Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

YRTIT RUUKKUIHIN

Kevään kolkutellessa jo mielessä alkaa pieni henkinen viherpeukalokin heräilemään. Olen aiemmin koittanut kasvattaa parvekkeella vaikka mitä paprikasta munakoisoon, mutta kun tomaattisato jäi yhteen isoon vihreään möllykkään, luovutin suosiolla puutarhuroinnit äidille. Huomasin että kurkku kyllä kasvaa helposti ja nopeasti parvekkeella, jonne ei paljoa aurinko paistele. Enimmäkseen olen siis keskittynyt ostamaan salaatit ja yrtit kaupasta, ja koitan pitää niitä hengissä kotioloissa syömiseen asti.
1. Sky planter 2. Hold yrttiruukku 3. Hold kolmoisyrttiruukku
Käytössä siihen tarkoitukseen meillä on Sagaformin kolme pientä yrttiruukkua, jotka on nimenomaan tarkoitettu valmiille ruukuissa oleville kasveille. Sinne vaan tökätään basilikat ruukkuineen sisään, ja kastellaan sivussa olevasta aukosta. Saapahan jotenkin edes leikkiä olevansa jonkin luokan puutarhuri, kun ikkunalaudalla on kivassa rivissä salaattia, herneenversoa ja timjamia.

Tuollainen katosta riippuva ruukku on myös niin erikoinen idea, että sitä olisi hauska kokeilla. Luulenpa tosin että siihen voisi istuttaa mieluummin jonkun viherkasvin, jotta kasvia ei tarvitsisi jatkuvasti vaihdella.


1. Taimihylly 2. Vihervalo 3. Ruukkuporras

Kekkilän uudet kotipuutarhatuotteet ovat myös oikein kelpoisan näköisiä, ja ne sopivat paremmin sellaisille jotka oikeasti haluavat kasvattaakin niitä kasveja. Taimihyllyssä sopii kasvattaa keväällä kasvien alut, ja ne voi sitten siirtää kasvihuoneeseen jatkamaan kasvuaan kesän kynnyksellä. Näin meidän äiti tekee. Porukoilla on kotipihalla kasvihuone, ja siellä syntyy mehevät tomaatit, kesäkurpitsat ja kaikki muutkin tarpeelliset herkut. Pöydälle sopiva vihervalo auttaa varmasti huonekasveja selviämään talven yli, ja yksi kaveri suunnitteli jo ruukkuportaan hommaamista parvekkeelle.

Muita varteenotettavia yrttikupposia ovat saviruukut, läpinäkyvät lasiset kipot, metalliset tölkit ja oikeastaan mikä vaan astia johon keksii yrttinsä tökätä. Mitäs teillä kasvaa kotona? Löytyykö yhtä laiskoja viherpeukaloita kuin allekirjoittanut vai saatko orkideankin kukoistamaan vuodesta toiseen?

8 kommenttia

 1. Millon rantaudut Svpply-sivulle? On ihan sun näköinen paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Woot en oo kuullukaan, en mä tiiä, pitää vissiin tutustua :o

   Poista
 2. Yrttejä olis kiva kasvattaa, mutta mie kuulun niihin ihmisiin jotka saa kaktuksenkin kuolemaan... Aion kuitenkin tänä keväänä voittaa itseni ja pistää edes jonkun yrtin kasvamaan. Aattelin laittaa ne metallipurkkiin ja seinälle tankoon roikkumaan s-koukuilla, pois kissojen ulottumattomiin. Partsillekin olis kiva laittaa, mut en tiiä mitä rehut tykkäis kun se ei oo lasitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kastelet sit liikaa jos kaktuksetki kuolee..? :D Mulla on kanssa vähän huonoa tuuria, jotenkin ei sitä arvais että kasvien hengissä pitäminen on niin vaikeeta kuin mitä se on. Kissat varmasti hankaloittaa entisestään. Metallipurkit seinällä kuulostaa kivalta! Mulla ainakin ne kurkut tosiaan kasvo hyvin lasittamattomalla parvekkeella :)

   Poista
 3. Sain viime kesänä ulkona yrtit rehottamaan (oli niin siistiä seurata niitten kasvua!), mutta sisäpuutarhurointi ei ota tuulta alleen. Ei sitten millään, vaikka yritetty on. Ei mun tartte kun katsahtaa kohti basilikaa, niin sen varsi alkaa kaartumaan notkolle. Ehkäpä pitäisikin ripustaa yrtit valmiiksi roikkuvaan asentoon tuolla kattoversiolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, voisko se johtua jostain huoneilman kuivuudesta sitten? Haha nauroin tolle idealle että laittais basilikat valmiiks ylösalaisin :D

   Poista
 4. Mietin just tällä viikolla että tänä keväänä laitan varmasti yrtit aluilleen tai ainakin yritän pitää ne valmiit hengissä,tää sun juttu yrteistä tuli mulle just siis oikeaan aikaan,sain pari hyvää ideaa,kiitos siitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä sattu sopivasti! :) Kiva kun tästä oli jotain iloa :)

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall