Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

I AM ACTUALLY STARTING TO LIKE THIS DARKNESS


Otin itse asiassa ihan toisesta jutusta kuvia tänään, ja pari kuvaa tästä nurkasta samalla. Teki sitten mieli pistää nämä olkkarikuvat tänne ensimmäisenä kuitenkin jostain syystä. Vilauttelin tätä samaa nurkkaa viimeksi siinä vuosikoosteessa, ja tajusin etten ole välttämättä näyttänyt sen nykyistä olomuotoa. Mitään kovin radikaalia muutosta ei ole tapahtunut, vähän pikkutavaroiden paikat vaihtuneet, mutta nyt se silti miellyttää silmää paljon enemmän. On niin sanotusti valmis. Verhoa lukuunottamatta!


Ajattelin samalla hieman valottaa näiden kalusteiden historiaa. Nurkassa näkyvä kaappi ja valkoiset nojatuolit ovat molemmat Ikeasta, eikä minulla ole niihin mitään erityistä suhdetta. Ylipäätään mihinkään Ikeasta ostettuun en ole koskaan saanut kasvatettua kiintymystä, vaan rakkaimpia ovat kalusteet joilla on jokin tarina.

-Kaappi taidettiin ostaa ekaan kämppäämme entisen poikaystäväni kanssa, ja siinä oli silloin punainen alaovi. Maalasin sen kuitenkin myöhemmin harmaaksi, ja siitä lähtien olen sietänyt kaappia. Yllättävän hyvin se on kestänyt muutoissa, ja vetää hyvin sisäänsä tavaraa. Siellä on sisällä kaikki minun taiteilutarvikkeeni ja Markin xbox + pelit. Masiina toimii hyvin oven läpi onneksi joten ei tarvitse mitään xboxia katsella esillä.
-Valkoiset tuolit ostin ekaan omaan kämppääni Merihakaan parveketuoleiksi. Minulla oli siellä lasitettu aika kiva parveke, ja siitä lähtien nuokin ovat sitten keikkuneet mukana. Irroitettavat päälliset ovat kestäneet jo kymmeniä pesukertoja, joten tuolit ovat pysyneet siistin näköisinä ja simppelin muotokielensä ansiosta kestäneet aikaa.
-Kartellin Stone-pikkupöydän sain Markilta synttärilahjaksi Merihaassa asuessani, ja olin silloin ikionnellinen. Väritön jakkara on ihan kätevä pöytä tuossa tuolien välissä, ja värinsä ansiosta se ei pomppaa liikaa silmille. Vaikka en mitään Kartellia enää ostaisi, niin tuo saa pysyä muistona.
-Arkusta olenkin aiemmin jo kertonut, ja se on tosiaan äitini isoisän vanha matka-arkku. Se on ehkä arvokkain kalusteeni, jonka pelastaisin ensimmäisenä palavasta kodista.
-Betonisen tv-tason ostimme eräästä asuntonäytöstä kun etsimme tätä kotia. Emme saaneet sitä vuokra-asuntoa, mutta ainakin hienon betonitason saimme! Se on juuri sopiva tuohon kohtaan. Telkkari tason päällä ei ole mikään hienoin mahdollinen, mutta kyllähän tuosta ohjelmat näkee. Joku valkoinen ja mahdollisimman ohutreunainen yksilö olisi tyylikkäämpi.
-Vasemmassa nurkassa pilkisti ylemmässä kuvassa korkea laatikosto, jonka valitsin seiskaluokalla omaan huoneeseeni jostain huonekalukaupasta, kun vanhempani antoivat minun itse valita. Sekään ei ole mikään sellainen jonka nyt valitsisin, mutta menettelee yhä. Sinne saa kaikki paperit, kameratarvikkeet ja muut sälät hyvin piiloon. Onneksi valitsin silloin valkoista!
*Musta Menun pikkupöytä on saatu Piristeeltä blogiyhteistyönä, ja se onkin osoittautunut käteväksi liikuteltavuutensa, kokonsa ja käänettävän tasonsa ansiosta.


Kuvissa näkyvistä jutuista siis tv-taso, matto, tarjotinpöytä ja kattolamppu on ostettu tätä kotia varten. Samoin osa pikkusälästä. En missään vaiheessa suunitellut olkkarista näin tummaa, mutta tämmöinen siitä nyt silti on muokkautunut. Ja silti huoneen yleisilme on kohtalaisen vaalea. Harmaa tasoittaa mukavasti kontrasteja ja huonekasvit piristävät ilmettä. Hämäryydelle nyt ei voi mitään, joten ajatellaan että se luo tunnelmaa!

Our dark living room corner at the moment.

23 kommenttia

  1. Teillä näyttää kyllä tosi kodikkaalta! Ja tuo ikkunasyvennys, joskus haluan semmoisen kämpän mistä semmonen löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! Viihdymme kyllä täällä =) Itsekin haaveilin pitkään ikkunasyvennyksistä, ja nyt vihdoin ne on <3

      Poista
  2. Heh, ajattelin, että meillä olis edes pikkuinen makuero sisustuksen suhteen kun sulta puuttui verho, mutta ymmärsin, että sekin olis vielä hankinnassa?

    Avaudun nyt vähän tästä verhoasiasta. Monissa sisustusblogeissa näkee oikein trendinä, ettei verhoja ole, pelkät sälekaihtimet vaan. Musta taas verhot on ihan ehdoton, muuten koti näyttää helposti ihan liian kalsealta ja ankealta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo kyllä ajattelin että tuohon voisi vasemmalle puolelle jonkun verhon vielä ripustaa, siinä on vähän tyhjä kohta seinässä ja joskus olisi ihan kiva vetää edes läpikuultavaa verhoa ikkunan eteen kun tuolla kuitenkin on vastapäätä toinen talo. Mielestäni verhojen tarpeellisuus riippuu ihan tilasta! Sälekaihtimet ovat ehkä kauhein asia mitä tiedän, ja ne vedettiin tuonne ylös ennen muuttoa eikä niitä ole sen koommin käytetty. Ne vasta tekeekin ankean tunnelman.. Näissä vanhoissa ikkunoissa on mun mielestä tunnelmaa kyllä ilman verhojakin, mutta makkariin piti heti saada verhot näköesteeksi sekä pehmentämään tunnelmaa. :)

      Jos asuisin jossain hienossa loftissa vanhassa tehdasrakennuksessa, jossa olisi semmoiset upeat isot ikkunat, niin niihin tuskin sopisi verhot! Kun taas semmoiset 70-luvun ikkunat ovat minun mielestäni tosi kalseita ilman verhoja helposti..

      Makuasioita nämä tietysti on! Vielä en ole keksinyt että mikä verho olisi meille paras mahdollinen, pari vaihtoehtoa pyörii mielessä. Ei ainakaan mitään kuviollista.

      Poista
  3. Aloitin JUST äsken samanlaisen postauksen tavaroiden tarinoista mutta työhuoneelta enkä kotoa. :D Siis idea on aivan täsmälleen sama. Great minds think alike vai miten se nyt meni. :D

    VastaaPoista
  4. Eihän tuolla ole muuta tummaa kuin matto ;) Ja ihan hyvä niin, kun koirakin löytyy + tuo matto on todella kiva! Eikä valkoinen arkkukaan näyttäisi miltään esim. valkoisella matolla, hukkuisi pois mokoma ihanuus!

    Eli mukava kokonaisuus, eikä verhottomuus mitenkään hyppää silmään. Jotenkin teollispainoitteiseen tyyliin verhot ei välttämättä (aina) edes sovi. Ainakaa minun mielestäni. Mutta jotkut sopivan ruttuiset valkoiset pellava/puuvillaverhot vois olla ihan jeees.

    Ja tuo tv-taso (mikä taitaa kyllä olla oikeasti penkki). Voi jukra! Katselin Vepsäläisen sivulta aikanaan sitä jakkara-versiota yöpöydäksi.. ehkä vielä joskus. Tuollainen penkki ois kyllä makea tv-tasona, mutta meillä on niin hirvesti teeveeseen liittyvää tavaraa (pleikkaria, vahvistinta, pelejä ja johtoja niin hemmetisti) että ihan pakko olla kaappia mihin niitä survoa. + se kiva, pieni ja esteettinen 55-tuumainen tlkkari, (miehet) :DD

    -Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maton lisäksi mustaa on nojatuolien jalat, koko pikkupöytä, yksi uusi jalkalamppu (siitä lisää pian!), telkkari, koiran pedin mustat pilkut, arkun reunat ja kynttilät! Eli on paljon enemmänkin mustaa ;) Mutta ei se mitään, jotenkin se vain yllätti itseni kun en ollut sitä suunnitellut etukäteen. Toki ihan tietoisesti olen kaikki nämä tänne hankkinut (lukuunottamatta tuota telkkaria joka on Markin ostos) eli ihan mietittyjä juttuja ovat. Hehe.

      Itse ajattelin verhoksi jotain läpikuultavaa harsoa tai sitten jopa paksua samettia. En ole ihan varma vielä, ja kun vaihtoehdot ovat noin ääripäät, niin pitää vielä hetki tuumailla. Mun mielestä tää meidän koti ei ole pelkkää teollispainotteista, vaan semmoinen sekalainen kokonaisuus, jota tykkään sekoittaa lisääkin. Kattokruunu vasta hieno oliskin! ;)

      Joo toi tv-taso on tosiaankin oikeasti penkki just sieltä Vepsäläiseltä, onneksi sattui kohdalle edullisemmin niin saatiin hankittua =) Heti kun näin sen niin mietin että "tossa on meidän tv-taso, pakko saada!". Xbox ja pelit on meillä tosiaan ton vieressä olevan kaapin sisällä (tehtiin reikä kaapin takaseinään johdoille), eikä meillä onneksi ole mitään vahvistinta joten telkkari riittää tason päälle, kaikki johdot on sitten tuolla takana kätevästi piilossa. :) Yöpöytänä se pieni olisi myös varmasti ihana.

      Poista
    2. Mie oon niin suurpiirteinen sisustaja etten "näe" pikkutavaroiden värejä niin... kokonaisvaltaisina. Siksi mainitsin lähinnä maton tummuuden koska se on yksi iso pinta :) Ja samettiverhot vois olla aika kivat. Toki ne pitäisi nähdä luonnossa mutta ajatus tuntuu kiehtovalta, koska samettiverhot ei ole niin tavanomaiset.
      Ja olet oikeassa tuosta tyylistä. Ei teillä ole mikään liian teollinen koti ja mikä nyt olisikaan mukavampaa kuin kontrastit! Ainakaan ei jää pliisuksi ;) (tosin ei ole pelkoa teillä :D )

      Jokatapauksessa teillä on rennon ja kotoisan oloinen olkkari. Sellainen jonne on varmaan kiva istahtaa hengähtämään päivän päätteeksi :)

      Hitsi, mutta oli sulle myös joku postausehdotus... mutta en muista sitä nyt!!

      ....

      EIKU niin! En nyt muista että olisin blogissasi nähnyt sellaista postausta vielä mutta olisi kiva lukea lemppariliikkeistäsi ja nettikaupoista joissa tykkäät shoppailla :) Alleviivaan nettikaupat, koska itse asun Oulussa niin Helsingissä tulee aika harvoin shoppailtua :D

      -Satu

      Poista
    3. Joo sellainen putiikkipostaus on ollut mielessä jo vuoden verran, pitäisi enää toteuttaa se :D Vanhan blogin puolelle olinkin tehnyt semmoisen "helsingin parhaat sisustuskaupat " -postauksen, mutta listan päivittämisen lisäksi kaipaisin uusia kuvia enkä ole kävellyt kaupoilla kamera kädessä aikoihin. varsinkaan valoisaan aikaan ja ajan kanssa. Eli vaatii aika paljon työtä semmoinen =) Mutta kiitos taas muistutuksesta! Sellaista aina välillä toivotaan.

      Poista
  5. arkku on kyllä ihana! Samoin tuo hyllyn päällä oleva kasvi, mikä lajiltaan liekään on yksinkertaisesti tosi nätti! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kahvipuu/pensas! :) Se on ihana, tosin pelkään jatkuvasti että se kupsahtaa kun se ei oikeen näytä tykkäävän tästä pimeästä talvesta.. Toivottavasti se säilyy kevääseen asti, jotta saan sitten vaihdettua mullat ja uuteen isompaan ruukkuun. Luulen että se kärsii myös ruukun pienuuden takia..

      Poista
  6. Kaikesta tuossa tilassa huokuu harmonia! Hienoa, kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Semmoista harmonista tunnelmaa tavoitellaankin että kotona olisi mukava rauhoittua =)

      Poista
  7. Kommentoin jo Instagramin puolella, että tämä viherpeukalo on niin onnellinen, kun jossakin blogissa näkyy viherkasveja. En tiedä olenko katsonut huonosti, vai eivätkö ihmiset tykkää vihreästä. :D

    Kadehdin kuinka paljon näissä kuvissa on valoa, vaikka on tammikuu. Pitäisi varmaan muuttaa etelämmäksi, jos mielii ottaa kuvia luonnonvalolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä taas on aika paljon näkynyt viherkasveja blogeissa! Ehkä me luetaan eri blogeja ;) Varsinkin leikkokukkia on ollut kauheasti, samoin joulukuussa niitä pieniä kuusia ja oksia maljakoissa, sekä muutenkin oliivipuita yms. Ite tykkään tosta puumaisesta kasvista, ja havun oksasta maljakossa, ja keittiössä on aina yrttejä sekä salaatteja "viherkasveina" ikkunalaudalla :) Kyllä ne piristää kivasti, ja tuovat väriä luontevasti kun muuten en tykkää värejä käyttää sisustuksessa.

      Musta tuntuu että nää on ihan pimeitä kuvia, ja toisaalta sitten pyrinkin korostamaan sitä hämäryyttä kontrastilla kun ei sille nyt voi mitään.. Pakko vaan ottaa ihan keskellä päivää kuvat jos meinaa ollenkaan ottaa. :) Vähän vaikeeta kyllä tää sisustusbloggaaminen suomessa talvella.

      Poista
  8. Oot kyllä niin inspiroiva! Mun miehellä on tollainen samanlainen kattolamppu, ja nyt yhteenmuuttoa väsäillessä oon ollut ihan rikki että miten ruma se on (mies haluaa säilyttää). Näissä kuvissa näen koko lampun uusin silmin! Muistatko mistä se on ostettu, josko mekin hankittaks tolle miehen kappaleelle sisaruksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Heheh se lamppu on ihan Ikeasta, halpaa ku saippua. Siks meilläkin noi on kun halusin jonkun ilmavan valaisimen olkkariin nollabudjetilla. Ei toi nyt pidemmän päälle mikään mun unelma ole, mutta ihan hauska toistaseks kuitenkin. ;)

      Poista
    2. Ihan mieletön noin. Kiitos, täytyy metskata niitä pari lisää. :D Enpä olis uskonut kääntäväni kelkkaa näin. :D

      Poista
  9. Hei! Mistä olet hankkinut tuon paperisennäköisen "ruukun" kasvillesi?

    VastaaPoista
  10. teillä on kyllä ihana koti!
    oon monesti miettinyt että noista valkoisista lipastoista tulis tosi hienot jos tekisit niihin vaikka nahkaiset vetimet vanhoista vöistä tmv. itse nimittäin vaihdoin edellisessä vuokra-asunnossa keittiökaappien vetimet sellaisiin ja tuli paljon enemmän oman näköinen koko keittiöstä. ja maksoihan ne vyötkin 2€ kirpparilta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kuulostaa hyvältä idealta ja olenkin jotain semmoisia nähnyt, mutta täytyy sanoa että tuskin jaksaisin nähdä sitä vaivaa.. Nuo valkoiset laatikostot (olkkarissa korkea, makkarissa samanlainen matalampi) on jotenkin niin karseita että olen ihan sulkenut silmäni niiltä :D En halua korostaa kyseisiä laatikostoja yhtään enempää, joten pysyköön valkoisina kunnes joskus pääsee päivittämään vähän parempiin. Niissä on vielä alimmissa laatikoissa semmoiset kaameat kaiverruskoristeet haha.

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall