Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MEANWHILE IN HONG KONG

Nämä Michael Wolfin ottamat kuvat tekivät vaikutuksen. Pienessä Helsingissä asuvana on vaikea kuvitella että millaista olisi elämä noin suuressa kaupungissa. Tossa ei varmaan ihan noin vain haetakaan parvekkeelta tippuvaa tuulettumassa ollutta paitaa.. Asuintalot ovat jättimäisiä torneja, jotka eivät enää edes muistuta asumuksia jos näitä kuvia alkaa tuijottaa. Huikeita valokuvia. Pakko päästä käymään Hong Kongissa joskus. Nyt mä lähdin tutkimaan tuota Google mapsin street wiewn avulla ja seikkailen kaduilla, woah!

Kuvat täältä. Sieltä löytyy myös lisää kuvia.

42 kommenttia

 1. varmaan äärettömän hankalaa pitää minkäänlaista luontosuhdetta yllä tuollaisessa asuinympäristössä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinno en mä nyt tiedä, kyllä tuolla Hong Kongissa näyttäisi olevan paljon myös isoja puistoja kartan perusteella! :) Ja merta vaikka millä mitalla. Tää on vaan joku tommonen kohtalaisen asutettu alue.

   Poista
  2. "_kohtalaisen_ asutettu" :DD

   Poista
  3. Anonyymille: Asuin Hong Kongissa n. vuoden ja siellä on niin kaunista, ettei sanat riitä kertomaan. Valtavan paljon subtrooppista metsää, saaria (yli 200), joka puolella vehreitä vuoria, hiekkarantoja, jne. Kasvien ja eläinten lajikirjo ihan mieletön (monet lajit endeemisiä). Nämä yllä julkaistut kuvat ovat toki vaikuttavia (saattaa herättää joissakin myös negatiivisia mielikuvia, koska näyttää niin ahtaalta), mutta ne eivät kerro koko totuutta tästä upeasta kaupungista, koska pilvenpiirtäjien vastapainoksi siellä on tosiaan yllättävän paljon luontoalueita. Itse asiassa vain n. 25% alueen maapinta-alasta on ihmisen muokkaamaa/urbanisoitua. Kansallispuistot ja muut luonnonsuojelualueet käsittävät n. 40% Hong Kongin maapinta-alasta. Suosittelen käymään! :)

   Niin ja mitä tulee tuohon luontosuhteeseen, niin minusta aasialaisilla se on usein terveämmällä pohjalla kuin suomalaisilla (ikävä kyllä). Hong Kongissa painotetaan luonnon ja ihmisen välistä harmoniaa, Suomessa villieläinten kunnioitus on vaihtunut suurpetohysteriaksi.

   Poista
  4. Oi vau! Kuulostaa tosi hienolta ja mielenkiintoiselta! Nyt mulla on kyllä kauhea hinku päästä matkalle tuonne. Jotenkin en ole koskaan edes tiennyt millainen paikka Hongkong on. Kerro ihmeessä lisää siitä jos vaan jaksat :) Toi susijuttu on kyllä aivan naurettava ollut..

   Poista
  5. Tuohan on tosi luontoystävällistä asumista; ei kulu metsäpinta-alaa omakotitaloihin hehtaarin tontteineen...

   Poista
 2. Homo Kong on ihan kyllä kokemisen arvoinen paikka. Muuttaisi sinne en kyllä mistään hinnasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homo Kong? Kirjoitusvirhe vaiko oma lempinimi kaupungille? :D On kyllä varmasti huikea mesta.

   Poista
 3. Alko tuntua silmissä hassulta, kun noita skrollas alaspäin :D Ois aika makeetea nähdä jotain tollasta, kun on lähinnä tottunut niihin about 10 kerroksisiin ( maksimissaan ).

  VastaaPoista
 4. Tällaisia kuvia on kyllä hauska tuijottaa!
  Aikamoinen muisti täytyy olla, että löytää oman kämppänsä tuolta seasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sopivan räikeä paita roikkumassa parvekkeella ;)

   Poista
 5. Ihan kummallista katsoa tuollaisia taloja, kun on tottunut max. 8 kerroksisiin kerrostaloihin :D Noi pinkkiharmaat monsterit oli kyllä ihan veikeen näkösiä. Millastakohan noissa on sisällä?

  www.nymfimaatti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ihan hullun näköstä. Olis kyllä mielenkiintoista nähdä myös sisäkuvia noista.

   Poista
 6. Oh, aika pelottavia kuvia, mutta äärettömän mielenkiintoisia myös. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs niissä pelottaa? :--) Korkeusko? Olis huikeeta käydä tuolla jossain talossa!

   Poista
 7. Vau, pysäyttäviä kuvia ehkä jopa hieman ahdistaa ajatus siitä, et jos joutuisi asumaan tuollaisessa kerrostalossa...:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tuntuu kyllä hassulta ajatukselta jos on tottunut näihin suomalaisiin kerrostaloihin! Ite oon asunut 14. kerroksessa, ja kyllä mä luulen että voisin asua tuollakin. Vähän pelottavaa kyllä, jos talo vaikka kaatuis?! :D

   Poista
 8. oho, luulin et ton tokan kuvan kohal mun kone alko jumittaa, ja et se kuva olis siis hajonnu you know? :D mut se oliki ihan kokonainen kuva, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo tajusin! Mäkin olin ihan ihmeissäni ku katoin näitä kuvia ekaa kertaa. Olispa ollu vielä pidempiä kuvia!

   Poista
 9. Avasin RAW-blogin. Skrollasin alaspäin. Näin kuvan. Skrollasin lisää alaspäin. Kuva ei vain loppunut. Huudahdin ääneen: "TSIISUS KRAIST!!!!"

  VastaaPoista
 10. Huh, sanattomaksi vetää. Jollain tapaa kiehtovia ja ahdistavia samalla kertaa... Tuolla on priorisoitava aika tarkkaan, mitä tavaroita voi omistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm mutta eihän tästä näe että minkä kokoisia noi asunnot on sisältä? :)

   Poista
 11. Huh. Vaikuttavaa. Vähän vois kyllä korkean paikan kammo iskeä. Taas tuli sellainen olo, että ollaanpa me täällä pienessä pohjolassa onnekkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vois tuntua aika hullulta tuolal ylimmällä parvekkeella, oma pilvenpiirtäjä! Sit jos hissi hajois nii olis hauskaa kiivetä noita portaita he-he. Mutta en mä tiedä miks me oltais onnekkaita täällä? Tollaset talothan on ihan överisiistejä!

   Poista
  2. Näyttäis kuvien perusteella siltä, etteivät nuo talot aivan vastaa skandinaavista laatutasoa. :)

   Poista
  3. True that, mutta löytyy Suomestakin sellaisia taloja paljon joihin en muuttais :) kyllä tuolta varmasti joku kiva kämppä löytyis!

   Poista
 12. Nämä on tosi hienoja kuvia ja hurjannäköisiä nuo tornit! Paikanpäällä näyttävät vielä vaikuttavammilta kun ovat niin korkeita ja suhteessa korkeuteen taas tosi kapeita. Noista on varmasti huikeat maisemat, mutta se portaiden kiipeäminen ei kyllä kiinnostais! Olen ollut pari kertaa Hong Kongissa, mutta vain ohikulku matkalla. Sinne olisi mahtava päästä joskus kunnolla kiertelemään kaupunkia, ilmeisesti aika mieletön mesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi varmasti jää kutkuttamaan jos on pikaisesti mennyt vain ohi. Mulla on kunnon matkakuume nyt!

   Poista
 13. Huh näitä kuvia! Mua myös alkoi kiinnostamaan miltä nuo asunnot näyttäisivät sisältä ja seuraavaksi tuli mieleen että onkohan siellä päin sisustusblogit kovassa huudossa ;)

  Kävin n.8 vuotta sitten silloisen maailman toiseksi korkeimman talon huipulla Shanghaissa. Se nousee jo niin korkealle ettei sitä korkeutta enää edes tajua. Puolessa välissä matkaa ylös hississä alkoi huimaamaan, mutta ylhäällä melkein unohti miten korkealla onkaan. Huikeaa on tuo rakentaminen tuolla päin maailmaa, ei voi kuin ihmetellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa alempana on linkki, jonka takaa löytyy kuvia joistakin köyhistä asunnoista. En tosin tiedä ovatko juuri näitä samoja, mutta aika hurjan näköistä. Ei ainakaan pikaisesti googlaamalla löytynyt mitään paikallisia sisustusblogeja :o

   Mä en ole koskaan ollut kauhean korkeassa rakennuksessa, jossain superkorkealla olisi kyllä huikea päästä käymään!

   Poista
 14. pelottavia taloja, siistejä kuvia pelottavista taloista, voin ihailla näin kaukaa, mutta en ikänä kuunaan päivänä tahtoisi itse tuonne, grrrrrr!

  VastaaPoista
 15. Kävimme pari vuotta sitten Hong Kongissa ja ihastuimme. Mutta kaupungissa on paljon erittäin köyhiä ja tämän linkin takana näkee miten kaupungissa asutaan: http://www.businessinsider.com/hong-kongs-caged-apartments-are-tiny-2013-2?op=1

  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vaikuttavia kuvia nuokin, kuvakulma on tosi haastavaa katsottavaa. Tosi ahtaasti siellä selvästi asutaan. :/

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall