Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

WHAT I DID IN 2013 1/3

Noniin! Sain vihdoin aikaiseksi tehdä tätä koostetta viime vuodesta. Vuoden tiivistäminen yhteen postaukseen on minulle sen verran mahdoton juttu, että päätin jakaa sen kolmeen osaan. Neljä kuukautta kerrallaan. Koitin saada tästä mielenkiintoisen laittamalla ennen julkaisemattomiakin kuvia sekaan, ja kertomalla "blogikuulumisten" lisäksi ihan niitä omia henkilökohtaisia pointteja vuoden varrelta. Laitoin sekaan linkkejä kyseessä oleviin postauksiin, jolloin pääsette kurkkimaan mainituista jutuista lisää kuvia. Tästä nyt tuli hehtaarin pituinen, sori!

TAMMIKUUSSA 









-Asuttiin vielä Kalliossa Porthaninkadulla, Kallion lukiota vastapäätä. Pyörittiin siis lähinnä siellä alueella, ulkoilutettiin koiraa Torkkelinmäellä ja ympyrätalon ässä oli paras lähikauppa. Vanha koti oli mielestäni kauhea. 40 neliöinen pikku kaksio, jossa asuimme puolitoista vuotta kunnes putkiremppa alkoi lähestymään. Uusi asunto oli jo tässä vaiheessa tiedossa ja vuokrasopimus allekirjoitettu, odotin erittäin malttamattomasti muuttoa! Otin sieltä tosi vähän kuvia tänne blogiin, mutta joitakin kuvia voi kurkkia täältä. Ihan symppis pesähän se oli näin jälkikäteen ajatellen, mutta olen kyllä iloinen siitä että ei enää asuta siellä. Laminaattilattiat, keittokomero ja matala katto ahdistivat, vaikka isoista ikkunoista tulikin mukavasti valoa kotiin.
-Kävin koulussa, niinkuin koko vuoden muutenkin. Ylitin itseni keksimällä mielestäni hienon hanan, mallinsin sen ja tein prototyypin. En ole mikään perinteinen teollinen muotoilija joten en uskonut että saisin mitään hyvää hanaa aikaiseksi, joten olin ylpeä itsestäni.
-Valmistauduin muuttoon myymällä kaikkea vanhaa kamaa pois ja suunnittelin tulevaa sisustusta. Vihdoin keräämäni kivat kamat pääsisivät oikeuksiinsa kunnon kodissa.
-Pidin vielä vanhaa blogiani Cool and boredia, joka tosin alkoi kuolemaan heti tämän uuden myötä. Sain kuvattua vain pari asua tammikuussa sinne.
-Perustin tämän blogin tammikuun ensimmäisenä päivänä. Se oli jännää se. En osannut vielä ollenkaan ottaa "sisustuskuvia" ja opettelin ihan uutta tyyliä blogata. Kuvissa oli linjat vinossa ja otin lampuista kuvia valot päällä. Koitin kertoa sisustustyyliäni kollaasin muodossa teille. Joko se tulee ilmi?
-Tein pienen diy-projektin uudistamalla vanhan leikkuulaudan koulun puupajalla.
-Ulkona oli lunta mutta silti fiilistelin harmaata. Nyt ei tee mieli fiilistellä harmaata ollenkaan, kun ulkona on sitä väriä ihan riittämiin.



HELMIKUUSSA












-Aurinko paistoi näköjään jo paljon kirkkaammin, aah sitä odotellessa!
-Tein ja näytin teille suunnitelmiani keittiön ja makkarin suhteen. Aika hyvin on näköjään suunnitelmat toteutuneet tähän päivään mennessä, vai mitäs sanotte?
-Diy-projektina tässä kuussa olivat betoniset kynttilänjalat.
-Ennustelin vuoden sisustustrendejä eli mm. marmoria, kuparia sekä kalanruotoparkettia. Pitäisiköhän sitä ehkä taas keräillä kasaan jotain..
-Päästiin uuteen kämppään kurkistelemaan ja laitoin blogiinkin sneak peek -kuvia sieltä.
-Ja remppailemaan. Vuokraemäntä suostui seinien uusimiseen sillä ehdolla, että me revittäisiin tapetit itse alas. Hän sitten kustansi maalarin ja maalit, jotta saatiin vanhojen nuhjuisten tapettien tilalle valkoiset raikkaat seinät. Innoissamme vietimme monta päivää niiden hemmetin tapettien parissa, ja opinpa siinä samalla että on se aikamoinen homma. Eteisessäkin oli ruma sininen maali ja kanat ikkunoissa. Ja keittiö se vasta jäätävä olikin ruskeine kaakeleineen. Mutta siinä oli potentiaalia! Isot tilat, lankkulattiat, korkeat katot, ikkunalaudat ja sijainti.
-Kerroin omia vinkkejäni vuokra-asunnon etsimiseen, olen muuttanut kahdeksan kertaa 7 vuoden aikana joten jotain olen saattanut oppia.
-Ostettiin Perobasta ruosteinen yöpöytä, joka oli alkuun vanhassa kämpässä telkkarin alla.
-Esittelin lempikeramiikoitani joita olin keräillyt aikojen kuluessa. Edelleenkin lemppareita!
-Ja fiilistelin kuparista seinää tokalla linjalla. Kommenttimäärästä päätellen (pyöreä 0) se ei kiinnostanut ketään muuta hahah.
-Blogin kanssa ylipäätään oli haasteena saada mielenkiintoista ja visuaalisesti hyvännäköistä sisältöä tuotettua, kun asuttiin muuttokaaoksen keskellä vanhassa rumassa kodissa, ja uusikin oli vielä kaamean näköinen loukko. Minulla kuitenkin oli visio kaiken suhteen, jota koitin toteuttaa omalla tavallani.


MAALISKUUSSA
















-Remontti eteni mukavasti, ja laitoin kuvia välivaiheista tänne. Saatiin homma vihdoin valmiiksi ja puhtaat valkoiset seinät kaikkiin huoneisiin. Fiilis oli mitä mahtavin!
-Löysin kirppikseltä ihan superhyvän löydön: armeijan vanhan arkistointikaapin. Valkoinen rapistunut maali kruunasi kauneuden, ja kaappi pääsi meidän makkariin vaatekaapiksi.
-Ennen muuttoa värjäilin aikani kuluksi muutamat tyynyliinat harmaalla liukuvärillä batiikkityyliin, ja laitoin siitä ohjeita blogiin.
-Me muutettiin Vallilaan ja heitettiin hyvästit Kalliolle! Elämäni kohokohta! Kaikki oli aluksi tietenkin kauheaa kaaosta, mutta eka yö uudessa kodissa oli ihana. Makkari tuntui jättimäiseltä, ja sänky keskellä huonetta lähes kuninkaalliselta. Laitoin kuvia muuttohärdellin keskeltä ja mietin kalusteiden järjestystä. Haettiin noutoruokaa Fafa'sista ja opeteltiin käyttämään kaasuliettä.
-Sain luvan maalata keittiön kaakelit valkoisiksi kaakelimaalilla. Monella oli mielipide siitä, että minun olisi pitänyt jättää kaakelit ihan vain valkoisiksi ilman mustia rajauksia, mutta tiedätte kyllä että pidin pääni. Kaakeleiden maalaamisesta kertova postaus on itseasiassa blogini luetuin, johon tulee edelleenkin päivittäin ihmisiä googlaamalla. Suunnitelmissa on tehdä jatkopostaus kaakeleista ja siitä miten maali on kestänyt käytössä.
-Aloin saamaan blogin kautta joitakin kutsuja erilaisiin tapahtumiin, joista yksi oli Ikean Stockholm-malliston esittelytilaisuus. Tapasin siellä Dekon päätoimittajan, ja menin juttelemaan hänelle tulevasta työharjoittelustani. Hän lupasi alustavasti minulle himoitsemani harjoittelupaikan syksylle, josta olin aivan innoissani!
-Saatiin kotia vähän kuosiin. Ikea-shoppailua oli ohjelmassa. Kalusteet paikoilleen, vaaterekki makkariin, naulakko eteiseen ja sitä rataa. Olohuone näytti kyllä aivan erilaiselta silloin, ja tiesin ettei se tule semmoiseksi jäämään. Onpa kauheaa katsoa näitä vanhoja kuvia kodista, kun se ei näyttänyt vielä yhtään siltä mitä mielessä oli! Mutta hiljaa hyvä tulee. Ainakin nyt jo pystyy näkemään miten paljon tämä koti on muuttunut vuoden varrella.
-Fiilistelin kuparia ja vaneria.
-Oli pääsiäinen, ja tein pääsiäispostauksen jossa käytin Happy Joe -siideripulloa pajunkissojen maljakkona. Tämän jälkeen sain Hartwallilta sähköpostia, jossa kysyttiin osoitettani jotta pyytämäni siiderit saataisiin toimitettua perille. Olin kirjoittanut postaukseen läpällä että odottaisin tästä pullon näkyvyydestä kiitokseksi muutamaa laatikollista siidereitä.
-Maalasin perintöarkun valkoiseksi, joka aiheutti hieman närää lukijoiden keskuudessa. Hyvä tuli!
-Kevät lähestyi!

HUHTIKUUSSA













-Koti taas eteni tasaiseen tahtiin. Suunnittelin sohvaan uuden päällisen, jonka äitini sitten toteutti Ikean pellavakankaasta.
-Söin kevään ensimmäisen jäätelön Puu-Vallilan kalliolla ja kävin samalla reissulla kuvaamassa naapurustoa.
-Tutustuin Kaisaan ja moneen muuhun sisustusbloggaajaan Pentikin blogi-illassa, jonka olivat järkänneet Maire ja Johanna.
-Löysin sisäpihan roskalavalta vanhan kellarin oven, jonka pelastin kotiin. Se päätyi keittiöön, ja samassa paikassa se edelleen nojailee seinään.
-Mietiskelin sopivaa työtuolia, ja päädyin tilaamaan himoitsemani &Traditionin In betweenin.
-Kävin ekaa kertaa meidän porukoiden uudella mökillä, ja siellä saatiin jo nauttia kahveja terassilla auringonpaisteessa, ihanaa!
-Saatiin pieni vaaterekkini makkarin kattoon roikkumaan.
-Kerroin teille pääseväni syksyllä työharjoitteluun Dekoon käytyäni toimistolla allekirjoittamassa sopimuksen.
-Tein Diy-postauksen Jack Daniels -tiskiainepullosta, joka osoittautui tosi suosituksi.
-Kävin Kansallismuseossa fiilistelemässä historiaa.
-Olkkarissa oli seinällä testinä Tine K Homen batiikkipaperit, mutta otin ne sitten myöhemmin alas kun eiväthän nuo sopineet sinne ollenkaan. Enkä ole vieläkään keksinyt papereille hyvää paikkaa ikävä kyllä. Kartellin Bourgie lähti myyntiin myös. Viisi vuotta sitten se oli mielestäni maailman hienoin lamppu, mutta ei kyllä enää.
-Makkari alkoi olemaan nykyisessä järjestyksessä, mutta en ollut vielä tajunnut järjestellä vaatteita vaaterekkiin värien mukaan.


NO HUHHUH miten pitkä tästä tuli! Jatketaan ensi kerralla kesäkuukausien fiilistelyllä, kunhan löydän luppoaikaa seuraavan osan tekemiseen neljä tuntia. :D Aika hauskaa muistella vanhoja ja selailla arkistoja, Mark tosin hermostuneena odottelee minua tuossa lenkille lähteväksi. Nyt siis ulos tuulettumaan. Kohta on taas kevät, se fiilis mulle jäi nyt ehkä päällimmäiseksi tästä. Mitäs te tykkäsitte?

48 kommenttia

  1. no vau - otat niin kivoja kuvia (lue siis oikeasti hienoja) - sitten pidän tyylistäsi ja tietystä huumorista, joka sisustuksessa on aina niin kivaa - kaunista ja rouheaa. Kiitos kun pääsin tirkistelemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva että tykkäsit :) Kontrasteja nimenomaan, rouheaa ja kaunista!

      Poista
  2. Nää on aina kivoja! Olipas kiva katella kodin edistymistä ja muutakin sälää. Jeeaaah! Ja en malta odottaa kakkos- ja kolmososaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Sun kommentit kyllä yllättää mua koska oot paasannu niin paljon blogissas kaikkea sitä vastaan, mitä mun blogi on, ja aattelen aina että pidät tätä ihan soopana. :D Eli kiva jos löydät täältäkin jotain kivaa! :--) <3

      Poista
  3. Lovely memories of the past year.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. And this was only the beginning.. First four months. :) Thank you!

      Poista
  4. Oon kyllä aina tykännyt sun blogista ja postauksista, mutta nyt oli jotenkin vielä kivempi nähdä näitä kuvia tämmösenä aikajanana :) Hauska nähdä, miten paljon on tapahtunut muutosta. Sulta saa loistavia vinkkejä sisustukseen ja oonkin tän (ja Pinterestin) myötä hullaantunut sisustamiseen ihan kunnolla. Järkyttää kattoa kuvia meidän kämpästä silloin kun muutettiin tänne. Ei tää vieläkään ole ihan meidän näköinen, mutta paljon on myös muuttunut!

    Tykkään suuresti sun puhtaasta tyylistä, mutta koskaan se ei ole tylsä. Ootan jo uutta postausta :--) Hauskaa uutta vuotta Peeta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulta on aina niin kiva saada kommenttia, kun tietää että oot seuraillu pidempään =) Kiva kuulla että jaksat vieläki innostua!

      Hahaa mun mielestä on myös järkyttävää kattoa näitä omia vanhoja kuvia, jotka sinänsä ei todellakaan vastaa sitä laatuvaatimusta mitä haluaisin nykyään tässä blogissa pitää, mutta tarkoitus pyhittää nyt laadun!

      Kiitos samoin hyvää uutta alkannut vuotta sinne suuntaan Anni! :)

      Poista
  5. kääks, empäs ollutkaan tajunnut, miten paljon sun blogista tykkään :)) ! Hehe ja ihania noi elävät kuvat näiden sisustuskuvien seassa. Mahtipostaus. Todellakin !
    En malta odottaa muita osia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaha! No aika se olikin sitten herätä! Haha no ei, tosi kiva kuulla et tykkäilet! :) Piti vähän piristää tätä postausta että jengi jaksais lukea, pelkäsin että nään kauheen vaivan ja oon ainut joka tän jaksaa lukea :D

      Poista
  6. Näytät todella kauniilta tuossa huhtikuun kuvassa :)

    VastaaPoista
  7. Olin, että oiii iiiihana postaus ja iiih, iiihania kuvia... ja... KÄÄK! Oma naama! :D Olin jo autuaasti unohtanu tuon päikkäritukkakuvan. :---) On tää huippu blogi, tämä kollaasi sen taas muistutti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah sori oli pakko! :D Päikkäritukka.. eikun ihanan kuohkea kampaus, jollaista mun on turha ikinä edes yrittää tavoitella tällä ohuella piiskalla. ;) Kiitti Kaisa!

      Poista
  8. Ihana postaus! Tekis mieli kommentoida jokaisesta kuvasta jotain mutta ehkä jätän väliin :-D Tosi hienoja kuvia kyllä :-) + olet siiderisi ansainnut heh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, se vasta huippua oliski ollu jos olisit jokaisesta jotain sanonut..!! Mutta kiitos kehuista =)

      Poista
  9. Jag håller med med alla andra som har kommenterat hit :) Härligt!!!

    VastaaPoista
  10. Vastaukset
    1. Ai kiitos! =) En ihan tiedä mikä näissä tarkalleen on niin ihanaa monen mielestä, kun ovat monet itseasiassa aika rumia ja kauheita :D Ehkä se aitous sitten.

      Poista
  11. Mielettömän kiva postaus! Odotan innolla lisää (: Koitin etsiä, onko tuo makuuhuoneen valaisin Normann Copenhagen Norm 69 vai kenties jokin muu (ja jos on niin, mitä kokoa)? Ja oletko tykännyt, kerääkö paljon pölyä ja onko hankala puhdistaa? Olen miettinyt sen hankkimista makuu- tai olohuoneeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, kiitos =) Joo se makkarin lamppu on Norm 69, koossa L. Ja siihen kertyy pölyä, on vaikea puhdistaa ja kaiken lisäksi vielä kellastuukin ajan mittaan. Meillä ei ole vielä kellastunut mutta muilla olen nähnyt kellastuneita yksilöitä joten pelkään tuonkin kohta muuttavan väriä.. Ainiin, puhumattakaan tuon kasaamisesta, se vasta perkeleellinen homma olikin :D Eli joo, ihan kiva lamppu ja olen tyytyväinen sen valoon, mutta on siinä huonojakin puolia. Hinta ratkaisi mulla.

      Poista
  12. Jatkan muita komppaamalla, tykkäsin tosi paljon! Melkein alusta asti tätä blogia seuranneena tuli myös tajuttua miten nopeasti vuosi menikään, vastahan minä nuita postauksia lueskelin. Hyvää alkanutta vuotta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Ihan sikanopeasti menee kyllä aika, vaikka toisaalta tuntuu hullulta ajatella että vuosi sitten tuli asuttua vielä Kalliossa.. Kiitos ja mukavaa vuotta 2014 sinne suuntaan myös :)

      Poista
  13. Ajatella, että blogisi täytti vasta vuoden! Aikamoista haipakkaa ollut ja paljon oot päässyt sen ansiosta kokemaan, että oot jaksanut meitä lukijoita jutuilla ja kuvilla ilahduttaa. Kiitän kauniista kuvista, hauskoista jutuista, Lulusta <3 , DIY-idiksistä, laatutietoisesta asenteesta (on ihan hyvä että joku muistuttelee siitä että kannattaa panostaa ajattomuuteen ja designiin eikä vaan ostaa halpaa shittiä) ja lisäksi vielä iso kiitos että mainostat hauskoja tapahtumia ja uusia suunnittelijoita - tai ylipäätään jotain makeita juttuja mitä oot bongannut. RAW design blog lienee tänäkin vuonna lempparisisustusblogini ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kaikkea sitä onkin kerinnyt vuodessa tapahtua :) Mutta jotenkin itse koen että oon blogannut jo neljä vuotta, että tää on vaan jatkumoa sille edelliselle.. Kiitos itelles että oot ollu siellä puolella ruutua seurailemassa! Hyvä kun muistutitkin noista tapahtumista ja suunnittelijoista, se puoli on viime aikoina vähän jäänyt. Koitan tehdä vielä parempaa blogia tänä vuonna, jee!

      Poista
  14. Olipa kiva postaus. Hullua kyllä, kuinka aika juoksee! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo äläpä, tuntuu että aika kuluu jatkuvasti vaan nopeammin. Huh!

      Poista
  15. hei vau peeta!! mielettömän työn oot tässä jaksanut tehdä, hieno postaus! tässä todella näkee omin silmin minkälaisen muutoksen teijän kämppä on lyhyen aikavälin sisällä kokenut :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo kyllä tähän kieltämättä aika paljon aikaa meni :DD Onneks jengi on sit tykännykin tästä, niin ei mennyt hukkaan :) On kyllä aika outoa kattoa noita vanhoja kuvia esim tosta olkkarista, ja varsinkin vanhasta kämpästä. Vuos sitten asuttiin vielä kalliossa, woot?!

      Poista
  16. Oli tosi kiva kattoo noita kuvia, ja tunsin kyllä sen fiiliksen noista kevätkuvista kun aurinko alkaa lämmittää :) Siun kuvissa on aina niin ihana tunnelma. Ja toi sisustus on vaan niin jees!

    VastaaPoista
  17. Oli jotenkin hupaisaa nähdä, kuinka aika kuluu nopeasti. Tajusin seuranneeni blogiasi lähes vuoden ja muutaman ideankin olen blokannut sieltä välistä (mm. sohvaan uudet päälliset). Olisi kiva tosiaan nähdä, miten kaikki ideasi ja tekemisesi ovat kestäneet kulumisen. Erityisesti tuo kaakelimaali kiinnostaa. Jatka samaan malliin, niin mulla ja muilla on luettavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kivaa että jotain konkreettistakin hyötyä on ollut näistä mun vinkeistä, eli just esim toi sun sohvakangas! Olispa kiva nähä kuvaa siitä sun versiosta. Kaikki ideat ei kyllä tosiaan ole niin pitkäikäisiä haha. Kaakeleista pitää laittaa juttua heti kun on vähän valoisampaa, nyt ei saa otettua millään hyviä kuvia muuten kuin ikkunan läheltä.

      Poista
  18. Täytyy sanoa et tää oli ehkä yks inspiroivimmista postauksista mitä oon sulta lukenut! Jotenkin aikajanamaisuus, pieniä paloja projekteista ja ajatuksia niiden takaa, lopputulokset, ja varmaan kevään tulo (hehe :D) sai jotenkin sisustuskärpäsen puremaan, vitsi että sormet syyhyää, pakko jotain tehdä tälle meidän pimeälle kotikololle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahas, jännää että tää nyt on ollu niin kovin tykätty :) Kiva ku tykkäsit ja kiitos kommentista! Ja ei muutaku kotia laittelemaan, sehän sitä parasta puuhaa on ;) Pimeydelle tosin on vähän vaikea nyt tehdä mitään hmmh.

      Poista
  19. Tosi kiva postaus. Seurasin blogiasi alkuvuodesta säännöllisesti. Syksyllä tuli luettua kaikkia blogeja harvakseltaan, joten nyt pääsee taas hyvin "juonesta" kiinni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä mielessä tämmöset postaukset onkin varmasti käteviä uusillekin lukijoille! :) totta

      Poista
  20. Oon pitänyt internetmaailmasta ja varsinkin blogeista täysin taukoa reilun puoli vuotta, kiva oli palata varovasti bloggeriin Rawin kautta tsekkaileen mitä näkyy. Tuskin kovin montaa muuta ees jaksan alkaa lukee! Cool ja Bored oli ihan hands down top kolmosessa mieluisin tyyliblogeista mitä luin, mut tykkään kyllä pukeutumistyylisi lisäksi myös sisustussilmästäsi. Kiitos kun jaat ideoita, oon saanut hyvän mielen ja lisää haaveiltavaa kotiin kuvien ja tekstiesi kautta. Tyyliblogeista nykyään ja maailmanmenosta muutenkin välillä tulee fiilis että jengi haluu vaan kuvata itteensä viidestä eri kulmasta et sais kivoja kommentteja. Siittä tää sisustaminen on mun mielestä kivaa että ne on esineitä tai tiloja tms mitä kommentoidaan eikä kenenkään feissi. Raikasta. Ja kivaa ku sua ku näkee kadulla tai jossain välillä niin nään sitten asutyyliäsi sieltä mut sun kotiin kumminkaan ei pääse jokainen tämmönen toppahousu vahingossa kurkkimaan. Eli kyhyesti sanottuna mielenkiintoinen ja hyvännäköinen sivusto, häntä pystyyn ja kevättä kohti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaha, kiitos tästä kunniasta olla harvojen valittujen seurattavien listalla! :--) Olipa kiva kommentti, kun noin syväluotaavasti kävit läpi blogimaailmaa samalla. Heheh kuule, aika nopeesti sitä turtuu näihin sisustusblogeihinkin, ite oon niitä nyt vuoden lähinnä seurannut ja oi että kun alkaa kyllästyttää ne samat tuotteet joka blogissa. Joten naamat vois tuntua ihan raikkaalta välillä. Muutenkin tuntuu hankalalta löytää uusia hyviä blogeja omalle lukulistalle, puhumattakaan siitä että koittaa ite pitää mielenkiintoista blogia jossa olis tarpeeks yllätyksellisyyttä. Mutta kiva kuulla että jotenkin tässä ollaan silti onnistuttu!

      Poista
  21. Vastaukset
    1. Siis mikä..? Joko tarkoitat tuota historiallista mahonki(?)lipastoa tai sitten meikäläisen mahaa. Toivotaan ensimmäistä. :D

      Poista
  22. sun blogin on ihan paras! oon monesti inspiroitunut täällä, kiitos!:---D

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall