Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MAKING OF FILIPPA

Yhteistyössä Hakolan kanssa

Sain valokuvia meidän uuden sohvan tekoprosessista, ja olikin erittäin mielenkiintoista nähdä välivaiheita sohvan teosta. Ei mitään siloteltuja pressikuvia, vaan ihan oikeasti työntouhussa otettuja kuvia, joista näkee miten homma hoidetaan ja kuka sen tekee. Hakolan tehdas sijaitsee Jurvassa, jossa on suomalaisten huonekalutehtaiden keskittymä. Enpä tätä ennen tiennytkään että Jurvassa on ollut huonekaluteollisuutta jo 1800-luvulta lähtien, ja veistokoulu vuodesta 1911. Nykyään siellä toimii noin 30 tehdasta, joista about 10 aktiivisesti. Siellä meidänkin sohvan tekoon osallistui monta kättä puusepästä ompelijaan. Mukava työllistää kotimaista.


Sohvan runko on tehty massiivipuusta ja vanerista, joten se on kestävä ja tukeva. Rungon päällä on pehmusteena vanu, ja päällimmäisenä tietysti sohvakangas mittaan ommeltuna. Meidän sohvaan tehtiin lisäksi varavuode, mutta sohvaa saa myös ilman sitä. Filippa-sohvaa suunnitellessaan Annaleena halusi että sohvaa voisi käyttää myös ilman leveitä selkänoja-tyynyjä, joten sohvan selkänojakin on pehmustettu ja muotoiltu.


Tämä oli nyt ensimmäinen Filippa tällä uudella Molski-kankaalla, joten oli jännittävää nähdä millainen siitä tulee. Jokainen Hakolan sohva valmistetaan asiakkaan tilauksen mukaisesti, ja sohviin saa valita mm. kankaan ja jalat itse. Kangas leikataan ja ommellaan aina käsityönä.

Kuvat Juha Mänty Hakolalle

Meidän sohvaan tilattiin pitkien selkänoja-tyynyjen lisäksi kuusi neliön mallista tyynyä, neljä isompaa ja kaksi pienempää. Ajattelin, että niiden avulla sohvan ilmettä voi muokata helposti. Sohvaa voi käyttää joko pitkulatyynyillä, tai pelkillä neliötyynyillä. Tai sitten tietysti sekoitella molempia. Sohvaan tehtiin myös sopiva rahi lisäksi, mutta se ei päätynyt näihin kuviin. Voin kuvitella että leffaa katsellessa isot selkänojatyynyt otetaan pois sohvan syvyyden maksoimiseksi, ja heitetään pötkölleen rahin kanssa. Olen aivan innoissani siitä miten monikäyttöinen tämä sohva on, en malta odottaa että saan sen kotiin ja näen miten se istuu meille! Kuvassa ainakin näyttää tosi hyvältä, mutta kotiympäristössä tietysti aivan erilaiselta kuin tehtaalla. 

4 kommenttia

 1. VAU! :) Varmasti passaa teille oikein hyvin! Ihanaa joulun aikaa Peeta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mun mielestä tää oli kans makee juttu. Toi on just hyvä meille! Kiitos, ihanaa joulua myös teidän perheelle :)

   Poista
 2. Onpas upea sohva! Sopii teidän asuntoon varmasti! Hauskaa että pienoisessa Jurvassa valmistetaan tällaisia desing sohvia. Olen asunut siellä vuoden opiskelujen takia ja veistoskoulun ohessa oleva näyttelytila on ihan näkemisen arvoinen. Siellä näkee niin opiskelijoiden töitä kuin vaihtuva jonkun muotoilijan näyttely. Siellä asuessani näytteillä oli Yrjö Kukkapuron suunnittelemia huonekaluja, ja kävi mokoma ukkeli meille pitämässä luennonkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on varmasti vielä hienompi kotiympäristössä :) Hei onpas kiva kuulla kokemuksia Jurvasta, itse en ole siellä koskaan käynyt. Siellä tuntuu olevan veistokoulun historia ja muotoilun nykypäivä mukavasti läsnä. Mitäs itse opiskelit siellä?

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall