Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

HELSINGIN KAHVIPAAHTIMON PÄIVÄKAHVIBAARI


Sateisen maanantain piristykseksi lähdin piipahtamaan Mäkelänkadun toisella puolella sijaitsevassa Helsingin kahvipaahtimossa. Puu-Valillan kahvipaahtimo on muuttunut juurikin tänään kokopäiväiseksi päiväkahvibaariksi, eli kahvilaksi. Kovin monta kertaa siitä on tullut käveltyä ohi ja tirkisteltyä ikkunoista sisään, mutta aukioloaikojen oltua hieman haasteelliset en ollut koskaan onnistunut osumaan paikalle sen ollessa auki. Mutta nyt sinne ehtii!


Kyseessä on siis kaksi vuotta sitten perustettu kahvipaahtimo, joka toimi aluksi vain paahtimona. Sitten se oli auki yhden päivän viikossa kahvin nauttijoille, ja sittemmin laajensi aukioloaikojaan muutamaan päivään viikossa. Nyt sitten koko paahtimomasiina siirrettiin muualle ja tila päätettiin pyhittää kahvilaksi. Tästä järjestelystä olen erityisen iloinen kolmestakin syystä:

1. Olen kaivannut kotikulmilleni hyvää kahvilaa
2. Täältä saa nimenomaan sitä hyvää kahvia ja tämäpä sattuu olemaan kotikulmillani
3. Kahvilan sisustus ei  voisi paljoa enempää olla minun makuuni sopiva


Soitin etukäteen kahvilaan varmistaakseni että onko se auki, sillä nettisivuille ei ole vielä päivitetty uusia aukioloaikoja. Saatuani varmistuksen kahvilan auki olemisesta sujautin jalkoihini kumisaappaat (joita naapurin rouva kehaisi porttikongissa), otin mukaani sateenvarjon (joka on suunniteltu kestämään ympäri kääntymistä, tää on sitä designia) ja lompsuttelin puutalojen halki puu-Vallilan puolelle Päijänteentielle.


Kahvilassa oli vastassa mukavan kuiva sisätila sekä puhelias barista, jonka kanssa pääsin rupattelemaan kahveista. Yksiön kokoinen kahvila tuntui heti kotoisalta ja valtasin paikan höyläpenkin luota. Olin ainut asiakas, mutta tunnelma ei ollut lainkaan vaivaannuttava, lempimusiikkianikin soi sopivasti kajareista.


Kahvilan sisustus on teollishenkinen. Valkoiseksi maalatut tiiliseinät, viitisen metriä korkea katto, Alkon vanhoja puulaatikoita seinällä ja paljon sekalaista tavaraa. Yksityiskohtien tutkimiseen menee oma hetkensä.


Asiakas saa valita istumapaikakseen joko nojatuolia, puutuolia tai ikkunanäköalaa. Puiset tikapuut toimivat naulakkona ja hieno valkoinen arkkitehtivalaisin valaisee höyläpenkki-pöytää. Joku pyöräkin tuolla oli. Kahvilan omistaja taitaa olla keräilijäluonne, kuulema kaavailee seuraavaksi hirven päätä seinälle. Peukku!


Luettavana oli Glorian Ruoka ja Viini -lehti, johon kahvila on käyty kuvaamassa myöskin. Minulla oli myös mukanani tänään postiluukusta tipahtanut Trendi, jota siinä kahvia siemaillessani selailin.


Monenlaisia putkia ja johtoja risteilee seinällä, ja minun mielestäni se näyttää vain hauskalta.


Paikalle sattui myös innokas barista Kaffecentralenista, joka oli tämän työvuorossa olevan tyypin kaveri. Kuuntelin puolella korvalla heidän kahvijuttujaan, ja osallistuin keskusteluun välillä. He kokeilivat uutta keinoa suodatinkahvin uuttamiseen, ja koska olin ollut viime viikolla Freese Coffeessa baristakurssilla, niin tajusin jopa mistä he puhuivat. Tuo baristamaailma on kyllä semmoista hifistelyä, että oli tosi hauska osallistua kurssille. Ihan vain huvikseni siis, en ole ryhtymässä alalle.. Mutta jos teitä asia kiinnostaa, niin aika usein nämä kunnon kahvilat järjestävät kursseja.


Höyläpenkki pöytänä oli aika hauska idea, ja sopi hyvin miljööseen.


Kahvipapuja saa toki ostaa mukaansa, ja itse nappasin lemppariani Bulia kotiin. Siitä saa väännettyä hyvät kotilatet mutteripannulla.


Seinälle oli isketty ruosteinen Bertoia-tuoli. Kelpais mullekin tuommoinen.


Päijänteentie 29

Auki muistaakseni ma-la 7:30-17


Muita aiheeseen liittyviä postauksia ovat olleet nämä:

To cheer up a rainy and dark november day I decided to visit a new cafe near my home. The place is called something like this: Helsinki Coffee Roastery's Day Coffee Bar. It is located the old part of Vallila. As I am enjoying good coffee and industrial ambience, this place felt like a living room to me. They were also playing same music that I tend to listen at home, so I stayed quite a long time there. Gotta recommend it! You can find the link from above. And my other posts with the coffee theme.

26 kommenttia

  1. Todella kivan näköinen paikka! Erityisen hauska yksityiskohta on tuo seinälle kiinnitetty tuoli. :) Niin ja näistä sun kuvista voi haistaa tuoreen jauhetun kahvin tuoksun. Aaaah. Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on ihan huikea, muistaakseni se oli vielä edullisesti löytynyt. Aina jostain kuulee tarinaa kaikenmaailman Timanttituoleista (joka on saman valmistajan) joka on löytynyt roskalavalta. Miksei mun kohdalle osu tommosia ?! :D

      Poista
  2. Jeee uudet aukioloajat! Toi on vaan niin kiva paikka :-)

    VastaaPoista
  3. no kyllä oli niin COOL paikka ,että alkoi heti tehdä kahvia mieli:) ps. juuri tuo rouheus on niin tyylikästä ja kaikki on kuitenkin tarkkaan harkittua. Upeita kuvia. Ei ollenkaan niitä Esson baareja:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuonne kyllä menee mieluusti kahvittelemaan, ihan vain sen kahvin ja sisustuksen takia. Joo ei mitään Esson baareja, hyi hyi! haha.

      Poista
  4. hienon näköistä :-) vaikka itse asunkin 500km helsingistä niin tällaisia postauksia on silti tosi kiva lukea, hyvin tehtyjä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva kuulla että tämmöiset jutut kiinnostavat vaikka ei itse pääsisikään paikan päälle käymään. :) Voihan sitä aina fiilistellä.

      Poista
  5. Ohhoh, olisipa ollut olemassa jo Vallilan aikoinani. Tai edes Kallion. Mahtava interiööri! Vanha höyläpenkki kelpaisi minullekin, mutta se tulisi kyllä ihan käyttöön...

    Täällä Karjaallakin olisi ihan keskustan lähellä vaikka VR:n ihania tiloja kahvilanpitoon, mutta paikalliset yrittäjät valitsevat silti mieluummin persoonattomia keskustakorttelin liikehuoneistoja. Kahvilat eivät ole tyhjillään, joten ehkä se kannattaa! Baristakulttuuri ei ole tänne vielä rantautunut, mutta Pienen Kotileipomon kinuskineliöt ovat syntisen hyviä *tahdoton kuolaneritysreaktio*. Niiden kanssa kun vielä saisi kunnollisen espresson.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt on kyllä tullut Kallion alueelle paljon kaikenlaisia kivoja kahviloita ja ruokamestoja, pikkuhiljaa alkavat leviämään tänne Vallilankin puolelle. :)

      Toivotaan että joku sinne keksisi pistää kahvilan pystyyn, just tuommoiset vanhat VR:n tilat kuulostaa niin optimaalisilta. Mutta kai niissä on kaikenmaailman lupa-asioita ja riskejä ja rahanmenoa enemmän.. Ehkä välttämättä vielkään ei kaikille tule mieleen tehdä persoonallisempia ratkaisuja, vaikka itsestä tuommoinen kuulostaisi jo niin perusjutulta.

      Kinuskineliöt kyllä saa pisteen!

      Poista
  6. OI, näyttääpä kyllä todella kivalta. Nyt alkoi tekemään mieli lisää kahvia. :)

    VastaaPoista
  7. Voi apua. En edes uskalla mennä tonne, koska mua ei saa sieltä sitten enää pois. :P <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai ne sieltä sulkemisaikaan heittää väkisinkin pihalle ;D Sinne vaan!

      Poista
  8. Aivan mahtavia sisustusvinkkejä! Moni juttu toimii kotona, mitä päiväkahvibaarissa oli käytetty. Ihanan raakaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Tykkäsin tosta ovista tehdystä seinästä, höyläpenkistä, valkoisesta pöytälampusta ja seinille asetelluista sekalaisista tavaroista :)

      Poista
  9. Huikea paikka! Täytyykin heti käväistä.

    VastaaPoista
  10. Tässä TAAS todiste siitä, että miksi sun blogi on vain niin ihana. Täydellinen vinkki, tonne on pakko mennä piipahtamaan. Kiitos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, kivaa että täältä löytyy sun mielestä kiintoisia juttuja! :)

      Poista
  11. Puolet kahvinautinnosta on miellyttävä ympäristö, ja tän kahvilan sisustus on mennyt ihan nappiin! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä ehdottomasti! Ei rumassa kahvilassa olis läheskään niin kivaa. :)

      Poista
  12. Voi mikä ihana paikka! Väkisin alkaa aina miettiä muuttoa Helsinkiin tälläisten ihanuuksien takia, täältä meiltä tylsästä tuppulasta kun kaikki tälläinen puuttuu kokonaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingissä on kyllä paljon hyvää, kun asuin vuoden Joensuussa niin täytyy kyllä sanoa että mua harmitti monen tapahtuman missaaminen joten ymmärrän kyllä sua. Mutta tämmöisissä paikoissa voi hyvin käydä Helsingin visiiteillä! :)

      Poista
  13. Wow! It is amazing! I love it. You are very lucky to live surrounded by such good taste and design.

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall