Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

APUA


Auttakaa naista hädässä! Meidän pinnatuolien jalat heiluvat ja irtoilevat kuin viimeistä päivää. Pelkään, että ne hajoavat kohta alle jos jotain ei tehdä. Syy on tietysti ihan yksinomaan minun, sillä tuolit ovat saaneet kunnian olla ulkona löysyttämässä liimauksiaan, ei ollenkaan viisasta... Mutta kun en tajunnut että näin kävisi. Siispä ajattelin kysellä, että olisiko täällä jollain vinkkejä tuolien liimailuun? Olen tässä googlaillut ja tullut siihen tulokseen että tuolien jalat pitäisi ensin kokonaan irrottaa, ja sitten hioa vanhat liimat pois ennen uusien liimojen laittamista. Mutta entäs kun osa jalkapinnoista on kokonaan irti, mutta osa ei? En myöskään haluaisi tehdä mitään hiomisoperaatiota, jotta maalipinta ei suotta kuluisi. Maalia en ajatellut uusia, se on just hyvä nyt. Kyselin myös hieman hintoja entisöijiltä, mutta vastaukset menivät kyllä reippaasti meidän budjetin yli, joka on mieluiten niin lähellä nollaa kuin vain mahdollista. Joten itse tässä täytyy nyt alkaa toimimaan, kaikenlaisia vinkkejä otetaan mielellään vastaan. Yksi vaihtoehto on myös uusien tuolien metsästäminen kierrätyskeskuksista, joka voisi hyvin sattuessaan olla kaikkein helpoin vaihtoehto sillä liimailuprojekti ei liiemmin houkuttele.

Mitämäteen?

15 kommenttia

 1. mietin että pystyiskö jotain pienehköä naulaa napautaa sivusta päin tuohon jalkojen kiinnitysulokkeeseen jolla sais ne jalat pysymään paikoillaan ja sitte vaan peittäis maaliläikällä sen naulan? ... aattelin heittää tän idean vaa ilmaa jos siitä ehkä vois olla apua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis varmaan olla aika monta naulaa, että sillä sais tukevaksi.. Kuitenkin olis tarkotus saada pysyvä lopputulos eikä väliaikainen :) Varmasti kyllä esim liimaamisen lisäks naulat vois olla hyvä varmistus!

   Poista
 2. Irrottaa ne kannattaa ja kattoo jokainen jalka kerrallaan mikä on tilanne liimausten kanssa. :) aika vaikeeta muuten estää tota heilumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmasti kannattaakin, mutta mietityttää vaan että miten ne jalat sais irti jotka ei heilu.

   Poista
 3. Vanhoihin tuoleihin kaniliimaa liitoksiin. Ei mtn pva-muoviplöröä, jos haluaa tuolit autenttisina pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieneläinten, tässä tapauksessa jänisten, ruhon viimeisistä osista keiteltyä liimaa. Orgaanistakamaa eli ollut käytössä paljon pidemoään kuin mitkään muovit.

   Meillä koulussa ainakin puupuolen opiskelijat käyttävät sitä vielä ja omissa opinnoissa olen sitä kultauksien alle laittanut, joten uskoisin sitä siis löytyvän vielä jostain. On tietty hieman monimutkaisempaa, kuin pulloliimat, mutta mun mielestä ainakin parempi vaihtoehto vanhoihin kalusteisiin, jos haluaa säilyttää ne ns. alkuperäisinä.

   Kaniliima muuten myös haisee, kun sitä joutuu tod.näk. vesihauteessa hieman lämmittämään.

   Poista
 4. Miulla oli sama ongelma, revin pinnatuolien jalat irti puukon avulla, ostin Clasusta epoksiliimaa ja liimasin takaisin kiinni. Kyllä kestää! Myös sen, että liimasin yhdestä tuolista jalat väärinpäin (takajalat tulivat eteen, joten tuoli on nyt hieman etukeno...). Tuo epoksiliima on kyllä tosi kestävää ja tarttuu kiinni kestävästi jo viidessä minuutissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puukon avulla, miten? Hei kiitos vinkeistä, toi epoksiliima kuulostaa hyvältä. Koitin jo kerran vähän jotain liimaa laittaa mut siitä ei ollu mitään hyötyä. Heh voi ei, pitää nyt kyllä ite varoa ettei mee jalat väärinpäin :D

   Poista
  2. Työnsin sitä puukon terää sinne jalan liitokseen ja koitin silleen vähän nitkutella niitä auki. Ne oli kyl tosi hauraat et aika helpolla lähti.

   Poista
 5. Hei, omissa pinnatuoleissani on lähinnä sivuilla olevat pinnat löystyneet. Liima on kuitenkin muissa niin tiukassa, ettei ole kannattanut rikkimenemisen uhalla lähteä väkisin irrottamaan. Saavat siis vielä nitkua :) Kannattaa kuitenkin kokeilla kumipäisellä vasaralla, jos saisit loppuja "hellemmin" irroteltua. Ja koska puu on eläväinen ja reijätkin ovat varmasti hieman laajentuneet, ei kannata suoraan vain töräyttää liimaa ja laittaa jalkoja/pinnoja uudelleen. Saattavat alkaa pian heilumaan uudelleen. Kun olet puukolla, hiekkapaperilla saanut vanhat liimat rapsittua pois niin, kannattaa sekoittaa puuliimaan hienoa puupurua (sahauksesta tai hiomisesta syntyvää ylijäämää, tästä seoksesta tulee hieman puuromaista koostumukseltaan) ja tätä laittaa reikiin sekä vastakappaleeseen (tai vastakappaleisiin vain liimaa). Näin saa tilkittyä hyvin sen mahdollisen väljyyden, joka voi pelkän liiman kanssa jäädä. Tsemppiä projektiin! T: Aalto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti vinkeistä! Just jotain tommosia toivoinkin saavani :) Pitää kerätä esim puupajalta sahanpurua talteen heh.

   Poista
 6. Ei liity tähän, mutta voisitko postailla Instagramissa näkyneen ruoan tänne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisesti joskus myöhemmin :) Mutta se resepti löytyy kyllä Cool and boredista:

   http://coolnbored-peeta.blogspot.fi/2011/12/kokkicornerissa-paksun-mausteinen-ja.html

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall