Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KOTIBRUNSSI KAVERIN KANSSA

Yhteistyössä Nordalcon kanssa

Suunnittelin kerrankin viikolopun ohjelmaa ajoissa, ja kutsuin ystäväni Pajun brunsseilemaan kanssani lauantaina. Yleensä se menee niin että jätän vapaapäivät suunnittelematta ja sitten ei saa aikaiseksi mitään fiksua. Kuten esimerkkinä edellisen viikonlopun Helsinki Streat Eats, jossa olisin halunnut käydä, mutta kun en sopinut kenenkään kanssa etukäteen sinne menoa niin eipä sitten tullut mentyä. Laiskuri.. Mutta tosiaan nyt nautiskeltiin lauantai-iltapäivästä ihan pitkän kaavan mukaan ja oli tosi kivaa laitella safkoja siinä yhdessä ja jutella samalla  :)


Sain brunssille maisteltavaksi Les Fumées Blanches Sauvignon Blancia, joka on keveä ja sitruksinen valkkari. Se sopi mukavasti salaatin, juuston, kalan ja muiden kasvisherkkujen kanssa yhteen. Itse en ole mikään suuri viinien harrastaja, olen tässä viime vuosina vasta opetellut juomaan viinejä ja koitan parantaa viinitietämystäni pikkuhiljaa. Yleensä Alkon hyllyltä tarttuu mukaan joku about kympin pullo, jotain suht kevyttä ja helppoa seurusteluviiniä. Ja tämä on juurikin sellainen.


Etsin inspiraatiota brunssille Alex Niemisen ja Riikka Sukulan uudesta Vege!-kirjasta, jonka sain mukaani Alexin kotona järjestetystä lounastilaisuudesta pari viikkoa takaperin. Pääsin silloin maistelemaan muutamaa kirjan reseptiä, ja nyt sitten kokeilin itse ensimmäistä. Olen itsekin lähinnä kasvissyöjä, kokeilin vegaaniutta parin kuukauden verran alkuvuodesta, mutta palasin sitten kuitenkin juustojen maailmaan.. Lohikin on hyvää silloin tällöin. Kokkailen paljon tofua ja soijarouhe-ruokia, joten oli kiva että tässä kirjassa ei ole ollenkaan niitä käytetty. Siitä saa siis paljon inspiraatiota muihin kasvisruokiin.


Löysin helpon näköisen ohjeen kukkakaalicrusteista, jossa pizzamainen piirakkapohja tehdään kukkakaalista eikä siihen käytetä lainkaan vehnäjauhoja. Meidän crusteista tuli hippasen eri  näköisiä, mutta tosi hyvän makuisia!


Katettiin brunssi sohvapöydälle, koska ruokapöytä on niin pieni. Itse olen rentojen kattausten ja muutenkin rennon etiketin ystävä, ihan sama vaikka olisi vääränlainen viinilasi tai jos istutaan matolla syömässä brunssia. Kunhan viihtyy, niin se on pääasia. Varsikin jos kyse on kotona hengailusta kaverin kanssa. Pääsiäisenä voisi yhtälailla brunsseilla pitkän kaavan mukaan, tuskin ainakaan mitään perinteisiä pääsiäisaterioita kokkailen..!


2 kommenttia

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall