Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PEFC-PARVEKE KEVÄTMESSUILLA


Yhteistyössä PEFC Suomen kanssa

Tänään oli messujen rakennuspäivä ja pääsin toteuttamaan suunnittelemani parvekkeen Kevätmessuille, jotka starttaavat huomenna ja jatkuvat sunnuntai-iltaan asti. Parvekkeesta tuli ihan minun näköiseni, kuten tarkoituksena tosiaan olikin. Minun unelmaparvekkeeni näyttäisi kutakuinkin tältä. Harmaat kalkkimaalilla maalatut seinät, teollista fiilistä tuovat puurististikot, rauta-aidasta muotonsa hakenut puukaide ja mustaksi petsattu lattia. Suoria linjoja, betoniruukkuja, roikkuvia muratteja ja kaktuksia, mukava istuskeluryhmä kahvittelua varten ja kovin vähän mitään ylimääräistä. Haluaisin helposti siivottavan ja selkeän parvekkeen, mutta kuitenkin kotoisalla ja vehreällä fiiliksellä.


Parveke rakennettiin PEFC-sertifioidusta puutavarasta, ja rakennusmateriaalit saatiin STARKista. PEFC haluaa tuoda esille vastuullisen vaihtoehdon, ja ostoksilla kannattaakin kiinnittää huomiota puutavaran alkuperään. Melkein kaikista tuotteista on saatavilla PEFC:n merkillä varustettu versio.


Muratit sopivat parvekkeelle, ja Perobasta lainaan saadut metalliamppelit oli helppo kiinnittää seinälle koukkujen avulla. Ripustelin amppelit satunnaisesti eri korkeuksille, sillä liiallinen symmetria on mielestäni tylsää. Näiden avulla sain tuotua vähän sellaista herttaista runsautta karulle parvekkeelle.


Puusta rakennettiin penkkinä toimiva säilytysarkku, joka petsattiin lattian kanssa samalla sävyllä. Helppo ja toteuttamiskelpoinen idea mille tahansa parvekkeelle. Toiselle seinälle laitoin kaktuksia seinään kiinnitettäviin ruukkuihin, eihän nyt tämän hetken trendikasveja voinut jättää väliin. Betoniruukut, kastelukannu ja lasikupu korkkialusella ovat Granitista. Tuossa portaiden raunalla taas näkyy puisia lasinalusia, joita saa napata mukaan osastolta.


Minua pyydettiin myös suunnittelemaan jotain uutta helposti mukana kulkevaa jaettavaa messukävijöille, ja tällainen pyöreäpäinen litteä kukkatikku syntyi. Toiselle puolelle saa kirjoittaa esimerkiksi kasvin nimen tai päivämäärän.


Hienot rottinkituolit ja metallijalkainen lasipöytä löytyivät myös Perobasta. Niiden jaloissa toistuu kivasti sama muotokieli.


Pöydälle tein simppelin kahvikattauksen.Tuo kaide on ihan yksi lempparijutuistani parvekkeella.


Ihan simppeli hopean metallisävy houkutteli tällä hetkellä eniten, vaikka mietin myös kultaisia ruukkuja. Nämä sitten kuitenkin veivät viime hetkellä voiton, ja onneksi vaihdoin, sillä sopivat seinän kanssa erittäin hyvin yhteen mielestäni. Ja antavat kasveille huomion.


Kiitokset STARKille, Peroballe ja Granitille yhteistyöstä! Olen itse paikalla torstaina klo 12-13, joten tulkaa moikkailemaan jos olette samoihin aikoihin messuilla :-)

Kevätmessut Messukeskuksessa
26.-29.3.2015
PEFC Suomen parveke
6k110

3 kommenttia

  1. Tosi tyylikäs partsi. Tämäpä vahvisti sen, että vedän kesän korvalla meidän terassin lattian mustaksi, kuten olen suunnitellut. Amppeleita ilmeisesti myös myydään Perobassa? Kivan näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Joo musta kyllä toimii hienona alustana, mutta ulkona varsinkin saa varmasti olla usein siivoamassa siitepölyjä yms :D Ja amppelit ovat Perobasta, kyllä vain. Niitä oli useassa eri värissä ja hintakin tosi jeppis!

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall