Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

DIY LEATHER MOUSE PAD


Joku ehkä muistaakin että olen haikaillut nahkaisen hiirimaton perään jo pidemmän aikaa. Etsyä on tullut hieman selailtua mutta en kuitenkaan ole uskaltanut mitään tilata vaikka kohtalaisen sopivia onkin sattunut kohdalle. Se taisi olla siellä blogipikkujouluissa kun taas tästä asiasta jotain puhuin, ja sain vinkin että nahkakaupoissa voisi olla myynnissä nahkapaloja. Niinpä tuo muistui mieleeni eilen kävellessäni Fredalla nahkakaupan ohi, ja poikkesin sisään liikkeeseen. Sieltä löytyi kuin löytyikin palanen juuri sopivan väristä nahkaa, ja palalle kertyi hintaa 13e. Myyjä oli aivan innoissaan ideasta ja kertoi että tätä samaa  nahkaa käytetään Loius Vuittoneissa ja että se on todella laadukasta tavaraa. Laadukkuus kuulosti hyvältä asialta (joskaan Vuittonit eivät niinkään kiinnosta), ja myyjä vielä lupasi että sitä on helppo leikata vaikka perus Fiskarseilla kotona.


Niinpä sitten etsin kotoota sopivan kokoisen uunivuoan (harppia ei nyt tähän hätään löytynyt) ja piirsin tussilla nurjalle puolelle ympyrän. Leikkasin sitä pitkin saksilla, ja hiirimatto oli valmis. Reunoja ei tarvinnut viimeistellä mitenkään. Siitä tuli just semmoinen kuin mitä olin pitkään kaivannutkin! Matto pysyy hyvin paikoillaan vaneripöydällä, ja pyöreän halusin siksi että suorakaiteen muotoinen olisi kuitenkin aina vähän vinossa. Väri sopii hyvin vaneripöydän kanssa, eikä pomppaa huutomerkkinä ulos pöydästä. Hiiri toimii myös moitteettomasti uudella alustallaan. Luulen että tuo tulee olemaan pitkäikäinen ja kuluu kauniisti. Laitan siitä kuvia työpöydällä sitten kun on vähän enemmän tuota päivänvaloa :)

23 kommenttia

 1. Wautsi, miten mahti idis! :) Toteutukseen taitaa lähteä...

  VastaaPoista
 2. Tässä se idearikkaan ihmisen "silmän käyttö" taas nähtiin! Wau! :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana hiirimatto! Mun täytyykin kokeilla, IKEA:n hiirimatto vetelee viimeisiään...

  VastaaPoista
 4. Just työnalla onkin löytää uusi hiirimatto. Näitä nahkaisia olenkin nähnyt ja tämä sun tekemä on tosi kivan näköinen! Nahkapaloja löytyy kaapista, joten taidan itsekin tehdä oman maton. Kiitos ideasta! :)

  VastaaPoista
 5. Hieno! Tykkään juuri tällaisista rennon yksinkertaisista, mutta nerokkaista ideoista :)

  VastaaPoista
 6. Hyvänen aika! Sulla noita ideoita piisaa :D hieno hillitty hiirimatto!

  VastaaPoista
 7. Tällainen yksinkertaisuus on aina ihan huippua!

  VastaaPoista
 8. Ai hitsit miten hyvä vinkki, kiitos! Olen tuskastellut kaupan rumien mattojen suhteen jo pitkään ja hiirimatto on jäänyt siten kokonaan ostamatta :)

  VastaaPoista
 9. Onpa tyylikäs hiirimatto! Yksinkertaiset ideat ovat usein parhaita:)

  VastaaPoista
 10. Saitpa siististi leikattua tuon. :) Varmasti vain paranee kuluessaan.

  VastaaPoista
 11. Kiitoksia kaikille! Ja kiva kun tykkäsitte :--) Siitä vaan toteuttamaan omia hiirimattoja. Meilläkin oli joku lehti aina vaan hiirimattona kun en ollut vielä tarpeeksi hyvää löytänyt.

  VastaaPoista
 12. Minkälainen hiiri sulla on? Meillä on Macin magic mouse ja sellanen ruma hiirimatto jossa se ei toimi ollenkaan hyvin.. Oon kans haaveillu nahkaisesta, mut mietin et miten hiiri toimii sen päällä, ettei tulis turhaan hankittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tavallinen hiiri. Luulis että tää toimis macin hiirelläkin ihan hyvin mutta ei voi tietää..

   Poista
 13. Fritz Hansenilla on myöskin nahkaisia hiirimattoja ja hinta ei myöskään ole hirveästi tuo maksamaasi enemmän. :) Mutta hienon maton sait aikaiseksi!

  http://www.stardustmoderndesign.com/2012/11/modern-mouse-pad.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa joo mä en ookaan noita nähnyt, toi painettu kuvio ei kyllä mun silmää oikein miellytä.. Mieluummin ihan simppeli =)

   Poista
 14. Hirveän kiva! :) Mun on kans jo pitkään pitäny hommata nahkainen hiirimatto ja jossain vaiheessa kattelinkin niitä Etsystä, mutta sitten se vain jäi. Jossain vaiheessa päädyin kans ite siihen, et teen ite jostain kirppisnahkatakista tms, mutta kiire oi kiire :( Ehkäpä joululomalla saisi näitä pikkuprojekteja lojumasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä nyt ainakin oli maailman nopein pikkuprojekti! :)

   Poista
 15. Meillä kertyy verhoomossa vaikka kuinka paljon paksua verhoilunahkaa, siis ylijäämäpaloja. Itse liimasiin taustalle vielä vaahtomuovikangasta ja leikkasin ankanpäänmuotoiseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just kätevä tapa käyttää hyväks ylijäämää! Lisää hiirimattoja niistä, voin tulla hakemaan :) !!

   Poista
 16. Onko hiirimatto alkanut käpristyä reunoilta käytön myötä? Ajattelin et jos ja kun nahka elää siinä käytössä.

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall