Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SOHVATYYNYT VALMIIT


Kerroinkin aiemmin suunnitelmistani sohvan uudelleenpäällystämisen suhteen, ja projekti on nyt puolivälissä. Sohvatyynyt on ommeltu valmiiksi, ja itse sohvasta puuttuu enää iso pellavahuppu. Senkin pitäisi valmistua tämän viikon puolella, joten kohtahan meillä on uusi sohva täällä, jes! Tyynyistä tuli juuri sellaiset kuin olinkin suunnitellut, kiitos taitavan äitini joka hoitaa ompelutyön puolestani.


Täydellinen  harmaa pellavakangas löytyi Ikeasta. Siinä oli kohdillaan hinta. Äitini arvioi sohvaan menevän kangasta noin 13m ja semmoinen pätkä kangasta kustansi kohtuullisen 104€. Kangas käytettiin pesulassa ennen ompelemista, ja se kutistui noin metrin verran. Sen pitäisi silti riittää sohvaan edelleen. Tämä oli tärkeä vaihe sen takia, että kun jatkossa pesen sohvanpäällistä, se ei kutistu liian pieneksi. Kangas tiivistyi myös pesussa mukavasti, ja se tuntuu vain entistä paremmalta nyt.


Kangas on sen verran paksua että se peittää hyvin allaolevan kirjavan kankaan kokonaan ja kestää varmasti kulutusta aika hyvin.


Ja siinä ne nyt ovat paikoillaan! Leveiden reunusten ansiosta tyynyt tuntuvat nyt paljon isommilta ja koko sohvasta tulee varmasti muhkumman näköinen valmiina, mutta sepä ei haittaa ollenkaan tilavan olohuoneen ansiosta. Tarvittaessa voidaan myös pitää sohvalla neljää tyynyä entisen viiden sijaan, jos lopputulos tuntuu liian ahtaalta.


Selkätyynyissä on vetoketjut, joten päälliset on helppo irroittaa ja heittää koneeseen. Inspiraationa olleessa Dieselin sohvassa on jujuna saumat, jotka menevät sohvassa yllättävissä kohdissa. Samaa fiilistä on nyt näissä vetoketjun saumoissa, jotka voi mielestäni hyvin kääntää myös näkyvälle puolelle ja kääntää tyynyt vielä niin että saumat menevät sikin sokin. Mitä rennompi kokonaisuus, sitä parempi!


Tässä vielä kunnon lähikuvaa kankaasta, joka on livenä paljon hienompi kuin siinä Ikean sivuilla olleessa kuvassa jonka viimeksi liitin mukaan sohvasuunnitelmapostaukseen.


Ja koska meillä on yksi tämmöinen karvainen kamu, niin se pitää tietysti ottaa huomioon. Vaalea yksivärinen kangas + koira? Voiko tämä onnistua? Kyllä. Lulun tassut pestään joka kerta ulkoilutuksen jälkeen ja lisäksi me suunnitellaan sohvan istuinosaan joku helposti irroitettava lisäosa, jota voi pestä aina tarvittaessa! Raportoin siitä sitten lisää kun huppu ja tämä mysteerinen lisälerpuke ovat valmiit. Minä en nimittäin enää aio sietää tuollaista ylirumaa kangasta vain sen takia että siinä ei lika näkyisi. Kaikkeen on olemassa ratkaisu. Ja se ratkaisu ei ole koiran sohvalle pääsyn kieltäminen, koska me tykätään hengailla yhdessä perhekasassa! Ja koska Lulu on liian söpö. Vaan mitäs tuumaatte tyynyistä?


Project sofa is getting there. I mean, the sofa pillows are ready now and only thing missing is rest of the upholstery. Haha so there is still quite a lot of work but it will be ready during this week. My talented and very kind mom is doing the sewing for me, and a perfect fabric was found from Ikea. I'm very excited about the project and I'm sure that the sofa will be so cool!

31 kommenttia

  1. Hienot on! Isot pojot siitä että tuunaat vanhaa mieleiseksi, susta pitäis monen ihmisen ottaa mallia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Joo siis ehdottomasti, sehän on ihan itestäänselvyys että jos vaan tuunaaminen on mahdollista, niin se sitten tehdään. :) Luulisi että se olisi yleisempääkin edullisuutensa vuoksi.

      Poista
  2. en malta oottaa, että saatte ton valmiiksi ja laitat kuvia siitä! näyttää jo nyt tosi hyvältä.
    kiitti muuten kangasvinkistä :> oon suunnitellut vaatesäilytystilan eteen jotain verhosysteemiä, että sais kaapit sun muut piiloon tarvittaessa ja toi vaikuttaa juuri tarkoitukseen sopivalta + ei todellakaan hinnalla pilattu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä homma että tästä löytyi sullekin vinkkiä omaan projektiin! :) Ja en kyllä itsekään malta odottaa että sohva tulee valmiiksi. Sitten pitäisi enää maalata arkku loppuun, hiekkapuhaltaa yksi kaappi, tehdä uudet levyt pöytään ja kirjahyllyyn ja sit vois alkaa harkitsee tupareita :D

      Poista
  3. Sormet syyhyävät tuon pellavan kimppuun! Itse vierastan 100% pellavaa kuin myös vaaleita sävyjä, mutta valoisassa olohuoneessa sävy on varmasti kaunis. :) En malta odottaa kuvia lopullista ilmeestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kuulostaa ristiriitaiselta suhtautumiselta :D Kuvia tulee varmasti heti kun saadaan homma valmiiksi!

      Poista
  4. Yeey
    I like your ideas!

    VastaaPoista
  5. Päällystettiin uusiks omat sohvat muutama vuosi sitten ja kyl tuli koiralle pääsykielto sohvalle sen jälkeen. En niinkään pelkää likaa vaan koira tykkää innostuessaan tehä semmosia koira-spagaatteja (mitä ne on ku kaikki jalat sojottaa joka suuntaan haha) ja pelkäsin että tarpeeks ku innostuu ni ihana kangas menee rikki. Tiiän, sohvakangas ei oo sama asia kuin lakanat, mutta...

    Tosi kivan värinen toi kangas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooh just semmosia sätkiviä potkuja oikeen..! Kyllähän ne koirat kuluttaa kangasta kynsillään paljon enemmän kuin ihmiset. :)

      Poista
  6. Vaude! Loistava idea! Kannatan kyllä vanhan tuunaamista. Ihan loistava juttu tässä kulutushysteerisessä maailmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei kiitti! Jep, tuunaamalla saa persoonallistakin jälkeä aikaiseksi :)

      Poista
  7. Hienot on! En malta odottaa, että näen sohvan valmiina :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia tulee sitten heti! =) mäkään en malttais odottaa hehe.

      Poista
  8. Tulee varmasti upea sohva! Kangas näyttää tosi ihanalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mäkin uskon että tosta tulee hieno :) Kangas tekee kyllä tosi paljon, tostakin tulee ihan erinäkönen.

      Poista
  9. Hyvältä näyttää! Ihana toi kangas!! :*)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Jep, pellava on kyllä hyvä materiaali :)

      Poista
  10. Hihi Lulu on söpis. Meiltä löytyy kotoa sellainen 35 kiloinen pieni karvakamu, joka ei aluksi sohvalla saanut oleskella. No mutta juttuhan meni niin, että saman tien kun ulko-oven suljin perässäni niin koira oli sohvalla. Lopuksi todettiin, että turhaa sitä sitten kieltämään, kun se sinne joka tapauksessa menee, kun ketään ei ole kieltämässä. Hommattiin sitten nätti "peitto" sohvan päätyyn, jonka voi sitten helposti heittää koneeseen tarvittaessa. Hyvin toiminut toistaiseksi ja vaalean harmaa sohva on edelleen vaalean harmaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aika monissa lemmikkiperheissä on käytössä joku viltti. Mutta mä haluaisin keksiä jonkin paremman vaihtoehdon, ja ollaan kehiteltyki aika hyvä idea nyt viltin tilalle :)

      Poista
  11. Hei mistä olitkaan hankkinut nuo batiikkikuvioiset seinähommelit? Haluaisin itselleni ehdottomasti samanlaiset ja olenkin sopivasti rantautumassa helsinkiin ensiviikolla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on Tine K homen, ostin Nougatista Bulevardilta =)

      Poista
  12. Oi miten houkutteleva lösähtämispaikka! Näyttää niin pehmoisilta... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä tosi mukava sohva löhöillä! :)

      Poista
  13. Näyttää kivalta, modernilta. Olen miettinyt sohvatyynyjen huputtamista itsekin, mietinnässä on vaan liian monia vaihtoehtoja! Pellava on yksi suosikkini, mutta meidän sohvaan voisi sopia paremmin joku skarppi kangas (ja ehkä kuvioitu kangas tai useampia kuvioituja kankaita...se valinnanvaikeus siis).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hehe sitä se on jos rupee liikaa miettimään ja tutkailemaan eri vaihtoehtoja.. Suo vaan syvenee :D

      Poista
  14. tuo ikean kangas on kyllä hintansa puolesta löytö. Itse tein joskus opiskeluaikana Ikean pellavasta uuden verhoilun sohvalle. Hyvin ajoi asiansa ne vuodet, noin 3, mutta yhtään pidempään ei olisi kestänyt. Pellava nimittäin kestää kulutusta törkeän huonosti. Mutta ainahan voi sitten vaihtaa ilmettä uusiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, kuulostaa siis aika lyhytikäiseltä.. Mitä sille kankaalle sitten kävi, kuluiko se puhki? Mielenkiinnolla sitten testataan tätä. Ei nyt ihan parin vuoden välein sentään jaksaisi päällystellä uudelleen, toivotaan että tämä kestää :)

      Poista
  15. Joo kului puhki kaikista niistä kohdin, jotka hankautuu enemmän, eli esim. Istuintyynyjen etureunasta. Luulen, että kun jätät alkuperäisen päällisen alle, se hiukan auttaa, kun pelkkää superlonia vasten hankaus on vielä isompaa. Pellava on sellaisenaan hiukan huonosti hankauskulutusta kestävää. Mutta ehkä jos tyynyjä voi kääntää niin säilyy pidempään, kun kulutuskohtaa voi vaihtaa? Ja sittenhän sen näkee käytössä, että kuin kestää. Voihan olla, että me vaan oltiin liikaa sohvalla ;) ja toivotaan, että nykyisin myynnissä oleva pellava ois hiukan paksumpaa.

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall