Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

ARTEK POSTER ON THE WALL


Odotettu asia tapahtui tänään: Artekin julisteen kehyksen muovipleksi oli valmis. Jaa että miten niin vain se pleksi? No kun julisteen ostin Artekin Aitasta toissaviikolla, ja sitten piti hommata sille jostain kehykset. Halusin mustat ja ohuet, mutta hieman asiaa selviteltyäni kauhistuin kehystämisen hinnakkuudesta. Siis jotain sata euroa 50x70cm julisteen kehystämisestä! Ja minä kun luulin että julisteen seinälle saaminen olisi edullista. Noh, piti siis ruveta luotsaamaan kirpputoreja läpi oikean kokoisten kehysten toivossa.

Kuten arvata saattaa, sopivanlaisia ei meinannut millään löytyä. Jotenkin ajattelin että kyllähän nyt jostain yhdet kehykset (jollain rumalla kuvalla höystettynä) löytää helpostikin, mutta ei. Kirppikselläkin niistä pyydettiin jopa viitisenkymppiä. Ne on nämä Helsingin kirppishinnat semmoisia nykyään.

Mutta sitten tärppäsi! Luotettu ja hyljeksitty omaa kotia lähinnä oleva Samaria-kirppis pelasti tälläkin kertaa, ja sieltä löysin naarmuiset ja huterat mustat muovikehykset. Juuri oikean kokoiset ja malliset, lasi/pleksi vaan puuttui. Sain kehykset eurolla, joten ajattelin että kyllä näistä vielä hyvä tulee. No se muovipleksi sitten maksoi 42 euroa joka tapauksessa... Olkoot, ei jaksanut enää taistella.

Ostin muovisen pleksin sen takia kun kehykset eivät olisi jaksaneet lasia kannatella (tosi laadukkaat siis) ja päätin vielä kallistua himmennettyyn kiiltävän sijaan. Tuo kun tuli ikkunan vastapäiselle seinälle, niin ajattelin että olisi kiva nähdä itse julistekin eikä aina vain ikkunan kuvajaista siinä. Ja toimii! Huhheijaa mikä tarina, jaksoikohan kukaan lukea?


Asiasta kukkaruukkuun, tai pikemminkin maljakkoon. Tuossa se pari postausta sitten mainittu koeputkipullo maljakkokäytössä. Toimii hyvin.


Ja tältä tämä työpistenurkkaus alkaa nyt näyttämään. Kohtalaisen viihtyisältä, ainakin jos vertaa niihin viime kuviin, jolloin olin juuri saanut pöydän ja hyllylevyt valmiiksi. Pitihän tuohon seinälle nyt jotain kivaa saada, ja Artekin kuluneita jakkaroita esittelevä juliste sopi siihen passelisti. Valokuvan alla on vielä kronologisessa järjestyksessä muut Alvar Aallon suunnittelemat huonekalut mukavan teknisinä piirroksina, joten eiköhän tuo tee tulevan muotoilijan pöydästä tarpeeksi uskottavan. Kehtaa kutsua niitä luokkalaisiakin kylään vaikka pitävät minua ihan huithapelina kun ei 3d-mallintaminen kiinnosta...


Ja koska sitä taidetaan olla hieman juttutuulella tällä kertaa, niin tässä melko epä-Peetamainen sisustuskuva! Therese Sennerholtin tekstijulisteet ja postikortit ovat mielestäni aikamoisen inflaation kokeneet blogimaailmassa, enkä semmoista seinälle ostaisi. Mutta tämän kortin olen saanut kaveriltani postikorttina, ja siinä on niin mukavan osuva teksti että pakko oli kuvata. Uskon siihen että me itse vaikutamme kovasti omaan elämämme. Samaan teemaan sopii loistavasti tuo Omin Käsin -kirjakin. Ja kortin tekstiin vielä viitatakseni, aika paljon tulee silti löhöiltyä ja juotua kahvia silloin  kun pitäisi oikeasti tehdä jotain tärkeää.. Aina sitä ehtii huomennakin.


Taas poukkoillaan, nimittäin tässäpä oivallinen lähikuva tuosta ihanan ruosteisesta roskapöntöstä. Ostin sen joskus pari vuotta sitten Innossa työharjoittelussa ollessani. Kiinnyin kuvauksissa olleeseen roskikseen sen verran paljon että päätin lunastaa sen kotiin, vaikka se maksoikin ihan naurettavan paljon.


Nyt saavat löpinät riittää. Muistakaa vielä vilkaista niitä kehyksiä. Ajatella miten kaikkiin pieniin yksityiskohtiin meneekin aikaa. Niinkuin tuokin pöydän alla oleva johtojen piilottaja, sen olen raahannut varmaan kuutisen vuotta sitten Tukholmasta. Näppärä vekotin, se kätkee sisäänsä jatkojohdon ja muut härpäkkeet. Mutta nyt, kiitos ajastanne. Minä tästä hipsin muualle. Ensi kertaan!

Too much talk in finnish and basically nothing reasonable to say :) Long story short: working corner is taking steps forward. I got that beautiful Artek poster on the wall and it makes the whole space look more cosy.

14 kommenttia

 1. Love your home, and great poster! also I spy the OK book : )

  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Yes, there it is again. You have to get your own copy as soon as possible :)

   Poista
 2. Hah haa, tiedän niin tuon tuskan hioa pienet yksityiskohdat kuntoon maksoi mitä maksoi :) no yleensä enemmän aikaa kuin rahaa, mutta kuitenkin ;)
  Meillä kylläkin tuo sama juliste päätyi Ikean Ribbaan. Olisiko Ribba ollut liian paksureunainen makuusi? http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2013/08/stumps-table.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä se kyllä lähentelee jo tuskaa, kun olisi monta pikkujuttua odottamassa korjaamista tai muuten vain viimeistelyä! Mutta pakko ne on tehdä. Itse koitan aina päästä minimibudjetilla, mutta tässä tapauksessa en jaksanut kyllä enää etsiä.

   Mielestäni kävin Ikean sivuillakin etsimässä kehyksiä, mutta ei tuo kehys kyllä osunut silmään ollenkaan :o olisi se varmasti myös kelvannut. Mutta mites, peittääkö se sulla tuon alakulman Artek-tekstin?

   Poista
  2. Ei peitä, kuvassa Tolomeo peittää alareunan. Kävin oikein nyt livenä katsomassa, näyttää ihan samankokoiselta kuin sunkin kehys. Ribba on kokoa 52x72, hinta 17,99€

   Poista
 3. Kertakaikkisen mahtavaa yksityiskohtien viilausta! UPeeta :) Nostan hattua sulle, saat kotisi tai kotinne aina näyttämään niin täydellisen hyvältä ja samalla mukavan kotoisalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee kiitosta vaan kovasti! :) Parhaani yritän ;)

   Poista
 4. Kehykset kyllä tulee helposti tosi kalliiksi - varsinkin, jos julisteen koko on joku epästandardi, jota ei löyty suoraan kaupoista...

  Taannoin kirjoittelit niistä laboratoriopulloista. Conan kahvinkeittimet on sulle varmaan tuttuja? Näin semmoisen lehdessä eilen ja ajattelin heti sitä laboratoriopostaustasi. :)
  http://www.cona.co.uk/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmeisesti, ihme juttu kyllä tämä! Hmm joihinkin tuon tyylisiin kahvinkeittimiin olen törmännyt netissä, mutta en ole varma olenko juuri tuohon. Hieno! :)

   Poista
 5. Erittäin tyylikäs työnurkkaus ja kiva taulu! Vaivannäkö kannatti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! :) Yleensä vaivannäkö onneksi kannattaa.

   Poista
 6. Hyvä maku julisteen suhteen :) Löytyy meiltäkin.. Mutta, tuohon kehystämisasiaan. En käsitä miten nimenomaan tällaiset kehystämöt voivat ottaa niin kovaa hintaa kehystämistyöstä. Me jonkun verran töissä kehystetään juttuja, mutta ei niistä tuon hintaisia saada millään. Aika hienoja erilaisia alukehyksiä saa ihan mittojen mukaan tilattua, eli kokokaan ei tuo lisää hintaa vs. standardikoko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vallan mainio juliste! Joo täytyy sanoa etten itsekään käsitä miten nuo hinnat ovat niin korkeita. Enkä sitten jaksanut kauheasti etsiä, parista paikasta kysyin ja vastaus oli kutakuinkin sama. Joten ajattelin että se lienee sitten se standardi. Osaisitko sitten vinkata tulevaisuutta varten että mistä saisi edullisemmin kehystämistä? Teiltä töistä eli..? :)

   Poista
 7. ikeasta löytyy nyttja kehyksiä koko 50x70 ja hintaan 6,99€ tulevaisuuden varalle, jos etsit muovikehyksiä pleksillä :)

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall