Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KOIRA + SISUSTUS

Sisustukseen sopivien koiran tarvikkeiden löytäminen on hankalaa. Tuntuu siltä, että suurin osa lemmikkikaupoissa myytävästä kamasta on ihan shaibaa. Rumia höttöisiä koiranpetejä, joita ei voi edes pestä. Ja simppelit koiran ruoka-astiatkin ovat ihan kiven alla. Olen käyttänyt tuntikausia hienojen, käytännöllisten ja koiralle sopivien tarvikkeiden löytämiseen, ja silti tuntuu siltä että melko vähän on toivotunlaisia tuotteita markkinoilla.

1 2  /   3  /  4

Vaan eipä täysin lannistuta! Yllä näkyvässä kollaasissa on muutama helmi, joten pureudutaanpa niihin hetkeksi:

1. Vasemmassa yläkulmassa on Eamesin sivupöydästä inspiraation saanut koiran ruoka-astiateline, joka löytyi Etsystä. Plussaa tyylikkyydestä, kippojen paikallaan pysymisestä ja tason helposta putsattavuudesta. Miinusta pölyä keräävistä jaloista, tuotteen jenkeistä asti tilaamisesta ja siitä ettei sitä voi nähdä livenä ennen ostopäätöstä. Kuppien koko jää vähän arvoitukseksi, mutta eiköhän se kysymällä selviäisi. Näyttäisi about saman kokoiselta kuin mikä meillä nytkin on. Paljon on ainakin kehuja saanut myyjä eikä hintakaan ole paha.
2. Sitten oikealta löytyy Monki-lelu, jonka ostinkin Lululle vähän aikaa sitten. Se tykkää kuljettaa pehmokaveria mukanaan ja leikkiä sen kanssa. Lulu ei onneksi heti revi lelujaan, joten ne kestävät yleensä puolisen vuotta. Harmaa söpö Monki ei ärsytä silmää lojuessaan lattialla tai sohvalla, joten siksi valitsin sen.
3. Betoninen kippo olisi myös hieno ruoka-astia, mutta tämä ei kyllä oikeasti ole lemmikeille vaan sokerille tarkoitettu. Perobassa on myyty betonisia kuppeja, mutta tällä hetkellä niitä ei ole valikoimassa. Olen jutellut suunnittelijan kanssa asiasta, ja käsitin että niitä on kuitenkin tulossa lisää, ja niitä olenkin hieman odotellut. Kaksi betonista valettua pidikettä metallisilla peruskupeilla olisi ihan passelin näköinen ratkaisu sekin.
4. Tyylikkäin koiranpeti olisi suomalaisen Nerokon valmistama Stay tai Hide. Puisia runkoja ja kankaisia tyynynpäällisiä on useaa eri väriä, meille sopivat harmaat, valkoiset ja mustat löytyvät valikoimasta. Nämä vaikuttavat tukevilta ja kestäviltä, päällisen voi pestä koneessa, ja tyyny on tarkoituksella sen verran lörö että koira voi asettua mukavasti nukkumaan. Minä valkkaisin Lululle varmaankin Hide-version, jossa on seinämät ja katto. Luulen että Lulu tykkäisi siitä enemmän, koska se on suojaisampi. Miinusta suolaisesta hinnasta (260-480e) joka poissulkee kyseisen tuotteen ostamisen. Ei meillä ole tässä tilanteessa varaa pistää puolikkaan vuokran verran rahaa koiran petiin. Harmi.


Joten tsekataanpas että millaisia tarvikkeita meiltä nyt sitten löytyy täältä kotoa. Ihan tuommoinen tosi tavallinen valkoinen ruoka-astia kahdella kupilla. Se on ollut käytössä neljä ja puoli vuotta, ja alareunassa ollut liukuesto-kumi haperoitui pari vuotta sitten pilalle. Mutta se ei haittaa koska Lulu ei mitenkään leiki ruualla tai astioillaan. Maalattu metallipinta on helppo pitää puhtaana ja irtonaiset kipot saa tiskattua. Värinsä puolesta ihan jees, mutta ei tuo muotoilu nyt mitenkään erityisesti puhuttele minua. Voisi pikkuhiljaa harkita uusimista.


Ruokasäkkiä, luita yms varten on vieressä Ikean metallinen tynnyri. Sinne mahtuu hyvin isompikin säkki ja ruoan kauhaiseminen on helppoa. Nuo tynnyrit ovat kyllä melkein joka kodin lajittelupelastus, eikä mikään ihme.


Muissakin asioissa koira pitää tietysti huomioda. Sohvaa tai mattoa ei kannata ostaa valkoisena, ja pentuvaiheessa kaikki nyt muutenkin meni pilalle. Nykyään aikuisen koiran kanssa ei tarvitse liikaa huolehtia, sillä Lulu ei tuhoa mitään, ja tassutkin me pestään aina kurakelillä sisään tullessa. Ranskanbulldogista ei juurikaan lähde karvaa, joten siltä kannalta ei ole tarvinnut miettiä. Koirakaveri tykkää istuskella matoilla ja seurata meidän puuhia.



Lululla on Marimekon jo valikoimasta poistunut pyöreä koiran peti, jossa on vetoketjullinen irroitettava päällinen. Se on kestänyt myöskin nelisen vuotta käytössä, ja tällä hetkellä alkaa olemaan aika kauhtunut. Päällinen on kyllä hyvässä kunnossa, se on paksua laatukangasta, mutta sisällä olevat vaahtomuovireunukset ovat menneet lyttyyn ja muutenkin sisus kapaisi uusia pehmusteita. Ollaan tungettu tyyny sinne sisään, ja pedin päällä on viltti lämmikkeenä. Sängyn paikka on sohvan vieressä suojaisassa nurkassa, mutta silti Lulu viihtyy paremmin nykyään sohvalla yönsä. Se myös raahaa meidän nukkuessa ja poissa ollessamme kenkiä paikallensa, eli nykyään sohvalle, joka ei ole kauhean kivaa.. Olisi ihan mukava löytää uusi hyvä ratkaisu tähän petiongelmaan.


Granitin mustalla nahkaräsymatolla on kuulemma hyvä raaputtaa selkää eikä siinä näy lika.


Vaan kyllähän se ruttuprinsessa pääsee välillä sänkyynkin nukkumaan, yleensä aina aamuisin kun Mark lähtee töihin ja minä jään nukkumaan pidempään. Silloin se päästetään minun seurakseni jalkoja lämmittämään, eikä se silloin haittaa. Valkoiset lakanat on kyllä vähän eri mieltä, mutta näkisitte sen söpön anovan katseen. Peittojen alle on parasta möyriä lämpöiseen nukkumaan, kunnes tulee kuuma, jolloin pitää ryömiä peiton päälle. Lulu nukkuu helposti kahteentoista.


Tässä kuvassa Lulu istuu lempipaikallaan sohvalla. Se nukkuu yleensä siis sohvalla, ja möyhii itselleen sopivan paikan tyynyjen väliin. Sohvakangas kyllä kärsii Lulun käytöstä, mutta senpä takia tuo kangas on irroitettava ja koneessa pestävä. Niitä kenkiä on vähän ikävä keräillä tuolta sohvalta, mutta kaikkeen sitä ilmeisesti tottuu kun ei ole eteisen ovea.


Kaikkein paras vaihtoehto Lululle olisi joku lämmin taljoilla vuorattu pesä, jossa olisi reunat ja paljon möyhittävää. Ja varmaan jalatkin, kun tuo tykkää ilmeisesti hengailla vähän korkeammalla. Mikähän diy-projekti tästäkin saadaan aikaan? Tai sitten se saa nukkua sohvalla, ei kai siinä mitään jos kerta tykkää. Mites teillä on hoidossa nämä asiat?

It is quite hard to find neat and practical accessories for a dog. Beds are often unattractive and impossible to wash. I like simple colours and design, even when it comes to my pet's things. On the top I listed few findigns that I would love to have for Lulu. And after them you can see what kind of things we actually own. Bed and food bowl holder are four years old and not in the best condition anymore. Lulu would like to sleep with us in our bed, but we accept it only occassionally. Nowadays she is sleeping mainly on the coutch and ignoring her own b&w Marimekko bed. So some new bed could be a good idea for her. Something soft, washable and cosy. The pet feeder is also quite old so some new item is on our shopping list! How have you solved the problems with pet accessories?

57 kommenttia

  1. Ihana postaus Lulusta. <3 Meillä ei asustele koiraa, mutta olen saman ongelman huomannut Elsa-kisun tarvikkeiden kanssa. Meillä raksut säilytetään keittiön tasolla isossa Riihimäen lasipurkissa. Valmistan siihen valmiiksi yleensä sekoituksen parista tai kolmesta eri raksusta. Ruokakuppeina toimii ihan vaan halvat lasikulhot, koska ne on helppo pestä tiskikoneessa. Niitä meillä onkin iso pino. Kisu nukkuu meidän kanssa yleensä sängyssä ja sen kyllä huomaa lakanoista. ;) Toinen sen lempipaikka on takan päällä, jonne olenkin laittanut sille pehmusteeksi vanhan täkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit! Niin ihan hyvinhän sitä voi soveltaa ja käyttää lemmikeille jotain tavallisiakin astioita. :) Kissa varmasti rakastaa sitä takan lämpöä!

      Poista
  2. Olipas jotenkin hauska postaus! Lulun touhuja on hauska seurata :D

    VastaaPoista
  3. Lullero!! :=) Niin ihana, etten kestä.

    VastaaPoista
  4. Kiva ja käytännöllinen teksti. itse olen katsellut meille tällaista petiä http://www.petenkoiratarvike.com/tuote/peti-scruffs-expedition-box-bed-harmaa/3110210/ . Ei ole pestävä, mutta vaikuttaa napakalta ja kestävältä, toisin kuin suurin osa höttöpedeistä. Jos tilaan tuon meille, niin raportoin käytöstä :).

    P.S. Vieläkin ihailen tuota tuunaamaasi telinettä, kupari näyttää todella hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytännöllisyys aina edellä hehe! :) Voi vitsi, itse olen jo alkanut haikailemaan ihan valkoisen telineen perään.. Et haluaisi vaihtaa? ;) Kerro ihmeessä sitten miten on kestänyt peti jos tilaatte!

      Poista
  5. Meillä ei koira aiheuta sisustuksessa päänvaivaa, leluja vois toki uusia, alkaa ostamaan pelkkiä mustia leluja, mutta muuten ei ole ongelmaa. Meillä on kiva harmaa nahkainen peti, ruokakuppi on lattialla vain hetken ja vesikuppi ei häiritse minua. Fretit taas aiheuttavat erittäin paljon harmia sisustuksessa. Huonekalujen pitää olla tietynlaisia (ei liian matalia, ei liian mielenkiintoisia, ei sellaisia että niihin voi kaivautua, ei revittäviä), niiden pitää olla sijoiteltu tietyllä tavalla (ettei niitä pitkin pääse kiipeämään vääriin/vaarallisiin paikkoihin), tiettyjä asioita (lue: mitään) ei voi laittaa lattialle, eikä niille tasoille, joille fretit pääsevät kiipeämään (esimerkiksi kukkia, kynttilöitä tai mitään minkä voi syödä, rikkoa tai tiputtaa). Lisäksi meidän sisustukseen kuuluu olennaisesti muunmuassa salaojaputket, kakkalaatikot ja portit. :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kieltämättä aika haasteelliselta tuo frettien kanssa asuminen :D Mutta lemmikkien ehdoillahan sitä tietysti mennään, jos semmoisia haluaa hankkia. :)

      Poista
  6. Kiva ja hyödyllinen postaus! Meille on tosiaan tulossa pieni maltankoiranpentu helmikuun lopussa ja oon todellakin huomannut koiratarvikkeiden suhteen tuon, että yksinkertaista ja tyylikästä ei juurikaan ole tarjolla. Oon katellu just noita Nerokon petejä ja ruokakuppeja, joista tykkään tosi paljon, mutta hinnat ovat kieltämättä vaan liian suolaiset. Ehkä ruokakupit raaskisin hankkia sieltä, mutta pedin suhteen joudun varmaan keksimään jonku diy-viritelmän.

    ja Lulu on niin söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai teille tulee koira, ihanaa! :) Joo ne Nerokon ruokakupit on ihan passeleita myös, eikä niin pahan hintaisia :) Mä aloin ihan tosissaan himoitsemaan tota mun linkkaamaa ruokatelinettä, hinta vaan kohoaa tullien ja postikulujen takia tosi korkeelle..! Diy- viritelmät on aika jees, monet on tehny puulaatikoihin koiran pedin pehmusteilla :) Eikä ihan pennulle kannatakaan vielä mitään panostaa kun se kuitenkin tuhoaa ekan pedin hehe :D

      Poista
  7. Mie en ole viittiny panostaa meidän kissan ruokakuppeihin saatikka leluihin, ostan vaan jonkun joka kaupassa osuu käteen koska ei ne kauaa kestä kuitenkaan :D Hiekkalaatikot ja kiipeilytelineet on joka liikkeessä yhtä rumia, olis unelma jos sais jonkun puusepän minun suunnitelmien mukaan rakentaman kiipeilytelineen! Nuo kankailla päällystetyt telineet on aivan kauheita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin jos kissalla on taipumusta rikkoa lelut suht nopeesti niin eihän niihin kannata rahaa laittaakaan :) Tosin eipä toi Monkikaan kallis ollut, 9e. Melkein yhtä paljon maksaa muutkin rumat pehmolelut jokatapauksessa. Kissojen kiipeilytelineet on kyllä ihan oma juttunsa, täytyy vaan sanoa että onneks meillä ei ole kissaa :D Ne on aikamoisia viritelmiä usein. Joku ite suunniteltu ja toteutettu voiski olla hieno :)

      Poista
    2. Jep joku neutraalin näköinen puusta valmistettu pikkuruinen teline... Tai sitten joku oikein värikkääksi maalattu hökötys joka tois väriä sisustukseen :D Meillä on kyllä tällä hetkellä muutenkin aika kaamea sisustus, kun ei olla vielä saatu laitettua hirveästi tätä kotia, suurin osa tavaroista on muualta saatuja ja kaikki ihan eri paria edelleen :D Ja vasta muutettiin isompaan asuntoon niin täällä ei esim. ole mattoja lattiassa. Kissan tarvikkeet ei paljoa tässä sekasotkussa pistä silmään...
      Eksyin tarinoimaan, mutta niin siis sitä olin sanomassa että jos meidän asunto olis yhtä upeasti sisustettu kuin teidän, niin sitten vois panostaa noihin kiipeilytelineisiinkin :D Tulevaisuudessa sitten...

      Poista
  8. Oi noi pedit on ihania! Katoin just noita samoja kuppeja Etsystä, ku koitin ettiä meidän tytöille pantoja. Penni nukkuu tällä hetkellä vanhassa perunalaatikossa, jossa on tyyny :D Oon jo ehkä vuoden suunnitellu, että ostasin säkkituolintäytettä ja tekisin sinne sopivamman tyynyn (irtopäällisellä), jota ois sitte kiva möyhiä. Sinnan reppana, ku on ollu meillä vasta kolme päivää, ei omista vielä omaa petiä. En viittiny ostaa mitään väliaikaisratkaisua, teen sitte samalla silleki tyynyn ja etin kirpparilta vanhan pottulaatikon. Tällä hetkellä se vaan vielä puree kaikki, joten Penninki laatikko on viety parvelle turvaan :D Ruokakuppeina meillä on vaa koko mustat metallikupit, joita etin kauan. Just tollasta tynnyri meidänki pitäis saada, ku ei oo kaappi tilaa mihin piilottas ruokasäkit. Ja noi ei niin kauniita oo, että niitä haluis pitää näkyvillä.
    Mulla on ootellu uus matto jo reilu viikon postissa, mut en oo jaksanu lähtee hakeen sitä, ku en kuitenkaa voi laittaa sitä paikolleen vielä. Kai se pitää kohta hakee, ettei ne lähetä sitä pois. Varmaa sitte parin kuukauden päästä en enää ees haluaa koko mattoa, ku sais sen laittaa paikollee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai Penni on tyttö, enpäs tajunnutkaan :) Ja uus beibi, ihanaa! Mä oonkin nähnyt netissä jotain puulaatikoihin tehtyjä koiran petejä, varsin toimiva ratkaisu varmasti. Mä en tiedä viihtyiskö Lulu semmosessa se on tommonen pehmoilija, Mut jos olis tarpeeks iso loota ja tyyny, niin miksei? Varmaan ihan kivan näköisiä semmoiset.

      Hehe tsemppiä pentuaikaan! Sitä varmaan tarvitaan.. Lulu ainakin oli ihan hirviö pentuna :D Mä näinkin kuvan siitä matosta instagramissa, se oli hieno. Elloksen? Mä oon katellut sitä samaa vähän meidän makkariin.. Voit sit myydä sen mulle alennuksella ;)

      Poista
    2. Joo Elloksen matto oli. Hain postista ja laitoin kiertoon äidille :D Liian ruskee mun makuun.
      Sinna on kyllä kans melko "kamala" :) Tosi ihana muuten, mutta käyttää hampaitaan turhan innokkaasti. Sukat on rei'illä ja kädet naarmuilla ku se aina päättää ottaa kiinni. En muista, että Penni olis ollu noin hirvee, mutta ehkä tää yhdeksän vuotta on vaan kullannut muistot :)

      Poista
  9. Mä olen ihmetellyt jo vuosia miksei kissoille (ja koirille) tehdä hyvänäköisiä tarvikkeita. Mietipä vaan niitä kammottavia teddykarvakiipeilypuita ja -pesiä, joita kissapeheille kaupataan. Ikeassa oli muutama vuosi sitten ihan ookoo juttuja lemmikeille. Ostin silloin yhdistetyn kiipeily-raapimispömpelin, siedettävän näköinen ja kissani tykkää siitä. Onneksi se tykkää myös isäni tekemästä puisesta laatikkopesästä ja askartelemastani raapimislaudasta. Ruokakuppeina on uutta ja vanhaa Arabiaa ja Iittalaa sekä Alessia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai Ikeassakin on ollut lemmikkijuttuja, pitääpä tarkitaa niiden sivuilta et onko siellä vielä jotain :O Toi oli mulle uus tieto. Niin miksei ruokakuppeina vois käyttää mitä tahansa astioita :)

      Poista
  10. Toi ruoka-astiateline on tosi kiva! En ookkaan ite ajatellu, että tommosia on erikoisempiakin vaihtoehtoja. Söpö koira:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö ookin! Tekis mieli tilata se heti, mutta kyllä toi hinta aika korkeeks nousee postikulujen ja tullien kanssa.. Lulu kiittää :)

      Poista
  11. Neljän koiran omistajana voisin kommentoida tähän. Varsinkin, kun remontoidaan juuri uutta kotia. Neljästä koirasta kaksi nukkuu sohvalla/sängyssä meidän poissaollessa, vaikka muuten niillä ei sinne ilman lupaa asiaa olekaan. Toisinaan kyllä meillä on tapana koko perheen maata kasassa sängyssä, mutta se tapahtuu yleensä ennen pyykkipäivää... Kolmeen pörröiseen paimenkoiraan mahtuu hiekkaa jonkunverran ja se kaikki löytyy yleensä lakanoista. Mitä muuten tulee kodin materiaaleihin - meillä on niitä koiranomistajan pahimpia vihollisia aka karvamattoja. Uuden asunnon lattiaan niitä ei kuitenkaan pääse kuin maksimissaan yksi. Epäkäytännöllisiä, keräävät kaiken lian ja niiden peseminen on aivan kamalaa. Kaikenlisäksi, jos ja kun koiralle iskee vatsavaivoja se tekee ripulin aina siihen matolle. Aina. Koirataloudessa puuvillamatot ja pesua kestävät villamatot on parhaita.

    Meidän koirilla ei ole sänkyjä. Sen sijaan pienin terrieri nukkuu sohvalla omalla viltillään ja paimenet taljalla tai sängyn alla. Uuteen asuntoon tuskin edes hankitaan sänkyjä, koska ne keräävät vain pölyä ja likaa. Ja ovat usein tosi rumia. Tommoinen kaunis ja kallis sänky on turha ostos, koska koirat on epävarma ala. Ne saattaa koska tahansa laittaa päreiksi sen. Kuppeina käytetään metallikuppeja, jotka keräillään aina ruoan jälkeen pois. Sitä paiskomista ei jaksa kukaan kuunnella... Vesikuppeina on keraamiset ruskeat klassikkokupit Mason&Cashilta. Ne on niin huomaamattomat ja päätyvät eteisen laattalattialle uudessa asunnossa, että passaavat ihan hyvin.

    Tulisin varmaan hulluksi sisustusrakkauden ja koirien kanssa, mutta sitä varten meillä on koiraportteja. Koirien tilat on rajattu, kun ollaan poissa ettei mene ihan pelleilyksi ja sotkemiseksi oleminen. Meidän kotona ollessa ne harvoin typeryyksiä tekevätkään. Leluja meiltä löytyy lattioilta enemmän kuin matonkuteesta virkatusta lelukopasta, mutta eipä sen väliä. Ne on semmosia rumia eläinkaupan leluja ja Ikean rottia, koska noi hajottaa niitä viisi viikkoon. Mutta loppujen lopuksi hyvin noi sisustukseen soveltuu. Koirat meinaan. Vähän saa ja pitääkin näkyä, että asunnossa asuu koiria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No teillähän on sit vähän enemmän vipinää siellä kotosalla kun meillä! Karvamatot on kyllä kieltämättä muutenkin putsaamisen kannalta erittäin hankalia. Mua kyrpii noi meidän taljat, jotka on ihania, mutta ravistelun lisäks yhtä taljaa saa imuroida spesiaalisuuttimella puol tuntia, jos haluaa saada sen puhtaaksi. Huhhuh.. Mua himottais karvamatto makkariin, mutta tiedän että se ei olis fiksua! Kyllä niitä mustia karvoja meiltäkin löytyy, vaikkei kovin paljoa onneksi.

      Mutta tottakai koirat ja niiden kamat saa näkyä ja kuulua, nehän on perheenjäseniä :) Mutta jos homman voi hoitaa sisustuksen sopivasti, niin sitten kyllä meikäläinen sen tekee.

      Poista
  12. Hyvä postaus! :) päätin tehdä koiralle pedin marimekon markiisi kankaasta. Irrotettava päällinen, joka kestää ja on helppo pestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni, kiva että sain inspiroitua! :) Toivottavasti koira tykkäilee.

      Poista
  13. Mielenkiintoinen postaus! Vaikka en koiraa omistakaan vaan kanin. Samat ongelmat, paitsi että rumaa kamaa on vielä enemmän kun on jo häkki ja sitten heinäpaalit, purut ja muut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niillekin saa sitten olla miettimässä säilytysratkaisuja varmasti =)

      Poista
  14. Kiva postaus!

    Mun mielestä koira on suorastaan helppo sisustuksessa. Isolla koiralla meiltä löytyy vesikippona emalikulho ja nappuloille pieni valurautakattila, alla puutarjotin (kuva löytyy täältä ).
    Petinä löytyy Ikean vauvanpatjasta ja räsymatosta tekemäni peti (siitä kuva täällä ). Molempiin olen tyytyväinen. :) Leluilla koira ei tunnu tekevän oikein mitään, ellei niillä erikseen sen kanssa leiki. Niimpä niitä ei loju missään.

    Mutta kissat taas! Voihan murheen kryyni tuota kiipeilypuuta. Jokainen näkemäni yksilö on ollut vähintään kaamea, mutta samalla tuollainen on vain oltava ellei nyt satu omistamaan jotain kattoparrullista kämppää. Kunhan omistusasuntoon päästään, on pakko suunnitella kissoille jokin asuntoon huomaamattomasti integroitu kiipeilyrata. Mies tosin fanittaa jotain tämän tyylistä ratkaisua... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just tommoset ite tuunatut ja omaan kotiin sopivat jutut on niitä parhaita :) Näyttää pätevältä toi peti! Heheh kissojen kiipeilypuut tuntuu aiheuttavan useammallekin harmaita hiuksia :D

      Poista
  15. Meille tuli koira taloon vasta viime syksynä ja puhisin innosta koiratarvikkeiden kanssa. http://www.doggallery.fi/ -sivustolta löytyy joskus jotain kauniita asioita, ainakin meille kotiutui puurunkoinen koiranpeti (tällainen http://www.pinterest.com/pin/44613852529704226/ tosin erilaisella, karvaisella yksivärisellä pehmusteella meillä) ja puukehikkoiset posliiniruokakupit (http://www.doggallery.fi/product/786/meshidai-true-ruokabaari-koiralle-replus). Kivannäköistä ruokatynnyriä ei löytynyt, joten se tuunattiin itse maalaamalla muovinen keltainen kammotus mustavalkoiseksi. Tuo Ikean tynnyri on tosi kivannäköinen, mutta yksin jäädessään koirani on sellainen houdini, että varmaan pääsisi käsiksi tuon kannen alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooh mä oonkin myös tuota nettisivua selaillut mutta ei oo omaan silmään sattunut mitään sopivaa :) Tossa koiran pedissä on jotain samaa kuin noissa Nerokon, varmaan toimiva! Meillä ei onneksi koira ole kiinnostunut kuivamuonistaan erityisemmin, joten ihan mikä tahansa avonainenkin ämpäri menis.

      Poista
  16. Yksi koiranpeti vinkki tuli mieleen: http://www.orvis.com/ Osa pedeistä on tavallisia tylsiä patjoja, mutta muutamat reunalliset pedit ruskealla tai harmaalla kankaalla näyttävät hyviltä ja erittäin mukavilta loikoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt ollaan ymmärretty mikä on koiran mielestä mukavaa! Just tommosia sänkyjä, joissa on vähän seinämää ja pehmeyttä. Tekis ite mieli mennä tommoseen nukkumaan.. :D Mutta ei oo kyllä meidän sisustukseen sopivia valitettavasti, höh.

      Poista
  17. Meillä asustaa sekä koira että kissoja, joten haasteita on riittänyt tyylikkäiden tarvikkeiden etsimisessä ja löytämisessä. Aloitetaan vaikka koiran kamppeista. Ruokakippo on perus metallikippo ja ihan ok näköinen, sen ulkomuodolla ei tosin ole niin väliäkään kun ei ole jatkuvasti esillä. Vesikippo myös aika perus, metallinen hieman alaspäin levenevä malli. Alunperin ostimme koiralle suorareunaisen metallisen vesikipon, mutta sehän kippasi kivasti vedet lattialle kun koira usein pyyhälsi ohitse astuen kipon reunaan... Myös kissat lipittelevät vettä samasta kiposta, sillä huomasimme jo aikaa sitten että oma kuppi kisuille on turha kun koirankupista maistuu paremmin.
    Lelujen suhteen ollaan jouduttu tyytymään aikamoisiin rumiluksiin, sillä kumileluja nyt ei vaan löydy siedettävissä väreissä. Pehmolelut ei meillä tule kysymykseen, sillä ne on revitty rikki puolessa tunnissa ja vanut levitetty pitkin poikin. Eli rahan haaskuuta ja tietty myös vähän huolestuttaa, että mahtaako koira paljonkin niellä sitä täytettä.
    Tällä hetkellä päänvaivaa tuottaa peti, johon pitäisi pian löytää uusi ratkaisu. Oma peti on erityisen tärkeä tällaisessa taloudessa, jossa koira ei saa tulla sänkyyn eikä sohvalle. Siis koskaan. Nykyinen peti on reilu kaksi vuotta sitten jostain kotimaisesta nettikaupasta ostettu, erittäin simppeli patjamalli, jossa on kermanvärinen vetoketjullinen tekonahkapäällinen. Koiranpediksi minusta harvinaisen hyvännäköinen ja superhelppo puhdistaa kostealla pyyhkimällä. Mutta valitettavasti tekonahka ei ole järin kestävä ja alkaa halkeilla ajan myötä, kulumista edesauttaa koiran tarve "pedata" eli kuopia petiä ennen makuullemenoa. Patja on jo kertaalleen käännetty, mutta nyt alkaa olla molemmin puolin aika hurjan näköinen. Tiedustelin jokin aika sitten suutarilta mahdollisuutta teettää uusi päällinen aidosta nahasta, mutta sain hinta-arvioksi 350-450 euroa (tässä työn osuus olisi kuulemma aika vähäinen, materiaalin osuus suuri), joten jäi haaveeksi se vaihtoehto. Itsellä ei ole ompelutaitoja, joten mahdollinen kankainenkin päällinen pitäisi teettää amattilaisella. Olen epätoivoissani miettinyt myös sellaista vaihtoehtoa, että pedin päälle heitettäisiin lampaantalja, joka peittäisi kärsineen patjan. Mutta viimeksi tänään kun putsasin pedistä koiran puklut, totesin että ei mitään järkeä taljassa joka imaisee kaiken nestemäisen lian itseensä ja tarttuupa siihen karvatkin aika mukavasti.
    No sitten vielä vähän kissoista... Koiran tultua talouteen piti kissojen ruokakuppi siirtää lattialta keittiön tasolle, mutta valkoinen keraaminen kulho ei onneksi särje silmiä, toisin kuin se sotku minkä kissat tasolle jättävät raksuja murusteltuaan ja karvoja tiputeltuaan. Kissanvessa-ja kiipeilypuuasioissa kehoitan kohtalotovereita käyttämään mielikuvitusta ja etsimään netistä ideoita. Esim. itse aikanaan hoksasin, että miksi metsästää hiekkalaatikkoa lemmikkiliikkeistä, joissa värivaihtoehdot on sitä karmeeta sinistä ja punaista, kun suorakaiteen mallisia muovilaatikoita löytyy varmasti muualtakin. Sopivat valkoiset laatikot löytyikin sitten Ikean lastenosastolta.
    Olen aina vihannut niitä kiipeilypuuvirityksiä, enkä koskaan ole sellaista suostunut kotiini ottamaan. Kiipeilypuuhun etsin ideoita googlettamalla ja päädyttiin tällaiseen ratkaisuun http://www.kylkiviiva.net/tag/nikkarointi/. Kuva siis ohjeen tekijän blogista, ei meidän kotoa. Meillä tuo kiipeilypuu on olohuoneen nurkassa, kiipeilypuusta pääsee siirtymään seinään kiinnitettyyn hyllynpätkään ja hyllynpätkältä vielä kirjahyllyyn, jonka ylimmälle tasolle on raivattu tilaa kissojen oleskelua varten. Petejä ei kissoilla ole, ne kun nukkuu kuitenkin aina sängyssä, sohvalla, tuolilla tms. Yhdessä vaiheessa mietin jonkunlaisen pussukkatyyppisen pedin hankkimista, mutta kokeilin diy-versiota sellaisesta, toinen kävi sisällä pari kertaa kääntymässä, toinen ei tainnut kiinnostua senkään vertaa. Viikon pidin pussukkaa lattialla siltä varalta että se alkaisikin houkutella, sitten luovutin ja keräsin pois lojumasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jengi on heitellyt tänne muutamia linkkejä, ehkä niistä löytyisi uutta petiä teidän koiralle..? :) Kuulostaa aika hintavalta toi nahkapäällisen teettäminen, varmasti löytyy edullisemminkin joku hyvä patja. Ootko tsekkaillut Fatboyn koiran petejä? Ne vaikuttais aika helposti puhtaana pidettäviltä ja kuulostaa vähän saman tyyppisiltä kun ovat semmoisia patjamaisia.

      Hyvän näköinen tuo kissapuu-ratkaisu, varmasti kannattaakin itse jotain väkertää jos vaan aikaa ja taitoa löytyy!

      Poista
  18. iihh, mulla on toi sama Monki omana unikaverina. Se on maailman paras "tyyny" kainaloon.:3

    VastaaPoista
  19. Kiva postaus, en ole tullut aiemmin miettineeksi Lulun meninkejä teillä. Lulu on ihan järjettömän ihana, koirakuume iskee heti :) Mimmonen Lulu on, kaipaako se paljon aktiviteetteja/leikkiä vai viihtyyköö hyvin ihan vaan oleillenkin ilman kummempaa puuhaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lulu on tosi seurallinen, se on kokoajan siellä missä ihmiset. Jos olen istumassa sohvalle, niin Lulu hyppää siihen jo ennen mua. Seurakoiriksi ranskikset on jalostettukin, joten eipä mikään ihme! Se haluaa jatkuvasti leikkiä ja puuhailla, ja on rasittavuuteen asti tuomassa lelua. Muuten se sitten usein vaan pitää palloa suussaan tai raahaa pehmoa mukana. Kyllä se myös paljon nukkuu, ja nakertelee luuta. Ulkona tykkää juosta pitkiäkin lenkkejä ja kaipaa kunnon aktiviteetteja keppien heittelystä koirapuistoiluun. :) Kyllä sen kaa saa joka päivä olla puuhailemassa jotain.

      Poista
  20. Meillä oli yorkin kanssa kuppihaasteita.... yorkillamme on mielenkiintoinen tapa yrittää peitellä ruokaa kupissa jonka seurauksena ruoka ja vesi kupit olivat joka päivä ylösalaisin, ja ruoka ja vesi siis lattialla. Nämä kupit onneksi ratkaisivat kiusallisen ongelman: https://www.toknet.fi/teraskuppi-liukuesteella-0-45-l/6430030770637/dp
    Nyt kupit pysyvät pystyssä, eikä kuppien ulkonäkökään minusta ole pahimpia.
    Omaa petiä meillä ei enää ole ollut vuosiin, hän nimittäin päätti että sohva on hänen paikkansa ja oma peti ei enää kelvannut. Ja nyt meillä on on mustalla sohvalla musta huopa suojaamassa sohvaa.... ei sisustuksellisesti mikään ihanne ratkaisu :( mutta sillä mennään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lulullakin oli pentuna tapana lätkiä vettä tassulla, mutta onneksi ei enää =) Tommoset liukuestekupit on kyllä käteviä ja sopivan simppeleitä. Jooh vaikuttaisi vähän siltä että Lulullakin alkais noi petiajat olemaan ohi, ehkä meidänkin pitää alkaa jotain vilttiä pitää tossa sohvalla..

      Poista
  21. Mun mielestä tää on ihan kohtuullisennäköinen harmaana, ja nää on aika usein tarjouksessa (esim. 40%): http://www.asko.fi/tekstiilit/tekstiilit/10197/koiranpeti
    - kangas on irroitettava ja konepesun kestävä.

    Eipä ne koirat tuossa nuku (ovat sängyssä meidän kanssa - ei haittaa kun vaihtaa lakanat tarpeeksi usein ja koirat on pieniä), painivat lähinnä ja kuivaavat itsensä pesun jälkeen. Siksi meillä ei ole suurta panostusta koirien petipaikkaan: jos ei kelpaa, en jaksa ylimääräistä viritellä.

    Ruoka- ja vesikippoina meillä on simppelit teräskupit ilman telinettä. Juomakuppi on Artekin tai Marimekon tarjottimen päällä ja näyttää siedettävältä (ja estää roiskevesiä tuhoamasta lautalattiaa).

    Leluja ei voi pitää esillä, toinen koirista syö/repii kaiken. Erikseen leikkihetket ja leluriehunnat. Eli koirien kamat ei meillä juurikaan häiritse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki siis toimii just niinku pitääkin! :) Sitä mäkin mietin että huolisko Lulu edes uutta petiä jos sille ostais, vai jäiskö se käyttämättä. Olis aika harmi pistää rahaa hukkaan.

      Poista
  22. olipas kiva postaus, hyvä näkökulma! ikävä sua ja lulua! :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! No ikävä sua kans =) Millon pääsee kuvaa kotia? ;)

      Poista
  23. Ihan sairaan kiva on mun mielestä vanhaan nahkaiseen matkalaukkuun tehty koiranpeti. Varmaan löytyis kirppareilta laukku ja sit vaan tuunaamaan mieluista pehmusteilla yms. Tässä linkki yhteen esimerkkiin, mut näistähän saa just semmosen ku haluaa. Toiset on jättäneet kannen paikoileen, toiset ruuvanneet pienet jalat laukun alle... http://www.pinterest.com/pin/1125968630210587/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska idea, ite varmaan jättäisin pehmusteen paljon matalemmalle jotta se tuntuisi pesämäisemmältä. :--)

      Poista
    2. Joo, jos saat jostain käsiisi uusiman Kotivinkki lehden niin siellä oli Esimerkki kivasti tehdystä! Koirakin taisi olla samaa rotua.

      Poista
  24. Ihana postaus, kaunis koti :) Meillä koiralle petinä vanha, kulunut, iso pärekori, jossa on valkoinen lampaantalja sisuksena. On mieluinen, turvallinen ja lämmin! Aurinkoista kevättalvea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! :) Kuulostaa kotoisalta pediltä, varmaan Lulukin tykkäisi tommosesta. Samoin, ihanaa kevättalvea sinnekin suuntaan!

      Poista
  25. http://homemade-modern.com/ep13-geometric-doghouse/

    Ootko nähny jo tuon ?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollu nähny, hieno! Ja vielä demonstroitu ranskiksella, aaww nyt kyllä vedettiin oikeasta narusta :--))) <3

      Poista
  26. Jos sattuu kiinnostamaan. Voisi ehkä olla petejäki halvemmalla myynnissä, who knows. https://www.facebook.com/events/323896477757513/?ref=22

    VastaaPoista
  27. Blogipostauksesta on jo jokunen aika, mutta vinkkiä kuitenkin, että nyt löytyy Suomesta uusi koiratarvikebrändi, joka on suunnattu nimenomaan sisustusta rakastaville koiranomistajille - Kind. Koiranpetejä ja muita tarvikkeita harmonisissa sävyissä & skandinaavisissa muodoissa. www.kindfordogs.fi

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall