Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SHOPPINGS FROM ISTANBUL


Onnistuin löytämään matkalta montakin kivaa tuliaista kotiin. Ohuita turkkilaisia pyyhkeitä myytiin useissa paikoissa, mutta suurin osa oli aika värikkäitä. Harmaita kuitenkin havittelin, ja löysin mielestäni aika hienoja! Ostin eri paikoista kaksi isoa pyyhettä, ja kaksi käsipyyhettä. Kylpypyyhkeissä on vähän erikoisempi kirjonta (tjsp), ja ihanat hapsut. Pikkupyyhkeissä sävy ja raidat viehättävät. Ja hapsut toki myös.


Hajuvesi sattui kohdalle eräässä pikkuliikkeessä Galata towerin ympäristössä, ja tykästyin kovasti pullon ulkonäköön. Tuoksuttelin läpi kaikki eri tuoksuiset purkit, ja löysin yhden raikkaan unisex-tuoksun. Jokainen pullo oli eri tuoksuinen, ja suurin osa aika voimakkaita. Ajattelin heti että tuo olisi kiva asettaa vessan peilihyllylle. Tuoksu maksoi vain viitisentoista euroa, joten mikään aito parfyymi se tuskin on, mutta ei se mitään. Jasmiiniteepalleroita ostin Grand bazaarista liian kalliilla. Mutta kun en ole koskaan kokeillut vedessä kauniisti aukeavia teekukkia.


Grand bazaarin takaoven lähettyviltä ostin melkein vahingossa valkoisen rahin. Myyjä oli niin hyvä, etten oikein saanut kieltäydyttyä, varsinkaan kun sain nahkaistuimen tingittyä viiteentoista euroon. Täytin sen sitten kotona Etolasta löytyneillä vaahtomuovipalleroilla.


Lisäksi löysin vielä modernin taiteen museosta yhden julisteen. Se oli muuten ihana paikka, tai siis museon ravintolan näköala erityisesti sykähdytti sydäntäni. Pitää laittaa siitäkin vielä kuvia tänne! Onko siellä muuten kukaan kiinnostunut noista matkakertomuksistani kun kommentteja on tullut aika vähänlaisesti niihin? No, oli tai ei, niin mielelläni pistän tänne jakoon vinkit kivoimmista Istanbul-mestoista. Ehkä joku niitä tulee joskus vielä tarvitsemaan. Mitäs piditte tuliaisistani? On niin hauska löytää jotain itämaista, mutta just näillä meidän kotiin sopivilla väreillä. :--)

I bought these souvenirs from Istanbul:
-2 big towels, 2 little hand towels. Both sheer in a turkish way. And pretty texture. It was a bit hard to find grey ones, because they have everything so colourful over there.
-A parfume, that I found from a cool little shop. The appearance of it tempted me to buy it on the bathroom's ledge. Scent of it is also very nice and fresh.
-Jasmine tea flowers. They look like balls. I have never tested tea flowers.
-White leather moroccoan ottoman. It was almost an accident but I bought it anyway. Now it's wandering around the livingroom.
-A poster from Istanbul modern museum. I loved the museums restaurant, the view was to the sea and sun was shining warmly. Pictures of it coming soon!
-What was your favourite?

39 kommenttia

  1. Oi että miten ihania juttuja! Hyviä löytöjä ja varsinkin toi rahi (---:

    VastaaPoista
  2. hih kyllä mua ainakin kiinnostaa, ei oo vaan kerennyt kommentoimaan ! :-D Hitsi miten kivoja juttuja oot ostanu, mua harmitttaa etten omalla Turkin reissulla ostanu tommosia ohuita pyyhkeitä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kiinnostaa! Laitetaan siis lisää Istanbulia tulemaan :) Joo tuli kyllä löydettyä yllättävän paljon kaikkea kivaa, ja edullisesti! Noi pyyhkeet oli ihan must, onneksi löytyi. Ehkä säkin saat niitä vielä? netistä vaikka.

      Poista
  3. Minä olen innolla seurannut matkapostauksia, poikkeaa vähän normaalista postausarjesta ja se on kiva!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla! Koitan toki vaihdella aiheita muutenkin :) Lisää Istanbulia siis tulossa.

      Poista
  4. Pyyhkeet näyttää ihanilta, samoin tuo rahi on symppis! Miten isoja ne Etolan vaahtomuovipallerot oli ja paljonkohan sellaset maksaa? Meinaan, saattasin tarvita sellasia itekin..:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi pyyhkeet on mun lemppariostos! Ja hajuvesi heh :) ne oli siis ihan semmosia pikkuisia styroksipalleroita, yks pussillinen meni tonne rahin sisään, maksoi 15e. eli aika kalliita.. Ja nyt ne on jo menny vähän kasaan, joutunu pistää muovikasseja täytteeks hah.

      Poista
  5. these flowers look quite interesting. i can't wait to see the pictures from museum's restaurant!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I have to take pictures of the flowers when they open in water! It is so beautiful. :) And the restaurant, soon here.

      Poista
  6. Hauskaa, ostin myös just samanlaisen valkoharmaaraitaisen pyyhkeen, mutta kylpypyyhe-kokoa! Ja samoja teepalleroitakin löytyy, tokikin oon ne ostanut Pyhältä. :)

    Mutta tuo rahi, tosi hieno! kivan eläneen näköinen nahkapinta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistäs sä ostit ne pyyhkeet? :) Varmasti ihania! Mun pitäis vielä ommella noihin käsipyyhkeisiin koukut, kun noita myytiin istuinalustoina.. hah.

      Poista
  7. Hienoja löytöjä! Ihana rahi ja ylelliset pyyhkeet, joissa erikoinen kudos :) t.maria

    VastaaPoista
  8. Kauniita ostoksia! Itselläni on ollut musta- ja punavalkoisia turkkilaisia pyyhkeitä ollut Etsyn suosikkilistalla pitkään. Tekstiilejä vaa olisi niin kiva päästä itse hipelöimään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä se kuuluu mieluusti asiaan että saa ensin nähdä ne livenä. Muuten laadusta ei oikein voi sanoa mitään. :)

      Poista
  9. Kauniita ovat. itse halaun myös tuollaisia, olen ostanut yhden Tine K vastaavan tyyppisen hapsupyyhkeen mutten ole raaskinut ostaa enempää koska ovat melko hintavia. mutta annoltakin löysin vastaavantyyppisen keittiöpyyhkeen taannoin jonka nappasin kyllä ostoskoriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noi on kyllä aika hintavia täällä suomessa, siksi olinkin ihan innoissani kun pääsin Istanbulissa shoppailemaan pyyhkeitä :) vielä kunnon tinkimiset.

      Poista
  10. ihania ihania juttuja!! noi pyyhkeet tänne mulle kiiiiitos ;D

    VastaaPoista
  11. Juuri sellaiset ostokset, jotka minäkin hankkisin. Olen kauan haaveillut noista turkkilaisista pyyhkeistä, mutta tuntuvat olevan täällä melkoisen hintavia. Rahikin on jumalainen. Laita ihmeessä ostopaikkoja ja vinkkejä blogiisi! Istanbuliin voisikin mennä piipahtamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näille ei ole mitään tämän kummoisempia ostopaikkoja antaa, mutta pistetään vähän lisää Istanbul-juttuja vielä tulemaan :) Muutama hyvä vinkki olis korvan takana. Suosittelen kyllä käymään, ja varaamaan vähän enemmän aikaa kuin kolme päivää! Se on niin törkeän iso kaupunki.

      Poista
  12. Kauniita löytöjä, varsinkin nuo kylpypyyhkeet! Harmaa ja valkoinen on niin täydellinen väriyhdistelmä kaikessa yksinkertaisuudessaan.

    VastaaPoista
  13. Ihania ostoksia ja matkavinkit kiinnostaa aina :)

    VastaaPoista
  14. Ihania pyyhkeitä. Väriskaala joka on ihan minun makuuni.

    VastaaPoista
  15. Ihania juttuja! Toi rahi on superi ja miun feivöritti, mutta en kyllä uskaltanut istua sillä kun se näytti niin coolilta ja hauraalta....okei tuohon voi liittyä yks tarina minkä kuulin tässä joskus, nimittäin joku oli joskus hypänny tollasen säkkituolin päälle ja sit se oli revennyt ja styrokspallot oli pitkin kämppää..... . . . ......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah no joo arvaas vaan onko se just ratkennut tuolta sivulta ja sieltä alkaa kohta tulee niitä palleroita ulos jos en pian tuki sitä. Pikkuisen hankalaa vaan kääntää rahia ympäri ompelemista varten kun täytin sen just noilla pikkuruisilla sähköisillä styroksipalleroilla. Mahtavaa :D

      Poista
  16. Mahtava löytö tuo Rahi! Itse kyllä inspiroiduin sun reissusta ja laitoin korvan taakse montakin juttua. Eli laita ihmeessä vaan noita reissutarinoita tänne :)

    www.valoisastikotona.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla! Lisää luvassa siis tarinoita Istanbulista :)

      Poista
  17. ooo tarunhohtoinen Istanbul, kiinnostaa ihan vietätävästi! :) luen mielelläni lisää juttuja mahd. paljon matkoista yleensäkin. ihanaa joulunootusta Peeta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä ihan huikea paikka, niin paljon kaikkea erilaista laidasta laitaan, ja ne auringonlaskut oli kyllä tarunhohtoisia. Täytyykin pistää yksi ihana kuva vaaleanliilasta auringonlaskusta tänne..!

      Poista
  18. Ihana rahi ja matkakertomukset kiinnostaa ehdottomasti!

    VastaaPoista
  19. Toi rahi on ihan sairaan hieno! Äääää!
    Siitä inspiroituneena rupesinkin äsken virkkaamaan rahia valkoisesta trikoo-matonkuteesta, taidan tehdä siihen sivuihin mustia kolmioita.. :)
    -Kitty

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall