Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

GRANIT TULEE SUOMEEN


Ruotsalainen sisustusketju Granit rantautuu Helsinkiin toukokuussa, ja tätähän on odotettu! Kirjoittelin tammikuun alussa viimeksi Granitista, kun kävin ruotsin reissulla ostoksilla kyseisessä putiikissa. Ostin silloin harmaan räsymaton tulevaan eteiseen ja betonisia tuikkukuppeja. Tämä on siis juuri sitä mitä suomalaiset tarvitsevat: kivaa ja tyylikästä tavaraa halvalla. Vähän niinkuin Ikea, mutta keskittyy pientavaroihin joiden värimaailma on hillitty. Mustan, harmaan, valkoisen ja ruskean värisiä tavaroita perustellaan niiden pitkällä käytettävyydellä, ja se on kyllä hyvä havainto. Itsekin huomaan kyllästyväni helposti väreihin, mutta juuri näiden väriset jutut pysyvät pisimpään käytössä.

Granitin ideana on tarjota säilytykseen erilaisia ratkaisuja, mutta myös muuta kivaa esim keittiöön ja kylpyhuoneeseen myydään. Jännästi sitä tuolla shoppaillessaan löytää kaikkea mitä ei edes tiennyt tarvitsevansa! Ihania vintage / teollishenkisiä lamppuja, lasisia laboratorion mieleeni tuovia astiota, metallisia säilytyslaatikoita, puulaatikoita, naulakoita ja juuri semmoisia henkareita joita olen kaivannut. Kyllä minulla on jo pieni ostoslista mielessäni kun tuonne ensimmäistä kertaa pääsen. Tai ehkä aika isokin haha.
Opiskelijana parasta tässä on se, että hinnat todella ovat maltilliset. Samantyyppistä tavaraa löytyy esim House Doctorilta, mutta niistä saa pulittaa paljon enemmän. Ja nyt vihdoinkin pääsette ostamaan noita hehkulamppujohtoja!


Sitten vaan odotellaan tietoa että minne tämä kauppa aukaistaan (Edit. se tulee Bulevardille!) . Kuka muu on innoissaan?

29 kommenttia

 1. Jeii! Ihanaa! Pakko siis tehdä toukokuussa visiitti Helsinkiin 8)

  VastaaPoista
 2. Ääh, miks kaikki hyvä tulee aina Helsinkiin? :--D Ouluun myös tahtoo tällaista!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska se on Suomen pääkaupunki ;----) ? Mua harmittais hemmetisti jos noi kaikki tulis Ouluun haha!

   Poista
  2. Niimpä niin ;--) Tässä onkin hyvä syy tulla kesällä piipahtaan Helsingissä :D

   Poista
 3. !!! Paras uutinen pitkään aikaan! Just sanoin kaverille (joka on lähössä viikon päästä Tukholmaan) et tuo Granitista miulle noita klipsejä missä on magneetit, mutta ehkä jaksan ootella toukokuuhun asti sitten :D Mahtavaa! Jes!

  VastaaPoista
 4. Tätä on odoteltu jo viime elokuusta kun kuulin Granitin laajentavan Suomeen. Olen ihan pähkinöissäni! Tosin enää ei voi käyttää liikettä tekosyynä Tukholman visiittiin, mutta eipähän tarvitse myöskään äheltää ja puhista täysien kassien ja nyssäköiden kanssa läpi Tukholman ja Helsingin keskustan.

  VastaaPoista
 5. Täytyy vissii jo etukäteen alkaa säästämään rahaa,koska luultavasti homma lähtee kuitenkin lapasesta! :>

  VastaaPoista
 6. Todellakin ollaan täällä into pinkeenä. :)

  VastaaPoista
 7. oisko ihan tyhmä ajatus laittaa tollasta hehkulamppujohtoa jollain teipillä seinään kiinni? haluaisin just tollasen johdon omaan huoneeseen ja tuo ois kyllä ainoa mahdollisuus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että se pysyis teipillä. Eikö seinään voi laittaa ohuita nauloja tai koukkuja joihin sen saisi ripustettua? :)

   Poista
 8. Meillä on tuo lasinen teekannu, mutta kaverini pudotti suodatusosan ja se meni rikki. :( Nyt ei onneksi sitten tarvitse lähteä Ruotsiin asti hakemaan uutta! Jippii!! Olen innoissani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh..! Toi on tosi makee, haluisin sen meille kans :)

   Poista
 9. Oiiih, can't wait!!! Nyt rynnätään kaikki sinne siihen malliin että siitä tulee "supersuosittu" = täytyy laajentaa Tampereelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä uskon että pyrkivät laajentamaan muuallekin =)

   Poista
 10. "Tämä on siis juuri sitä mitä suomalaiset tarvitsevat: kivaa ja tyylikästä tavaraa halvalla."

  Taas vaan mietityttää, että mistä se halpuus johtuu. Todennäköisesti siitä, että joku jossain valmistaa tuotteita surkealla palkalla ja epäinhimillisissä oloissa. :/ Minustakin Granitin tyyli on superkiva, mutta joskus Tukholman liikkeessä vieraillessani vilkaisin valmistusmaata lapusta ja tajusin, että tuotannon alkupäässä saattaa olla asiat huonossa jamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan totta, toi oli multa aika kornisti kirjotettu ja oikeen nolottaa nyt kun sanoit. Ikuinen kamppailu edullisen ja eettisen välillä... Opiskelijana olen tietysti innoissani edullisista hinnoista, kun ei vaan ole varaa ostaa jotain Artekia vaikka kuinka haluaisi, mutta sitten taas toi eettisyys on tärkeä pointti. Pakko tunnustaa että ite aina välillä vaan ummistan silmäni siltä ja kaipaan oikeen säännöllistä muistuttelua siitä että kunnon jutut maksaa. Pitäisikin selvitellä tuota tuotannon alkupäätä.

   Poista
 11. Granitin tekstiilit tai ainakin osa niistä on täysin ekologista ja 100% puuvillaa. Vaikkakin, koskaan ei voi sokeasti luottaa siihen, mitä lapussa lukee. Teet ja mausteet tulevat idästä ja tuotto tukee milloin mitäkin kohdetta. kerran ostin teetä, jonka tuotto meni intialaiselle lastenkodille, jos oikein muistan. Hunajan tuottajat ovat pientuottajia Gotlandista. Granitilla on täällä ruotsissa hyvä maine edullisista hinnoista huolimatta. Kuitenkin, on hyvä pitää mielessä että jos joku vaikuttaa liian hyvältä ja täydellisesltä todella edulliseen hintaan, mistä on silloin tingitty.
  Mukavaa, että Suomi saa ensimmäisen Granitin.

  VastaaPoista
 12. Hei mietin tota ekaa valaisinta, ja samaa oon miettinyt esim Muuton E27 -valaisinrykelmien (tai sitten Clas Ohlsonin vastaavien pikkulamppujen) kanssa sitä, että kuumeneeko ne lamppujen lasit liikaa, kun ne on kiinni toisissaan, vai onko ne ihan turvallisia käyttää niin?

  - Tuuli

  VastaaPoista
 13. Mä kanssa mietin, et onko toi lamppu kovin turvallinen...ainakin monella näyttäs olevan blogeissaan tuolleen sykkyrällä. Granitissa noita myytiin nimellä "ulkovalot", mutta myyjä sanoi, että hänellä on ainakin sisällä ja hyvin toimii. Todella makeet kyllä on.

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall