Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

HOTEL FROM THE RUM DIARY

Matkan tarjosi Egyptin turistiministeriö

Yövyin yhteensä neljässä eri hotellissa Egyptin pressimatkan aikana, mutta tämä Luxorissa sijaitseva Iberotel-hotelli jäi mieleeni tunnelmallisimpana. Muissa hotelleissa saattoi olla enemmän luksusta, enemmän palveluita, parempi ruoka tai enemmän muita ihmisiä. Mutta tässä oli silti sitä jotakin. Heti kun pääsin huoneeseen ja aukaisin verhot (aina se paras hetki hotellihuoneeseen saapumisessa) ja näin Niilille avautuvan maiseman parvekkeelta, tiesin että se on tässä. Valkoiset läpikuultavat verhot toivat utuista tunnelmaa ja tunsin olevani jossain Puerto Ricossa Hunter S. Thompsonin Rommipäiväkirjan maisemissa.


Aloin heti tunnelmoimaan rommidrinkistä auringonlaskun aikaan ja päätin ottaa pari tuntia vapaaksi altaan reunalla makoilua varten.


Vain muutama silmäpari seurasi askeleitani, kun maleksin altaalle ja valitsin aurinkotuolin kauimmaisesta kulmauksesta. Halusin olla rauhassa.


Hotelli oli itseasiassa hieman ränsistynyt, ja sähkökatkokset toivat hankaluuksia tukan föönaamiseen sekä puhelimen lataamiseen. Tuntui siltä että täällä se kuitenkin kuului asiaan. Kuuma seisova ilma ja palmun kuvilla koristellut taulut huoneessa, ulkona lisäsähköä tuova generaattorin hurina sekä Niilillä hiljakseen lipuvat veneet viestittivät että täällä ei kuulu hätiköidä.


Maisema muuttui kellonajan mukaan. Aamulla se oli sumuisa, päivällä vehreä ja illalla aurinko laski oranssina vuorten taakse.


Jokilaivat oli parkkeerattu vieri viereen odottamaan parempia aikoja, jolloin turistit jälleen valtaisivat Luxorin. Nyt niitä kulki vain harvakseltaan.Tilasin rommista, kookosmaidosta ja ananasmehusta koostuvan Piña coladan. Oikeastaan halusin nautiskella sen altaalla, mutta koska baarimikko haki juomaa melkein puolisen tuntia (mistä lie kaupasta lähti hakemaan aineksia), niin päädyin nappaamaan sen mukaan kun olin jo matkalla huoneeseen.


Hotelli sijaitsee keskellä kaupunkia, joten sieltä pääsee halutessaan tutkimaan paikallista elämää. Siitä ehdoton plussa! Ja nyt kun oikein vauhtiin pääsin niin tsekkasinpa että mitä kustantaa yksi yö kyseisessä hotlassa; vain kolmisenkymppiä.


Illalla meille oli varattu veneretki Niilille auringonlaskun aikaan, joka oli kyllä miellyttävä kokemus.


Uskomatonta että olin tuolla juuri. Olisipa siellä nyt kun tämä jäinen tuuli viuhtoo naamalle. Mistä tuo syksy tuli viikossa?! No olipahan hyvä lopetus kesälle. :)

7 kommenttia

 1. Niin kauniita kuvia ja tunnelmointia! Kyllä - voisin lähteä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Oli kyllä semmoinen paikka jonka olemassaolosta en paljoa tiennyt, joten todella kiva että tuli käytyä! Omatoimiset matkat suuntautuvat vähän muualle seuraavaksi taas.

   Poista
 2. En oo oikeestaan koskaan ollut kiinnostunut Egyptistä mutta kyllä nää sun matkakuvat ja -jutut saattoi salakavalasti pienen matkakuumeen aiheuttaa! Egyptiin taitaa aika halvallakin päästä, pitääpä katsella jos jossain vaiheessa äkkilähdöllä sinne menisi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Egypti oli melko yllättävä kohde mullekin, mutta ehdottomasti näkemisen arvoinen :) Hahaa joo mäkin voisin ponkasta johonkin lämpöseen takas vaikka heti, kiitos! Sinne taitaa tosiaan päästä aika halvalla, ja vähän myöhemmin siellä olis ehkä inhimillisemmät lämpötilatkin, eikä superkuuma enää. )

   Poista
 3. Jee lisää kuvia! Tykkään tän postauksen kerronnasta ja fiiliksestä erityisen paljon. Saat varmasti monen fiilaamaan Egyptiä ihan uudella tavalla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeejee! Mulla alko taas vähän runosuoni sykkimään kun kirjottelin fiiliksiä.. Toi paikka oli mulle jotenkin erityinen, vaikka kaikki muut ei siitä ihan lämmenykään reissun aikana :D Noh, mieltymyksensä kullakin. Egyptissä suosittelisin kyllä nimenomaan tätä Luxoria, tai sitten snorklaamista punaisella merellä :) Aavikkoretki oli kans tosi jees.

   Poista
 4. Upeeta ja tunnelmallista näissä kuvissa, samaa mieltä kuin aikaisempi kommentoija; sait mielenkiinnon heräämään Egyptiä kohtaan! Mikseipä sinne jos muutkin vanhan kulttuurin kohteet!

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall