Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MY BERLIN


Berliinipläjäys! Sen #INLAND Showroomin jutun jälkeen sain päättää että minä päivänä haluaisin lennon takaisin, joten ajattelin jäädä samalla kertaa muutamaksi päiväksi hengailemaan. Tosi kiva että #INLANDIN yhteistyökumppanina ollut Momondo mahdollisti minulle vähän pidemmän reissun, olisi ollut hölmöä lentää heti avajaisista seuraavana päivänä takaisin Suomeen. Mark oli halunnut tehdä reissua Berliiniin, joten hän sitten lensi myös mestoille, ja kierreltiin loman merkeissä kaupunkia perjantaista tiistaihin.


Kaupunki oli meille ennestään tuttu, ollaan Markin kanssa oltu kerran aiemminkin siellä, ja ensimmäistä kertaa kävin Berliinissä parikymppisenä reilireissulla. Osattiin siis suurinpiirtein jo suunnistaa oikeille alueille, jotka meitä kiinnostivat. Mielenkiintoisimpia paikkoja ovat Kreuzberg, Mitte, Friedrichshain, Prenzlauer berg ja Neukölln.


Ajattelin nyt ensialkuun vain heittää sekalaisen kattauksen kuvia, jotta pääsette mukaan fiilikseen. Sitten myöhemmin yksittäisiä esittelyitä parhaista paikoista.


Yövyin reissun aikana yhteensä kolmessa eri hotellissa. Juuri alkavan muotiviikon takia kaikki hotellit olivat tosi täynnä, joten piti vähän vaihdella paikkaa. Sain ensimmäisen yön hotellimajoituksen Mani-nimisessä hotellissa tosiaan sen yhteistyön kautta, ja seuraavat neljä yötä tarjosi Visit Berlin. Olimme Markin kanssa kaksi yötä Friedrichscshainissa Michelbergerissä ja kaksi yötä Mittessä hotelli Circuksessa. Tosi hyviä hotelleja kaikki kolme, voin suositella. Yleensä olen yöpynyt aina mahdollisimman halvalla jossain hostellissa, joten oli kiva päästä vähän parempiin paikkoihin. Mutta teen niistä vielä omat postauksensa, sisustukset olivat kohdillaan eikä pahaa sanaa sanottavana. :)


Tuntui siltä että kaikkialla oli yksityiskohdat kohdillaan. Kahvilat, ravintolat, putiikit ja muut paikat oli sisustettu huolettoman täydellisiksi. Kivoja detskuja sai bongailla jatkuvasti.



Eräässäkin baarissa roikkui tuoreita kukkia kattolampusta pulloissa.


Tehtiin myös visiitti Our Berlin -vodkamyymälään. Näitä designputeleita on vilahdellut netissä, joten pullo oli valmiiksi ostoslistalla. Satuttiin vahingossa ovelle, ja saatiin kierros tislaamon puolelle. Siitäkin lisää myöhemmin!


Jenni vietti myös kaverinsa kanssa viikonlopun Berliinissä, joten saatiin heistä seuraa. #INLANDIN porukan kanssa tuli myös vietettyä iltaa toistamiseen. Kiva tutustua uusiin tyyppeihin. Illat olivat lämpimiä ja viini kylmää, hehee.


Tämä kuva on räpsäisty iltahämärässä Circuksen kattoterassilta.


Kaupoilla tuli kierreltyä erityisesti Mittessä. Oltiin katsottu sieltä Unliken sivuilta paljon vinkkejä, ja seurailtiin niitä kyllä tosi orjallisesti. Oli niin hyviä paikkoja merkitty, ettei paljoa muualta tarvinnut vinkkejä kysellä! Yllä näkyvä kuva on RVLT:stä, joka myi makeita miesten vaatteita. Tuo harmaa palmunlehtikuvioitu college kyllä kiinnosti minua ja koitin saada Markin innostumaan siitä, mutta ei lämmennyt. Carharttin kaupassa sitten taas saatiinkin viettää melkein tunti kun Mark vähän shoppaili lempikaupassaan. Se hänelle sallittakoon, sillä saatoin viedä miestä aika moniin naisten putiikkeihin..! No onneksi meillä oli aika pitkälti samat kiinnostuksen kohteet joten ei tarvinnut mitään miesten penkkiä etsiä baarista.


Berliinissä on niin erilaisia kaupunginosia. Toisaalla on ihan rauhallista ja kauniita vanhoja taloja puiden katveessa, kun taas toisessa paikassa graffiteja on joka seinässä. Ja joki mutkittelee kaikkialla. Joessa oli kiva vähän huljutella jalkoja helteisenä päivänä. Parhaiten jalkojen viilentely onnistui ensimmäisen kuvan Club Del Visiönäre -baarin laiturilla, Kreuzbergin puolella.


Mark oli ottanut hauskan yllärikuvan kameraan!


Tämä lamppu kiinnitti kyllä huomion. Se roikkui erään sisustuskaupan ulkopuolella. Ihana! Muistui mieleen se oma diy-projekti, joka ei vieläkään ole edennyt muualle kuin alas katosta ja kaapin perälle.. Hups. Pitäisköhän vaihtaa kangasta vähän resuisempaan?


Ja viimeiseksi, muttei lainkaan vähäisimmäksi, kuva The Barn -kahvilasta. Tai oikestaan sen pienellä terassipöydällä nautitusta latesta ja söpöstä vesipullosta. Ollaan ostettu Suomesta noiden paahtamaa kahvia, ja oli kiva päästä käymään paikan päällä kahvittelemassa. Ostettiin papujakin kotiin viemisiksi. Maistui! Hyvä reissu oli se.

Pictures from our Berlin trip. It is such an amazing city. More spesific posts coming soon of my favourite places! :)

10 kommenttia

  1. Näyttää iiiiihanalta! Oon kerran parikymppisenä käynyt Berliinissä, mutta sillon en jotenkin hirveästi innostunut. Luulen että suurin syy oli ikä ja matkaseura, joka ei ollut ihan hirveän samankaltainen, sillä samoja kiinnostuksen kohteita piti hakemalla hakea ja riidaksihan se usein meni :'-D ei myöskään oltu otettu ihan hirveästi silloin selvää kaupungista, joten tuhlasimme aikaa kävelemällä jalat väsyneiksi ihan tavallisilla asuinalueilla, josta ei kyllä löytynyt yhtään mitään. Pitääpäs antaa uusi tilaisuus Berliinille joskus - nyt kun vinkkasit vielä tosta hyvästä nettilinkistäkin! ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä niin iso kaupunki että on paras vähän selvitellä kaupunginosia, vaikka kävely onkin mun mielestä myös hyvä tapa tutkia kaupunkeja! :) Ihan salee tykkäisit tosta, onhan tuolla nyt vaikka mitä siistiä. Olin itekin ihan hukassa sillon parikymppisenä reilireissulla, mutta onneks mentiin sillon Pinjen kaa ilmaselle "alternative Berlin" -kierrokselle, jossa nähtiin sit makeita paikkoja! Sitä kierrosta järkätään vieläkin hehee. Ja siis toi nettisivu, todellakin. Ihan PARAS.

      Poista
  2. Oioi, upea reissu teillä! Berliini on takuulla sellainen paikka jossa kameralle on käyttöä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä! Tosin tällä kertaa ei ollut niin paljoa kamera kädessä kun viimeksi, ja just olin väsyttänyt kamerakäteni Gotlannissa :D Mutta kertyihän noita otoksia silti hehee.

      Poista
  3. Ihania kuvia! Varsinkin toi toinen vois olla suoraan jonkun indiefolk-bändin levyn kannesta, en kestä <3 Ja sit toi fuck you very much :DD ois kiva kuulla sulta vähän Berliinin eri kaupunginosista, ite käyny siellä tosi pikasella reissulla muutama vuos sitten eikä oikein jääny muita paikkoja mieleen Kreuzbergin lisäksi(se oli kyllä ihana:P).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaah!! Kiitti. :) No siis Mittessä on eniten kauppoja, sopii shoppailuun. Siinä vieressä on kolmikymppisten hipstereiden asuinalue Prenzlauer berg, josta löytyy kahviloita ja Mauerpark kirppiksineen. Sit on Kreuzberg, joka on bilettäjän unelma. Ylipäätään koko idän alue on suomalaisille sitä mukavan rosoista aluetta, joka yleensä kiinnostaa. Lännessä on hienoja taloja ja siistimpää meininkiä, en ole edes kauheasti siellä käynyt joten siitä en niin tiedä.! :)

      Poista
  4. Ah, ihan mahtavat tunnelmakuvat!! Pääsispä pianpianpian Berliiniin! Ootan innolla sun muita postauksia reissusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Sinne siis seuraavaks suuntaatte ;) Täytyy pian laitella lisää juttuja tulemaan!

      Poista
  5. ihania kuvia peeta! tosi kivoja tämmösiä random fiilistely otoksia :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, kiva kuulla! Välillä tämmöstäkin =) Vaikka yleensä tykkään teemoittaa aika tiukasti postaukset. Vaihtelu virkistää ja sitä rataa..

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall