Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MAD


Yhteistyössä MADesign

Mielenkiintoisimpia ja rakkaimpia tavaroita meidän kotona ovat kaikki vanhat esineet. Äidin isoisän vanha arkku, kirppikseltä löytynyt vintagevalaisin, käytetty pöytä, roskalavalta löytynyt ovi, itse tuunatut tavarat, listaa voisi jatkaa pidemmällekin. Vanha ja kulunut kiinnostaa, tavaroilla saa nykyään olla historiaa joka näkyy.

Matto Tehdasvalaisin / Laatikot

Meillä kävi viime viikon tiistaina kylässä Anniina ja Antti Maukonen, jotka ovat vastikään perustaneet uuden nettikaupan nimeltä MADesign. Oli kiva tutustua teekupin äärellä ja jutella molempia osapuolia kiinnostavista asioista, on nimittäin ihan meikäläisen makuun räätälöity putiikki nimeä myöten. Pariskunta kertoi kaiken alkaneen matkailusta ja rakkaudesta vanhaan tavaraan. He asuivat neljä vuotta Espanjassa, josta tekivät keväisin reissuja Marokon puolelle. Reissuilla he tutustuivat paikallisiin ihmisiin ja kauniiden tavaroiden lisäksi näkivät myös sen kurjemman puolen. Ihmisten kädentaidot olivat hyvin säilyneet sukupolvelta toiselle, mutta köyhyys jäi päällimmäisenä pariskunnan mieleen. Halu auttaa ihmisiä kannusti perustamaan oman yrityksen, jonka avulla he toivovat itsensä elättämisen lisäksi avustaa myös marokkolaisia käsityöläisiä. Koko seikkaperäisen tarinan yrityksen takaa voi lukea täältä, se olisi liian pitkä tässä kokonaan kerrottavaksi..! 

Tuotteet ostetaan suoraan tekijöiltä, jotka saavat itse päättää millaisen hinnan pyytävät tuotteistaan. Vintageaarteet kerätään ympäri Marokkoa ja kierrätetyt teolliset esineet kunnostetaan ammattilaisten avulla myyntiin. Vintage-puolelle kuuluvat myös nuo upeat Beni Ourain -matot (kuva yllä), jotka ovat jo ihan klassikkokamaa sisustuksessa.

Wedding blanket

Pariskunta osti äskettäin kodikseen vanhan asemarakennuksen Jyväskylän lähettyviltä. Nämä mustavalkoiset kuvat on otettu Maukosten naapurissa sijaitsevan veturitallin pihamaalta. Aika upea miljöö! He kertoivat kaiken tässä nettikaupan pyörittämisessä olevan heille uutta. Tavarat löytyvät reissun päältä ja kulkevat pakulla Suomeen, kuvat otetaan itse, matot kuljetetaan asiakkaille henkilökohtaisesti testattavaksi ja nettisivuja rakennetaan omin voimin. Paljon on tekemistä, mutta intoa löytyy. Tykkään siitä että he tekevät tästä henkilökohtaista niin monella tavalla, ja esimerkiksi kertovat avoimesti miten tavaroiden hinnat jakautuvat valmistajalle, veroihin, suoraan apuun vähäosaisille ja uusien tuotteiden hankintaan. He mieluusti tapaavat kaikki yhteistyökumppaninsa kasvokkain ja kertovat että myös asiakkaat ovat tervetulleita heidän kotiinsa tavaroita katsomaan, jos vaan asiasta ensin sovitaan.

Kuvat MADesign, paitsi tämä viimeinen on minun puhelimeni kätköistä.

Tällaista toimintaa tuen erittäin mielelläni ja olen tosi iloinen näiden tyyppien innosta asiaa kohtaan. Näitä esineitä ostaa hyvällä omallatunnolla kotinsa aarteiksi, ja monta tavaraa voisin hyvin nähdä meidän sisustuksen osana. Meillä kävi yksi ihana pörrömatto vierailulla, mutta tästä mattoasiasta kuitenkin lisää myöhemmin. Tämä yksilö on siis edelleen myynnissä jos joku on kiinnostunut. :)

Maukoset ovat lähdössä uudelle reissulle Marokkoon toukokuun lopussa, ja etsinnässä on kuulemma ainakin mattoja ja kuulinpa puhuttavan pienistä marmoripöydistäkin! Jos olet etsinyt kotiisi jotain persoonallista tavaraa ja auttaisit samalla mieluusti nuorta yrittäjäpariskuntaa, niin käypä vilkaisemassa MADesignin valikoima. Maukoset lupasivat -20% alennuksen verkkokauppansa tuotteista 15.5. asti koodilla rawdesign (alekoodi koskee kaikkia muita tuotteita paitsi Handiroita ja MAD-tehdasvalaisimia). Jyväskylän suunnilla asuvat voivat mennä Showroom Jyväskylään hipelöimään tuotteita, jotka ovat ikkunassa esillä toukokuun ajan. MADin uutisia voi seurata tietysti heidän Facebook-sivultaan.

Finnish couple Anniina and Antti Maukonen has opened a new webshop called MADesign. They sell there vintage carpets, furniture and small items from Morocco. The shop was found after few years living and travelling abroad. The friendly couple visited our home a week ago to tell about their passion for helping moroccoan artisans. They want to support local people and sell things with real stories. You can read the interesting story behind the company from here and with code rawdesign you get -20% discount until 15.5.  MADesign ships worldwide. I suggest you to check out their webstore if Beni Ourain rugs and industrial furniture sound interesting!

16 kommenttia

 1. Kiva kuulla että panostavat paikallisten tienesteihin eivätkä vain koita maksimoida tuloja itselleen. Verkkokaupat jäävät helposti aika kolkoiksi mutta tästä sai inhimillisen kuvan. :) Tykkään noista tuotteista, erityisesti tarjotinpöydät ovat mieleeni. Tsemppiä uudelle yritykselle!

  VastaaPoista
 2. Onpa mahtava konsepti! Ehdottomasti kannatus MADille.

  VastaaPoista
 3. Vau, tällaista yrittämistä arvostan ihan täysillä!

  VastaaPoista
 4. MADesign varmasti mielenkiinnolla lukee kaikki kommentit :) Kiva kuulla että positiivisesti otatte vastaan heidät!

  VastaaPoista
 5. Siistiä! Tilasin heti hedelmälaatikon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni! Heti löytyi jotain :) Noi laatikot on kyllä kivoja.

   Poista
 6. Hieno tarina uusista yrittäjistä, ONNEA heille ja Madille! Kiva, että esittelit, kävin jo ihastelemassa tuotteita, olis kyllä hienoa päästä hiplaamaan, mutta kaukana..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että sua kiinnosti lueskella :) Mäkin olen ihan innoissani tästä nettikaupasta, en malta odottaa että mitä kaikkea he löytävätkään seuraavalta reissulta. Ne marmoripöydät kuulosti niin lupaavilta.

   Poista
 7. Mielenkiintonen tarina ja verkkokaupasta tulee varmasti hankittuakin jotain omaan kotiin t.maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että kiinnosti! :) Muistapa käyttää alekoodi sitten.

   Poista
 8. Kuulostaa erittäin lupaavalta. Pistin FB-sivun seurantaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AJattelinkin sua tätä kirjoittaessani, että sä varmasti ainakin tykkäät!

   Poista
 9. Iso kiitos lämpimästä vastaanotosta sekä kannustavista kommenteista! Sydäntä lämmittää lukea näitä ja on hienoa huomata että samanhenkistä väkeä löytyy!

  Erityiskiitos lahjakkaalle Peetalle! On suuri ilo tehdä yhteistyötä kanssasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat takaisin! :) Olisi muuten hauska lueskella teidän päivityksiä facesta sitten reissun päältä, vähän niinkuin olla messissä.

   Poista
 10. Sehän sopii, tarkoitus on pitää reissupäiväkirjaa mahdollisuuksien mukaan ja myöskin päivitellä hieman tietoa/kuvia tulevista tuotteista. :)

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall