Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MY THESIS | OPINNÄYTETYÖ KEVÄTMESSUILLA


Viime viikon aikana on täällä blogin puolella ollut aika hiljaista, sillä olen pitänyt itseni kiireisenä Kevätmessujen kanssa. Suunnittelin nimittäin opinnäytetyönäni sekä Dekon että Kotilieden terassit malliparveke-osastolle! Siellä on nyt yhteensä neljä osastoa erilaisilla toteutuksilla, ja jengi saa äänestää lempiterassinsa voittoon.


Suunnittelutyön lisäksi hommaa on riittänyt organisoinnissa ja tavaroiden hommaamisessa messuille. Kaikki piti saada sponssina, joten pientä puhelin- ja sähköpostirumbaa tässä on saanut pyörittää :) Herneitä olen kasvattanut kotona ikkunalaudalla ja kaksi penkkiä tuli haettua henkilökohtaisesti Turusta asti.


Kun minulla ei aiempaa kokemusta messuosaston suunnittelusta ollut, niin monta asiaa tuli opittua kantapään kautta. Tuosta laattalattiasta tuli kuittailua työmiehiltä, ei kuulemma yleensä ole tapana laatoittaa osaston lattiaa messuja varten oikeasti. Noh, onpahan panostettu! Seinätkin on päällystetty rakeisella Weberin sokkelipinnoitteella, joka tuo mukavasti rosoa ja ulkoseinän tuntua osastolle. Muutenkin nojaan mieluusti aitoihin materiaaleihin suunnittelussa.


Terassi on kooltaan parikymmentä neliötä, eli aika iso. Nurkkaan teetettiin syvä lounge-peti, tarpeeksi iso pöytä lainattiin päätoimittajan pihalta, hyllyyn upposi 72 paprikan ja tomaatin taimea, seinälle suuniteltiin rönsyilevä kasviseinä Green House Effectin kanssa ja aurinkovarjo tekee nurkasta suojaisan sopen. Siellä kelpaisi lökötellä keskipäivän auringolta piilossa tyynykasan päällä.


Messuvalaistuksessa oli aika vaikea ottaa kuvia, joten värisävyt vähän heittävät.. Parhaalta tuo terassi näyttää mielestäni ihan paikan päällä. Käykää ihmeessä katsomassa jos olette menossa Kevätmessuille! Itse en ollut koskaan aiemmin käynyt Kevätmessuilla, mutta siellähän on vaikka mitä kivaa. Trash designillakin on oma osastonsa ja pihalla saa käydä saunassa / paljussa hah. Vielä en ehtinyt kunnolla kiertää messuja läpi, mutta varmaan sunnuntaina menen äidin kanssa yhdessä.


Eilen kahdentoista tunnin työpäivän päätteeksi olisin voinut kömpiä tuohon loungen päälle nukkumaan. Tänään aamulla piti vielä mennä luuttuamaan lattiat joten kävin vain kotona nukkumassa. Mutta saatiinpa osastot valmiiksi!


Aidosti ulkokäytössä kulunut pöytä tuo mukavaa kontrastia terassille, ja siihen sopivat penkit löytyivät Pentikiltä.


Pöydälle laitettiin vielä maljakoihin oksia, mutta mitään kukkivaa tänne en halunnut. Pelkkää vihreää, mustaa, valkoista ja puuta.


Neonkirjaimilla tehdään selväksi että mistä osastosta tässä on kyse :)


Ajattelin vielä erikseen laittaa kuvia siitä Kotilieden osastosta, joka on hyvinkin erilainen kuin tämä. Molemmat osastot piti siis tietysti suunnitella kyseisten lehtien näköisiksi, ja päätoimittajalta ainakin tuli kiitosta. Sitten pitäisi vielä kirjoittaa se oppari, eli ei tämä homma tähän vielä lopu! Voi olla vähän verkkaisempaa postaustahtia loppukevään ajan, kun on tässä kaikenlaista muutakin projektia meneillään. Mutta nyt saa ainakin huokaista helpotuksesta kun tämä osuus on purkissa ja käden jälki näkyvissä.


Laatat Pukkilan Natura, seinien sokkelipinnoite Weber, loungesohva ja grilli Groov, pöytä rekvisiittaa, penkit Pentik, tyynyt H&M Home, hyllyt sekä aurinkovarjo Ikea, kasvit ja ruukut hyllyillä Plantagen, sivupöytä Formverk, kastelukannu, maljakot (paitsi isoin rekvisiittaa) ja neonvalot Anne's Past & Present, viherseinä Green House effect, valonauha Anno.

Kevätmessut messukeskuksessa 3.-6.4.
Terassiosaston numero 6K117

These pictures are from Scandinavian Deko's terrace area at spring fair. I designed and organized it as my thesis. :)

32 kommenttia

  1. Tykkään suunnattomasti tästä sun suunnittelusta, ja siinä kyllä näkyy sun jälki. Todella kauniita yksityiskohtia, esim. noi maljakot ja roikkuvat hehkulamput (en tiedä, mikä niissä aina viehättää!). Tykkään myös tosta pöydästä. Sulta saa aivan loistavia ideoita ja tsekkaankin sun blogiasi, kun on inspiraation puutetta tai haluun vain ihailla sisustusta.Todella hienoa työtä, Peeta! :) (Blogin ja suunnittelun suhteen)

    VastaaPoista
  2. Hienon työt oot tehny!! Erityistykkäys panostus lattialle ja varjolle! :) Ihana harmoninen tunnelma.

    http://kotiani.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Ooh, niin kiva!! Oot sä taitava! <3

    VastaaPoista
  4. noita kirjainvaloja olen mietinyt, mutta hinnan vuoksi tosiaan jäänyt iha miettimisen tasolle.... Tuohon kyllä passaa, kuin piste i:n päälle! hyvä Peeta!

    VastaaPoista
  5. Jee!! Hyvältä näyttää ja rento tunnelma! Ihanat penkit olet löytänyt.

    VastaaPoista
  6. Kivan rouhea. Lattian on todella upea, tahtoo.
    Hieno opari sulla.

    VastaaPoista
  7. Eilen kävin ihastelemassa livenä ja upealta näytti, heijastaa hienosti suunnittelijansa ilmettä ja osaamista! Sydän meinas jättää pari tahtia väliin tuon pöydän takia, TAHTOO!!

    VastaaPoista
  8. Viherseinä on mielettömän hieno, ja penkit rehellisen rosoiset ja kauniit. Pidän tästä.

    VastaaPoista
  9. Onpa upea osasto! Wow, olet kyllä lahjakas! Susta tulee vaikka mitä vielä! Yleensä en ole kovin innostunut parveke / terassisisustuksista, mutta tässä on sellaista mistä tykkään ja kovin paljon!

    VastaaPoista
  10. Hieno osasto mutta mikä tuo osaston nurkassa oleva tumma kaluste on (neljännessä kuvassa oikeassa reunassa?). -Ulpukka-

    VastaaPoista
  11. Järisyttävä terassi-inspiraatio, kiitos Peeta! Lähden nyt Kevätmessuille kuolaamaan Dekon osastolle :D

    VastaaPoista
  12. Onnistunut lopputulos. Ja lattiasta erityismaininta :D

    VastaaPoista
  13. tosi upeesti toteutettu terassi, sulla on talenttia :)

    VastaaPoista
  14. Sulla on kyllä ihan törkeen siisti oppariaihe! :) Ja hieno toteutus, ei voi kun hattua nostaa!

    VastaaPoista
  15. Todella upeaa jälkeä olet tehnyt!

    VastaaPoista
  16. moi :) hassu kysymys. ostin viime kesänä granitistä valonauhan, kuten yllä olevissa kuvissasikin. Valot ovat vain valtavan voimakkaat ja partsilla olo tuntuu kuin akvariossa olisi. sattuisitko SisustusFiksunaIhmisenä tietämään mistä "palaneen" näköisiä lamppuja myytäisiin, jotta saataisiin luotua tunnelmaa meidän partsille?

    kiitos :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo lamput tällä terassilla ovat Annon mallistoa, ja niissä on valmiiksi siis tuollainen valkoinen muovinen pallo, jolloin valo ei ole niin kirkas kuin niissä Granitin lampuissa. Itse olen meidän keittiön valonauhasta tahallani kääntänyt pois päältä noin puolet lampuista, jolloin valo ei ole niin kirkas. =)

      Poista
  17. Ihana, upea, kaunis lopputulos, taitava sinä! Tuo viherseinä näyttää upealta, pitää ottaa selvää menisikö meidän kattoterassille.

    VastaaPoista
  18. Ihanan näköinen osasto, jopa nyt harmittaa etten jaksanut lähteä messuille!

    VastaaPoista
  19. Suuret kiitokset kaikille kommenteista! :) Oikein sydäntä lämmittää kuulla positiivista palautetta, tätä terassia oli ihan mahtava tehdä kun oma maku on niin lähellä Dekon tyyliä. Toivottavasti tosiaan terassien kanssa painivat saavat tästä jotain inspiraatiota irti.

    VastaaPoista
  20. I have been visiting regulalry your blog in the last couple of moths, and I just wanted to take this opportunity to tell you that
    I think you did a really great job with your thesis! I also like your style, your aesthetics and design ideas as they are depicted in this blog. While not being a professional myself, I think you have a lot to offer in your area.. =) Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! That is so nice to hear, you have really been thinking about this :)

      Poista
  21. Todella upea kokonaisuus ja minun silmään pisti heti se todella makee lattia, komea pöytä ja makeet penkit. Toimiva kokonaisuus. Sun terassi olikin yksi niistä joista mainitsi blogissani messujutussani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tosi kiva kuulla että tästä sai jotain muutkin irti :)

      Poista
  22. Törkeeeeen upee! Hyvä Peeta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitti hei! Vieläku sais sen tekstiosuuden tehtyä, ei tunnu yhtä helpolta hommalta se nimittäin ollenkaan... Uhuuhh

      Poista
  23. Hei! Tää on kyllä hieno, mutta onko sattumaa että Dekon uusimman puutarha-aiheisen lehden yksi aukeama on tosi samanlainen kuin tämä? Siis samanlaiset hyllyt joissa on istutuksia, mintunvihreä seinä, samat laatat ja lamput. Onko ne ottaneet inspiraatiota sulta vai sä niiltä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh kiitos! Jos vilkaiset sitä sivun yläreunaa niin siellä näkyy mun nimi. :) Eli minä olen tehnyt myös sen aukeaman Dekoon. Tarkoituksena oli tehdä messuille ja lehteen samalla teemalla, oli ihan päätoimittajan ajatus. ;)

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall