Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KEITTIÖN KAAKELEIDEN MAALAAMINEN


Käydäänpäs tämän keittiöprojektin kimppuun vihdoinkin ihan kunnolla. Ajattelin käydä koko homman läpi kaikkine välivaiheineen, jotta tästä olisi apua jollekin toiselle joka samaa maalausoperaatioita miettii. Ensimmäisenä tässä on tietysti houkutteleva ennen ja jälkeen -kuva. Pahoittelen kuvien vinoutta, toivottavasti tarkoitus pyhittää nyt ulkonäön!


Lähtötilannehan oli siis tämän näköinen. Ruskeat kaakelit ja samaa värimaailmaa noudatteleva vanha kaasuliesi. Aika törkeä kokonaisuus minun mielestäni. Kaapin ovet olivat edelliset asukkaat maalanneet valkoisiksi, nekin olivat ennen vaaleanpunaiset. Olen siis kiitollinen että oville ei tarvinnut tehdä mitään. Nyt päätin hyökätä kaakeleiden kimppuun maalin kanssa. Liesi vaihdettiin onneksi uuteen vuokranantajan kustannuksella, sillä tuo jotenkin reistaili kuulemma. Kaakeleiden maalaamiseen sain luvan, mutta se piti maksaa itse. Sen uhrauksen olin kyllä nyt valmis tekemään. 


Tarvikkeisiin meni rahaa noin satanen. Kaakelimaalia oli vain muutamaa eri väriä, joten valinta oli helppo. Saumatussejakin myytiin vain mustaa ja valkoista. Marssin K-Rautaan, ja pyysin myyjän apua. Suurinpiirtein tiesin googlailun perusteella että mitä olen ostamassa, mutta apurin avulla kaikki löytyy nopeasti ja helposti.

Ostoslista:
-Kaakelimaali Ronseal valkoinen
-Saumatussi Ronseal musta
-Nukkatela
-Pensseli
-Maalarinteippiä
-Mellerud saumanpuhdistaja
-Taikasieni (oma lisäys!)

Näiden lisäksi tarvitsin vielä rättiä, taikasientä aivan ehdottomasti ja sanomalehtiä tason suojaamiseen.


Homma lähti tylsällä, mutta sitäkin tärkeämmällä puuhalla käyntiin. Eli kunnon siivoamisella. Kaakeleista ja niiden väleistä oli irroitettava jokainen pieninkin tahra. Tuo ostamani Mellerud-litku oli todella hyvä, sillä lähti mm. kaappien päältäkin irti kahden sentin rasvapölykerros. Mutta taikasienellä sai viimeisteltyä kaakelit täydelliseen kuntoon. Maalissa luki että pesemisen jälkeen pitäisi odottaa päivä ennen maalaamista, mutta en kyllä todellakaan ollut varautunut sellaiseen odotteluun ja halusin päästä hommiin heti! Joten niin tein, enkä huomannut sillä olevan haittavaikutuksia. Tosin ei tuossa mitään likomärkää jälkeä muutenkaan tullut kun lähtökohta oli jo aika siisti.


Suojasin kaakeleiden reunat maalarinteipillä ja asetin sanomalehtiä tasojen ja lieden suojaksi. Sitten levitin maalia telalla ja sudin sen pensselillä tasaiseksi. Tällä tekniikalla vedin kokonaan ensimmäisen kerroksen, ja voin kertoa että ei kannata tehdä samoin. Tasaisempaa jälkeä tulee ihan vain telalla. Pensselillä kannattaa sutia sitten vain ne kulmat ja reunat, joihin telalla ei yletä.


Maali oli aika valuvaista sorttia, joten monta kertaa sai palata jo maalattuja kohtia uudelleen sutimaan. Tässä kuvaa ensimmäisen kerroksen jälkeen. Tumma väri näkyi siis edelleen selkeästi läpi, ja pensselin jäljet paistoivat ikävästi silmään. Ajattelin että kyllä se toinen kerros sitten tasoittaa, joten en hätäillyt.


Ensimmäisen maalikerroksen jälkeen pidin välissä kuivumispäivän, sillä olin kuullut vinkkiä että maalipurkissa lukenut aika kannattaa tuplata. Toinen vinkki kertoi että maalarinteippi täytyy poistaa heti maalaamisen jälkeen, koska muuten se repii mukanaan kuivuneen maalin. Se onkin oikein hyvä vinkki se, ja suosittelen tottelemaan sitä. Ensimmäisellä kerralla muistin, toisella en. Tela maaleineen kannattaa laittaa tiiviiseen muovipussiin kuivumispäivien ajaksi, sillä sen ei ole tarkoitus kuivua.


Toisen maalikerroksen maalasin siis telalla, ja palasin aina tasoittamaan vanhoja kohtia uudelleen ja uudelleen, kunnes maali ei enää valunut. Pelkällä telalla tuli huomattavasti parempi lopputulos, ja se tasoitti onneksi alleen pensselillä maalatut raidat. Yhdessä kohdassa ensimmäinen maalikerros meinasi lähteä kuoriutumaan telan mukana, mutta sain sen pysäytettyä ja maalattua umpeen. Ilmeisesti se on riskinä jos ei anna kuivua tarpeeksi pitkään. Olen todella iloinen siitä, että kuoriutuminen jäi vain yhteen parin sentin kohtaan, sillä sen sai peitettyä helposti, mutta isompi pilalle mennyt kohta olisi voinut aiheuttaa enemmän hankaluuksia.


Lähikuvaa maalauksen lopputuloksesta. Moni olisi jättänyt homman tähän, mutta omaan silmääni välitila näytti totaalisen keskeneräiseltä, ja parin kuivumispäivän jälkeen jatkoin taas hommia.


Otin siis saumatussin kauniiseen käteen, ja lähdin vapisevin käsin piirtämään viivoja saumoihin. Aloitin ihan reunasta, ja harjoittelin vähän huomaamattomaan kohtaan. Tuossa ei nimittäin paljoa saa mokailla, koska tussia ei saa pyyhittyä pois. Pää kylmänä ja käsi tasaisena piirsin viivoja ainakin tunnin ajan. Käskin kaikki häiriötekijät (lue: poikaystävän ja koiran) pois keittiöstä ja kirosin aina kun tussi vähän lipsahteli. Loppujen lopuksi mitään isompia vahinkoja ei tapahtunut, joten lopputulos näyttää siistiltä kauempaa. Itse tietysti tiedän kaikki pienimmätkin virheet, ja omaa silmääni ne häiritsevät, mutta tuskin niitä kukaan muu huomaa. Oli tuo kuitenkin aika stressaavaa, huomasin lopettamisen jälkeen olevani ihan jännittynyt vielä ainakin tunnin ajan :D


Koko projektiin meni siis aikaa puolisen viikkoa kuivumispäivineen. Kohtalaisen helppo ja nopea juttu. Itse olen maalannut ennenkin ja käteni on vakaa kynän kanssa, joten ihan ensimmäistä kertaa en ollut liikenteessä näiden juttujen kanssa. Vaikeimpia kohtia olivat kaikki hieman epätasaiset kohdat, joissa tussi meinasi ihan väkisin lipsahtaa pois radalta, ja jos vaan mahdollista, niin kannattaa siirtää liesi ja hana pois. Niiden kohdalta oli tosi vaikea piirtää tusilla siististi. Samaten ihan oikea reuna oli totaalisen kyömyinen, joten siellä menee nyt aika ruma koukeroinen musta viiva. Mutta ei mahda mitään, sitä ei huomaa jos en asiasta mainitse. Itse tykkään tuosta mustasta saumasta sen verran paljon, että ehdottomasti olen sitä mieltä että kannatti kuitenkin piirtää saumat sillä.


Uusi liesikin sopii kaakeleiden väritykseen tosi hyvin, ja kokonaisuus on nyt paljon modernimpi. Pesuallas, hana ja vanha liesituuletinkin sopivat tähän hillitympään värimaailmaan paljon paremmin, ja niissä korostuu nyt oma teollinen fiiliksensä (näin ainakin uskottelen itselleni kun ei muutakaan voi!). Oli kiva päästä toteuttamaan tämän hetken trendiväritys keittiöön, ja uskon että tuota jaksaa katsella pidempäänkin. Kaakelimaalin pitäisi kestää hyvin pyyhkimistä ja pesemistä. Mutta semmoinen projekti tällä kertaa, ehkä tästä työvaiheiden kuvauksesta on jollekin apua. Vastailen toki myös kysymyksiin mielelläni :)

60 kommenttia

 1. Hieno! Ja mitkä saumaukset!
  Olen aikoinaan tehnyt samaa hommaa ja jälki ei ollut todellakaan tota luokkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aijaa, onneks mulla nyt onnistui hyvin niin ei tarvitse katua.. :)

   Poista
 2. Tuosta tuli oikeasti tosi hieno! Minkä hintanen se saumatussi on ja taisi muste riittää hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! :) Se saumatussi oli 15e ja siitä piti riittää muistaakseni 15(?) metriin, mutta kyllä se alkoi reistailemaan ja sitä piti heilutella ja tökkiä aina välillä että sai väriä tulemaan.. Senkin takia meinasi mennä pilalle hmh

   Poista
 3. Tosi hyvä lopputulos, hyvin käy nuo mustat saumat.
  Meilläkin uudessa kodissa on tollaset karseet ruskeet kaakelit ja onkin kiva tietää, että on muitakin vaihtoehtoja kun niiden pois ottaminen. Saa nähdä mihin ratkaisuun me päädytään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo tää on hyvä väliaikaisratkaisu, mutta jos on aikaa / rahaa / tarkoitus saada oikeasti hyvää jälkeä niin kyllä varmasti kannattaa vaihtaa laatat.. :)

   Poista
 4. Kiitos tästä, meillä nimittäin mietinnässä keittiön yhteydessä välitilan uusiminen. Laattoja ei huvittaisi alkaa pois repimään, ja maalaus tai rappaus ovat varmaan todennäköisimmät vaihtoehdot. Tästä oli todella apua, KIITOS! :) Ja niin - lopputulos on oikein hyvä. Enkä itse ainakaan havaitse mitään koukeroita saumoissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! :) Jos uusitte keittiötä muutenkin niin kyllä varmaan kannattaisi laatatkin vaihtaa, koska en usko että tämä on kovinkaan pysyvä ratkaisu. Sopii vuokrakämppään, johon on vielä jossain välissä tulossa putkirempaa, mutta jos itse omistaisin asunnon ja jos olisi varaa niin kyllä olisin tehnyt varmasti kunnollisen keittiörempan. Mutta saa nähdä miten tämä kestää! :)

   Poista
 5. Tosi upea tuli, kyllä kannatti ^^ Älä huolehdi niistä "pikku mokista" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) En mä jaksa huolehtia, kunhan kukaan ei tule niitä varta vasten tiiraamaan :D

   Poista
 6. Jes. Hienoa, että laitoit tän tänne, koska meillä saattaa olla vähän saumojen uusimista mm. kylpyhuoneessa, kun joku vähän pisteli punaisen kynsilakan sinne päreiksi. Onko tietoa, että voiko noita saumatusseja käyttää märkätiloihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä näitä samoja kaakelimaaleja ja saumatusseja voi käyttää märkätiloissakin. :) Ouch, punainen kynsilakka voi kyllä olla aika hankala poistaa..!

   Poista
 7. onko muuten teiän uudessa asunnossa parveketta? sul on niin kivoja sisustusjuttuja ja ite ainenki tykkäisin jos olis jotain parvekkeenlaittamista näin keväällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä löydy parveketta meiltä :/ Mutta ehkä voisin silti innostua tekemään parvekeinspis-postausta ajatellen että JOS meillä olis parveke :) Useissa edellisissa asunnoissa nimittäin on kyllä ollut ja sitä on ollut kiva laittaa aina.. Pistetään mietintään. :)

   Poista
 8. Moikka!

  Maalatut kaakelit kestävät jonkin asteista pesemistä ja pyyhkimistä, mutta niitä ei saa missään nimessä hinkata/ hangata. Eli ihmesienet ja karhunkielet ovat kiellettyjen välineiden listalla. Rätillä voi toki pestä.

  Maali alkaa tosiaan halkeilemaan mikäli kuivumisaika ei ole ollut tarpeeksi pitkä. Kannattaa varata ainakin kaksi päivää kuivumiseen.
  Kaakeleiden pesemisen jälkeen olisi myös hyvä odottaa päivä. Sinulla ei ollut mitään ongelmia, vaikka et antanutkaan tilan kuivua pesemisen jälkeen. Kuitenkin jos kylpyhuoneen laattoja on tarkoitus maalata, silloin antaisin tilan ehdottomasti kuivua ainakin tuon vuorokauden.

  Jos keittiön tasossakin on kaakeleita, en suosittele maalamaan niitä, sillä maali ei tule pysymään niissä. Kaakelit kannattaa mielummin ottaa kokonaan pois. Myöskään lattialla tuo maali ei pysy.

  Hieno lopputulos. Uskomaton väriyhdistelmä ollut tuossa keittiössä ennen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lisävinkeistä, tästä varmasti sai muut apua :)

   Itse en ajatellut hinkata noita maalattuja kaakeleita ihmesienellä tai karhunkielellä, mutta ennen maalaamista ihmesieni oli tosi hyvä puhdistuksessa! Varmasti kylppärissä kannattaakin odotella että paikat kuivuu jos oikeen läträä vedellä, tässä tilanteessa koko homma pysyi aika kuivana joten enpä nähnyt tarpeelliseksi odotella. :)

   En myöskään maalaisi kaakeleita jos olisi tarkoituksena saada pysyvämpi lopputulos, mutta esim ennen putkiremontin tuloa tämä voi olla hyvä vaihtoehto jos ei kestä katsella vanhoja kaakeleita.

   Ja kiitos! :9 kyllä tämä omaankin silmään näyttää huomattavasti paremmalta nyt.

   Poista
 9. Amazing transformation!!!!
  Love it!
  X

  VastaaPoista
 10. Nuo ennen ja jälkeen kuvat on kyllä mahtavat! Lähtökohdat melko karseat. Harmi, kun ei ole alkuperäisistä kaapeistakin kuvaa (tai niiden väristä siis) ! Voisi olla vieläkin suurempi ero. Mutta kyllä tuo uhraus on kannattanut tehdä, koska sen verran karseat on nuo laatat olleet. Ja tuo musta saumaus on paras! Tykkään hurjasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! :) Heh ite en oo edes nähnyt niitä vaaleanpunaisia kaappeja, mutta on tuolla ovissa nytkin pilkistämässä siellä täällä vaaleanpunaisia kohtia muistuttamassa menneistä ;)

   Poista
 11. Todella hyvä lopputulos! Tiedän tunteen siitä kun pikkuvirheet ärsyttää itseään. Ei saisi olla liian kriittinen. Mutta minkäs sitä luonteelleen mahtaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, niinpä. Mutta en mäkään sitä kovasti murehdi, nyt kun toi on valmis niin ei tartte enää miettiä koko asiaa, voi vaan hengailla keittiössä ilman että ruskeus pomppaa silmille :D

   Poista
 12. Että mä tykkään tästä sun blogista.
  Ihanaa elämisen meininkiä ja kivoja vinkkejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti! :) Elämisen meininki sisustusblogissa on kyllä vähän haastavaa luoda, jos ei laita kuvia ihmisistä, mutta aika hienoa jos olen silti siinä onnistunut!

   Poista
 13. Hieno lopputulos. Mukava että nykyään on monia mahdollisuuksia muodonmuutoksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän :) Joo ehdottomasti, tuohon olis voinut vetästä päälle myös esim kontaktimuovin jos lupaa maalaamiseen ei olisi tullut..! Sen olisi sitten pois muuttaessa saanut pois :)

   Poista
  2. Todella hyvänäköinen lopputulos!
   KANNATTI nähdä vaivaa!!

   Poista
 14. Hei,
  hieno lopputulos. Ajattelin avittaa äitiäni samaisen ongelman kanssa, kun vaan ehdin. Kuinka paljon arvioit tarvikkeiden kustantavan? Omasta takaa meikäläiseltä löytyy varmaankin teloja, suteja ja maalarinteippiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! Pahoittelut vastaamisen viivästymisestä, et varmaan tänne enää eksy kurkkailemaan vastausta mutta ehkä tästä on jollekin muulle hyötyä. Noin satanen mulla meni, piti ostaa kaikki muu paitsi maalarinteippi. Tosin pensseleiden osto meni turhan puolelle, pieni pensseli olisi muutenkin löytynyt.

   Poista
 15. Löysin blogisi kun googletin kaakeleiden maalausta... Tuhannet kiitokset hyvistä vinkeistä ja kuvista! Sain täydelliset ohjeet kuinka maalaan meidän ruskeat kaakelit piiloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh olen itseasiassa huomannut että joka päivä tullaan niillä hakusanoilla blogiini ja tähän postaukseen! :) Hyvä kuulla että tästä on ollut hyötyä oikeastikin.

   Poista
 16. Kiitos äärettömän paljon tästä kirjoituksesta! Huutelin facebookissa ystäviltäni vinkkejä keittiön kaakeleiden maalaamiseen ja moni heistä laittoi minulle linkin blogiisi :) Olemme muuttamassa kuukauden päästä asuntoon, jossa on mielestämme hirveän väriset keittiön kaakelit ja päätimme heti, että ne maalataan. Itse en kuitenkaan ole ikinä eläissäni maalannut yhtään mitään, mutta onneksi innokas ystäväni lupasi lähteä siihen hommaan. Eipähän tarvitse sitten olla itsekriittinen jäljen suhteen :D Tein valmiiksi laskelmaa siitä, minkä hintaiseksi kaakelien maalaus tulee, mutten löytänyt mistään saumanpuhdistajan hintaa. Muistatko sinä paljonko se maksoi? Kerroit, että sinulla ei meinannut saumakynä riittää. Katsoin Prisman sivuilta, että Ronsealin saumakynän (17,50 €) pitäisi riittää 100 m. Voiko pitää paikkansa? Kiitos avustasi!!! :) Minttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe ai että oikein monikin linkitti tänne, onpas hauskaa :) Maalausoperaatio oli kyllä mun mielestä vaivan arvoinen, ei ole tarvinnut katsella ruskeita laattoja enää.

   Saumanpuhdistaja-litku oli tosi kallis, se maksoi 15e. Tosin itse en sillä edes saumoja putsannut juurikaan kun ne olivat aika puhtaat, mutta noin muuten se on kyllä paras pesuaine johon olen törmännyt, sillä sai vuosikymmenten parisenttisen rasvapölyn putsattua kaappien päältä ja kaikki vaikemmat tahrat sillä saa hyvin pois! Joten on sille muutakin käyttöä.

   Saumakynän kanssa oli semmoinen juttu että se tuntui kuivuvan reunoilta ennen aikojaan, vaikka en todellakaan ollut piirtänyt sillä 100m. Väriä kyllä tuli, mutta ei enää sellaista täydellisen tasaista jälkeä jota toivoisi kun tekee tarkkaa viivaa. Itse ostin vain yhden kynän ja kyllä sillä pärjäsi!

   Poista
 17. Hienolta näyttää!! Ja hyviä vinkkejä! Itse olen myös suunnitellut noiden välilaattojen maalausta. Kuten myös te, me asumme vuokralla ja nyt olen saanut soviteltua, että vaihtavat meille keittiön kaappeihin ovet maalattujen, vanhojen tilalle. Siispä aion myös maalata välilaatat ja pyydän vielä uudet pöytätasot... "Vaativa vuokralainen" - minäkö?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että vinkeistä oli iloa! :) Aika hyvin olet saanut kyllä soviteltua, joko vuokranantaja on erikoisen ystävällinen tai sinulla hyvät puhujanlahjat hehe!

   Poista
 18. Vau!! Olen itse pohtinut pitkään, että haluaisin kaakelit vaihtaa ja homma on jäänyt sen hinnan takia. Pari päivää sitten kaverini kysyi miksi en maalaa niitä :D Ja sitten googlen avulla löytyi tämä! Nyt sitten satasta keräämään ja sitten tarvikkeita hankkimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo väliaikainen ratkaisu! :) toivottavasti maalailut meni hyvin

   Poista
 19. Hienolta näyttää - todellinen muodonmuutos!! Ja niitä pieniä virheitä ei kukaan muu huomaa :). Kuvien perusteella ei ikinä osaisi ajatella, että kyseessä on maalatut kaakelit. Ystäväni kanssa ajattelimme maalata hänen koko kylppärinsä - onkohan se ihan hullun hommaa? Mietin lähinnä sitä, että kuinka monta kerrosta sitä maalia joutuu sutimaan? Onko maali muuten pysynyt hyvin seinissä? Kylppärin seinät varmaan joutuvat vielä suuremmalle koetukselle.... Ja hei muuten. En tiedä onko tämä blogi-etiketin vastaista, mutta kerronpa kuitenkin. Rakastan itse sisustamista ja perustin juuri oman sisustusblogini Beautiful beginning - jos kerkeät, niin käy vilaisemassa. Se on vielä aika tyhjä, mutta tänään saan jo varmaan seuraavan poustauksen. Mukavaa helmikuuta ja kiitos kivasta blogistasi :) http://beautifulbeginningpia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuulostaa kyllä aika isolta hommalta koko kylppärin maalaaminen, ja voi olla ettei maali sellaisessa tilassa pysy ihan niin hyvin.. Meillekin on tullut tuohon klommoja ja maali lähtenyt vähän irti sieltä sun täältä vuodessa. Eli hyvin väliaikaiseen ratkaisuun sopii, mutta pysyvämpään en suosittelisi. Varsinkin kylppärissä tulisi maalattuihin kohtiin helpommin osumaa..? Kaksi kerrosta mulla tossa on ja se peitti hyvin.

   Täytyy käydä vilkaisemassa sun blogi, kiitos kutsusta :)

   Poista
 20. Minä olen maalannut kylppärin kaakelit reilu 6 vuotta sitten ja hyvin on pysynyt, myös suihkukaapissa. Pesun olen hoitanut sienellä tai pehmeällä harjalla. Ei silloin haluttu ruveta isompaan kylppäriremppaan, kun oli putkiremontti tulossa... no, se alkaa ehkä tänä vuonna :) Mutta rumista siniharmaista tehtiin valkoiset ja hyvin on pysynyt. Ja telalla vetelin minäkin. Blogissa ei juuri kylppäristä kuvia ole, kun on niin vaatimaton, muutama hassu hyvin rajattu otos taitaa olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho vautsi, onpas pysynyt hyvin sulla maali! Mitenhän meillä meinaa lähteä jo rakoilemaan.. Itse en ainakaan ole kolhinut kaakeleita mutta voihan se olla että tuo toinen puolisko on sattunut jollain kattilalla sohimaan hehe.

   Poista
 21. Mikähän tässä esityksessä mättää." Tulosta" kun maalauksesta katsoo, onkin suuret laatat esillä. Onko rehellinen ? Ja seuraavissa kuvissa taas kaukaa kuvaten neliölaatat rajattuna. Hmmm. Mihin voin luottaa ? Homma suunnittelun alla, mutta uskaltaako ?

  VastaaPoista
 22. Peeta, katso kuvat järjestyksessä. Aloitat maalauksen kuvaamisen 15 x 15 laatoilla. Kun kelaat kuvia eteenpän Saavut " - Lähikuva maalauksen lopputuloksesta -, hupsista laatat ovatkin kuvattu suurina laattoina, ikään kuin samasta keittiöstä. Tässä minä " romahin hitosti". Ei kai maali muuta laatan kokoa yks kaks. Sitten taa kaukokuvat ovatkin 15 x 15 laatoista. Että ymmärräkö, miksi epäilykseni heräsi lopputuloksesta, niin myös muutaman muun, kun esityksen heille näytin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä vieläkään ymmärrä mistä puhut :) Epäilet siis että huijaan jotenkin? Jos katsot kuvia niin niissä on kyllä kaikissa sama keittiö ja samat laatat heh.

   Poista
  2. Selkeesti sama keittiö ja laatat. Kaapistot ja liesituuletin tunnistettavissa ja laattoja sama määrä joten koko ei voi heittää.

   Poista
 23. Edelliseen anonyymille: öö, perspektiivi sivusta päin seinää kuvattuna muuttaa katsojan silmissä näkymää vrt. suoraan edestäpäin. :-)

  VastaaPoista
 24. Moi! nyt kun rempasta on kulunut vuosi, olisi kiva kuulla miten maalit ovat pysyneet?

  Meillä oli edelliset asukkaat "tuunanneet" vessojen ja keittiön kaakelit myyntiä varten. Nyt parin vuoden sisään on alkanut tulla ongelmia: keittiössä maali hilseilee pois, ja kun saumasimme vessan pesualtaan uudestaan silinkonisaumausaineella maalin päälle (mitä ei varmaan pitäisi tehdä) maali alkoi kuoriutua silikonin alta pois.

  Olisi kiva jos vessan kaakelit voisi vielä uudelleenmaalata ennen tulevaisuuteen suunniteltua remppaa, mutta olen alkanut miettiä onkohan sellainen mahdollista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suht hyvin on pysyny, mutta aika monta pientä kolhua on maaliin jo tullut. Eli semmoisia pieniä muutaman millin koloja, joista näkyy alla oleva kaakelin väri. Pitäisi vähän koittaa paikkailla.. Ei toi siis kovin pysyvä ratkaisu missään nimessä ole. Mulla ei tosiaan ole kokemusta siitä että voiko maalata kahta kertaa, mutta ainahan sitä voi yrittää..? Mutta ongelman siirtoahan se periaatteessa on, remppa vaan käyntiin ja kunnon kaakelit tilalle ;)

   Poista
 25. Jos maalausvalmisteluissa ei ole toiminut kuten ohjeissa sanotaan, ei kestävyyskään ole niin hyvä kuin mitä se voi olla. Itse on huomannut tämän maalattuani useampia kohteita näillä kaakelimaaleilla. Ongelmat voivat ilmetä vasta kuukausienkin päästä maalaamisesta. Jos maalaus valmisteluineen on tehty ohjeita noudattaen, maali pysyy todella tiukkaan kiinni, eikä pinnan pesemiseen tarvita rättiä kummaisempaa. Silikonin laittaminen ei ole vaikuttanut millään tavalla.

  Seuraava projekti on suihkuhuoneen maalaaminen. Sitä varten täytyy putsata erittäin huolella saumat, poistaa silikonit kaikkialta silikoninpostoainetta lopussa hyödyntäen, sekä pestä lopulta kaikki pesuaine yms. jäänteet jollain spriillä tai vastaavalla pois. Ajattelin itse asiassa ennen lopullista putsausta hioa kevyesti pinnat. Tuttu juttu tuo maalin lähteminen "kuplien" irti kaakelista. Siellä on rasvaa tai silikonijäämiä alla eikä maali pysy vaan muodostaa parhaassakin tapauksessa pienen pieniä kuplia maalipintaan. Pikkuinen osuma tuollaiseen kohtaan ja maali kyllä kuoriutuu hetkessä pois isoinakin lastuina :)

  VastaaPoista
 26. mielipe asiota mutta lopputulos näyttää hirveemmältä kuin lähtökohta :)
  olisin todellakin jättänyt siihen keskivaiheeseen.

  VastaaPoista
 27. Muuten ihan hyvä, mutta olisin kyllä saumat tehnyt valkoisella kynällä.Musta lyö jotenkin liian yli.

  VastaaPoista
 28. alkuperäinen kaakelein väri oli paljon parempi

  VastaaPoista
 29. Lantrasitko maalia? Ohjeessa on että mikäli maalaa telalla niin täytyy lantrata mutta kaupassa ei niin neuvottu. Kyseessä siis sama maali kuin sulla :)

  VastaaPoista
 30. Täälläkin pakko kompata. Upea lopputulos! Välitilan maalaus onnistui kyllä hyvin, kiitos vinkeistä :)

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall