Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SUNDAY BRUCNH


Herkuteltiin viikonloppuna aamiaispöydässä, kuten meillä yleensä tapana on. Tai pitäisikö sitä lounaaksi tai brunssiksi kutsua, kun syötiin siinä yhden maissa.. Noh kuitenkin, Mark päätti leipoa perunarieskoja ja puristaa appelsiinimehua. Siihen kylkeen keiteltiin vielä kahvia mutteripannussa ja vaahdotettiin maito kotilattea varten. Täytyy kyllä kehaista että oli muuten aika hyvää!


Neljä isoa appelsiinia meni kahteen suureen lasilliseen mehua. Vielä kun appelsiinit jäähdyttää etukäteen jääkaapissa, niin mehu on heti kylmää.


Ja nämä ihanat kotikutoisen suloiset perunarieskat! Näitä kannattaa tehdä ylijääneeeseen perunamuusiin, tosi nopeita ja helppoja. Siemenet vielä lisäävät herkullisuutta ja kun päälle lisää viipaleen hyvää juustoa niin se on siinä. Nämä rieskat taitavat olla Markin bravuuri.



Isot latet täyttävät sen verran hyvin mahaa että kovin montaa rieskaa ei jaksanut syödä, mutta mehulasillisia olisin silti voinut ryystää enemmänkin. Ajattelin vielä jakaa superhelpon ohjeen kanssanne:


Kaikkea oman maun mukaan, me käytetään suolaa tosi vähän. Siemeniä leivottiin taikinan sisään ja ripoteltiin päälle, ja kaasu-uuni oli kuulemma tosi kuumalla. Piirakat piti kääntää 8min päästä ylösalaisin, koska kaasu-uunissa se lämpö ei oikein jakaannu. Mutta kokeilkaa ja kertokaa oliko hyviä. 


We had a delicious home brunch on sunday and my boyfriend Mark baked some potato breads with seeds. He also squeezed fresh orange juice! I have no idea how he was so productive 'cause I was not. Luckily I do have a boyfriend so I got to eat something. We also brewed home made café au lait with a moka pot and that was just about enough. Those potato breads were so easy and yummy that I thought I could share the recipe with you. Here it comes:

3 dl mashed potatoes
1 dl flours
1 egg
Hint of salt
Seeds of pumpkin and sunflower

So basically you just mix all up and shape the breads. Add more seeds on the top and stick breads in hot oven. When they have gotten some colour, take them out. Done!

24 kommenttia

  1. Rieskaohje on liki sama kuin Vatruskoiden taikinassa. Ne vielä täytetään ja leivotaan kiinni. Älyttömän hyvää karjalaista perinneruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niinkö :) Helppoa ja hyvää! Mikäs sen parempaa

      Poista
  2. Perunarieskat! <3 Vaikuttaa superhelpolta ohjeelta, pitääpäs testata joku päivä kun on muutenkin perunamuusia ruokana, sitä kun jää kuitenkin aina yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ihmeessä testata :) Tooosi helppo ja noi on niin herkkuja.

      Poista
  3. Mää rakastan sun blogia <3

    VastaaPoista
  4. OI, aplarimehua, nam!
    Samalla kaavalla tulee sikahyviä porkkanarieskoja myös, kun luonnollisesti vaihtaa perunamuussin porkkanasoseeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kas vain, hyvä vinkki! :) Pitää ottaa testauslistalle porkkanarieskat.

      Poista
  5. Lääh puuh näitä sun safkakuvia !

    VastaaPoista
  6. nam mitä herkkua, ja perunarieskat perunamuusin jämästä on kyllä hyvää! Muistan kun ekan kerran tonne toisen blogin puolelle kirjottelit tosta mutteripannusta ja siitä keksinki että miten hyvä lahja se olis myös omalle poikaystävälle ja vihdoinkin ostin sen synttärilahjaks ja kuulemma hyvä on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa kuulla! Sit vielä Helsingin kahvipaahtimon kahvipavut siihen päälle nii hyvä tulee :---))

      Poista
  7. Tuunki tästä lähtien teille aamiaiselle!

    VastaaPoista
  8. fiksua tehdä muusinjämästä rieskoja, ettei mee hyvä aines hukkaan! täällä kans tehdään samoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu-u! Tai no kyllä me se voitais muutenkin syödä, mutta rieskat on hyvä vaihtoehto :)

      Poista
  9. Tuo kuva missä näkyy pöytä, tuolit ja matto on kiva! Meillä on tamminen pöytä ja siihen kuuluvat tuolit, valkoisia pinnatuoleja löytyy useampi jos vaihtais ja tuo "blogimatto". Lasten takia vaan vähän työläs pitää siistinä. Toinen mattovaihtoehto on tuollainen halppis "kelim" ja sen varmaan vielä joudun laittamaan sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuota mattoa on kyllä vähän hankala pitää siistinä koirankin kanssa.. Kelimit on ihania :)

      Poista
  10. Oon vähän ymmälläni. Etkö pidä enää sitä toista blogias ollenkaan, ymmärsin että tähän blogiin postailet sisustusjutut, ja toiseen muut. Eli luulis tänkin pääsevän siihen toiseen blogiin? pakko sanoa että tykkäsin entisestä blogistasi miljoonasti enemmän, tämä on vähän persoonaton... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En pidä enää sitä toista blogia, tätä vain :) Tämä postaus kyllä mun mielestä liittyi hyvinkin paljon sisustukseen. Muutenkin designin alle menee hyvin paljon erilaisia aiheita. Harmi jos tämä blogi ei sua niin miellytä, mutta näillä nyt mennään!

      Poista
  11. Moi Peeta,
    miten vaahdotatte maidon lattea varten? :)
    Kiitti, jos ehdit neuvoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kattilassa vispilällä vatkaillaan samalla kun lämmitetään maito :) Välillä käytetään myös pientä Ikean maidonvaahdotinta, mutta ei se ole välttämätön.

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall