Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

ROINAT POIS SILMISTÄ


Mulle iskee aina ajoittain ahdistus kaiken tavaramäärän keskellä, inhoan ylimääräistä turhaa sisustussälää. Tosin, silti sitä tulee kerättyä kotiin. Koitan välttää kaiken sellaisen tavaran ostamista, jolla ei ole mitään funktiota. Mutta okei, vaikka kynttilällä on funktio (valo, tunnelma), niin kuinka monta kynttilänjalkaa sitä tarvitseekaan? Tai kippoa, kuppia ja maljakkoa. Lisäksi pöydille ja hyllyille kertyy aina jotain ihmeellistä sälää, joka tekisi mieli tunkea kaappeihin.


Josta sitten päästään seuraavaan ongelmaan, kaapit täynnä turhaa roinaa. Mä tiedän mitä siellä kaapeissa on, ja mulla ei vaan yksinkertaisesti toimi sanonta "poissa silmistä, poissa mielestä". Olen siis sitä mieltä että vähemmän on enemmän (kun nyt kerran tälle sananlasku-linjalle lähdettiin) ja tässä olisi tarkoitus hävittää IHAN KAIKKI turha sälä pois nurkista ja kaapeista muuton yhteydessä.


En voi selittää sitä sen paremmin, kuin että mua ahdistaa. Hermostuttaa ja tuntuu siltä ettei voi olla levollisesti jos koti on sotkuinen ja sekainen. Luojan kiitos saadaan melkein tuplattua neliöt kohta, mutta tavaraa en halua yhtään enempää sinne hankkia. Toki uutta on suunnitelmissa, mutta lähinnä semmoista tuunailua ja vaihtoa, joten tavaran määrän olisi tarkoitus pysyä about samassa.


Ja koska nyt on maanantaiväsymys, (kyllä, maanantai koska tänään oli töitä ja eilen oli vapaa!) niin silmiä väsyttää. Äsken pinterestiä selatessa en kestänyt enää niitä työpiste-kuvia joissa seinä on täynnä inspiraatiokuvia ja muuta turhaa. Pöydillä kaikenmaailman teippejä ja purkkeja ja kyniä, jotka oikeasti ovat vain lähinnä rekvisiittaa.


Nyt on maanantaisilmät, ja maanantaisilmät kaipaa tyhjyyttä. Karua ja hiljaista, avaraa sekä hengittävää tilaa.


Joten niitä kuvia tässä nyt on. Ah.



Nyt tekisi vaan mieli ryömiä tyhjään huoneeseen, jossa olisi lattialla karu sänky pellavalakanoilla. Ikkuna olisi auki, ja ohuet valkoiset verhot liehuisivat raikkaan kevättuulen puhaltaessa sisään. Ja nukahtaa sinne hiljaisuuteen levollisesti. Huomenna pitää koittaa muistaa että on keskiviikko.

Kuvat: JJ Locations

27 kommenttia

  1. Know the feeling. Mä en kestä kans ylimääräistä nurkista pursuvaa roinaa, joten nuo vinttikerroksen valmistumista odottavat muuttolaatikot tuossa olohuoneen nurkassa kyllä syö naista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ymmärrän hyvin! katotaan miten mä selviän muuton jälkeen, kun ei varmaan heti saada kaikkea tavaraa kaappeihin / järjestykseen kun siellä ei ole kaappitilaa tarpeeksi ja mitään vintti/kellaria ei myöskään löydy.. Hur!

      Poista
  2. Juuh, sama täällä. Mua jopa ahdistaa, että tiedän häkkivarastossa olevan jotain turhia tavaroita. Kämppä on tyhjennetty kaappeineen päivineen kaikesta, siis ihan oikeasti kaikesta, turhasta. Keväällä on varaston vuoro. Ahistaa siihen asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mäkin oon helpottunut nyt kun ollaan saatu vinttikomerosta myytyä turhia tavaroita pois! Tää kuulostaa kyllä varmasti jonkun eri tavalla ajattelevan korvaan todella häiriintyneeltä mutta kyllä tollasetkin jutut voi ahdistaa :D Ihanaa kuulla että en ole ainut.

      Poista
  3. Olen kärsinyt samasta ongelmasta koko ikäni. En voi sietää mitään tavarapaljouksia. Haluan, että asunnossa on vain ne suurimmat huonekalut, muutama koristetyyny sohvalla, matot, verhot, muutama taulu ja ehkä yksi maljakko jossain missä säilytän tavaroitani (kyniä yms. :) Teen kaappisiivouksen muutaman kerran vuodesa ja voin kertoa, että sitä tavaraa lähtee aina aika paljon. Olen nyt oppinut, että minun on turha säästää mitään sinne kaappiin jos tiedän, etten tule sitä käyttämään. Joskus tein näin ja huomasin aina seuraavan siivouksen yhteydessä, että juu, ei ole tullut käytettyä ja heittänyt sitten vasta toisella tai kolmannella siivouskerralla tavaraa roskiin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin pitää ottaa tavaksi ihan tuollainen tavaran raivaaminen, sitä tulee tehtyä liian harvoin. :) Vaatteita varsinkin tuntuu kertyvän ihan hulluna, onneksi kohta on kirppis tulossa jossa pääseen eroon turhista käyttämättömistä jutuista.!

      Poista
  4. Näinpä! Mä en kestä katsoa sisustusohjelmia, jossa ne lopussa laittaa paikat täyteen somistuskamaa. Siis tavaraa, joka näyttää hyvältä ja sitoo värit yhteen, mutta jolla ei ole mitään merkitystä tai funktiota asukkaille itselleen. Yh. Meillä on kotona sen verran tauluja ja värejä, että ilman tavaraakin täällä on "kiireistä" silmien katsella. Somistukset vaan hukkuisi tänne. Sen takia mäkin aika usein haaveilen tollasesta vaaleasta tilasta johon pääsisi välillä rauhoittumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha sisustusohlemassa mukana olleena voin kertoa että siellä on kuules kynttiläsponsorit, joiden takia joka kohteeseen tungetaan lopuksi kaikkialle kynttilöitä, lyhtyjä ja maljakoita! :D Usein kyllä käytetään asukkaiden omia tavaroita. Joo meilläkin on sen verran paljon tauluja ja julisteita seinillä ollut nyt, että seuraavaan kotiin aion kyllä huimasti karsia. Kirjava mattokin tekee jo paljon, puhumattakaan vaaterekistä. Pakko kyllä koittaa pitää kaikki muut värit siinä rinnalla minimissä ettei rupea silmissä vilisemään..!

      Poista
  5. Peeta, osut kyllä aina niin nappiin näillä postauksillasi! Tuo turhasta roinasta eroon pääseminen on ollut minullakin yksi viime aikojen projekteista! Siitäkin huolimatta, että itselläni on roinaa aikaisemminkin ollut melko vähän (olen aina ollut melko harkitseva kaikkien ostosteni kanssa ja inhonnut "sisustussälää"), tuntuu että nuo vähäisetkin roinat ovat alkaneet ahdistaa ja aiheuttaa levottomuutta ihan uskomattoman paljon. Roinalla tarkoitan kaikkia turhia sisustusjuttuja (ja pölyn kerääjiä!), kaapissa käyttämättömänä lojuvia asitoita ja vaatteita sekä vessan/suihkun kaappien täyttönä olevia purnukoita ja purkkeja.

    Ehkä omassa elämässäni on tällä hetkellä menossa niin paljon kaikkea (opintojen viimeistely, työnhaku, jatko-opintojen pohdinta, epätietoisuus siitä "miksi haluan isona" jne...), että haluan kotini olevan mahdollisimman selkeä, puhdas ja mutkaton.

    Peeta olet tällä hetkellä ehdottomasti yksi lempibloggaajistani, saan aivan valtavasti inspiraatiota molemmista blogeistasi!! Ihailen sisustustyyliäsi, enkä malta odottaa, mitä kaikkea keksit tulevaan kotiinne :)

    Keväisin terveisin, Aino

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aino, ihanaa kuulla että seurailet innolla tätä! :) Hih maanantaina me saadaan avaimet.

      Joo mäkin miellän roinaksi ihan kaiken mahdollisen: vaatteet, asusteet, siivouskaapissa olevat jutut (mitähän kaikkea sinnekin on säästetty apua), vessakaapin purnukoita, lehtiä, muovikippoja astiakaapissa ja mitä lie vielä :D Tulee niin huojentunut olo kun pääsee eroon jostain turhasta, pakko kyllä siivota nyt muuton yhteydessä kunnolla kamaa pois.

      Mä uskon myös että selkeä koti auttaa jos on muuten rauhaton elämäntilanne, ainakin siis meidän kaltaisilla ihmisillä :) Siisti koti, rauhallinen mieli!

      Poista
  6. Yhyy, oon nyt ihan eri mieltä kaikkien kanssa :( Mä tykkään roinasta ! Kaikkea pientä kivaa mitä voi hiplailla ja mikä näyttää kivalta seinillä, pöydillä ja lattioilla, kaikkea millä on tarina kerrottavana. Mua ahdistais asua/olla nooin tyhjissä huoneissa, vaikka noi kaks vikaa kuvaa onki ihan makeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saahan sitä olla eri mieltä, eri tyypeillä toimii erilaiset jutut! :) Mäkin ihastelen aina muualla käydessäni kaikkia ihania tavaroita, mutta omassa kodissa haluan pitää tavaramäärän kurissa oman mielenterveyteni takia haha.

      Poista
  7. Mä oon perinteisesti ollut just vastakohta, tykkään kun on sekavaa ja isoja kasoja just sellasta puoliturhaa roinaa. Jotenki ajattelen ettei voi tietää milloin niistä on oikeesti hyötyä! Mut nyt tänä talvena on iskenyt vähentämisen tarve, aion tässä just vähitellen opetella luopumaan niistä kaikista turhimmista. Tyhjyys ja avaruuskin on niin kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niinhän se usein menee vähän niinkuin sykleissä, keväisin tekee mieli raivata tilaa =) Mäkin tykkään kyllä ite muualla ihastella kaikkia ihania tavaroita ja asetelmia, mutta meinaan että jos mulla on kaapit täynnä turhaa roinaa niin en kestä. Nytkin toi yks kaappi olouoneessa pursuaa kaikenmaailman askartelutarvikkeita, jonne on säästäny kaikkea mistä vois joskus olla hyötyä haha.

      Poista
  8. ihania kuvia!!
    ja joo huomaan tän saman omalla koulupöydällä... jotenkin kummasti siihen aina kertyy kaikenlaista tavaraa vaikka kuinka siivoaa=D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kertyy, eteisen kaapin päälle kertyy meillä aina! Just semmosta sälää mitä ei voi heittää pois muttei oikeen tiiä et mitä niillä tekiskään :D

      Poista
  9. Oon niin samaa mieltä. Kun muutettiin poikaystävän kanssa yhteen niin mun pakkaaminen ja muuttaminen vaan kesti sen mielestä aivan tolkuttoman kauan kun oli pakko käydä kaikki läpi. Mut en vaan haluu tuoda mitään ylimääräistä uuteen paikkaan. Nytkin on kokoajan tarve karsia vaatekaappia ja oikeen odotan kesää ja kirppiksiä että pääsee niistä eroon. Terapeuttistahan tollanen tilan raivaaminen on :)

    http://hannamariahh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah mäkin oon koittanu Markille tässä toitottaa että kamat pitää käydä kunnolla läpi, eikä vaan siirtää kaikkea turhaa edes käymättä läpi suoraan sinne uuteen mestaan. Sitä mä just pelkään että se vaan heittää kamansa laatikoihin, ja purkaa ne samanlaisina uuteen kotiin. Aargh! Tosin mullahan tässä enemmän kamaa on, joten pitää koittaa keskittyä omaan suoritukseen...

      Mäkin odotan kovasti kirppistä, jonne pääsen ens kuun puolivälissä myymään kamaa pois :) On kyllä erittäin terapeuttista, mitä enemmän saa tavaraa pois niin sitä keveämpi fiilis tulee!

      Poista
  10. Täällä ilmoittautuu toinen tavara-ahdistusta poteva typykkä...argh, suorastaan sydämestä välillä ottaa :D Onneksi mullakin on eliminointioperaatio tulossa kun muutto lähenee, ah! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, meitä on jo monta! :) Onneksi raivaaminen auttaa tilannetta paljon. Ai sullakin on muutto edessä, kivaa!

      Poista
  11. Ymmärrän hyvin! Less is more!

    VastaaPoista
  12. oon niiiiiin samaa mieltä! Ärsyttää sellaset kodit (no ehkä lapsiperheillä etenkin) että kaikki kindermunien ja mäkkärin lelut on säilötty ja laitettu seinälle :D tai muutenkin et joka paikkaan pitää tunkea (yhteensopimattomia) tavaroita.. argh. haluun olla jo pari vuotta vanhempi et voin muuttaa omaan kotiin ja sisustaa sen melkeen tyhjäks :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ite en pystyis kyllä asumaan niin, mutta ei mua onneksi häiritse muiden kodit :) Kaikilla toimii niin eri jutut, mutta onneksi saa ite päättää omasta kodistaan. Hehe kyllä se sullakin on kohta edessä, ainakin sulla on selkee suunnitelma jo!

      Poista
  13. Kun lähdin vaihtoon, mulla oli mukana vaan yks matkalaukku. Toki siellä asuessa piti tehdä pieniä hankintoja (sänky, ruokailuvälineet yms) mut kyllä mä kulutin mieluummin vähäiset rahani pubeihin ja matkusteluun kuin sisustamiseen tai vaatekaapin sisältöön... Takaisin Suomeen tullessa oma koti tuntui aivan vieraalle ja kamalalle. Päällimmäinen ajatus oli et omistanko mä muka tän kaiken. Pistin varmaan puolet omaisuudesta hyväntekeväisyyteen ja kirppareille. Nyt pari vuotta myöhemmin huomaa, miten sille tavaramäärälle on taas alkanut turtua. Uuden reissun paikka, selkeästi. Minna

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall