Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

OUR AIRBNB APARTMENT IN COPENHAGEN


Noniin, kotona ollaan taas! Lennettiin viime yönä takaisin kotiin ja tänään on ollut vähän väsynyt päivä. Kävin läpi Köpsykkä-kuvia ja ajattelin että lähdetäänpäs liikkeelle tällä kertaa jostain muusta kuin yleisestä fiilistelystä. 


Me päätettiin hotellin/hostellin sijaan vuokrata paikallinen asunto, sillä olen saanut sen käsityksen että se on todella yleistä Köpiksessä ja tasokkaita asuntoja olikin tarjolla tosi paljon. Sen lisäksi että majoituksen sai valita oman hintahaitarinsa mukaan, löydettiin kämppä juuri halutulta alueelta ja sisustuksenkin näki mukavasti kuvista etukäteen. On kiva päästä vähän kurkistelemaan paikallista asuntoa ja leikkiä asuvansa itse siellä. Tulee kotoisa olo kun jääkaappiin saa käydä ostamassa omat aamupalat ja liesi on käytettävissä. Parin päivän jälkeen tutuksi käynyt asunto tuntuu jo kodilta, jossa on viihtyisä hengailla iltaisin. 


Airbnb-kokemukseni plussat:

-Asunnon vuokraus oli helppoa.
-Asukas vastasi sähköposteihin ja teki meille kartan avainten hakureissua varten.
-Kämppä sijaitsi hyvällä paikalla Vesterbrossa
-Saatiin hyvin nukuttua, naapurusto oli hiljainen. 
-Sisustus oli kiva ja viihtyisä, yksin asuva tanskalaismies on selvästi kiinnostunut sisustamisesta.
-Asunto oli siisti ja imuroitu, jääkaappiin oli tyhjennetty hyllyjä meitä varten ja kaikkia tavaroita sai käyttää.
-Jääkaapin oveen oli jätetty wifi-tunnukset ja stereoiden käyttöä varten opastus.
-Saatiin majoitus edullisesti, parempaan hintaan kuin esim hotelli. Kolme yötä tässä asunnossa kahdelta ihmiseltä maksoi 277e palvelumaksuineen.
-Asunto vastasi odotuksia.


Ja miinukset:

-Avaimia piti käydä hakemassa ihan toiselta puolelta kaupunkia. Asunnon omistaja oli itsekin reissussa ja oli heittänyt avaimensa kaverilleen, jonka työpaikalta sitten kävimme ne noukkimassa. Ei ollut niin kiva  matkalaukkujen kanssa ravata ympäriinsä, olisipa avaimet voinut pyytää vaikka naapurilta..
-Asunnossa selkeästi poltetaan sisällä, joten vieno röökin katku oli hieman epämiellyttävää. Köpiksessä tupakkaa poltetaan yleisesti enemmän kuin Suomessa, ja monissa kahviloissa sekä baareissakin röökattiin. Mutta luulen että tämä asukas polttaa ikkunasta, kun katku ei kovin voimakas ollut. Herkkänenäisenä se kuitenkin häiritsi.
-Kaikkia käytössä olleita pyyhkeitä ei oltu vaihdettu puhtaisiin meitä varten. Peitot ja lakanat oli kyllä vaihdettu ja puhtaat kylpypyyhkeet oli odottamassa, mutta keittiön liinat ja käsipyyhe olivat käytettyjä.
-Pölyt olivat jääneet asukkaalta pyyhkimättä ja vessan olisi voinut pestä paremmin. Siivousnatsi täällä moi..
-Sänky oli kapeampi kuin mihin ollaan totuttu, 140cm tuntui kapealta kahdelle. Me nukutaan aika leveästi. 


Kaiken kaikkiaan kokemus kallistui kyllä positiivisen puolelle, ei aina tarvitse olla niin supertäydellistä. Pikkuisen budjettia nostamalla olisi saanut aivan täydellisiä asuntoja ihanilla sisustuksilla, mutta eipä siellä asunnolla nyt niin paljon aikaa vietetä että siihen olisi nyt halunnut panostaa tämän enempää. Me oltiin tyytyväisiä asunnon sijaintiin ja itse asuntoon. Ehkä se kapeampi sänkykin lähensi meidän suhdettakin hehe.


Vesterbro alueena on tosi kiva, vertaisin sitä esim Kallioon. Saimme kulutettua koko ensimmäisen päivän Vesterbron kiertelyyn, sillä se on aika iso alue jossa on paljon kivoja sisustusliikkeitä, vaatekauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Ajattelin tehdä Vesterbro-vinkeistä oman postauksen. Myös ruuan ja iltaelämän puolesta kehuttu Meatpacking district -alue Kødby sijaitsee täällä.


Tässä kämpässä oli ihanat lankkulattiat, jotka oli paikalliseen tapaan jätetty lakkaamatta. Neljännessä kerroksessa sijaitsevaan asuntoon sai aina pitkän kävelypäivän päätteeksi kiivetä pitkät rappuset ylös, mutta sen jälkeen kelpasikin köllähtää sängylle lepuuttelemaan. Meillä oli mukana pädi, jonka avulla katseltiin Twinpeaksia telkkarista ja naposteltiin herkkuja.


Hehee oli pakko ottaa kuva mun hienoista kosmetiikkaputeleista. Kyllä Suomi-tuotteissa alkaa olemaan pakkausmuotoilu kohdillaan. Madara ja Mia Höytö ovat löytäneet tiensä kosmetiikkapussiini, ja noi pikkupurkit on varsinkin kätevän kokoisia matkalla.


Eräänä aamuna Mark meni yllättämään mut tuomalla aamiaisen sänkyyn, mutta pitihän mun nousta ylös jotta sain kuvattua tämän harvinaisen tilanteen!


Ruokailutilan seinustalle oli koottu hauska viritelmä erilaisia puisia lipastoja.


Ja ikkunoista näkyi ihania tiilirakennuksia. Kaiken kruunasi herttainen minikuusi, joka oli aseteltu keittiön ikkunalaudalle. Oikein mukava visiteerata muiden kodeissa, mutta kyllä sen jälkeen on silti aina parasta tulla omaan kotiin. Viime yönä sen taas huomasi kuinka ihana oma sänky onkaan. <3

19 kommenttia

  1. Hei jes! Olipa kiva kuulla rehellisiä kokemuksia airbnb:stä, kun oon jo pitkään miettinyt kokeilemista, mutta en ole vielä uskaltanut. Ehkä sitten ensi reissulla:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva jos tästä oli hyötyä! Ihmeessä testaamaan.

      Poista
  2. Voi, teilläpäs onkin ollut erilainen meininki Köpiksen reissulla. Itse vietin perinteisessä hotellimeiningissä reissun. Kiva katsoa teidän reissuanne ja kuulla kokemuksianne kun yhtä aikaa olimme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, pitää käydä tässä kurkkimassa sun köpisjuttuja myöskin. Hauska katsoa mitä te olette puuhanneet:)

      Poista
  3. Multakin löytyy toi sama Madaran Purifying foam ja se on ihan täydellinen! Monista synteettisistäkin putsareista jää ripsarit naamalle mutta tää poistaa kaiken, olin ihan yllättynyt kun kokeilin ekaa kertaa. Ihan huippu!
    Ja kiva kuulla airbnb:stä, saa nähdä mihin vaihtoehtoon kallistumme oman matkamajoituksemme suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä tosi hyvä putsari, ei valittamista! Mä luulen että sä voisit tykätä airbnb.stä. :)

      Poista
  4. Meillä oli alkusyksystä katastrofaalinen kokemus airbnb-kämpästä, joka vuokrattiin kuukaudeksi (n. 850e/kk) kun etsittiin omaa asuntoa Wienistä. Rappukäytävässä oli perusteellinen remppa, jonka takia vedet ja sähköt pois pariin otteeseen. Asunnosta löytyi koiperhosia, ja profiilin kuvat oli otettu silloin kuin kämppä oli puunattu ja siivottu, joka ei enää kuitenkaan vastannut kämpän nykytilaa. Erityisesti ärsytti homeinen suihku, viemärin tukkeutuminen ja sen seurauksena viemäristä vedetty "peruukki". Airbnb:llä on 24h reagointiaika kämpän puutteisiin/vikoihin, ja esim. koiperhosten spottaaminen sekä rempan alkaminen ei tähän marginaaliin valitettavasti osunut. Siksi pitemmän vuokrajakson ottamien on riski.

    Long story short, vakuumipakattiin kaikki meidän vaatteet ja vuokraajamimmi oli sen verran fiksu että antoi meille hyvitystä kaikista vastoinkäymisistä. Uskon, että monella airbnbvuokraajalla on petraamista siisteyden kanssa. Musta vastuullinen vuokraaminen ei ole sitä, että vain vaihtaa lakanat ja pyyhkeet vaan myös muutenkin pitää kämpästä huolta.

    En menettänyt uskoani airbnb:n, mutta vastaisuudessa vain lyhyille matkoille ja extrasyynäyksen jälkeen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, no ei kyllä kuulosta kovin kivalta. Tommosia tietoja ei kyllä sais pimittää vuokralaiselta.. Ikinä ei voi tietää kun ei tunne sitä toista osapuolta, joten on vaan pakko luottaa. Suurimmaks osaks varmasti kaikki menee putkeen, ja luulen että suuremmalla budjetilla saa parempaa laatua. Mutta hyvä jos et nyt ihan kyynistynyt tosta kokemuksesta :) Lyhyet matkat nyt jaksaa vaikka missä kolossa hehe, kokemusta on..

      Poista
  5. Tätä on varmasti kysytty ennenkin, mutta en löytäny vastausta mistään :D eli millä ja miten sä muokkaat sun instagram kuvia? ne on niin upeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh kiitos, PS express ja VSCOcam on mulla käytössä puhelimessa muokkausohjelmina :)

      Poista
  6. Mielestäni ihanan rehellisesti arvioit vuokra-asuntoanne, mutta miinukset kuulostavat omaan korvaani aivan mitättömiltä noin kivasta asunnosta! Ja eikös se ole toisen kotiin astumisessa ideakin, että sieltä voi löytyä elämisen jälkiä eikä ole odotettavissa hotellin kliinistä ja tylsää huonepakettia... Omaan silmään näyttää ihan upealta teidän löytö majapaikaksi! Itse olen käyttänyt myös useaan otteeseen airbnb-koteja ja olen ollut tyytyväinen,mutta voi olla että siisteysvaatimukseni ovat alhaisemmat heh. Nim. hotellit ovat tylsiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai saa elämän jälkiä olla, sen takia me kämppä vuokrattiinkin. Mutta kyllä mun mielestä sitten pitäisi kirjoittaa ilmoitukseen että hän sitten polttaa tupakkaa sisällä, koska sitä ei näe kuvista. Samoin puhtaat pyyhkeet ja lakanat pitäis olla ihan itsestäänselvyys. Eikä vessanpöntön pesukaan niin kova vaiva ole etteikö sitä voisi tehdä, tein sitten itse :) Kiva kämppähän toi oli ja siistissä kunnossa, mutta nämä oli mun rehelliset mielipiteet.

      Poista
  7. Mageita kuvia ! Kiva kun kirjotit kokemuksista :) meillä on tarkoitus keväämmällä käydä köpiksessä ja airbnb olisi hauska vaihtoehto hotellin sijaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ! Vähän tuli osasta rakeisia kun oli asetukset vahingossa viturallaan mutta eipä mahda mitään :) Joo kannattaa ainakin tsekata millaisia kämppiä olisi tarjolla.

      Poista
  8. Onpa kivan näköinen kämppä! Me meinattiin hyödyntää myös tota AirBnb:tä Rooman reissua varten, mutta hotelli tuli kuitenkin halvemmaksi, vaikka toi vaihtoehto oliskin ehkä kiinnostanut kokemuksena enemmän :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä siinä on oma tunnelmansa, mutta hotellitkin on välillä kyllä ihanaa luksusta :)

      Poista
  9. Oli hauska lukea kokemuksistasi! Olen itse menossa köpikseen muotiviikot + schiff kiertueelle, mutta koska menen luokkalaiseni kanssa, menemme hostelliin. Olisin itse ollut kiinnostunut kämpästä, mutta opiskelijoille hostelli 67€/yö oli houkuttelevampi vaihtoehto... Ajattelimme kuitenkin ottaa reissun ukkoni kanssa uusiksi joku kerta ja silloin kiinnostaisi todella kokeilla airbnb-kämppää!

    http://www.thewildethings.com

    VastaaPoista
  10. Ihanan näköinen kämppä :)
    Oon ollu Köpiksessä kaks kertaa Airbnb majoituksessa ja molemmat vastasi odotuksia todella hyvin ja oli tosi ihania asuntoja. Eka kerta tosin oli vähän hassu: asuntoa vuokraava mies oli itse reissussa kun tulimme, joten hän laittoi mulle viestin että jättää avaimet kynnysmaton alle :D

    VastaaPoista
  11. Man's greatest achievement? Perhaps not, but can you afford not to read on when I am about to tell you about apartments Copenhagen? The constantly changing fashionable take on apartments Copenhagen demonstrates the depth of the subject. Until recently considered taboo amongst polite society, several of todays most brilliant minds seem incapable of recognising its increasing relevance to understanding future generations. It still has the power to shock the upper echelons of progressive service sector organisations, many of whom blame the influence of television.

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall