Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

YKSIÖN KEITTIÖ | A SMALL KITCHEN


Noniin, tässä tulisi nyt vähän laajempia ruutuja tästä pienestä keittiöstäni, joka on jo ihan käyttökunnossa. Myin tosiaan sen vanhan isomman pöydän pois, ja sain itseasiassa tämän pöydän eräästä kämpästä jota kävin katsomassa flemarilla. Tämä pieni pöytävanhus oli menossa roskiin, joten pelastin sen omaan käyttööni. Onhan se vähän huonossa kunnossa, mutta just tuollainen symppis ja täydellisen kokoinen tänne. Säästin nämä kaksi tuolia ja ne päätyivät nyt yhdessä ruokapöydän ympärille. Tuolit sopivat hyvin yhteen värinsä puolesta. Aiemmin kerroin että aion kerätä lisää noita Menun Afteroom-tuoleja, mutta se suunnitelma jää nyt väliin ja näillä kahdella mennään, ei tähän sen enempää tuoleja mahtuisi mitenkään.


Keittiö on siis rakennettu parven alle, ja saareke tuo lisää säilytystilaa sekä laskutilaa. Tykkään siis tosi paljon tästä ratkaisusta, joka lisää neliöitä eikä minulla ole mitään ongelmaa nukkua parvella. Tämmöistä juuri etsinkin, Lulukaan ei pääse sänkyyn. Keittiö on värityksensä puolesta ihan ookoo, valkoinen on hyvä neutraali sävy. Välitilan laatat on siistit, mutta mietin että voisikohan noille oville tehdä jotain. Maalaisromanttinen tyyli ei ihan iske, ja pohdinnan alla on ovien vaihtaminen. Kovin paljoahan tämmöisessä vuokrakämpässä ei voi tehdä, mutta ovet voisi kyllä vaihtaa ihan ilman ongelmia. 


Olin aivan pulassa kun purin vanhan keittiön tavaroita, mutta jotenkin sain kaiken suurinpiirtein mahdutettua näihin kaappeihin. Mikro esimerkiksi vie aika paljon alakaapista tilaa, mutta halusin ehdottomasti tunkea sen pois silmistä! Vanha kellastunut mikronrötikkä, hrr.


Suunnitelmissa on tosiaan vielä maalata noi tikkaat ja saarekkeen reunat valkoisiksi, odotan varmaan ensi viikkoon kun Lulu on toisessa kodissaan eikä pyöri jaloissa. Uskon että tämä pieni muutos tulee freesaamaan keittiön astetta kivemmaksi.


Tuntuu että tähän saarekkeelle meinaa kertyä jatkuvasti tavaraa, mutta koitan pitää rojun minimissä.


Keittokomeron lattia ei ole samaa lautaa kuin muualla kämpässä, vaan tässä kohtaa on muovimatto. Ihanaa. No, heitin siihen tuon vanhan eteisen maton, ja se on melkein sopiva tähän. Ei siis haittaa, ja onneksi lattian väriksi on valittu valkoinen.


Saareke on suunniteltu siten että siihen saisi baarijakkaroita ympärille, mutta itse en nyt yhtään innostunut semmoisesta ajatuksesta. Mietin että näyttääkö pöytä saarekkeen vieressä hassulta, mutta ihan hyvin se istuu siihen. Ja kun pöytä on niin minimaalisen pieni, niin itseasiassa on tosi kätevää että tuo saareke toimii lisätilana esim kun teen töitä koneen ääressä ja syön samalla jotain. Ei kaadu kahvit sitten koneen päälle niin helposti! Että semmoinen tämä nyt sitten on. Ihan toimiva, vaikka edelleen vähän totuttelen vähentyneeseen tilaan. :)

24 kommenttia

 1. Toimivan näköinen pikku keittiö. Meillä on keittiön työtasossa samanlaiset puulistat, joiden maalaamista olen pohtinut. Odotankin innolla, millainen lopputulos sulla tulee. Oviahan keittiössä ei ole montaa, joten vaihda ihmeessä. Toi koristehionta ei ihan mullakaan iske :) Tosi nopeasti olet saanut kotia oman näköiseksi. Oikein viihtyisä asunto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo katotaan millon mä oikeesti saan sen aikaseks :D Remppapöly ympäri kämppää houkuttelee... Mutta pitää kyllä pistää tuumasta toimeen pian. Ja kiitoksia!

   Poista
 2. Ovien vaihtaminen tekisi kyllä ihmeitä! Ensiavuksi voit vaihtaa nuo vetimet. :)
  Voin vain kuvitella minkälaista hampaidenkiristelyä tuo tavaroiden sullominen yksiön minimalistisiin säilytystiloihin on. aiheuttanut. Hyvin toimivalta näyttää kuitenkin ainakin ulospäin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo, oli siinä kyllä homma, esim kuivauskaappiin mahtui niin vähän astioita verrattuna edelliseen.. Mä luulen että vetimien vaihto ei oikeen mun silmissä auttais tarpeeks paljon asiaa, joten täytyy funtsia koko oven vaihtoa tosissaan. :)

   Poista
 3. Love it! you have so many lovely details, is looking great your new place.

  x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Yeah I'm trying to minimize all the small things because I don't like to be surrounded with too much stuff :)

   Poista
 4. Meillä samaa tyyliä ovet, kamalat, mutta ei tee mieli laittaa rahaakaan tohon kämppään. :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on kyllä se dilemma... Pitää vaan pohdiskella että miten pitkään meinaa asua ja viittiikö sit panostaa omaa rahaa vuokrakämppään.

   Poista
 5. Näyttää hyvältä ja mielenkiintoista nähdä miten oot ratkaissut tilanmuutoksen!

  VastaaPoista
 6. Sinuna saattaisin nikkaroida esim. vanerista kaappien ovet, ainakin "olohuoneeseen" näkyviin kaappeihin. Saranat vain paikoilleen ja se ois siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm joo se vois olla kyllä yks vaihtoehto! Ne vois maalaa vaikka mustaks.

   Poista
 7. Voisikohan ovet kääntää ympäri? Niissä on varmaan tasainen toinen puoli? Sitten vaan kolojen kittaus, hionta, maalaus ja uudet vetimet. Itse tehden pääsisi aika halvallakin ja jaksaisi ehkä tehdä hyvää jälkeäkin, kun ovia ei ole montaa.

  Itse kyllä tykkään maalaisromanttisista keittiökaapinovista, mutta EN mistään mistä on noita pyöreitä ysärimuotokaiverruksia. Hyrr!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä oikeen voi kittailla kun ovet pitää kuitenkin mun lähtiessä jättää siihen kuntoon kun ne oli mun tänne muuttaessani, tää kun on vuokrakämppä ja keittiö on kuulemma JUST uusittu. ;D Eli jos kätsysti vaan ovet vaihtaisin ja laittaisin toiset samoihin saranan reikiin, niin kukaan ei huomais että mulla on ollu toiset ovet tilalla. Mutta tosiaan, ovia ei ole kovin montaa, muutama lisää tuossa saarekkeessa sitten toki noiden näkyvillä olevien lisäks. Ja sit eteisessä taas samat ovet käytössä..

   Poista
  2. Kokeilepa vaihtaa noiden muovivetimien tilalle naulauspannasta tehdyt vetimet. Tein ko. muutoksen omaan keittiöömme (joka tosin on oma, ei vuokra), ja sain mukavasti lisää industrial-henkeä keittiöön. Hintaa tuli koko hommalle alle 10€, eli onnistuu lähes olemattomallakin budjetilla.

   Poista
 8. Ihanahan tuo kyllä on! paljonko vuokra? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ihan jeppis mun käyttöön joo :) Ehkä mä pidän raha-asiat blogin ulkopuolella.

   Poista
 9. Mitäs jos nuo ovet maalaisi mattamustalla ja vaihtaisi vetimet nahkavetimiin tai saman värisiin kuin tuo saarekkeen puunvärinen reuna? Voisi olla aika kivan näköinen :) Ja miksei runkojakin ulkopuolelta vai onnistuuko sellainen vuokra-asunnossa! Ihana keittiö sinulla kyllä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikein voi maalata mitään täällä ilman lupaa, runkoja tai ovia. Eli ajattelin että jos nuo irrottaisi saranoineen ja pistäisi kellariin säilöön. Ja laittaisin tilalle mittojen mukaan jotkut muut ovet :) Mustaa mietin itsekin, mutta toisaalta olisiko valkoinen kuitenkin raikkaampi kun on näin pieni tila kyseessä.. Mietinnässä! Ja kiitos. :)

   Poista
 10. Tosi kiinnostavaa ja innostavaa nähdä pienen kodin fiksaamista ilman jättibudjettia oman tyyliseksi. Näitä pikkukoteja tuli aikoinaan asuttua moniakin ja eläkkeellä voisi taas tiivistää. Joten go, Peeta, go!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva jos kiinnostaa! :) Ihan kauheastihan täällä ei tosiaan voi tehdä joten minimaaliseksi jää fiksailut..

   Poista
 11. älä turhaan pelkää mustaa - ei se pientä tilaa sen pienemmäks tee. mutta tuo särmää

  VastaaPoista
 12. Miksi pitää tikkaat ja saarekkeen reuna maalata valkoiseksi?
  Toi saarekkeen reunan värihän on aika magee valkosessa keittiössä, ja tikkaat vois maalata vaikka mustiksi tai mintunvihreiksi? :)

  t. Nelli

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall