Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

NEW COOL LAMPS


1  /  2

Tämmöisiä kattolamppuja on nyt alkanut näkymään siellä sun täällä. Mielestäni ne näyttävät vähän niinkuin uusilta versioilta suosituista hehkulamppujohdoista. Kelpaisi tuollainen Tokyo-lamppu meidän keittiöön sen hehkulamppujohdon tilalle. Monet luulevat että se meidän lamppujohto on Granitista, mutta ostin sen jo ennen kuin (nyt aion kuulostaa ärsyttävältä hipsteriltä) niitä myytiin vielä missään suomessa. Ostin sen eräästä jo lopettaneesta vaateliikkeestä, jonne joku sähkömies oli tehnyt sen rekvisiitaksi. Ja koska niitä on nyt niin paljon näkynyt kaikkialla, niin pikkuisen kyllästyttää tuo omassakin katossa riippuva versio. Vaikka me ei nyt ollakaan uuteen vaihtamassa, niin aina saa fiilistellä uutuuksia! Nämä lamput ovat nimittäin tosi hauskoja ja erikoisia säädeltävyytensä ansiosta. Lamput sojottavat ties mihin suuntaan ja ylemmässä versiossa on vielä ekstrana johtoa ja säätömutteria koristeena. Mitäs tykkätte näistä? Meikäläisen tyyliin uppoaa ihan täysin.

These new lamps would fit well our kitchen, if we were changing the old one for some new.. But it's not happening so I am just admiring them. Aren't these amazing?

15 kommenttia

 1. Sojottavat lamput on omaan makuun sopivia myös, mutta myös La Lampe Grasin tai muitten pitkällä varrella olevat lamput miellyttävät silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampe grasit on ihania, kelpuuttaisin itekin niitä himaan! Ovat vaan aikamoisen hintavia.. :/

   Poista
 2. Voi niin uppoo mullekin! Iik ko ihanii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiks! Jos vaikka taivaasta tipahtais yks kummallekin?

   Poista
 3. Kertokaa minulle kun en ymmärrä..eli minua on aina ottanut silmiin lamput joissa ei ole varjostimen suojaa..nykyään niitä roikkuu joka paikassa eri kokoisina..ja minusta ne on tosi makeita...mutta eikö ne häikäise?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippunee valaisimen sijoittelusta ja valon tehosta.. Meillä on tosiaan keittiössä riippumassa se valosarja, eikä se häikäise silmään kun on vähän korkeammalla. Se valaisee tosi hyvin keittiötä pimeällä, ja osan lampuista olen kääntänyt pois päältä ettei tule liikaa valoa.

   Poista
  2. Riippuu myös lampun tehosta :) Kaupasta saa kirkkaampia ja vähemmän kirkkaita lamppuja, joten sekin vaikuttaa.

   Poista
 4. Tuo Tokyon versio on upea. Senhän voisi tehdä itsekin, luulen, että nuo putkiliittimet ovat vakiotavaraa, vaikka tuskin kovin yleisiä. Hauskaa, että lampun voi niillä koota eri konfiguraatioihin. Sähkömies vaan tekemään sähkökytkennät...

  Ja Lampe Graseja voisi meille kotiutua vaikka usein kappalein, kiitos!

  Jos lampun saa mukavasti katsekorkeuden yläpuolelle, niin minua ei varjostimettomuus haittaa. Matalamman valotehon polttimot usean polttimon valaisimessa auttavat myös. Kyllähän ne häikäisee, esim. meillä on aika harvoin käytössä tuo Granitin "blogilamppunauha" - vaikka se aivan ihana onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerropa heti jos löydät jostain tuommoisia sarana/liitososia! ite en ole rautakaupoista löytänyt.. :/ Ehkä se granitin valonauha on turhan kirkas, entäs jos siitä kääntäisi osan lampuista pois päältä? Auttaiskohan se. Toki suoraan silmän kohdalla oleva kirkas lamppu häikii, mutta sijoittelulla on tosiaan suuri merkitys, kuten sanoitkin! :)

   Poista
  2. Rupesin pähkimään asiaa ja sitä, missä noita käytettäisiin - ja mieleen tuli muusikot. Ja esim. täällä onkin paljon tuon tyyppisiä: http://drumsonsale.com/hardware/rack-systems/rack-clamps-adaprers.html - vielä kun löytäisi hienoja vintagemalleja jostain.

   Joo, ainoa tapa käyttää tuota valonauhaa on ruuvata aika moni lamppu siitä löysälle, mutta samalla vähän se idea kärsii :-/

   Poista
  3. Hei, meillä on parikin Granitin valonauhaa ja molemmissa pistorasian ja johdon välissä oleva himmennin (Clasulta muutamalla eurolla), ei häikäise ja näyttää tosi kivalta! :)

   Poista
  4. Kiitos, Dorit! Ja taas on pakko käydä Klasulla :D. Meillä nimittäin olkkarissa tuo olisi himmentimen kanssa ihan täydellinen lisä perusvalaistukseen.

   Ja siis innostuksissani kirjoittelin hakusanat tuohon väärin: swivel coupler taitaa melkein riittää, jos laittaa wignut niin saa somia siipimutterillisia, mutta siipimuuterit voi toki hommata erikseenkin. En ole vielä penkonut valikoimaa niin paljon, että olisin löytänyt pienikokoista vaihtoehtoa - noista moni näyttää olevan parin tuuman putkelle, kun valaisimeen riittäisi about puolituumainen putki.

   Poista
 5. Uuh, vieläkin parempaa - hakusanolla light source swivel wignut!

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall