Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

IKEA STOCKHOLM 2013

Kalustekuvat Ikea


Kävin eilen tutustumassa Ikean uuteen Stockholm -mallistoon Galleria Esplanadissa. Sinne on nimittäin pystytetty pop up -olohuone, jossa pääsee tutkailemaan Ikean uutta mallistoa etukäteen. Sain kutsun lehdistöaamiaiselle (iik, mun eka kutsu tän uuden blogin kautta!) ja siinä sämpylää mutustellessa oli mukava kuunnella juttua kalusteista, jotka ovat saaneet innostusta 50- ja 60- luvuista.


Uudessa mallistossa on pähkinäviilua, aniliininahkaa, samettia ja kirkkaita värejä. Oma suosikkini on tuo pyöreäselkänojainen tuoli, joka haastaa aika hyvin muut samaa muotokieltä noudattelevat kevään design-tuolit. Tosin en kyllä ihan allekirjoita pähkinäviilun kestävyyttä materiaalina, sillä siinähän on vain ohut pinta puuta. Odotan siis mielenkiinnolla käyttökokemuksia näistä kalusteista. Mutta eiväthän ne tietenkään voi olla täyspuisia jos haluaa myydä Ikean edullisilla hinnoilla.


Keväisen vihreät ja keltaiset värit jätän muille, mutta nämä pähkinäviiluiset ja valkoiset kalusteet kyllä miellyttävät silmääni. Hieman harmittaa ettei tuota hauskaa keltaista laatikollista pikkupöytää saa valkoisena,  siinä on mielestäni ihanaa Muuto-henkeä. Varsinkin jalkojen leikkauksessa siis.

Kuva Ikea

Pyöreä sohvapöytä on yksi suosikkini mallistosta Stockholm-tuolien, pyöreän peilin, nahkasohvan, valkoisen vitriinikaapin (alla kuvassa nurkassa) sekä tv-tasojen lisäksi. Ruokapöytiin on myös löydetty kiva muoto.

Kuva Ikea
Kalustekuvat Ikea, kollaasit kokosin itse

Uutta mallistoa saa hyvin yhdisteltyä vanhempiin tuotteisiin, ja pistinpä kuvaan mukaan edellisen Stockholm-malliston hittituotteen: Rand-maton, joka meiltäkin kotoa löytyy. Itse yhdistäisin näitä kalusteita valkoiseen, harmaaseen ja mustaan, yllättäen! Mitäs raati sanoo näistä huhtikuussa myyntiin tulevista uutuuksista? Ainiin, ja se pop up -olohuone on Galleria Esplanadin toisessa kerroksessa avoinna kaikille (ma-pe 10-19 ja la 10-17)  23.3 asti.

17 kommenttia

  1. Ihastuin kovasti noihin tuoleihin :) Ja tuo keltainen pikkupöytä on söpö, mutta väri arvelluttaa. Neutraalit värit ihastuttaa omaa silmää enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sama juttu, keltainen ei kyllä lähtisi mullakaan kotiin joten olisin kyllä innostunut enemmän valkoisesta tai vaikka harmaasta pöydästä. =)

      Poista
  2. Kivoja ovat juuri nuo tuolit ja aika hauska tuo pyöreä peili!

    VastaaPoista
  3. Noi tuolit on aivan ihania! Just nuo puiset kalusteet miellyttävät eniten omaakin silmää, vaaleahko sohva on mun makuun lähinnä kammottava :D Ja peileissä on hauskat kehykset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no entäs sitten vihreällä sametilla toi sohva? Se oli toinen vaihtoehto ;)

      Poista
  4. Tätä arvostan: "Tosin en kyllä ihan allekirjoita pähkinäviilun kestävyyttä materiaalina, sillä siinähän on vain ohut pinta puuta."

    Ei mitään kestävintä kamaa, ei. Mua kovin huolettaa Ikean halpakalusteiden suosio, kun tulee niin kauheasti roskaa maailmaan. :( Eikä taida se valmistuskaan eettisimmästä päästä olla. Meilläkin on pari Ikeasta aikoinaan hankittua juttua, jotka on kohta pakko heittää pois huonon kunnon takia. Täyspuiset huonekalut sen sijaan vaan kestää ja kestää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen että aika monet ei edes ajattele että on olemassa muita vaihtoehtoja kuin Ikea. Oon ite sitä mieltä että siellä kannattaa tarkasti syynätä ne materiaalit ja kokeilla kaikkea ihan käsin rohkeesti. Siinä sen keston näkee. Ite ostin sieltä just paljon metallisia juttuja, ne ainakin kestää! Ja yhtä Ikean kaappia on tullut tuunailtua eri väriseks ;) Täyspuiset todellakin kestää, ja olis tosi hyviä ja kiinnostavia, mutta kun ne maksaa. kannattaa siis käytettynä metsästää tai säästää johonkin tiettyyn kalusteeseen, ja tämän takia Ikea onkin monien mielestä helppo vaihtoehto.

      Poista
  5. voi että, hyvä ikea! kerrankin kunnon muotoilua eikä vaan palikkahuonekaluja. näihin saattais mullakin olla jopa varaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä näissä on mietitty muotoa ja yksityiskohtia. :)

      Poista
  6. Tuo nahkasohva on tosi ihanan värinen! Kivoja aina nää ikeahuonekalut, jotka ei näytä niin ikealta.

    Hei ja kiitti vielä huivista! Se on oikein hieno. Korvaan sen vielä joskus jotenkin :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään, kiva jos sille löytyy käyttöä! =) Piirrä mulle vaikka joku ihana timanttipiirros niin mä laitan sen seinälle ;)

      Poista
  7. Mun on ihan pakko saada tuo sohva - vastaako kuva todellisuutta, vai tulenko pettymään kun tuonne Galleria Esplanadille joku päivä kohta raahaudun? Kiva blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mee testaamaan :D Tollanen se oli, mun mielestä! Mitäs tähän nyt sanois haha. Ja kiitti hei!

      Poista
    2. No niinpä, haha! Mä menen nyt, heti paikalla! :D

      Poista
  8. UUh aika makoisia.
    Itse en kauheesti kyllä tätä STOCKHOLM sarjan tuoteiden kestävyyttä mene epäilemään. Ainakin vanhoilla kyseisen sarjan tuotteilla on 25 vuoden takuu (Kertokaa mulle joku muu sarja jolla on sama takuu?) ja muutamassa kohteessa niitä käyttäneenä olen vain positiivisia kokemuksia saanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, mielenkiintoista kuulla käyttäkokemuksia. Mä en nähnyt missään että näihin olis luvattu tollasta takuuta, onkohan se taas? Mutta tosiaan en itse usko että viilupuupinta kestää kulutusta 25 vuotta, kyllä siihen klommoja tulee varmasti käytössä.

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall