Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

HAVING DINNER AT HÖST


Yksi Köpiksen reissun kohokohtia oli illallinen Höstissä. Vuonna 2013 palkittu Paras design-ravintola houkutteli sisustuksensa puolesta kovasti näitä matkalaisia. No okei, myönnetään että oli puhtaasti minun ideani, mutta eipä Markia kauheasti tarvinnut houkutella. Me oltiin päätetty että käydään yhdessä kalliimmassa ravintolassa syömässä, ja muuten sitten otettiin vähän pinenemmällä budjetilla. Vaikka aika kallis kaupunkihan se on. Luin ennen reissua ravintola-arvosteluita ja tämä oli hinta-laatusuhteeltaan kovasti kehuttu paikka. Buukkasin pöydän jo paria viikkoa ennen matkaa, ja valitsin lauantain sopivaksi päiväksi.


Saavuimme Höstiin vartin etuajassa, joka olikin kuvaamisen kannalta optimaalinen aika sillä kattaus oli juuri vaihtumassa ja ravintola oli aivan tyhjä. Hetken päästä pöydät täyttyivät ihmisistä ja puheensorinasta. En nyt mitään kovin hehkeitä kuvia saanut illan pimeydessä otettua, ja mietinkin että kehtaako näitä edes julkaista. Mutta jos joku muu olisi käynyt tuolla niin näkisin mieluusti hänen kuviaan, joten tarkoitus pyhittäköön laadun. Kauniita ja laadukkaita kuvia voi ihailla Höstin sivuilla, josta löytyy loputon määrä upeaa materiaalia.


Me tykättiin Markin kanssa kovasti tanskalaisten kuuluisasta hygge-meiningistä, eli kotoisasta fiiliksestä joka syntyi kynttilöiden, kasvien, taljojen ja pehmeän valaistuksen avulla. Sitä samaa fiilistä me haetaan kotiinkin. Ravintolan astioita voi shoppailla netistä, ja suuri osa astioista kuuluu suosikkibrändini Menun valikoimaan.


Olisi ollut ihana syödä katutason kerroksessa kasvien ympäröimässä tilassa, mutta meidän pöytä löytyi kellarin puolelta. Sekin oli toki kotoisa omalla tavallaan. Kaikki pöydät olivat ihan täynnä, joten pöydän vaihtokaan tuskin olisi onnistunut enää siinä vaiheessa. Kannattaa siis ehkä varauksen yhteydessä pyytää pöytää yläkerrasta, varsinkin jos menee päiväsaikaan ja haluaa nauttia ruokansa päivän valossa.Kellariin johdattivat puiset portaat ja &Traditionin Mass lightit. 


Meidän pöytä sijaitsi ihan nurkassa, verhon vieressä, ja siinä lähellä oli tämä suuri pöytä seurueita varten omassa loossissaan. Joku seurue sinnekin suuntasi vietäämään iltaa. 


Seinille oli ripustettu vanhoja leikkuulautoja. Ehkä kukaan ei olisi huomannut jos olisin napannut yhden matkamuistoksi?


Ja se ruokapuoli varmasti myös kiinnostaa. Me otettiin molemmat suositeltu kolmen ruokalajin menu, joka kustansi 295 kruunua eli 39 euroa per henkilö. Pikkuisen kyllä ihmeteltiin kun pöytään kannettiinkin erilaisia annoksia tai lisukkeita yhteensä kahdeksan kertaa. Se kuitenkin kuului asiaan, ja pääruokaan mennessä olin jo ihan täynnä pelkistä alkuruuista. Ruokien maut ja laatu vaihtelivat, osa oli tosi herkullista, mutta sitten taas pääruokana ollut ankka ei maistunut mielestäni juuri miltään. Ruokalista koostuu pohjoisista mauista uudella twistillä, joista suosikikseni nousi ehkä lantturaasteella höystetty kala.


Osittain siis tykkäsin, osittain maut olisivat voineet olla parempia, mutta pääasiassa kokemus oli kyllä erittäin positiivinen ja maha ainakin tuli täyteen. Tarjoilu pelasi ihan loistavasti, ja todella nopeasti.


Voin siis suositella käyntiä Höstissä, jos on Kööpenhaminaan menossa. Ihan jo tuo miljöö sai minut huokailemaan ihastuksesta ja siihen vielä kun sai lasin viiniä päälle niin johan kelpasi. 


On our trip to Copenhagen we had a dinner at restaurant Höst. Its was a really hygge place and food was also good. I would recommend!

Aiemmat postaukset Kööpenhaminasta

2 kommenttia

  1. höpöhöpö, tunnelmallisen hyvät kuvat, kiva kun julkaisit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah no kiitti, ite tietty ajattelen vaan miten paljon parempia olis saanu päivänvalossa ja että nää on ihan keltasia ja ties mitä. Ja ku en oo mikään professional kuvaaja tai photoshoppaaja kuitenkaan.. Muuuutta tarviiko aina olla niin täydellistä (tarvii tietysti) :-))

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall