Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

DEKOSSA TYÖHARJOITTELUSSA


Olen ollut nyt Dekossa työharjoittelussa yhdeksän viikkoa ja ensi viikko on viimeinen. Aika on mennyt tosi nopeasti ja olen viihtynyt vallan mainiosti! Kahvin keittelyn (eikös se ole se perinteinen harjoittelijan tehtävä ;)) lisäksi olen päässyt tekemään ihan oikeitakin juttuja, kuten esimerkiksi nämä postauksen kuvituksena toimivat lehden sivut. Ensimmäinen työtehtäväni oli kirjoittaa teksti kuukauden klassikkoon, ja sitten kirja-arvostelu Kerällä-kirjasta. Sen jälkeen sitten tehtäviä tulikin lisää, ja työni hedelmiä on nyt nähtävillä tämän kuun alussa ilmestyneessä Dekossa. Yläpuolella näkyy Kartalla-osion aukeama, jonka olen itse kokonaan tehnyt. Eli siis keksinyt aiheet, koonnut kuvat valmistajilta ja kirjoittanut tekstit. Kartalla-osiossa esitellään ajankohtaisia sisustusalan ilmiöitä ja sitä olikin hauska koota. Marraskuun lehteen olen taas saanut tehdä samaa hommaa, ja palautinkin sen tänään. Marraskuun lehdestä voi taas bongailla muutamia minun tekemiäni palstoja.


Sain myös ideoida että mikä voisi olla lokakuun Trendi, ja muutamista ehdotuksistani valikoitui tuo maalauksellisuus toteutukseen. Se onkin ihan yksi lempitrendeistäni tällä hetkellä, joten jutun kokoaminen oli varsin herkullista. Muutenkin kaikki työtehtävät ovat ihan huippukivoja ja tuntuvat niin minun jutultani, että tätä jos saisi työkseen tehdä niin olisin erittäin tyytyväinen! Lähinnähän tämä on ollut toimistolla koneen ääressä kököttämistä, materiaalia netin syövereistä etsien ja sähköposteja lähetellen. Mutta joissain tilaisuuksissa on myös tullut käytyä, kuten esimerkiksi pressiaamiaisella Aerossa ja Iittalassa liikkeen avajaisissa. Työtehtäviini kuului myös Habitareen Dekon messuosaston kokoamista ja purkua, ja pari työpäivää sai myös messuja kierrellä kuvaamassa. Niitä kuvia sitten postailin Dekon nettisivuille, jonne olen muitakin päivityksiä kirjoitellut. Tosi monipuolista siis on ollut, en varmasti edes muista mainita kaikkea.


Tuossa vielä pläjäys työharjoitteluun liittyviä instagram-kuvia, joita katsoessani muistin monta muutakin juttua. Mm. studiolla olen ollut assarina, tein yhdet kotikuvaukset sisustustoimittajan roolissa, maalailin tarjotinta haalean roosan väriseksi tuolla alakerran pajalla, kävin designweekin pressiavajaisissa Tulli- ja pakkahuoneella, oltiin porukalla OK-kirjan julkkareissa, juoksentelin kaupungilla metsästämässä aterimia ja lehden kansikuvastakin on saanut mielipidettä sanoa. Pieniä ja isoja juttuja, paljonhan tässä on saanut oppia. Ihan mahtavaa! Viikon päästä sitten koittaakin paluu koulun penkille, ensi kertaa sitten viime kevään. Vikaa vuotta viedään, seuraavaksi pitäisi sitten keksiä opinnäytetyölle aihe. Mutta sitä ennen keskityn viimeiseen harjoitteluviikkoon ja koitan vetää homman kunnialla loppuun. Jes!

I have been doing my practical training last nine weeks in Scandinavian Deko, which is a visionary finnish interior magazine. Here are some articles (and my ig pics haha) that I've done for the october issue. It has been a lot of fun and challenging at the same time. The work is mainly sitting by the computer searching material, but also visits to different press events and running across the city searching for cutlery. One of the most exciting assignments was to photoshoot a home as an interior editor. I got to do it by myself with a photographer!
The next week is my last week here so I guess it was a good time to look back and write something down. Then I'll be going back to school for the last year. 

18 kommenttia

 1. Näyttää ja kuulostaa huippukivalta työharjoittelulta! Mahtavaa!

  VastaaPoista
 2. Vau, oot kyllä tosi lahjakas! Tosi kiva seurata sua, muutaman vuoden kuluttua voi olla vaikka missä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan! Eiköhän sitä jossain olla, toivottavasti tekemässä työkseen jotain huippua! :)

   Poista
 3. Kuulostaapa mielenkiintoiselta, ei ollenkaan pöllömpi työharjoittelupaikka! :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! :D Tuli itsellekin tätä lukiessa sellanen pieni innostus, et ois hauskaa päästä joskus kokeilemaan lehden tekemistä.

  VastaaPoista
 5. GO GURL! Asiallista meininkiä ja vaikuttaa monipuoliselta harjoittelulta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitti Maukku! Harjoittelu on ollut todellaki antoisa, me happy.

   Poista
 6. Mahtavaa, kuulostaa erittäin hyödylliseltä harjoittelulta! Oon muutenkin sitä mieltä, että kaikki opintoihin liittyvät harjoittelumahdollisuudet kannattaa käyttää - ja miettiä tarkkaan, missä ne olisi järkevintä suorittaa. Harjoitteluun voi päästä sellaiseenkin paikkaan, joihin olisi (uran alkuvaiheessa) hankala päästä töihin. Se on aika arvokas juttu. :)

  VastaaPoista
 7. En ole aiemmin tainnut juuri blogia kommentoida, mutta nyt piti tarttua näppikseen. Hienoa työtä! Lokakuun Dekossa "maalauksellisuus"-juttua ihastelin ja Klasikko-palstan osiossa mietin, että hauska miten näin pieneen juttuun on saatu mukavasti ujutettua itselle uutta tietoa. Kartalla-jutun kohdalla puolestaan tuumin että jännä miten tällaiset jutut saavat ihmiset (itseni mukaan lukien) aina haluamaan asioita, joiden olemassa olosta ei aiemmin edes tiennyt. Se lienee tarkoituskin ja osaltaan sekä hyvä että huono asia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii onpa loistavaa kuulla kommenttia niistä lehteen tekemistäni jutuista! :) Hauskaa että oot just niitä bongaillu ja tykännyt.

   Poista
 8. Kiva kun valotit lehdessä työskentelyn arkea työharjoittelijan kannalta! Itsekin olen keväällä menossa sisustusalan työharjoitteluun, en tosin lehteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ajattelin että tämä voisi olla mielenkiintoinen, sekä lukijoille että itselleni sitten myöhemmin :) Onnea sulle harjoitteluun!

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall