Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PEFC WOODWORKS x LASER CUT STUDIO

Yhteistyössä Sugarin ja Suomen blogimedian kanssa

Kävin tänään Alppilassa Laser Cut Studion uusissa tiloissa vähän kuvaamassa ja jututtamassa puljun perustajaa Adam Rowea. Olenkin halunnut jo pitkään käydä kurkkimassa hänen työhuoneellaan, ja nyt sitten tuli vihdoin sopiva tilaisuus. Hän valmistaa tällä hetkellä hiki hatussa PEFCin kestäväksi sertifioidusta koivusta 30000 kolmiota, joista rakennetaan ensi viikonloppuna veistosmainen installaatio Espan lavalle. Kolmioihin kaiverretaan paikan päällä laserleikkurilla lauseita ja sanoja, joita tapahtuma toivoo ihmisten lähettävän heille ennen tapahtumaa nettisivujensa kautta. Ideana on tehdä tästä kunnianosoitus suomalaisille metsille, ja kolmioihin kaiverretaankin metsään liittyviä muistoja.


Mun mielestä tämä on positiivinen tapa muistuttaa suomalaisia tästä meidän itsestäänselvyydestä, eli metsän tärkeydestä. Se kun on uusiutuva luonnonvara ja ekologinen materiaali, josta voi tehdä vaikka mitä! Esimerkiksi nyt vaikka käsin viimeistellyn taideteoksen, joka ei mene tapahtuman jälkeen hukkaan, vaan sitäkin puolta on ajateltu.


Adam ideoi tämän tapahtuman toteutuksen, eli tuon installaatiopuolen. Hän myöskin häärii Espalla parin kollegansa kanssa rakentamassa ja laseroimassa teosta viikonlopun ajan. Siellä saa käydä katsomassa miten homma etenee. Vielä ei ole paljastettu, että millainen rakennelma näistä oikein tehdään, joten odotan mielenkiinnolla mitä onkaan luvassa!


Espan lavalla on installaation rakentamisen lisäksi vaihtuvia artisteja ja muuta tapahtumaa, joista tarkemmat tiedot voi tarkastaa tapahtuman nettisivulta.


Helsinki Design Weekiin kuuluva tapahtuma huipentuu sunnuntaina installaation purkuun, jolloin teoksen osat jaetaan paikan päällä ihmisille kotiinviemisiksi klo 16-18. Niistä saa koottua erilaisia muotoja, astioita tai säilytysesineitä mukana tulevien ohjeiden ja nippusiteiden avulla. Käsittelemätöntä puupintaa voi myös muokata tai koristella oman makunsa mukaan eli vain mielikuvitus on rajana  :) Minäkin sain jo oman setin kolmioita mukaani, mutta en ole vielä ehtinyt niitä kokoamaan. Pitää vähän pähkäillä että mitä persoonallista keksisin niistä.


PEFC Woodworks X Laser Cut Studio
12.-14.9. Espan lavalla
www.pefcwoodworks.com
Facebookissa
Lähetä metsään liittyvä mietteesi tästä
Jea!

4 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen juttu. Tämä olisi mennyt ohi jos en olisi täältä lukenut. Tuohon helsinki design weekin ohjelmistoon kuuluu niin paljon tapahtumia että kaikkea ei ehdi huomata. Pitääpä poiketa Espalla viikonlopun aikana. Kivaa viikkoa Peeta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on on ihan totta että ohjelmaa riittää ja kaikkialle ei millään edes kerkeä :) Mutta tämäkin on siitä hyvä että Espalla voi käydä viikonlopun aikana ihan silloin kun itse ehtii! Jes kiitos samoin, mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 2. Mahtavaa! Puusepän mieltä piristää kun puu saa moderneja muotoja. Ja ihana ajatus että teos kierrätetään, kävijät saa oman osansa ja teos jää elämään.

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall