Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

DIY BATIK PILLOWS

Ohjetta liuku/batiikkivärjäämiseen toivottiin kovasti, joten tässä tulee! Tarvitset pellavatyynyliinoja, värijauheen, vadin, kuminauhoja, suolaa, kumihanskat, jonkun suojaavan pyyhkeen kylppärin värjäytymisen estämiseksi ja tehokkaan pesuaineen.

Ostin värijauheen muutamalla eurolla Kampin Hobby pointista, josta löytää aina vaikka mitä kivaa tuunailuun sopivaa. Valitsin sävyn Dark grey. 45x45cm pellavatyynyliinat taasen ovat Kodin ykkösestä peräisin, kustansivat noin 12€ / kpl. Ei siis kauhean kallista. Mutta niissä olikin ylläribonuksena romanttinen nauhakiinnitys, jota ei huomannut ennen kuin paketin aukaisi.


Ensimmäiseksi pitää kastella värjättävät tyynyt kokonaan vedellä, jotta liukuvärjäyksestä tulisi mahdollisimman tasainen. Purista niistä enimmät vedet pois ja kiepauta kuminauha tyynyn keskelle jos haluat batiikkiraidan. Itselläni oli ihan ohuen ohut kuminauha, mutta jos haluat selkeämmän kuvion tyynyn keskelle niin kokeile paksua nauhaa. Mikä tahansa muukin naru käy.Sitten vaan noudatetaan värijauhepussin ohjeita, eli sekoitetaan kuumaan veteen värijauhe ja pari ruokalusikallista suolaa. Väri näytti erikoisen violetilta, mutta harmaa lopputuloksesta silti tuli. Pikkuisen sinertävä kylläkin, mutta kaunis ja juuri se ajatuksissa ollut värisävy.


Dippaa tyynyt väriveteen, ja nosta niitä pikkuhiljaa ylöspäin. Ylimmän värillisen osan käytin vain, ja loput osat saivat olla pidempään. Mitä useammin liikutat kangasta ihan vaikka vain millin verran, niin sitä parempi liukuvärjäys kankaaseen tulee. Itse en jaksanut päivystää tyynyjen äärellä, joten nostin niitä vain pari kertaa, jolloin niihin tuli aika selkeät väripalkit. Kannattaa huomioida, että väri tulee haalistumaan pesussa ja kuivuessaan, joten suosittelen odottamaan hieman pidempään kuin mitä tekisi mieli. Luulin että omien tyynyjeni alaosista tulisi ihan tummat, mutta loppujen lopuksi ne ovatkin aika vaaleat kuivuttuaan. Ison tyynyn olin taitellut kapeaksi, jonka ansiosta tyynyyn tuli raitoja ja väripalkkeja. Jos siis haluaa siistimmän tuloksen liukuvärjäykseen, niin suosittelen pitämään kankaan taittamattomana ja liu'uttamaan sitä pikkuhiljaa ylöspäin kokoajan käsissä pitäen. Kankaasta näkee aika hyvin kun se on imenyt lisää väriä itseensä.


Värjäysajan päätyttyä (noin vartti yhteensä riittää) ota kuminauhat pois ja huuhtele tyynyt juoksevassa vedessä, mutta varo ettei väriä roisku sinne minne et sitä halua joutuvan. Eli ei koko tyynyä lavuaariin, vaan pidä se vaaleampi osa edelleen ylempänä myös huuhdellessasi. Sitten heitä tyynyt vielä pesukoneeseen ja sen jälkeen ne ovatkin valmiita!


Ja sitä pesuainetta tarvitaan sitten lavuaarin putsaamiseen, koska väriaine tarttuu aika jytkysti kiinni valkoiseen posliiniin..! Mutta suosittelen siis kokeilemaan ilman mitään ennakko-odotuksia, koska varsinkin ekalla kerralla lopputulos voi olla aika yllättävä. Jos taas haluaa kokeilla ihan vastakkaista tapaa värjätä tyynyjä, niin Minna teki juuri blogiinsa ohjeen värillisten tyynyjen liukuvärjäämiseen kloriitilla. Sittenpä vain tuunailemaan! Tulkaa toki kertomaan kokemuksianne jos päätätte testata tätä :)

12 kommenttia

 1. Tosi mageet tuli. Mä kävinkin jo kuolaamassa niitä Minnan tyynyjä, mutta on nääkin coolit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Joo ne Minnan tyynyt oli kans hauskat, niissä onnistu se liukuväri paremmin, nää mun on vähän rouheemmat :)

   Poista
 2. Super hienot! Vitsit ku jaksais ittekki joskus väsätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se aloittaminen onkin aina vaikeinta.. Mutta kun ostaa välineet ja rupeaa ahkerasti hommiin niin itse toteutus onkin tosi helppo :) Tee se!

   Poista
 3. Siis niin ihania, tykkään! Kivat kuvat myös prosessista.

  VastaaPoista
 4. Onnistuuko tää ihan vaa johki halpis Ikea verhoihin jotka ei oo pellavaa nähnykää? Oonpa pöljä:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ja tuu kertoo! Mitä materiaalii se siis on? Ainaki puuvillaan luulis onnistuvan ihan yhtä hyvin =)

   Poista
 5. hi! would you mind if I do a reblog on theese pictures (homesick.nu). Really great idea :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I wouldn't mind at all! Sorry for late reply :) If you just link here and mention my blog name, I am pleased.

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall