Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

AROUND THE GALATA TOWER


Takaisin Istanbuliin! Yksi mainitsemisen arvoinen alue on Galata-nimisen tornin ympärille levittäytyvä kaupunginosa. Sieltä löytyy kaikki makeimmat liikkeet, ravintolat ja kahvilat. Meillä oli sen verran kiire tuolla kierrellessämme, etten oikein ehtinyt ottaa osoitteita tai liikkeiden nimiä talteen, mutta jos suuntaa sinne tornille ja rupeaa kiertelemään sitä, niin varmasti moneen näistä törmää. Kannattaa varata ainakin yksi kokonainen päivä tälle trendikkäälle alueelle. Ja ehdottomasti suosittelen maistamaan graniittiomenamehua, jota myydään joka kadun kulmassa tuorepuristettuna. Se on niin hyvää että koko lasillinen menee yhdellä kulauksella, sillä juomista ei vain pysty lopettamaan kesken..!


Tämä oli hieno COSia muistuttava paikallinen vaateliike, jonka oli sisustettu tosi kivasti.


Noin puolen tunnin kävelymatkan päässä Galatasta on vintage-katu, jossa myydään kirpparimaisesti vanhaa tavaraa. Hinnat eivät kuitenkaan ole mitenkään edulliset, ja monissa putiikeissa pyydettiin todella kovia hintoja. En siis ostanut sieltä mitään. Mutta mattoja, kristallikruunuja ja kaikkea ihanaa siellä oli ihasteltavana. Yllä olevassa kuvassa näkyy vintage-kadun reunamilla ollut kirppis, joka olisi varmaan ollut vähän edullisempi.


Tämä pisti hymyilemään. Tuntuu että itse en todellakaan ehtinyt päästä kunnolla jyvälle Istanbulista sen sekavuuden takia, mutta juuri siksi se onkin niin mielenkiintoinen.


Tuosta kasasta valkkasin oman tuoksuni!


Jossain siellä holleilla oli myös French street, joka oli kaikessa vaaleanpunaisuudessaan, koukeroisuudessaan ja kadulle levittäytyvine ravintoloineen todella viehättävä. Kesällä varmaan kiva.


Kaikki nämä kuvat sisustusesineistä ovat eri liikkeistä sieltä Galatasta. Kaikenlaista uutta kivaa tuli kyllä nähtyä.


Tykkäsin näistä afrikka-henkisistä päiväpeitoista.Komeat posliinimukit olivat sen verran hintavia etteivät päässeet mukaani, mutta hienoja olivat! Kivasti monissa tavaroissa oli yhdistetty modernia ja paikallista muotoilua.


Etnistä.


Oli niin siistiä löytää Istanbulista tämmöinen mielenkiintoinen alue. Alunperin meidän ohjelmaamme ei kuulunut edes tällaisessa paikassa vierailu, mutta kun otimme itse selvää ja saimme vihjeitä Design weekin järjestäjältä, niin raivasimme aikataulusta tilaa paikallisten designer-putiikkien tutkailuun.


Siellä tuli ihan yhtä aikaisin pimeää kuin täälläkin, joten valoisten kuvien ottaminen kävi taas mahdottomaksi. Mutta huhhuijaa katsokaa miten tyylikäs liike taas!


Tumma marmori miellyttää meikäläisen silmää enemmän kuin valkoinen. Ja oi miten komeasti tuo kultainen pääkallo sopiikaan marmoripöydän pariksi. Synkän tyylikästä! Tykkään pukeutua tällä hetkellä eniten mustaan. Kultaisia niittejä, mustaa pörröä, neuletta, nahkaa ja tummaa huulipunaa. Näytän joltain shamaanilta kun liihotan karvaliivissäni kaupungilla, ja samaan fiilikseen tuokin ylläoleva kombo menee.


Kaksi ravintolasuositusta minulla on antaa alueella vaelteleville. Ensimmäinen on modernin Salt-museon oma ravintola. Me emme syöneet siellä, mutta juotiin alakerrassa kahvit. Kävin kurkkaamassa yläkerran puolelle, ja vau. Pimennettyä ravintolaa kehystivät suuret ikkunat, joista näkyi Istanbul. Valaistua palatsia ja muuta maisemaa kelpaa tuijotella intiimien ruokapöytien ääreltä. Ruoasta en siis osaa sanoa mitään, mutta itse menisin tuota testaamaan ensi kerralla. Näytti varsin laadukkaalta.


Sen sijaan söimme Kiva-ravintolassa, joka sijaitsee ihan siinä tornin vieressä. Ilmeisesti pressiryhmiä viedään usein juuri tähän ravintolaan, joten vähän tuntuu hassulta suositella sitä. Mutta erityisesti suosittelen noita alkupaloja, jotka olivat reissun parhaat juuri tässä paikassa. Pääruoka ei kovinkaan monessa paikassa ollut liialla makuilotulituksella pilattu (lue: liian vähän mausteita meikäläisen makuun) joten siihen ei mielestäni koko Istanbulissa kannata muutenkaan liikaa luottaa. Usein pääruokana oli vain riisiä ja jotain lihaa, ei mitään kasviksia tms. Joten alkupaloja kannattaa tilata paljon! Se on muutenkin se idea siellä.

I recommend the Galata tower area in Istanbul. It is a trendy place full of cool shops, restaurants and cafes. Take the whole day to discover this place!

Istanbulin reissun tarjosi Turkin valtion matkailutoimisto.

4 kommenttia

 1. Olisi kiva kuulla lisää muotoilijaopinnoistasi. Miksi lähdit alaa opiskelemaan? Suuntautumisesi? Jne...
  T. toinen muotolijaopiskelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, no kai sitä voisi tarinoida semmoista juttua tänne blogin puolelle ihan postauksen verran jossain välissä. :) Mutta sitten sun pitää kertoa myös omat vastaukset kysymyksiisi!

   Poista
 2. Istanbul on niin upea ja moni-ilmeinen kaupunki! Olen käynyt siellä 2 kertaa, ja aion ehdottomasti mennä uudelleen. Tosi kivaa lukea matkakertomuksiasi. Herää kylläkin inspiraatio lentolippujen ostamiseen. Tuo designpuoli Istanbulista vaikuttaa niin kutsuvalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että matkajutut kiinnostaa! :) Mä luulen että pitää tosiaan itsekin lähteä sinne vielä toisen kerran, jotta näkisi vähän enemmän.

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall