Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

DESIGNVUOSI 2012

World design capital 2012 on saatettu onnistuneesti loppuun, ja itse ainakin olen varsin tyytyväinen kuluneeseen vuoteen. Paljon oli nähtävää, tehtävää ja koettavaa. Keräsin kuvakansioistani otoksia tapahtumista, joissa viime vuonna tuli pyörittyä.


PAVILJONKI

Saimme kaupunkilaisten oman hengailupaikan Designmuseon viereen. Siellä järjestettiin paljon erilaisia tapahtumia ja paikalle sai mennä vaikka piknikille. Kävin tutustumasa Paviljonkiin ennen sen avajaisia, ja järjestinkin blogissani arvontaa sen puitteissa. Kesällä siellä tuli käytyä yhdellä keikalla ja askartelemassa. Tykkäsin kovasti sen arkkitehtuurista ja kalusteista.DESIGNMARKET

Lasipalatsilla järkättiin taas kesän alussa Design market, jonne on kiva mennä tekemään löytöjä ja bongailemaan uusia juttuja. Oma lempparini olivat Iina Vuorivirran keraamiset valaisimet ja vaasit, jotka kaikki tehdään samalla muotilla. Yhden vaasin ostinkin kotiini.
ARJEN AARTEITA

Suvilahteen kohosi konttikylä, joka kokosi yhteen designia maailmalta ja Suomesta. Sen kiertämisessä meni kyllä hyvin aikaa, mutta onneksi Sis. Deli + cafe oli paikalla tarjoilemassa hyvää kahvia. Oli mielenkiintoista nähdä miten erilaisia näytteillepanoja eri mailla oli.


KELLOHALLI

Helsingin ravintolamaailma sai uuden tapahtumapaikan, Kellohallin, vanhaan teurastamoon. Paikka oli kunnostettu vanhoja tiloja vaalien ja hyvää ruokaakin sieltä sai. Kävin katsastamassa keittiökirpputorin syyskuussa. Kellohallin edustalla oli myös sympaattinen sissiviljelmä.TULLI- JA PAKKAHUONE

Katajanokalle avattiin Tulli- ja pakkahuone designtapahtumia pääkallopaikaksi. Upeat tilat sisältävät paljon lankkulattiaa ja Finnish Design Shop iskikin heti pop up storensa kanssa hyvään saumaan. Avajaisissa oli ihana tunnelma auringon paistaessa sisään. Tuolla tuli vietettyä monet hyvät hetket loppukesästä. Ostin sieltä jopa yhden sitruspusertimen, heh. RAVINTOLAPÄIVÄT

Yksi mainitsemisen arvoinen tapahtuma olivat myös tietysti ravintolapäivät, joita vietettiin useaan otteeseen vuoden aikana. Ehkä vähänkin liian useaan, sillä tuntuu että viimeisin meni ihan ohi eikä siitä enää jaksanut innostua. Mutta kesällä varsinkin on kiva kierrellä ulkona pop up -ravintoloissa, ja talvella oli mukavaa päästä vihdoin etsittyyn päämäärään syömään höyryävän kuumaa soppaa. Hyviä muistoja!HABITARE

Vuoden suurin sisustustapahtuma, messut! Vaikka mielestäni Habitare onkin vähän tylsä verrattuna Tukholman messuihin (joka varmasti on tylsä verrattuna Milanoon tai Pariisiin), niin onhan siellä aina käytävä. Omat lemppariosastoni ovat Trash design, Protoshop, Eko design ja koulujen omat osastot. Niistä saa aina irti eniten! Ehkä jonain päivänä joku oma tuotteeni on siellä vielä. Tällä kertaa eniten mieleen jäivät Natalia Ritarin hehkulamppukruunut.

NÄYTTELYT

Muutamissa näyttelyissä tuli myös käytyä, vaikka aina voisi käydä enemmän. Tässä kuva Suvilahdessa sijaitsevasta Make your mark garage / gallerystä, jossa oli graffitilegenda Ghostin näyttely. Lisäksi kävin ihastelemassa kierrätysvalaisimia Globe Hopen myymälässä järjestetyssä näyttelyssä, aloitin vuoden Finnish Design unwrappedilla Designmuseossa, juhlistin vuoden 2012 palkittuja muotoilijoita Helsingin kaupungintalolla, kävin Lumo-galleriassa tsekkailemassa lisää kierrätysvalaisimia, tutustuin Highlight-galleriaan ja pahvisiin putkilamppuihin. Jokainen käynti oli erittäin mielenkiintoinen!

(Sisällytin tuohon tekstiin monta linkkiä Cool and borediin, jonne olen yllättäen myös kirjoitellut juttuja kyseisistä tapahtumista. Käykää toki kurkkaamassa jos lisäkuvat kiinnostavat.)

TUNNELMASTA VALAISIMEKSI

Järjstimme valaisinkurssimme kanssa loppunäyttelyn Highlight-galleriassa kesäkuun alussa. Näyttelyn järkkäily oli kivaa, sain suunnitella ikkunateippaukset ja kutsut. Oli  huippua saada oma valaisin näyttelyyn esille, ja avajaisjuhlat olivatkin erittäin onnistuneet. Kaikki valaisimet olivat hyvin erilaisia keskenään, ja tekijät olivatkin eri vuositasoilla. Minulle tämä oli yksi designvuoden kohokohdista.

KAAPELITEHDAS

Kaapelitehtaallakin järkättiin vuoden aika vaikka mitä tapahtumaa, ja kivoja tapahtumia olivat mm. vintagemessut, Kierrätystehdas, Berliner Zimmer ja designmarket. Kierrätystehtaalta me kuvattiin poikaystäväni kanssa videokin, jossa esiinnyn erittäin vakuuttavana juontajana hahaa.

ABOVE

Helsinki Design Weekin päätapahtuma, Above, oli Tulli- ja Pakkahuoneella. Sisustusliike Casuarina (jossa olen töissä) oli yhtenä näytteilleasettajana, ja minä sain vastata osaltamme näyttelyn järjestelyistä. Siinä olikin mukavasti hommaa ja roudattavaa. Avajaisten jäkeen päivtystin muutaman kerran näyttelyssä edustamassa Casuarinaa, nautin kyllä kovasti siellä hengailusta! Paikkahan on mitä inspiroivin. Muidenkin osastot olivat hienoja ja toivon että samaninen tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna.


(Juttu Aboven avajaisista Cool and boredissa)


Huh, aikamoinen vuosi! Olikin hauska keräillä nämä yhteen nippuun, nyt sitä vasta tajuaa miten paljon kaikkea on tapahtunut. Mitkä tapahtumat teille jäivät mieleen vuodesta? Tuliko paljonkin kierreltyä näissä samoissa? Älkää antako sen häiritä että linkkailen tuota toista blogiani, tulevaisuudessa keskitän kaiken designiin/muotoiluun/sisustukseen liittyvän RAW design blogiin.

6 kommenttia

 1. kiva katsaus- postaus, tykkäsin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, kiitos :) Kävitkö ite jossain näistä?

   Poista
 2. Äää, tää on ihana tää blogi! en pysty katsomaan enempää. :D

  VastaaPoista
 3. Hyvä kooste! Tuli käytyä Paviljongissa, Tunnelmasta valaisimeksi ja Abovessa ja juurikin sinun ansiokkaan postauksen vuoksi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ai niinkö, huippua :))

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall