Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VINKKEJÄ PIENEEN KYLPPÄRIIN


Nyt pääsee meidän minikylppäri ensimmäistä kertaa kunnolla esittelyyn, vaikka olen tainnut lupailla sitä jo ties miten pitkään.. Ajattelin samalla jakaa muutamia vinkkejä, joilla minä sain meidän pikkuruiseen kylppäriin säilytystilaa sekä omaa silmää miellyttävää teollista fiilistä. Meillähän on melko iso asunto, noin 70 neliötä, mutta vessa/kylppäri todella pieni koppero. Siellä oleva istuma-amme (jolle naureskelin etukäteen, eikä se edelleenkään ole mielestäni se kätevin tapa peseytyä) vie suurimman osan tilasta, ja muuttaessamme vessassa oli ainoastaan tuo peilihylly lavuaarin päällä, sekä mustat pyyhekoukut seinässä. Pikkuisen siinä sai funtsia että jaa, mihinkäs sitä sitten kaikki päivittäiset kosmetiikat ja muut peseytysmisvälineet pistettäisiin. Peilihyllylle ei tehnyt mieli pistää mitään kirjavia hammasharjoja tai muutenkaan täyttää sitä purnukoilla. Mielestäni pieni tila pienenee entisestään, jos se on tupattu täyteen tavaraa ja värejä. Joten siisti hammasmuki ja hammasharjat lähtivät ensi töikseen ostoslistalle.


Koitin myös etsiä jotain sopivaa peilikaappia Ikeasta, ja yhden sieltä ostimmekin, mutta sen peili oli mennyt rikki joten se piti palauttaa. Olin katsellut vähän aikaa meidän kodin vieressä olevalla kirppiksellä erästä söpöä peilikaappia, joka oli vähän liian pieni, mutta kyllä se vaan piti kiikuttaa kotiin.


Mielestäni se sopi täydellisesti vanhan talomme henkeen, enkä voinut vastustaa pientä "timanttista" nuppia, joka siinä sattui olemaan. Kaappipolo oli hieman kärsinyt, ja maali kulunut kahvan vierestä, mutta ei se oikeastaan minua haittaa. Sen sisään saatiin mahdutettua kolmelle hyllylle tavaraa.


Tuorein lisäys kylppärissämme on tuo yllä näkyvä Riitta Äärelän hieno printti, jonka tiimoilta on tulossa arvontaa seuraavaksi. Pitäkää siis korvat avoinna ja miettikää valmiiksi että mihin itse pistäisitte tuon printin kotonanne. Meillä se pääsi kylppäriä koristamaan, ja peittääkin kätevästi alleen noin seitsemän edellisten asukkaiden aiheuttamaa reikää seinässä. Taulun kehykset ostin Granitista, etsittyäni ensin muutaman päivän ajan kirppiksiltä kultaisia ohuita krumeluurikehyksiä. Se olisi se visioni, joka odottelee vielä käytäntöön pääsemistään.. Eihän mitään löydä tietenkään silloin kun koittaa etsiä jotain tiettyä. Valkoisetkin peruskehykset ovat tietysti ihan jees.


Matto vaihtelee valkoisen pyöreän ja tämän H&M:stä hommatun harmaan pyyhematon välillä. Tykkään tosi paljon tuosta lattialaatasta, mielestäni se on superhieno ja olen iloinen ettei sitä ole uusittu. Putkiremonttia siis odotellessa...



Muutenkin olen tykästynyt pikkuvessamme fiilikseen. Vaikka kaikki ei olekaan ihan tiptop-kunnossa, ovat kaikki pinnat onneksi valkoisia (ei mikään itsestäänselvyys kun katselee vuokralle tarjottavien asuntojen kylppäreitä!), ja puhtaus tekee jo paljon. Sain kuurata vessan nurkkia aika hyvän tovin muuton yhteydessä. Putkia risteilee siellä sun täällä ja tykkään niistäkin. Pieni valkoinen poljinroskis on ostettu monia vuosia sitten muistaaksi Kodin 1:sestä, ja hyvin toimii edelleen. Mitään pyykkiin liittyvää tästä kylppäristä ei löydy, sillä käytämme taloyhtiön pyykkitupaa ja pyykkikori on makkarissa. Muillakin taitaa olla ihan yhtä pienet kylpyhuoneet, sillä pesutupa on todella ahkerassa käytössä.


Saippuapumppupullona toimii Stockalta ostettu lasinen puteli, jonka sisällä oli alunperin vartalovoidetta. Ja saippuaksi kelpaa tietysti vain valkoinen tai väritön neste. Sanokaa vain neurootikoksi.


Peilikaapin päällä voi pitää hiuslakkoja ynnä muita semmoisia.


Kylppärin erikoisuus on tämä kaasuun jotenkin ennen liittynyt mötikkä, joka sijoittuu osittain peilin päälle ja on käsittääkseni nykyään aivan tarpeeton. En oikein tiedä mikä se on, mutta ekaa kertaa kämppää katsomassa käydessäni ihastuin siihen kovasti. Hauska! Ja lamppuna toimii oven päällä tököttävä hehkulamppu. Ylimpänä on vielä kaappi, jonne ylettää just ja just ammeen reunalla seisoessaan. Siellä pidetään lähinnä paperirullia ja jotain raikastinta.


Lulu tuli tietysti taas ihmettelemään että mitä oikein puuhailen kun kuvasin vessaa. Tästä näkee hyvin lattian pinta-alan, noin pieni tämä todella on. Aika ahdasta tulee kun koitetaan hampaita pestä yhtäaikaa ja Lulukin änkee vielä mukaan.


Yksi lisävinkki purnukoiden säilyttämiseen on muuten joku tukeva ja hieno paperipussi. Kiehlsin pussukka on jo jonkun aikaa roikkunut vessassa lisäsäilyttimenä. Eikä kukaan arvaa mitään..


Ikeasta ostettu ämpäri ja vessaharja mahtuivat sopivasti tuonne ammeen ja wc-pöntön väliseen nurkkaan. Pikkutynnyrikin on täynnä purnukoita ja muuta asiaan kuuluvaa sälää. Harja oli mielestäni yllättävän positiivinen löytö Ikeasta. Tosi siisti ja simppeli. Metallisilla esineillä saa hyvin teollista fiilistä vessaan.


Ammeen vieressä on onneksi pieni hylly shampoolle, hoitoaineelle ja suihkusaippualle. Keksin vetäistä purkeista etiketit pois, ja nyt nekin miellyttävät silmää enemmän. Seinällä ammeen päätyseinällä on pyyhenaulakko, jossa saa vaikka kuivattua koiran takin märkien lenkkien jälkeen. Olen aika tyytyväinen kokonaisuuteen. Kyllä vuokrakämpässäkin saa laitettua kivaksi ja omannäköiseksi vessan! Pitää vaan paneutua yksityiskohtiin, kun muille jutuille ei voi mitään. Mitäs tuumaatte? Olisi kauhean kiva jos aktivoituisitte taas vähän kommentoimaan enemmän, kun tuntuu ettei mun jutut oikein kiinnosta ketään. Aina kun teen postauksen, niin jään innokkaasti odottamaan teidän reaktiotanne, mutta usein jää aika vaisuksi.. Joten jos jotain ajatuksia herää niin rohkeasti vaan niitä rustailemaan! :)

Pusu-taulu saatu Riittä Äärelä Designilta bloginäkyvyyttä vastaan, arvonta tulossa seuraavaksi!

This is how our tiny bathroom looks like. When you can't do anything about the base, focus on details!

95 kommenttia

  1. Hienoja ratkaisuja ja vinkkejä. Minulla on myös tuo Perobasta hankittu simppeli hammasmuki. Sain blogistasi muistaakseni vinkin sen hankitaan ja olen ollut todella tyytyväinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on mukavan paksua lasia ja pysyy hyvin paikoillaan! :--)

      Poista
  2. Tykkään! Ite kattelin juuri mun (todella todella ruman) opiskelijakämppäni persikanväristä vessaa muovimattoineen ja koetin keksiä siitä edes jotain kivaa. Sitten keksin suihkun säätönupit, jotka on juurikin tuollaiset "timantit" Pitää tosiaan siis keskittyä näihin yksityiskohtiin kun tuolle vessalla ei ole mitään tehtävissä...

    Heräsi tosta kaasuvempeleestä muisto entisestä kämpästä, jossa oli siis ruhtinaalliset kaksi kaappia keittiössä ja toiseen niistä oli jemmattu juurikin tuollainen kaasupönttö. Pöntössä komeili teksti "antaa kaasua ilman rahakkeita". Oli sillekin sitten paikka keksitty, siihen kaappiin ei mahtunut mitään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Timantit persikkaisessa vessassa! Hyvä siitä tulee.. ;) Joo tossa meidän kaasumötikässä on ihan sama teksti! Kuulostaa siltä että se laite on haluttu piilottaa, hyödyllinen kaappi siis. :D

      Poista
  3. Oi vitsi miten ihana kylppäri, vaikka pieni onkin. Ite oon tässä mietiskelly, että miten saisin meidän kylpyhuoneesta/wc:stä ees vähän siedettävämmän, kun siellä sattuu olemaan sellanen turkoosi lattiamatto ja samansävyiset kaakelit jonka tietysti kruunaa kellertävä loisteputkivalaisin….:-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kiitos! Outs, turkoosia ja keltaista.. Mä ite oon parissa kämpässä ottanut sen kellastuneen muovin pois loisteputken päältä ja se on auttanut asiaa, mutta en tiedä millainen valo teillä siellä on. Jos se lähtee, niin auttaa kyllä huomattavasti asiaa! Tulee paljon raikkaampi valo :) sit vaan valkoisia pyyhkeitä hehe.

      Poista
  4. Tää oli niin hyvä! Meidän vessa on melkein yhtä pieni ja yritän just kovasti miettiä että mitä sille keksis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh kiitti! :---) Mä voin koittaa auttaa keksimään jotain, pidetään se 29. päivän tyttöilta teillä?! :)

      Poista
  5. Osaat sisustushommasi ihan Tod hyvin! Isommankin kylpyhuoneen pitäminen kuosissa vaatii paljon, mutt a tuo teidän sievä kylppäri on täydellinen! Sorry, ettei ole ehtinyt kommentteja heitellä, mutta loppuvuoden kiireet ja jouluvalmistelut.. ihana, kun jaksat postailla, sillä koitan aina ehtiä lukemaan uusimmat :) Toivottelen sulle ja rakkaillesi onnellista joulunaikaa! T.maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitosta vain! :--) Kivaa kun pistit kommenttia, olen täällä ihan fiiliksissä ollut kun jengi näin paljon inostui kommentoimaan tähän hihii :) Tokihan ne joulukiireet vie oman aikansa ja itsekin useimmiten vain luen muiden blogeja puhelimella. Toivottavasti sullakin oli ihana joulu Maria!

      Poista
  6. Kiitos muistutuksesta!! Tykkään kovasti noista ratkaisuista ja siitä ettei kylpyhuonettanne, niinkuin ei muutamaa kotianne, ole tungettu liian täyteen. Ja tuo laattojen väri on niin totta, itsellä taisi olla persikan (vai oliko se ruskea) väriset laatat ennen putkiremppaa:) vaikka en usein kommentoikaan, on blogisi top5:ssä mitä blogeja seuraan säännöllisesti.
    Ihanaa ja rauhallista Joulua!
    t. Entinen samojen hoodien asukki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että seurailet ahkerasti ja laitoit kommenttiakin! Koitan tässä pitää kiinni siitä ettei kotiin tulisikaan liikaa turhaa tavaraa, mutta nyt tämä tuntuu siltä että alkaa täyttymään pikkutavaralla.. Pitää muistaa oma ohjenuora, mun mielestä ihan jo siivoamisenkin kannalta on hyvä pitää minimissä kaikki tavara! Oikein mukavaa joulun jälkeistä aikaa ja uutta vuotta sinnekin suuntaan. :)

      Poista
  7. Mieki luen kyllä jokaikisen postauksen (aaargh mikä sana!), mutta harvoin eksyn kommentoimaan :) viimeks oon tyyliin kommentoinu kun tilasin CNB-kangaskassin tänne Joensuuhun :D

    mutta näyttääpä kivalta! meillä on suhteellisen iso kylppäri, mutten oo jaksanu tehä sille oikeen mitään. Pitäspä ottaa se pieneks projektiks :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee mitenkäs kassi tätä nykyä jakselee? Hauskaa että pistit nyt kommenttia! :) joo kylppärin kimppuun vaan, hauskahan sitäkin on laittaa ;)

      Poista
    2. kassi voi oikein hyvin! pieni reikä tullut mut vielä kestää :)

      Poista
  8. Tykkään!! Pitää itsekkin ettiä joku nätti paperikassi, jonka laittaa sitten kylppäriin roikkumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vaan ei kovin kauaa kestä hyvänä harmi kyllä.. Meilläkin tuo alkanut kupruilemaan :---i

      Poista
  9. Hyvin on rouheen oloista. tuosta peilistä juuri äskettäin bloggasinkin että tulee taatusti seuraavaan taloon jos sitä päädymme rakentamaan. voipi olla että yläkerran kylpäääriin jopa päätyy koska se on vielä tekemättä,..
    ja eipä niitä kommentteja oikein tule vaikka lukijoita kyllä on. se on aina vähän harmi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi peili on kyllä ihan ookoon näköinen, ja ymmärrän kyllä että se on tuohon valittu kun menee tuon kaasupömpelin taakse, mutta peilikaappi on siitä kätevämpi että sinne saa tavaraa sisään. Mua vähän ärsyttää tuon hyllyn puhtaana pitäminen ja se että se lasihylly on irti, meinaa välillä lipsahtaa käsistä putsatessa. Toki jos on muuta kaappitilaa niin sittenhän tuo voi olla ihan kätsy :)

      Poista
    2. Alakerran kylppärissä meillä on laatikosta lavuaarin alla joka nielee sisäänsä kaiken ja peilin päällä on pieni oisko 20 cm syvä yläkaappi jonne mahtuu muutama puteli ja jonne on piilotettu sähkörasiat fööniä ja partakonetta varten. Ja alakerrassakin vain iso peili joten yläkertaan tulee myös lavuaari alle iso laatikosto, taitaa tulla isompi kuin alakerrassa on.

      Poista
  10. Samoin, kovasti pidän postauksistasi! Sinulla on kiva ote kuvaamiseen ja kirjoittamiseen. Kommentitkin varmaan lisääntyvät, kunhan joulu on juhlittu pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa kuulla, kiitos! :) Niin, ehkä se johtuu joulusta, toivotaan! Vähän menee tälleen sykleissä usein kommenttien määrä. Sitten minä rupean ruikuttamaan haha.

      Poista
  11. No on siellä putkea ristiin rastiin! Kiva postaus. Puhtaus on todellakin se ykkösasia ja kivoja pieniä yksityiskohtia olet keksinyt- Löysin blogiisi just nyt, taidann silmäillä vähän aiempiakin postauksiasi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä muutama putki tosiaankin! Puhtaus on ehdottomasti tärkeintä, itse en kestä ollenkaan sotkua ja likaa hyh. :o Kiva kun löysit tänne, tervetuloa silmäilemään juttujani!

      Poista
  12. Tosi kivoja juttuja, ihanan simppeliä myös mun makuun. Mulla on myös tapana repiä rasvaputeleista etiketit pois, ja värillinen nestesaippua pisin valkoista lavuaaria pistää vihaksi, joten et ole ainoa neurootikko. Tuon samaisen 4r tms. sarjan puteleita olen minäkin kelpuuttanut esille :)
    -Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä ite tajusin nyt vasta repiä noista shampoopulloista pois etiketit :) Huomattavasti kyllä paransi levotonta nurkkaa. Siis joku sininen saippua on niin rumaa, kerran Mark halusi semmosta ostaa ja mä kärvistelin sen kanssa :D Hyvä kuulla etteivät kaikki mua ihan hulluna pidä.

      Poista
  13. tosi kaunista on, olinkin jo ootellut postausta tästä huoneesta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittti! :) Nojoo, aika pitkään olin tästä puhunut.. Aika vaikea kuvattava tämä huone, kun on niin pieni eikä päivänvalokaan sinne osu. Mutta nyt sitten sain intoa uuden taulun, pyyhkeiden ja hajuveden myötä :) Alkoi tuntumaan tarpeeksi valmiilta kuvattavaksi.

      Poista
  14. Mulla oli aikoinaan kalliossa myös ihan helvetin pieni kylppäri. Tai oikeastaan se oli pelkkä vessa. Aina kaikki kovasti kehui, että "onpa sulla ihana kämppä! mut missä sä käyt suihkussa?" no sielläpä siellä, käsisuihkun kanssa... Vessa oli myös vanha ja aika rapistunut, ja yritä siitä sit saada kivannäköinen ja tunkea vielä esim. kissanhiekkalaatikko sinne... Oot kyllä onnistunu saamaan tosta kylppäristä hienon, ite oisin alkanut varmaan itkemään kylpy/istuma-ammeesta omassa kylppärissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahhahaha joo noista käsisuihkullisista vessoista kyllä saa aina kuulla juttuja :D Yks kaveri myös asui semmosessa, mutta se olikin miespuolinen. Ite en kyllä mistään hinnasta ole ikinä ajatellut semmoista kämppää kelpuuttaa, koska mitä hittoa, miten semmoisessa peseydytään?! Pitääkö sen pöntön päällä istua? Onko kansi kiinni vai auki? Kuuluuko sinne pönttöön tähdätä ne vedet? Apuuva. :DD Istuma-amme on tohon verrattuna ihan luksusta, siellä sentään tietää että mihin ne vedet pitää tähdätä heheh. Pisteet kyllä sulle sisseydestä.

      Poista
  15. Voih, tää on niin ihana. hyvä tuuri teillä kun kaikki on valkoista, meillä pesuhuone on alkuperäinen 70-luvulta... Kellertävää ja ruskeeta... Siinä ei paljon yksityiskohdat auta.:D No, odotellaan josko se joskus uusittais.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo vuokrakämppää etsiessä oli kyllä ehdottomana kriteerinä vessan kelpoisuus. Kellertävän ruskea ei varmaan olis mennyt seulasta läpi.. Ehkä siks meillä kestikin melkein vuosi uutta kotia etsiessä ;) Onneks ei ollut kiire. 70-luvulla on tosiaan tehty aika räikeitä värivalintoja asuntoihin..! Mutta kyllähän nyt semmosen kanssa elää tietysti :)

      Poista
  16. Hyviä vinkkejä. Näistä taidan napata jotain meillekin. Aivan ihana myös tuo lattia! Ei ollenkaan hassumpi kylppäri vuokra-asunnon kylppäriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä kanssa tykkään 1920-luvulla tehdyistä ratkaisuista :) Siksipä pitikin etsiä sen ajan kämppä. Innostuin heti noista lattialaatoista, hyvin sattui! Kiva jos löysit jotain hyödylliseen taittuvaa vinkkiä näistä.

      Poista
  17. Ihana seesteinen ilme, niin kuin muuallakin kodissa! Kiva tuo taulu. Himoitsen omaankin vessaan jotain kehystä, mutta ovat seinäpahukset niin höttöstä ainetta, että pyyhekoukutkin murenee alas :(

    Pahoittelut vähistä kommenteista, ymmärrän että se on mälsää kun näkee paljon vaivaa postausten tekoon ja keskustelun syntyminen ja ajatusten jakaminen on kai blogin idea.. Minä pistän tietokoneen tämän hetkisen puutteen piikkiin, kun kännykällä on niin rasittavaa näpytellä..Kyllä täällä kuitenkin käyn kaikki uudet jutut lukemassa ja kuvat ihastelemassa.

    Ja Peeta useemmin reissuun, noi matkajutut on tosi inspaavia! Peukku!

    Jouluaattofiiliksiä ois kiva nähdä ja uudenvuoden juhlaidiksiä:)
    /Bianca**

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, kuulostaapa hankalalta tuommoinen seinä, jossa ei edes pyyhekoukut pysy..!

      Ei nyt sentään tarvitse pahoitella kommenttien vähyyttä, silloin laittelee jos on fiilistä :) Itsekin olen todella laiska puhelimella kommentteja näpyttelemään muille, enkä koskaan vastailekaan kommentteihin puhelimella. Joten ymmärrän kyllä ;) Mutta kyllä sitä aina innolla toivoo saavansa muutaman ajatuksen jos on monta tuntia nähnyt vaivaa postauksen eteen. Jokainen kommentti ilahduttaa niin paljon ja antaa tsemppiä bloggailuun! Kyllähän minä toki katselen noita kävijätilastoja ja tiedän sitä kautta että jengiä käy lueskelemassa, sekin on tietysti mukavaa.

      Heheh joo olishan se kiva käydä useammin reissussa! Josko tulis lisää noita pressimatkoja? Jos vaan budjettia riitäis niin kyllä olisin jo Nykissä tai Köpiksessä. Joku matka on aina suunnitteilla mutta toteutus on vähän hidasta. :) Kiva kuulla että matkajutut kiinnostaa!

      Poista
  18. Meillä on kans minikylppäri, joten tästä saimme vinkkejä ja inspistä lisätä omaan koppiimme vähän uusia juttuja! Blogisi on muutenkin täynnä kivoja juttuja, joten kiitos, että jaksat päivittää sitä vaikka onkin loppuvuosi jo menossa. :) Tarja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itelles, kivaa kun tulit pistämään kommenttia! :) Juu mulla on tässä nyt hyvin aikaa lomalla päivittää blogia hihii. Pistäkäähään kuvia sieltä teidän kylppäristäkin!

      Poista
  19. Aiempi kommenttini häipyi taivaan tuuliin, kokeillaan uudestaan. Kiitos tästä jutusta, saimme omaan pieneen koppiimme vinkkejä mm. säilytykseen. Tarja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se tuli perille, kommentit vain menevät ensin minun hyväksyttävikseni ennen kuin julkaisen ne. :)

      Poista
  20. Näyttää tosi hyvältä! Pieni tila, mutta oot saanu siitä mielenkiintosen. Ja toi suu-printti on hiaano! :-) Ihanata Joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa kiitosta vain! :) Toivottavasti sullakin oli mukavat joulun päivät!

      Poista
  21. On kyllä ihan Peetamainen kylppäri, tasaisen taidokasta teollista sisustamista! Tykkään ja tuo samainen "etiketit veke shampoopulloista" on myös meillä käytössä. ;)
    Voi Lulu on kyllä sellainen linssilude, ihana. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh täytyy pitää linjaa yllä joka huoneessa! ;) Automaattisestihan se tapahtuu. Joo toi etiketti-jippo on kyllä hyvä, miten mä tajusinkin sen nyt vasta tuolla kylppärissä. Lulu on aina messissä kaikessa, paras tyyppi <3

      Poista
  22. Ihanasti olet saanut pienestä tilasta toimivan ja omannäköisen. Tykkään erityisesti luovista säilytysratkaisuista (: Meilläkin on melko pieni wc, mutta suurempi miinus on sinertävät laatat, vaikka tila onkin todella siisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jos ei tykkää väreistä niin värilliset laatat kyllä pistävät silmään joka päivä.. Mutta kyllä siisteys silti auttaa huomattavasti asiaa! Karmeimpia vuokra-asuntojen kylppäreitä ovat semmoiset pinttyneen ryvettyneet ja likaiset, joita ei saa puhtaaksi millään.. Hyh. Joten sinertävät laatat kuulostaa varsin hyvältä ;)

      Poista
  23. Ihana! Mutta... Miten käytte suihkussa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuolla ammeessa pitää istua ja pidellä suihkua toisessa kädessä! On se kyllä viheliäistä puuhaa mutta nykyään jo aika tottuneita ollaan... Ei oikein voi seistenkään suihkussa käydä kun muuten vesi roiskuisi kaikkialle. Eikä siellä mitään suihkuverhotankoakaan ole. Joten. Niin. :D

      Poista
  24. Tykkään! Tää oli kiva postaus.

    Just itse kirjoittelin kylppäristä. Pienestä tilasta ja tuskailin peilikaappien kamaluutta. Tuollainen löytö kelpaisi mullekin! Kylppäreitä, etenkään pieniä vanhojen kerrostalojen koppeja ei esitellä yleensä blogeissa. Saisi näkyä enenmmänkin. Etenkin säilytystilavinkit kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva kun tykkäsit! :) Jahas pitääkin tulla kurkistamaan sun kylppäripostaus. Ai sä et tykkää peilikaapeista, mun mielestä ne on ihan käytännöllisiä kapistuksia.. Mutta joo aikamoisia möhkäleitä, nättiä saa etsiä! En kyllä yhtään ihmettele jos ei pikkuvessoja näytetä blogeissa, vähän on hankala kuvattava tuommoinen tila. :) Toki olisi hauska kurkkia muidenkin kerrostalovessoja, aika monet sisustusblogit kun on omakotitalojen omistajien pitämiä.

      Poista
    2. Totta joo - hankalia kuvata koon ja valaistuksen vuoksi.
      Mutta mielenkiinnolla kyllä katselisin näitä vastaavia lisää minäkin :)

      Poista
  25. Pitäähän sitä kirjoittaa, ettet ihan epätoivoiseksi heittäydy :D Löysin blogisi muutama kuukausi sitten. Kylppäri näyttää tosi kivalta. Itsekin elän tällä hetkellä mustavalkoista kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos kun kirjoittelit, ihan epätoivoiseksi kyllä välillä vetää :D Kiva kun oot löytänyt tiesi tänne. Itse en ehkä kutsuisi omaa sisustustyyliäni mustavalkoiseksi, on paljon harmaata ja puun väriäkin! ;) Mustaa olen koittanut välttää mutta nyt sitä onkin yhtäkkiä yllättävän paljon olkkarissa. Hups.

      Poista
  26. Teillä on oikeasti käynyt tuuri kun tuota kaakelointia ei ole vedetty jollain persikanvärisellä setillä (niinkuin edellisessä kämpässäni oli) tai sitten jollain ysäri-kukkaboordi-kaakelilla (niinkuin nykyisessä kämpässä on). Ihanaa kun esittelit vessankin, se on vähän sellainen laiminlyöty osa-alue sisustusblogeissa. Meikä on aina ihan tohkeissaan kun niitä joskus joku esittelee. :) Ja jutut kyllä kiinnostaa, oon vaan hirmu laiska kommentoimaan kun tuntuu ettei ole mitään kauhean tarpeellista sanottavaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei se oikeastaan ole tuuria, koska kämppää etsiessä yhtenä kriteerinä oli vessan/kylppärin siedettävyys, ja etsittiinkin sopivaa kotia melkein vuoden verran :) Niitä karmeita vessoja kyllä tosiaankin on paljon liikenteessä, huh..!

      Kiva kuulla että vessa kiinnosti, aika monia näköjään..! Tuntuu että tuosta pikkukopista on vain niin vaikea ottaa kuvia, kun mieluiten haluaisin blogiin laittaa vain päivänvalossa otettuja kuvia niin vähän nämä vessakuvat ovat "rimanalitusta" omasta mielestäni. Mutta halusin kuitenkin kylppäriäkin vilautella kun on tullut lupailtua sitä keväästä asti :) Aika vähän noita vessajuttuja tosiaan on blogeissa. Ehkä se johtuu siitäkin että kerran kun on kylppärin näyttänyt, niin tuntuu ettei siitä uudelleen juttua irtoa.

      Tosi kiva kuulla että jutut kiinnostaa, ihan semmoiset "kiva postaus" -kommentitkin ilahduttaa mua :)) Vaikkei mitään kovin kummoista sanottavaa olisikaan.

      Poista
  27. Kyllä kiinnostaa edelleen, täällä minä roikuin ties kuinka monetta vuotta ja päivää piristi tämäkin postaus! Ihan superkivan näköistä, hassua kun en ite juurikaan haluaisi sisustaa niin valkovaltaisesti, mutta sun käpälissä se tylsä valkoinenkin muuttuu jotenkin niin monisävyiseksi. Diggaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva Aino kun siellä edelleen roikut! Naurattaa ajatella että meidän vessa on piristänyt sun päivää ;D hehe. Mutta hei, ei valkoinen oo yhtään tylsä väri! Sitäpaitsi meillähän on tuolla kylppärissä paljon harmaatakin. Ja vähän kullan kimallusta, niin johan piristyy. Vielä kun löytyis ne kultaiset kehykset niin tulisi vielä hienompi :)

      Poista
  28. Kylppärijuttu on kiva, sillä niitä ei blogeissa ei yleensä näy. Toivomuslistalla olis juttua nimenomaan vuokrakämpässä asumiseen. Meillä ainakin on reikien teko seinään kielletty (pienet kiviseinänaulat on ok) ja kaikenlaiset idikset olis tervetulleita. Maailmassa kun on paljon kivoja juttuja, jotka pitäis nimenomaan ruuvata seinään/kattoon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti ei näy kovinkaan paljoa, ehkä se johtuu siitä että jos kerran vessasta kuvia laittaa niin sitten voi bloggaajasta tuntua siltä että se on nyt nähty, enempää kuvia siitä ei tarvita. Usein taas muista huoneista tulee laitettua kuvia paljon useamminkin. :)

      No meidän kämppähän on tosiaan vuokra-asunto, joten kaikki tssä blogissa liittyy vuokrakämpässä asumiseen. :) Mutta meillä ei ole noin tiukat säännöt onneksi. Meidän säännöissä sanotaan että pieniä kiviseinänauloja saa laittaa, ja muuttaessa ne reiät on ok. Reikiä seinään saa myös porata, jos ne sitten paikkaa pois muuttaessa. Silloin kun me muutettiin tänne, niin nämä seinät maalattiin maalarinvalkoisella, ja sitä maalia jäi yli. Eli me tiedetään milloin ja millä seinät on maalattu, joten saadaan laitettua samaa väriä sitten reikien kohtiin. Lisäksi ollaan ajateltu että tässä kodissa halutaan nyt asua monta vuotta, joten ollaan senkin takia raaskittu tehdä reikiä vaikka sitten joskus pitääkin nähdä vaivaa niiden peittämiseksi.

      Muita vinkkejä seinille ripustamiseen on tietysti noi roskalavalta löytyneet ovet ja osb-levyt jotka meillä vaan nojailee seiniin, niihin voi laittaa nauloja ja kiinnitellä mitä vain. Teipillä saa julisteita ja kalenterin sivuja seinille kiinni, ja isomman julisteen voi ripustaa naulaan housuhenkarin avulla. :)

      Poista
  29. Onhan se aika pieni, mutta jotenkin kun pinnat on yhteneväiset ja vaaleat niin tila tuntuu isommalta kuin se on. Mäkin pidän kovasti tuosta lattialaatasta! Jossakin ohjelmassa uusittiin vanhan kivitalon kylppäri ja asukkaat laitattivat samanlaista (tosin tummanharmaata) kuusikulmaista laattaa remontin yhteydessä (!!) Vähänkö oli hieno, sopi paljon paremmin ko. kämppään kuin uudet ja modernit laatat. Varmaan aika moni tekee sen virheen remontoidessa vanhaa taloa/asuntoa että valitsee liian moderneja ratkaisuja... :/

    Tässä on tosi paljon kivoja vinkkejä omankin kylppärin ilmeen piristämiseen. Sinulta olenkin jo pöllinyt (haha) nuo naulakot omaan kylpyhuoneeseeni. Ihan samanlaiset eivät ole, mutta lähes ;) Jossakin vaiheessa vihasin tuollaisia peilejä joissa oli vain tuo lasinen hylly, mutta kappas... sehän sopii teollisempaan tyyliin paremmin kuin hyvin! Meilläkin oli samanlainen, mutta jotenkin kummalla tavalla kissa onnistui tiputtamaan hyllyn lavuaariin ja se hajosin tuhannen p*llun päreeksi. Nyt vähän harmittaa! :D

    Voisin hankkia tuollaisen metallisen roskiksen ihan roskikseksi... kylppärissä, josta löytyy myös siivouskaappi ja pyykkihuolto tulee yllättävän paljon sitä roskaa/tyhjää purnukkaa. Omassa kylppärissämme on aika hyvin säilytystilaa ja ollaan hankittu sitä vielä lisää, mutta jotenkin tila tuntuu silti hajanaiselta :/ Tila on aika iso.. sellaiset 9-10 neliötä eikä meillä ole edes saunaa... "tyhjää" tilaa on siis paljon ja välillä se jopa ärsyttää! :/

    Tosi kiva postaus ja varmasti palaan tähän uudelleen ja uudelleen "projekti kylppärin" yhteydessä! Kiitos ^^

    -Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua voin kuvitella että toi hylly tippuu kissan ansiosta helpostikin! Itsekin olen meinannut mokomasin lasin hajottaa kun joskus olen sitä pessyt ja saippuaisilla käsillä pidellyt ilmassa. Miksei se voi olla kiinni siinä?!

      Joo noi Ikean tynnyrit on kyllä tosi monikäyttöisiä ja kelpoja! Monet käyttää niitä roskien kierrättämisessä ja meilläkin on tynnyri koiran ruoilla. Kuulostaa kyllä ihan positiiviselta ongelmalta että tilaa on kylppärissä liikaa ;) Kyllä sinä varmasti sille jotain käyttöä keksit! :)

      Poista
  30. Minulle tuollainen kylppäri olisi jo luksusta, tämänhetkisessä kämpässäni käyn suihkussa käytännössä vessanpöntön päällä. Aion kituuttaa tässä (onneksi suht edullisessa) kämpässä ensi vuonna alkavaan putkiremonttiin asti, seuraavassa kämpässä saa luvan olla vähän paremmat peseytymistilat. :D

    Mutta oikein hyvältä näyttää! Olen alun perin vanhan blogin lukijoita, mutta seurasin tänne, vaikka uumoilinkin ettei sisustusblogi minua juuri kiinnostaisi. Luulo osoittautui vääräksi, innolla luen aina uudet postaukset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sullakin on semmoinen käsisuihkusysteemi, naureskelin tuolla ylempänä kun joku kertoi että hänelläkin oli edellisessä kämpässä ollut :D Voi ei.. Tsemppiä sinne, ainakin osaat sitten seuraavassa kodissa arvostaa ihan perus suihkua haha. Meilläkin kun on tuo istuma-amme niin tuntuu ihan luksukselta joskus muualla suihkussa käydessä saada SEISTÄ suihkun aikana. Vitsi miten paljon nopeampaa se on!

      Heii onpa hauska kuulla terkkuja vanhemmiltakin lukijoita. Ja että oot seuraillut sisustusjuttuja vaikka luulit ettei ne sua kiinnostais, oon mä sitten jotain tehnyt oikein ;)

      Poista
  31. Tykkään kans teidän kylppäristä! Meillä tilaa on varmaan kaksin- ellei kolminkertaisesti, plus sauna, mutta silti tuntuu ettei tuosta saa omannäköistä millään... Mutta tästä postauksesta sain muutaman toteuttamiskelpoisen idean :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) No varmasti saa siitäkin omannäköisen, kiva kuulla että sait tästä jotain ideaa :)

      Poista
  32. Muakin kiinnostaa, mut ei kommentointi. :) Sun blogi on ihanan freesi ja teidän minikylppäri näyttää just söpöseltä! Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva että jutut kiinnostelee kuitenkin! :) Hih kiitos kovasti! Toivottavasti sullakin oli mukava joulu, hyvää uutta vuotta :)

      Poista
  33. Upeesti oot kyllä onnistunut sisustamaan noin pienen tilan! Oon kyl kade, kun meidän oma kylppäri (myöskin vuokrakämppä) on väreiltään ihan kamala. Lattiat on semmosta tummaa harmaanvihreetä ja seinätkään ei ole valkoiset :( Pakko vaan kestää ja toivoa seuraavaan kämppään jotain muuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai paljon kiitoksia :) Se on kyllä harmillista jos vuokrakämpässä ei kylppärin värit oikein miellytä, ite oon aina uutta kotia etsiessä kiinnittänyt huomiota kylppäriin, ja jos se on ollut ihan kaamea niin en ole kelpuuttanut. Mutta kyllä valkoisilla tekstiileillä saa aina ihmeitä aikaan! Tsemppiä, valkkaat sit seuraavan kämpän vessan perusteella hehe ;)

      Poista
  34. Tosi kivasti tehty juttu siitä, miten vanhan talon pikku kylppärin parhaat puolet saa esiin, ja ärsyttävät asiat käännettyä positiiviseksi. Tästä syystä blogit on paljon kiinnostavampia kuin sisustuslehdet: ketä tavallista ihmistä koskettaa " näin sisustat kartanosi"- tyyliset jutut. Tosin uskon, että sinä tekisit paljon parempia juttuja! Törmäsi blogiisi vasta blogipalkinnon jälkeen, sen jälkeen luinkin kaiken alusta loppuun. Juttusi siis kiinnostavat!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nojoo, onhan se totta että suurin osa sisustuslehdissä nähdyistä asunnoista on semmoisia lukaaleja joihin ei itellä olis varaa, mutta mä tykkään kyllä ihastella niitä ja ottaa ideoita :) Ja yks juttu noissa sisustuslehdissä on se, että lukijakunta on keski-ikäistä suurimmaksi osaksi, joten jutut tehdään sen mukaan. Dekossa on enemmän pieniä suomalaisia koteja!

      Poista
  35. Ite oon semmonen, että kattelen vaan postaukset läpi vaikka oiskin tosi mielenkiintosta, harvemmin kommentoin mitään. Pitää tulevaisuudessa paneutua enemmän. Ihanan näkönen, kivoja juttuja oot keksiny tehden vessasta oman näköisen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, mutta kyllä mäkin välillä kommentoin muille jos on jotain erityisen kivaa silmien alla :) Ainakin se olis pyrkimys, kun tiedän miten paljon kommentit itseäkin ilahduttavat. Kiva kun jätit merkkiä, kiitos :)

      Poista
  36. Todella fiksuja ideoita ja toteutettu tuttuun tyyliin, pettämättömällä silmällä - ♡♡♡

    VastaaPoista
  37. Juu. Tuo rautainen härpäke on kuin onkin kaasumittari. Siihen syötettiin kaasupoletit, joita sai ostaa kaupoista. Suurin osa stadin kämpistä on aikoinaan olleet kaasuverkossa, siitä muistona myös sörnäisten kaasukello. Tai mitä siitä nyt on jäljellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kaupoistako niitä poletteja on ostettu, hauskaa! Enpäs tiennytkään tuota. Kiitti valistamisesta. Meilläkin tuossa mötikässä lukee tarrassa "antaa kaasua ilman poletteja" ja mietin että meneeköhän meidän kaasu vieläkin ton läpi. Meillä kun on kaasuhella.

      Poista
  38. Moikka, halusin vaan tulla kertomaan, että vaikka en lähes koskaan kommentoi mitään, niin luen aina tätä sun blogia, jokaisen uuden postauksen oikeen innolla ^^ Tosi inspiroivaa settiä joka kerta, sulla on niin hyvää visuaalista silmää ja kirjotat kiinnostavia juttuja. Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei oikein kivaa että halusit tulla kertomaan sen! :) Ilahduttavaa kuulla, kyllä vaan jokainen kommentti lämmittää mieltä ja tsemppaa uutta postausta tekemään.

      Poista
  39. Kivalta näyttää! Meillä roikkuu kylppärin naulakossa muutamia erilaisia, kirppareilta löytyneitä kangaskasseja/laukkuja tuomassa lisätilaa säilytykseen, niin uppoaa hyvin hiustenkuivaajat ja muut tilaa vievät härpäkkeet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on kätevä idea kyllä :) Mua ei haittaa toi fööni tuossa naulakossa, vaikka se kyllä pölyyntyykin.. Pitää aina pyyhkiä sitä rätillä hmmmh. Oon myös kuullut että jotkut pitää pyykkipussia naulakossa!

      Poista
  40. Heh... Kommentointi on kyllä kieltämättä jäänyt, kun tulee vain ihasteltua upeita kuvia. Mukavia ja simppeleitä vinkkejä taas. Kiitos näistä!:)

    VastaaPoista
  41. No josko et vielä tiedä, mikä se "kaasuun" liittyvä laite on, valaisen hiukan. Se yksinkertaisesti toimi kaasuhellan/- uunin "voiman lähteenä". Ko. mittariin syötettiin siis nk. kaasupoletteja, jotka tarjosivat hellaan kaasua niin kauan kun mittarissa oli poletteja sisällä. Poletteja sai ostaa vielä -60 luvulla esim. nk. maitokaupoista. Kaasuhellojen käyttö oli tosi yleistä esim. Helsingissä 50-60 luvulla. Niistä luovuttiin vähitellen, koska osoittauivat vaarallisiksi! Toista nykypäivän kaasuhellat, jotka ovat kulinaristien unelma. Kokemuksia hyviä/hassuja ko. vekottimesta isoäidin asunnosta Helsingin taka-Töölöstä eli joskus jäi ruoka vaiheeseen kun ei ollut laittaa polettia mittariin jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo joku tuossa vähän ylempänä valaisikin asiaa hieman :) Kaasumittariksi sen kyllä tiesin, mutta sitä en tiedä että meneekö meidän kaasu edelleen tuon kautta. Aika hauska tuo polettijuttu kyllä, täytyy sanoa että onneksi nykyään ei tarvitse polettien kanssa pelailla..!

      Poista
  42. Koirakuvassa loistava kuvakulma!

    VastaaPoista
  43. Kiva kylppäri, mutta mahtuuko kaikki purkit tosiaankin tuohon kaappiin ja pussiin???
    Minä sain juuri valitusta kun ei purkit mahdu ja tilaa pitäs kuulemma loihtia lisää. Taidan näyttää tän teidän kylppärin kuvat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mahdu kaappiin ja pussiin, tuolla on metalliämpärissä vielä lisää purnukoita, ja lisäksi kylppärin ulkopuolellakin on eteisessä lisää säilytystilaa niille kamoille jotka ei kylppäriin mahdu :) Semmoiset ei ihan jokapäiväiset tökötit ja välineet voi hyvin säilyttää muuallakin, se oli nyt ehkä se tärkein pointti meillä (jota en tietenkään muistanut mainita postauksessa). Mutta tärkeimmät on saatu mahtumaan kylppäriin silti! :)

      Poista
  44. Tyylikäs vessa :) Itsellä vielä operaationa pyyhkeiden vaihto tyylikkäämpiin, sillä sais jo fiilistä.

    VastaaPoista
  45. Aivan ihana blogi, ei ole vain tullut kommentoitua mitään aiemmin! Ei voi kuin ihailla ja kadehtia miten toisilla vain on silmää sisustusjutuille :)

    -Jaana

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall