Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

DIY LEIKKUULAUDAN UUSI ILME


Päätin toteuttaa pienen kasvojenkohotuksen vanhalle leikkuulaudalle, joka on aikoinaan Stockmannilta ostettu. Eihän tuossa sinänsä mitään suurempaa vikaa ollut, paitsi että se haisee sipulille ja on tavallisen tylsä.



Pyöreät muodot eivät kuitenkaan ole sitä ominta minua, ja koska Ferm Livingin hauskat talon muotoiset leikkulaudat olivat syöpyneet takaraivooni, päätin toteuttaa samantyyppisen ratkaisun leikkuulaudan yläreunaan.


Olen tämän kevään projektina päättänyt ottaa koulumme puupajan haltuun, joten tämmöisellä pienellä tuunausprojektilla oli hyvä lähteä lämmittelemään. En ole nimittäin kertaakaan tehnyt mitään tuolla Metropolian puupajalla, vaan viimeksi Joensuussa ykkösluokkaa suorittaessani tein leikkulaudan, liitutaulun ja portaat. Mutta koska suoritin puujakson siellä, niin tämä nykyisen koulun paja on jäänyt ihan vieraaksi. Siellä saa kuitenkin käydä itsenäisesti työskentelemässä iltaisin, ja keskiviikkoisin meillä on apumieskin siellä auttelemassa.


Eipä siinä sitten muuta kuin tuumasta toimeen. Piirsin ensin viivat, joita myöten sahasin puun poikki.


Vapaalla kädellä tehdyksi reunoista tuli ihan tarpeeksi suorat, mutta pienen aaltoilevuuden sai tasoitettua hiomalla.


Yläreunan hiomisen lisäksi hioin myös pinnoista veitsen jäljet ja sipulin hajun pois. Siitä tuli kuin uusi!


Projekti onnistui siis odotetusti, ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Kiva saada omin kätösin tehtyä tämmöisiä juttuja. Tämä uusi blogikin saa minut tekemään enemmän! Olen suunnitellut jo monta muutakin tuunausprojektia, ja niitä tulee tipahtelemaan tänne silloin tällöin. Tajusin myös, että aion enemmän tuunailla vanhoja kalusteita, kuin ostaa uusia tulevaan asuntoon. Varmasti ykkössyy on opiskelijabudjetti, mutta kyllä mun mielestä on paljon järkevämpää hyödyntää vanhoja kalusteita mahdollisuuksien mukaan. Tykkään ajatella ekologisesti, ja onhan se nyt kiva tehdä itse persoonallisia kalusteita kun kerta pystyy.


Nuo kirppikseltä ostettujen lasipurkkien kannetkin maalasin juuri mustaksi spraymaalilla, ne olivat ennen keltaiset. Katselenkin jatkuvasti kotia sillä silmällä, että mitähän seuraavaksi voisi maalata!

Jei, mitä mieltä lopputuloksesta?

30 kommenttia

  1. yksinkertainen muutos, mutta näyttävä :) !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuli kyllä ihan eri fiilis leikkuulautaan :)

      Poista
  2. Tosi kivan näkönen tuli! Oon itsekin haaveillut pitkään samantapaisista leikkuulaudoista, vitsit oot onnekas ku sulla on mahdollisuuksia tehdä itse kaikkea tollasta kivaa! Ota ihmeessä siitä kaikki hyöty irti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo pitää kyllä ehdottomasti ottaa, kevään mittaan aionkin tehdä kaikenlaista pientä :) Kiitos!

      Poista
  3. Tuosta tuli kuin uusi ja paljon hienompi kuin alkuperäisessä muodossaan oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, vähän mua siellä puupajalla katottiin kieroon ku muut tekee jotain designia ja meitsi vähän sahaili vanhaa leikkuulautaa :D Mutta ite oon tyytyväinen muutokseen, ja mun mielestä on just parasta jos pienellä vaivalla saa tehtyä muutoksia :)

      Poista
  4. Hieno on! Ja pidentyy leikkuulaudan ikä kivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu niin tekee :) Se veteli jo ihan viimeisiään sipulin hajun puolesta haha.

      Poista
  5. Nice! Kelpais juu :)

    VastaaPoista
  6. Hei ompas toi ihan sairaan magee ja olis helppo itekki toteuttaa :--) Tosin tavallisella sahalla öööm joo ei se ookkaan helppo ite toteuttaa :--DD

    http://meanwhileintre.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä mä sanoisin et onnistuis ihan hyvin tavallisella sahallakin :) Kokeile!

      Poista
  7. Super siisti! Olisinpa mäki yhtä näppärä käsistäni :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! No kyllä sä varmasti olisit ihan yhtä näppärä jos pääsisit pajalle :)

      Poista
  8. hauska lopputulos, itselleni ei tulisi mieleen että noin pienillä jutuilla voisi piristää keittiön yleisilmettä :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No yllättävän pienistä asioista se on tosiaan kiinni! :)

      Poista
  9. Onpa vekkuli. Jännä miten pienelläkin työllä saa aivan uutta ilmettä aikaseks. Sori kun on jäänyt tää kommentoiti vähän, mutta oon kyllä näitä lukenut aina kun kerkeän :) Tää on lähtenyt tosi hyvin käyntiin ja nyt huomaa, kuinka eri tavalla näitäkin juttuja kattoo, kun ovat kaikki saman blogin alla. Ymmärrän nyt, mitä tarkoitit että ne jää sinne toisen blogin syöveriin vähän. Hyvä Peeta ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, vai vekkuli! Voi kuule eihän sun tarvii pahoitella, kommentoit jos on asiaa Anniseni :) Kiva kuulla palautetta, eikös ookin ihan eri asia tämmönen sisustusblogi kuin sekalainen blogi! Tää on mucho bättre.

      Poista
  10. hienoo jälkee tuli ja toihan on ihan loistavaa jos teillä on tommoinen mahdollisuus käytää noita tiloja. :o tiiätkö mikä lisäys näyttäis ihan superkivalta tossa? jos noi kapeat sivureunat maalais jollain värillä, vaikka ihan mustallakin vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska idea, mutta mitenhän se kestäis pesua? Tota kun joutuu tiskaamaan ihan jatkuvasti. Näyttäis kyllä kivalta! :)

      Poista
  11. Tää ilmoittautuu lukijaksi, ihan mahtava idea toi leikkuulauta. Kiva, kun kävit kommentoimassa, niin löysin tänne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! No hei onhan se nyt hauska jättää merkkejä jos käy jossain tsekkailemassa :)

      Poista
  12. haha, khuul! katoin aluks tost ekast kuvasta, et onpa tappavan terävän näköset noi.. "huiput", mut lähikuvast huomasin, et oot sä niit tainnu vähän hioo :D mut tosi kätevää kyl muokata (en kestä tuunaus-sanaa....) tolleen! ps. jep, näin kauan mul kesti saada aikaseks kommentoida tänki blogin puolelle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Mark pelkäsi myös aluksi noita huippuja, vaikka ei ne sen vaarallisemmat ole kuin muutkaan reunat laudassa :D Kyllä mä niitä hioin, ei pääse puukottamaan itseään vahingossa leikkuulaudalla! Hei jee kivaa että säkin oot täällä puolella :) haha mä käytän tuunaus-sanaa paljon, koita kestää!

      Poista
  13. Niin tyylikäs! Vanhoista leikkuulaudoista tulee kyllä jo ihan hiomalla kuin uusia. Ei kantsi heittää pois hajun tai kuluneen pinnan takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei tosiaan kannatakaan, mutta en kyllä itse ainakaan rupeaisi käsin tuollaista hiomaan joten voihan se olla aika haastavaa uudistaa leikkuulautaa jos ei ole kunnon välineitä. Silloin uuden ostaminen on helpompaa :)

      Poista
  14. Vau. onpa upea. Tekisi hyvää meidänkin leikkuulaudalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Sit vaan puuhailemaan oman laudan kanssa!

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall