Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

DINNER TABLE SETTING


Herätin Markin heti aamupäivästä auttamaan minua pöydän kantamisessa. Sain nimittäin mainion idean: kannetaan ruokapöytä olkkarin ikkunan eteen! No ei pysyvästi tietenkään, mutta jotta saisin mukavan valoisia kuvia otettua. Päivä on ollut todella pimeä, ja muutenkin olisihan se nyt ihanaa jos ruokapöytä voisi olla ikkunan edustalla. Keittiössä se ei ole mahdollista, sillä ikkuna on vähän hankalassa paikassa sellaista varten. Pöydälle on kyllä hyvin tilaa, mutta ei siitä nyt niin kivoja kattauskuvia saisi otettua kun valoa ei olisi nimeksikään, ja onhan tuo ikkuna muutenkin hienompi tausta kuville kuin tylsä seinä.


Tähän innokkuuteen oli muutamakin syy: yhteistyö Menun kanssa, valkoiseksi maalaamani keittiön pöytä, Arabian kattauskilpailu, nuo ihanat kristallilasit joita aloin keräilemään kirppiksiltä, sekä ihan muuten vain halukkuus ottaa kattauskuvia tänne blogiin. En ole semmoista kauheasti harrastanut.


Oma kattaustyylini on aika sekalainen, epäsymmetrinen ja sääntöjä rikkova. Meillä käytetään ihan arkipäivinäkin noita hopea-aterimia ja mehuakin juon kristallilaseista. Ihan vain siksi että nyt vaan on paljon kivempaa. Näiden rinnalle löytyy Ikean ja Arabian lautasia. Kivoja juomalaseja olin etsiskellyt pidempään, ja viime Menu-postauksessa nähdyt juomalasit iskivät tosissaan visuaaliseen silmääni. Jotain modernia designia niiden piti olla, jotta astiakokonaisuus tasapainottuisi haluamaani suuntaan.



Lähdimme tanskalaisen Menun kanssa virittelemään yhteistyötä, jonka ansiosta minulle lähetettiin kahdeksan juomalasia ja vesikarahvi. Toivoin laseja kahdessa eri koossa, ja sain neljä matalampaa, ja neljä korkeampaa. Vesipullo on samaa sarjaa, ja siinä on komea kuparinen korkki. Nämä on just semmoisia simppelin tyylikkäitä, joissa on joku hauska juju. Tykkään! Lasi asettuu hyvin kämmenelle kavennetun alaosansa ansiosta ja nämä menevät mielestäni yhtä hyvin arki- kuin juhlakattauksiinkin. Tähän aiheeseen liittyvää arvontaa on luvassa piakkoin, pysykäähän kuulolla jos Menu kiinostaa. Minun täytyy tarkistaa vielä että saako näitä laseja nyt mistään Suomesta vielä ostettua, he etsivät kovasti jälleenmyyjiä, mutta näitä saa ainakin tilattua Menun New norm -sivuilta. Karahvia en nyt meinaa löytää edes tuolta sivuilta.. Finnishdesignshopin sivuilta saa osaa uudesta mallistosta tilattua.




Ja siitä pöydästä. Päätin tuossa torstaina iltapuhteina yhtäkkiä maalata sen valkoiseksi. Haluaisin kovasti valkoiset lattiat, mutta koska se nyt ei tässä vuokrakämpässä ole mahdollista, niin ajattelin että maalaan sitten kaiken muun puun värisen valkoiseksi. Sisustusmakuni olisi oikeasti sellainen erittäin valkoinen, joten tämä menee nyt enemmän sinne oikeaan suuntaan. Olen paljon puhunut siitä valkoisuudesta, mutta sitten kuvissa näkyy teille jotain ihan muuta. Käytin työpöydän käsittelystä ylijäänyttä Osmo color Lumi -puuvahaa, joka pensselillä levitettynä olikin todella peittävää ja kiiltävää. Tuli aika komea lopputulos yhdellä kerroksella, voi olla että vetäisen vielä toisen varmuuden vuoksi. Vaikka tuo pöytä onkin vähän tuommoinen vino reppana, kirppikseltä sekin ostettu, niin se on silti tosi hyvä. Tukeva kuin mikä, kestää päällään seisomista!


Kaikki näyttää nyt ihan erilaiselta kun pöytä on valkoinen. Koko keittiö valaistui, ja asettelen innoissani astioita pöydälle nähdäkseni että miltäs tämä nyt näyttää tässä valkoisella alustalla. Hyvältä! En kadu!


Kävin aamupäivästä ostamassa kukkiakin, kuten silloin Mimmun kotona käytyäni uhosin. Olisin halunnut jotain dramaattista, kuten pioneita, mutta eihän tuossa lähikukkakaupassa ollut oikein muita kuin ruusuja ja gerberoita.. Bongasin sitten harsokukkia jostain lattian nurkasta, ja päätin ottaa niitä. Harsokukat muistuttavat kovasti kesäisiä lemppareitani koiranputkia, ja ehkä ne nyt tuovatkin mukavan kevyttä kontrastia tähän syksyyn. Kauniitahan nuo ovat.



Olisipa ihanaa jos voisikin jättää pöydän tuohon. Valo tulee niin kauniisti ja heijastuu pöydän kiiltävästä pinnasta. Mitäpä sitä nyt ei tekisi kuvien eteen? En ole sitä mieltä että kotia pitäisi kuvata vain sen luonnollisessa tilassa, jotta näkisitte kaiken mahdollisimman realistisesti. Tuntuu että olen nyt työharjoittelun myötä hoksannut enemmän että mitä kaikkea sitä voikaan tehdä. Voin rakentaa kuvia ihan eri tavalla, liikutella tavaroita paikasta toiseen ihan vain kuvien takia. Se on hauskaa.Vaikka onhan keittiön pöytä keskellä olkkaria vähän absurdi näky laajemmalla silmäyksellä katsottuna., pitää kohta siirtää se paikoilleen.


Ehkä tästä on jollekin kattausinspiraatiotakin. Jos tykkäsitte näistä kuvista, niin lisäsin tuonne Arabian kattauskilpailusivullekin yhden kuvan tässä samalla vaivalla. Käykää toki tykkäilemässä siellä kuvasta, jos innostuitte! Voi olla että tämä meikäläisen sekasikiökattaus menee vähän liian edgyn puolelle, mutta ainahan sitä voi kokeilla.


Olen nyt pöydän maalaamisen kunniaksi oikein eri tavalla tykästynyt noihin kavereilta ylppärilahjaksi saamiini Arabian petrolinsinisiin astioihinkin. Isommat menevät keittolautasina, ja pikkuiset toimivat jogurttikuppeina tai jälkiruoan kanssa. Hennesin harmaat pellavaliinatkin näyttävät ihanilta valkoisella pöydällä. Kaikki toimii, minä tykkään! Entäs te?

This dinner setting was inpired by Menu, the new colour of our kitchen table, those crystal glasses from flea market and by a Arabia setting competition. I haven't been blogging about dinner settings at all, I meen ever, so it was about a time. My style is a combination of something old and something new. I like to mix design to flea market findings and especially NOT to make it too symmetrical.

I had been searching for perfect drinking glasses for some time, and since I saw the ones from Menu, I coulnd't get them out of my mind. So we decided to collaborate with Menu. They sent me 8 Stackable glasses and a Water caraffe with copper lid. Glasses are amazing and I think they go well with everyday and special occassions. I am also loving the caraffe, which can be used with water, wine or flowers as well.

So I mentioned the table. Last thursday I decided to paint it white with wood wax. Since I can't paint our floors white, I will paint every other wooden furniture. My style would be super white, and this is a step forward to it.

If you liked my table setting, you can go and vote for it in the Arabia setting competition. It might be a little too edgy for them, but it's worth trying. You just have to press like. Thank you! And of course comments are always welcome :)

33 kommenttia

  1. Teillä tais olla tuolit alunperinkin jo valkoisia? Mietin just et jos omankin pöydän maalaisi - mut tuoleja en jaksais kun niissä on niin monta osaa ja maalattavaa pintaa :D näyttäisköhän ihan hölmöltä jos olis valkoinen pöytä ja puun väriset tuolit..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuolit oli valkoisia jo alunperin. Ihan varmasti sopii hyvin valkoinen pöytä ja puun väriset tuolit, tottakai! Olihan meilläkin ennen valkoiset tuolit ja puinen pöytä. Ja katso vaikka pari postausta sitten ollut Mimmun koti, jossa on just samalla tavalla sekoitettu, näyttää tosi hyvältä :)

      Poista
  2. Pöytä näyttää valtavan hyvälle, instassa jo tsiikailin eilen välivaihe kuvaa, miehen kanssa täällä yhdessä tykkäillään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah kiitos! Mikäs sun instagram-nimimerkki onkaan? en oo sua sieltä bongannut vielä :)

      Poista
  3. niin kaunista! oot taitava. :-)

    VastaaPoista
  4. Noi sun hopeas on vähä pinttyneitä, eikö oo vähä inhottavaa syödä noi likasista ? puhdistusta kehiin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh!! Mä nimenomaan valkkasin kirpparilta noita tummuneita ihan tarkoituksella. Se olis katastrofi jos joku noi yllättäen kiillottais, tykkään noista just tommoisina :) Ei se tumma väri tarkoita että ne olis jotenkin likaisia, kyllä me astioita tiskataan :D

      Poista
  5. Heippa Peeta, upeat kuvat! Sait synkän päivän näyttämään todella kauniille :) Mua kanssa ihastuttaa tällä hetkellä tummentuneet hopeat ja kristallilasit :) Haastoin sut blogissani, jos haaste tuntuu kivalle mielestäsi, niin mua ainakin kiinnostaisi kuulla ajatuksiasi bloggaamisesta :) mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi vaan Riikka, ja kiitos! :) Pitääpä miettiä josko sitä osallistuis haasteeseen, sinänsä tosi mielenkiintoinen aihe mutta toisaalta ajattelen kyllä että noi asiat tulee ilmi täällä blogissa joka tapauksessa. Ehkä haluan pitää jotain mysteerisyyttä yllä. No joka tapauksessa kiitos kun ajattelit mua ja kyllähän toi aina pistää miettimään! Mukavat viikonlopun jämät sinnekin suuntaan :)

      Poista
  6. Todella hienoja ja tunnelmallisia kuvia, viimenen oli oma suosikkini, jotenkin rustiikkinen.

    VastaaPoista
  7. Kaunista, kaunista! Kävin antamassa äänen. Hyvin samanlainen kattausfilosofia täälläkin, yhtenäiset astiastot eivät vain ole oma juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis! :) Joo eipä noi yhtenäiset astiastot tosiaan taida olla nykypäivänä kovin tärkeä asia, ehkä ne tekee vielä kohta comebackin trndikkäinä..! En edes ajattele että astioiden pitäisi olla samaa sarjaa, jotenkin ihan hassu ajatus. Ihanan näköinen toi sun kattaus myös, just tämmöinen syksyisen tumma ja tunnelmallinen.

      Poista
  8. VAu, upeita kuvia! Tykkään kuluneesta jäljestä hopeissa, mutta tuli mieleen tuosta aiemman anonyymin kommentista, että meillä äiti kylässä käydessään tarttuu aina käsipyyhkeeseen ja hammastahnaan ja hinkkaa tällä kombolla mustuneet hopealusikkani! Sillä lähtee tummuneet kohdat jättäen kuitenkin rosoista fiilistä :) Ääni annettu sun kattaukselle! /Bianca**

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos vaan kovasti :) Joo mäkin tykkään, enkä halua ollenkaan putsata noista tummuutta pois. Mitä tummemmat ja epätasaisemman väriset, sitä parempi! Jos äiti tarttuis täällä hammastahnaan ja käsipyyhkeeseen nii mä näen jo hidastettuna kuinka juoksisin hädissäni pelastamaan aarteitani :D Vaikka onhan ne kiiltävätkin tietysti hienoja omalla tavallaan.

      Poista
  9. Kauniita kuvia! Meilläkin on annettu osan hopeaesineistä tummua kauniisti :-)
    Ja valkoisten tavallisten sarjalautasten lisäksi kattauksissa käytetään niin yksittäisiä perintöastioita kuin löytöjä matkoilta ja kirppareilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo mä en ihan oikein ymmärrä miksi hopealusikoita pitäisi säästellä jossain pöytälaatikossa ja ottaa esille kerran vuodessa juhlien aikaan (en mä järjestä edes semmoisia kakkukestejä). Käyttöesineet käyttöön! Sama asia kuin pitäisi huonekalujen päällä suoja-vilttejä ettei sohvan pinta kulu. Vähän hassuja sääntöjä mun mielestä semmoiset.. :) Just tuommoiset kuvailemasi kattaukset on aivan ihania.

      Poista
  10. Tyylikästä! Äänestin. Aloin näiden kuvien takia haaveilla sellaisista matalista, kristallisista viski/grogilaseista. Just mehulaseiksi ihania. Millähän merkillä ois, hmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! Vaikka eipä toi äänestäminen nyt taida edes mitään auttaa kun voittajakattauksessa pitäisi olla suurin osa Arabian astioita, hups.. :) Joo semmoset matalat kristallilasit on kans ihania, mekin mietittiin niitä drinkkilaseiks mut sitten Mark meni ja osti Granitista jotain tylsiä mieluummin heh.

      Jos asut Helsingissä niin Mäkelänkadun kissakirppiksellä hattulantien sporapysäkin kohalla on niitä laseja myynnissä hintaan 5e kpl..!

      Poista
    2. Tosin ne on aika isoja, mut silti just semmosia.

      Poista
  11. Look fantastic, very warm, love it.

    x

    VastaaPoista
  12. Mahtava blogi sinulla. Olen seurannut jo jonkin aikaa ja pidän erittäin paljon ideoistasi sekä yleensäkin tyylistäsi kirjoittaa. Sinulla on vahva oma tyyli, jota ei muista blogeista löydä! Kiitos myös Arabian kattauskilpailu vinkistä. Oli pakko osallistua itsekin :)

    Löydät minun kattaukseni täältä: http://www.valoisastikotona.blogspot.fi/2013/10/aamun-kattaus.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon, olipas mukavasti sanottu :) Tosi kiva kuulla että tykkäät mun jutuista ja koet että ne erottuu edukseen. Välillä tuntuu siltä että tää on ihan tylsä heh. Pitääpä mennä tsekkaaman sun kattaus myös!

      Poista
    2. Olen aivan samaa mieltä Elinan kanssa. Useimmat blogit (varmaan vaatimaton omanikin) ovat niin samanlaisia... Raikkaita ja persoonallisia ideoita ja juttuja. :)

      Poista
  13. Etpä ole turhaan työharjoittelussa ollut. Näyttää tosi hyvältä kaikki! Tykkään kovasti blogistasi ja tyylistäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyy tosin sanoa että kyllä tämä postaus olisi syntynyt ihan ilman työharjoitteluakin... :)

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall