Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

WINTER WONDERLAND


Viikko se hurahti ilman yhtäkään päivitystä. Olin viisi päivää sivistystä paossa mökillä, jossa me vietettiin joulua perheen kanssa. Ulkohuussi ja kaivosta kannettava vesi asettivat omat haasteensa talvimökkeilyyn, mutta kyllähän siellä viihtyi. Varsinkin kun saatiin tuo ihana valkoinen joulu!


Joulu taitaa jo pursuta kaikkien korvista ulos tässä vaiheessa, mutta tässä vielä muutama palanen meidän joulunvietostamme. Odotetuin juttu herkuttelun lisäksi oli joulupäivän paljuttelu, jossa hurahtikin koko ilta. Kiva että vielä aikuisenakin kaikki sisarukset kokoontuvat perheen pariin jouluksi, ensi vuonna voi jo olla toinen juttu kun pikkuveli muuttaa San Franciscoon opiskelemaan.


Mark vietti taas joulua omilla vanhemmillaan, ehkäpä me ensi jouluna vietetään ekaa kertaa joulua kunnolla yhdessä. Olisi aika kivaa järjestää joulu vaikka meillä, jos saataisiin siihen mennessä hommattua isompi ruokapöytä ja jos me vielä asutaan tässä silloin. Haluaisin niin kovasti koristella ja kattaa pöydän kauniisti, ja tehdä juttuja oman mielen mukaan. Ehkä vanhempienkin olisi kiva tulla valmiiseen pöytään. Traditiot on mukavia, mutta niiden muuttamisessakaan ei ole mitään vikaa. Joulun viettäminen mökillä on sekin melko tuore juttu, vasta toista joulua oltiin siellä.


Fiilistelin lumista maisemaa ja otin todellakin ihan rennosti. Mulla oli kyllä konekin mukana, mutta sitä käytettiin vain kerran, ja sekin kerta meni leffan katseluun.


Aattona vain lämmitettiin aamusauna, mutta joulupäivänä tosiaan pistettiin paljukin lämpimäksi. 


Paljussa polskuttelu on mielestäni kivointa nimenomaan talvella, kun on pimeää ja kylmää. Tähtitaivas ja kuusen valot toivat ihanaa tunnelmaa. Tein kylmäsavulohi-saaristolaisleipiä ja viikunasalaattia saunatupaan iltaevääksi, ja ne kyllä tekivät hyvin kauppansa  saunomisen jälkeen.


Perinteisellä muutaman kilsan kävelylenkilläkin käytiin jouluaattona ennen saunaa, ja sieltä reissulta nappailin kuvia lahoista aitoista. Harmaantuneessa puussa ja hajoavissa rakennuksissa on jotain kiehtovaa. Nyt voidaan vissiin jättää hyvästit joululle ja keskittyä uuteen vuoteen, vai mitä?

2 kommenttia

  1. kivoja kuvia ja ihana tunnelma ! mökkijoulu on itsellänikin haaveissa, ehkä joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mökkijoulussa on kyllä ehdottomasti oma viehätyksensä, saa olla lähempänä luontoa ja joutuu olemaan enemmän rauhassa. :) Voihan sitä vaikka vuokrata mökin jouluviikoksi!

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall