Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MOA 2013


Aalto-yliopisto on järkännyt näyttelyn vastavalmistuneiden maistereiden töitä esitelläkseen. Näyttelytilaksi on vuokrattu Kruununmakasiini keskeltä Sörnäisten ja Valillan välissä olevaa siltaa. Olenkin monta kertaa ihastellut kyseistä rakennusta, ja nyt oli kiva päästä kurkkimaan sisään. Näyttely on kolmikerroksinen visuaalinen elämys, siellä on pieni shoppi eikä lysti maksa mitään. Suosittelen kurkkimaan eri alojen osaajien töitä, joiden aiheet vaihtelevat valokuvataiteesta teknologian kautta vaatesuunnitteluun. Moni nimi onkin jo pompannut pinnalle, esimerkiksi Molla Mills ja Tero Kuitunen ovat varmasti monelle tuttuja.


On mielenkiintoista käydä kurkkailemassa että mitä muut muotoilun alan tyypit duunailevat, tällä alalla täytyy pysyä perillä siitä mitä ympärillä tapahtuu. Itsehän tosiaan opiskelen teollista muotoilua kolmatta vuotta Metropoliassa, ja meillä on nyt meneillään tutkimukselliset opinnot -niminen kurssi. Siellä käydään läpi opinnäytetyöhön liittyviä menetelmiä ja herätellään ajatuksia. Minun pitäisi valmistua joskus vuoden tai puolentoista vuoden päästä, enkä kyllä vielä ole kerinnyt oparia miettimään. Tuntuu tosi kaukaiselta jutulta, jos nyt ensin tuon toisen työharjoittelun vetäisisi pois alta niin ehkä siellä alkaisi syntymään ajatuksia oparinkin suhteen. Meidän pitää tehdä opinnäytetyö jollekin yritykselle, joten aika monet tekevät sen työharjoittelupaikkaansa kun kontakti on jo valmiiksi olemassa. Kandiksi valmistuttuaan voi hakea Aaltoon maisteripuolelle, mutta itse en ole suunnitellut niin pitkälle vielä elämääni.


Tämä on muutenkin vilkasta aikaa vuodesta kun pääsykokeet ovat meneillään. Me koitettiin kurkkailla viime viikolla koulussa että minkäs näköisiä tyyppejä sitä tänä vuonna pyrkii sisään, se on aina jännää puuhaa. Nyt on enää yksi viikko koulua jäljellä tämän kevään puolella, kauheasti pitäisi koulutehtäviä puristaa kasaan pienessä ajassa. Mutta sitten alkaakin loma!


MOA on huomenna 26.5 viimeistä päivää nähtävillä, joten kannattaa nyt äkkiä mennä jos tulevaisuuden visiot kiinnostavat.


Molla Mills ja Virkkuri-kirja.Sini Henttosen postimerkit ystävänpäivälle.Tero Kuitunen suunnitteli &Brosille Carry me home -pöydän.


Antti-Jussi Silvennoinen ja Pekka Kuivamäki suunnittelivat niin ikään &Brosille pienessä laatikossa kulkevan valaisimen, jonka varjostin on pahvia. Näitä riippui näyttelytiloissa siellä ja täällä.


Kanadalaisen Elizabeth Busetin fotorealistiset maalaukset ovat upeaa jälkeä.


Jenni Särmän vaatemallisto.Pääoven vieressä sijaitsee pieni putiikki, josta voi ostaa näyttelystä tuttuja juttuja.
Masters of Aalto University 2013
8.–26.5.2013 Kruununmakasiini osoitteessa Hämeentie 39, Helsinki
La-su 12-18

4 kommenttia

 1. Kiitos tästä postauksesta.
  Itse en pääse, mutta oli huippua päästä edes kurkkaamaan.

  VastaaPoista
 2. Iiiik, kiitos kun muistutit. Mun on niiiin pitänyt mennä tuonne. Eli huomenna on pakko ehtiä jossakin välissä.. Ylpeänä voin kertoa, että yksi &Brosin suunnittelijoista on serkkuni ja haluaisin vihdoin päästä hypistelemään heidän töitään. Carry me-pöytä etenkin on kuvista pistänyt silmiini. Ja astiat & nuo varjostimetkin ovat mielenkiintoisia.

  Kiva postaus ja kivoja kuvia taasen! Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne. :)

  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit! :) Itsekin tykkään noista &Brosin tuotteista, paljon kaikkea kivaa. Timanttikaulakorun sain synttärilahjaksikin hih. Monta muutakin tuotetta voisin kotiuttaa!

   Kiitos, kivaa kuulla että tämä oli mielenkiintoinen. Ihanat sunnuntain jatkot sinnekin suuntaan :)

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall