväinen noihin löytöihin.

      Poista
  2. voisin sanoa, että kaikki kovin mieluusti kelpuuttaisin:)

    VastaaPoista
  3. ihanat noi tuikkukipot!! Oon miettiny tollasten tekemistä ite kun ei oo just sopivia tullu vastaan..taitaa kyllä olla liian vaikeeta mun taidoilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö ooki! Niin ainahan se hommaan ryhtyminen on se vaikein juttu, eiks vaan :) Mä kyllä pulitin noista erittäin mielelläni 1,5e. Sillä hinnalla ei edes ite tekis.

      Poista
  4. Ah, enää muutama viikko et mäkin pääsen käymään Granitissa! En malta odottaa, vaikuttaa niin inspiroivalta kaupalta et oksat pois.

    Ja hei onnea uudelle blogille! Sulla on mieletön sisustusmaku, joten tää blogi nousee epäilemättä hyvin nopeasti yheksi lemppareista. Ulkoasu on kans ihan huippu, ei muuta ku jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli vaikka mitä ihanaa ostettavaa, kannattaa varautua :D Hei kiitos kovasti! Mä koitan pitää riman korkeella ja innon yllä :)

      Poista
  5. Tuikkukipot on upeet! En itsekään liiemmin (okei, ikinä) polttele kynttilöitä, mutta ton tyyppiset saattaisi muuttaa asian. Ainakin alkuhuuman ajaksi... Kivoja löytöjä oli muutkin.

    Mukavaa muuten kun eriytit sisustusjutut omaksi blogiksi. Tää näyttää oikein tyylikkäältä ja lupaavalta uudelta alulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mäkin vakuutun kokoajan enemmän siitä että tää oli hyvä ratkaisu :)

      Poista
  6. Mukana täälläkin. ;) Ihailen taas noita tuikkukippoja...

    VastaaPoista
  7. tuo kermanekka! pakko myöntää että cnbstä sun erilaisia kermaiikkapostauksia lueskellessa olen itsekin alkanut himoitsemaan todella samantyyppisiä astioita, varsinkin niitä valkoisia "ruttuisia" astioita :)

    lisää ihania astioita ja keramiikkaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niinkö, hauskaa :) Ne ruttuastiat on ihania, töissä aina hipelöin semmosia! Lisää keramiikkaa tulossa.

      Poista
  8. Ei vitsi, ihanaa kun vinkkasit tuosta kaupasta! :--) Tukholman matka kolkuttelee jo ovella, joten tuolla täytyy ainakin pistäytyä. Tykkään uuden blogisi tunnelmasta valtavasti, hyvä Peeta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että oli heti jotain hyötyä! Siellä oli mm. myös niitä hehkulamppujohtoja, jos semmoisista tykkää :) Kiitos kovasti kehusta.

      Poista
  9. kivoja löytöjä. erityisesti tuo keraaminen kaadin on älysöpö.

    VastaaPoista
  10. Uusi lukija ilmoittautuu! Löl ;--D Kaikki niin ihania juttuja kääk! Miten ihmeessä mä en oo törmänny ennen tohon Granitiin vaikka asuin Tukholmassa melkein vuoden? Ei vitsi mäki odotan että pääsen sisustamaan uutta kämppää, ainii ps. kerroinko että muutetaan siihen Karhupuiston kämbälään sittenkin! Tervetuloa sisustamaan sinnekin ;--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vain upouusi ja vieras lukijaneitokaiseni! Höh miten oot voinu olla törmäämättä Granitiin? Näyttäis kolmekin kappaletta löytyvän Tukholmasta. Ehkä ei vaan sattunu kohdalle :) Et kertonu että muutatte, jee vähänkö kivaa! Onnea!

      Poista
  11. Makeet noi betoniset tuikkukipot! Ja toi kermanekka on söpö, ite oon ostanu joskus samantyyliset, isomman ja pienemmän purkin missä lukee milk ja cream, hahaha jostain tarjoushallista. Mut ne on kyl hienot ja oli meinaan halvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvän löydön oot tehny :) Eipä toikaan tosiaan mun mielestä kovin kallis ollut, hih.

      Poista
    2. Haha joo ei kymppi kyllä paha oo, varsinkin kun toi on varmaan vähän laadukkaampi yksilö ku ne mun pari euroo maksaneet :D

      Poista
  12. Aaa, ja unohtu sanoa että banneri on erittäin jees! Hyvä Peeta :-)

    VastaaPoista
  13. Jee hieno banneri! Täytyy kyllä tunnustaa että jo sun CNB sisustusjuttuja lukiessa ajattelin ett voiku mäkin tahtosin hankkii tollasen tai varmaan kyllä meen käymään sun vinkkaamissa sisustusliikeissä, mut enhän mä sit oikeesti saa itteeni liikkeelle, höh. Parasta justiinsa on kun voi vaan naatiskella lukijana sun ihan mielettömän ihanista postauksista ja hyvästä mausta. Muutenkin oon enemmän hiplaaja tyyppiä sitten kun meen kauppoihin :) Varma lukijasi täälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! Niinno mutta sit jos jaksaa lähteä liikkeelle, niin ainakin tietää että minne suuntaisi :) Hauskaa että mun jutuista on iloa, tervetuloa tänne puolelle seurailemaan :)

      Poista
  14. Ihanaa kun laajensit uuden blogin muodossa! Sulla on niin samanlainen maku kuin mulla, mikä on vähän hassua koska ite en oo mikään valkoisen suurin ystävä sisustuksessa ja tykkään ehkä pikkusen rönsyilevämmästä tyylistä noin yleisesti. Mut sä et ookaan semmoi tylsä ja kliininen valkosella sisustava. Ja kivat materiaalit ja muodot ne kai väriä tärkeempiä onki. Plaaplaa. Pointti oli kuiteskii että jeejee! :---) lueskelen just läpi cnbtä, innostuin siitäki vasta hetki sitten kunnolla vaikka oon tienny sen ja sun olemassaolosta jo hyvän tovin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo sellanen ihan perus skandinaavinen moderni valkoinen tyyli ei muhunkaan täysin uppoo, mutta kyllä siitä väristä saa vaikka mitä muutakin irti! Ja onhan mullakin vaikka mitä muita värejä, vaikka nyt koitankin pyrkiä mahdollisimman valkoiseen. :--) Mäkin kyllä tykkään kovasti vintagesta ja itämaisesta fiiliksestä sisustuksessa, joten kyllä täälläkin rönsyillään! Mut hei loistavaa kuulla että sä oot innoissas tästä, mäkin oon. Ja mee ihmees selaa CNB:stä tägiä sisustus niin löydät varmasti kaikkea kivaa.

      Poista
  15. Apua, mun täytyy ehkä matkata Ruotsiin vaan näiden perässä - varsinkin toi kermanekka ja matto, ÄÄÄÄÄH!! Kiitos Peeta tästä ihanasta blogista, innolla seurailen nyt molempia ja yritän kunnostautua välillä kommentoimaankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah hyvää reissua sit vaan! Kermanekka tosin oli Tanskan puolelta, mutta samalta reissulta kuitenkin.. :) No olepas hyvä, toivottavasti tää täyttää sun odotukset! Kiva kun oot eksyny tännekin puolelle.

      Poista
  16. Granit on mun suosikkeja myös aina Tukholmassa visiteeratessa; jotain pientä kivaa kotiin mukaan, jep!
    Harmittelinkin juuri tänään jälleen kerran kun lokakuiselta reissulta en ostanut kaikkea mitä mieli teki ja nyt sitten vieläkin ottaa pattiin. No seuraavalla kerralla sitten:)
    Kivaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh ainahan sitä jotain ostettavaa olisi kaikkialla :D Ehkä parempi vain jättää jotain ei-niin-välttämätöntä ostamassa. Hei kiitos, ja hyvää viikon alkua sulle!

      Poista
  17. Upea blogi teille ja loistavia hankintoja olet tehnyt. Tykkään kovin.

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall