Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MÖKKIVIIKONLOPPU SAARISTOSSA

Vietin viikonloppua meidän porukoiden uudella mökillä. Mökkeily on aina ollut ihan lempipuuhaani, ehkä siksi että meillä ei ole ollut mökkiä ennemmin (vrt. esiteinit jotka on pakotettu mökille koko kesäksi vasten tahtoaan). On siis ollut aina harvinaista herkkua päästä käymään muiden mökeillä. Rakastan riippumatossa torkkumista, veden liplatusta, paljain jaloin hiippailemista, soutelua, auringon ottamista, grillailua ja kaikkea mahdollista mökkeilyyn liittyvää! Olen siis todella innoissani siitä että nyt pääsen mökille ihan milloin tahansa, ensi kesästä tulee ihana.


Tämä mökki sijaitsee Turun saaristossa, joka on vanhempieni lempipaikka. Heillä on vene, jolla ovat käyneet tutustumassa Etelä-Suomen saaristoon. Vene on sen verran iso että siellä voi nukkua ja kokkailla, ja kaikki venereissutkin ovat olleet tosi kivoja. Aiemmin he ajattelivat etteivät tarvitse mökkiä, koska veneellä pääsee näkemään erilaisia paikkoja ja liikkeellä on mukava olla. Nyt sitten ilmeisesti mieli muuttui, ja itse yllätyin kovasti tästä mökkijutusta! Tämä mökki tulee siis olemaan lähinnä tukikohta, josta pääsee helposti kaikkialle Turun saaristoon. Se on kuulemma täynnä ihania paikkoja, joissa on tapahtumia ja kahviloita, majakkasaaria ja lampaita. Kiva päästä tutustumaan siihen maailmaan. Tämänkin ansiosta me lapset saamme tulla mökille kavereinemme aina kun vain haluamme, porukat hyppäävät veneeseen ja huristavat muille maille siksi aikaa. Luulenpa myös että nyt kun kaikki lapset (minä, pikkusiskoni ja pikkuveljeni) ovat muuttaneet pois kotoa niin he haluavat hengailla meidän kanssamme enemmän.



Lauantaina aurinko paistoi siniseltä taivaalta, ja terassilla oli ihana istuskella auringossa. Naamaan piti laittaa aurinkorasvaakin, ja se tuoksu toi kyllä ihan kesäfiiliksen. Takkiakaan ei tarvinnut, ja sain haalittua hyvin pisamoita nenän päälle parissa tunnissa. Kahviteltiin siinä ja nautiskeltiin olosta. Pitää kyllä raahata oma mutteripannu mökille jotta saan kunnon kahvit keiteltyä hehe.


Vanhempieni lisäksi mökkeilemässä mukana oli pikkusiskoni ja hänen kissansa Pyyrö. Pyyrö on kyllä varsin erikoislaatuinen tapaus. Sillä on töpöhäntä ja se varastaa avokadoja.


Illalla pääsi saunomaan, ja sepä olikin mukavaa. Tiputtelin saunatuoksutippoja löylyveteen, ja niitä lirahti sen verran liikaa että saunaa piti tuulettaa.. Hups. Kävin vilvoittelemassa ulkona, ja iho höyrysi pakkasessa. Tähtitaivaskin näytti aivan erilaista maalla, niitä oli niin paljon! Tähystin taivasta monta minuuttia niska vääränä ja mietiskelin maailmankaikkeutta. Helsingissä ei paljoa tähtiä näy, mutta tuolla bongattiin tähdenlentokin.


Mökki on kauniin värinen, tervattu tummaksi. Ikkunanpielet on maalattu valkoisiksi ja ovissa on nätti koristekuvio. Mökin lisäksi pihapiiriin kuuluu sauna-aitta, grillikatos, huussi+varastorakennus ja laituripaikka. Kaikenlaisia lisäsuunnittelmiakin porukoilla on huvimajasta paljuun.


Kalustettuna ostettuun mökkiin kuului ihan kaikki. Vanhoja arkkuja, sohva, ruokailuvälineet, petivaatteet, kaikki mitä mökillä voi ikinä tarvita. Itse laittaisin kyllä sisustusta hieman uusiksi, mutta voin kyllä kuvitella miten kätevää on ettei kaikkea tarvitse ostaa ja raahata sinne erikseen. Kunnon mökkitunnelmakin on valmiina patinoituneita kalusteita myöten.


Äiti oli kerännyt rannasta kaisloja terassille vanhaan maitotonkkaan.


Ja se ranta. Oi kesä, tule pian! Kuvittele tuohon sinisenä liplattava meri, sudenkorentoja lentelemään, kaislikko suhisemassa tuulessa. Aion parkkeerata itseni tuohon laiturille aurinkoa ottamaan.


Sunnuntaina ihana ilma oli muisto vain, kun sankka lumisade täytti taivaan. Käytiin silti tarpomassa metsässä ja kierrettiin hyvä kävelylenkki saaren teitä pitkin siskon ja äidin kanssa. Mökkiin palatessa oli nakkikeitto valmiina. Ai että, kyllä kelpasi.

Nyt enää tarvitaan se kesä.

We spent the weekend at my parent's new cottage which is located in the archipelago. I have always loved cottage life, especially in those sunny summer days. Sleeping in hammock, walking in woods with bare feet, sun tanning, listening old woods making noise in the wind. And just relaxing. Summer is so short in here, and we finnish people really know how to take best of it. But now it's still snow in the ground and degrees below zero in the night time.. Summer please come quickly.

26 kommenttia

  1. Mökkeily on kyllä parasta, vaikka vasta nyt oikeastaan viime kesän jälkeen olen mökille HALUNNUT ilman pakottamista. Ehkä se johtuu tästä työelämään siirtymisestä ja keskustassa asumisesta. Mutta parasta juuri on, että voi tepsutella paljain varpain ja vesi liplattaa eikä ole huolen häivää. Nyt vaan odottelen että päästään vähän keväisempiin maisemiin ja saa korkata paljun talviteloilta. Ai, että! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on kyllä mukavaa kontrastia kun pääsee täältä keskustasta saareen rentoutumaan! Hehee palju, meillekin tulee tuonne palju, aika hauskaa :D

      Poista
  2. Hei tiedättehä että avokado on myrkyllistä kissoille! Iha vaa varulta sanon jos kisu meinaa pureskella niitä tai jotai :D ihana mökki! Tuli kyllä kesäfiilis :)
    -kiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en kyllä tiedä kissoista mitään mutta eiköhän se sisko jotain tiedä =) Mökki on kyllä aivan ihana <3 tulis vielä se kesä tai edes kunnon kevät..!

      Poista
  3. Niin ihanan näköistä. Kaipaan kyllä mökkeilyä ihan hirveästi!

    VastaaPoista
  4. Ah mökkeily on kyllä ihanaa! Poikaystäväni perheellä on Turun saaristossa mökki, jossa usein vietetään kesäisin aikaa. Olen ihan intoha, kun minun lapsuudessanikaan ei moiseen ollut mahdollisuutta (tosin asuin maalla, joten ajatus mökille lähtemisestä olisi voinutkin olla vähän hassu). Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi, siellä samoissa maisemissa siis :) Itekin pääsin viime kesänä käymään ihan huikeella mökillä Turun saaristossa ja oli kyllä ihan huikeeta. Tää meidän mökki ei kyllä oo ihan samaa luokkaa (monta mökkiä jättimäisillä ikkunoilla merelle päin omalla saarella) mutta varmasti tosi kotoisa. :) Ja kyllä me lapsuudessa mökittömät osataan arvostaa kunnolla mökkielämää ;)

      Kiitos kehusta!

      Poista
  5. jes näyttää niin ihanalta! mä tuun mukaan joku kerta.

    VastaaPoista
  6. Love this photos, specially the last one. Beautiful sunny days!!
    Have a great day and week!!
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! :) It really was beautiful weather in saturday but sunday it was all just a memory. Have nice week too, Mariela!

      Poista
  7. Ihanasti kirjotettu ja tosi kivan näkönen tuo mökki! Tuli ikävä mökkeilyä, ja kesää eritoten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kiitos, kiva kuulla että joku kehuu kirjoitusta =) Onnistuin siis luomaan oikean fiiliksen!

      Poista
  8. Mahtavan näköstä! Mulla on ollu monta vuotta haaveena toteuttaa jonkinlainen pyöräretki Turun saaristossa. Tänä kesänä siihen vois vihdoinkin olla aikaa, kun ei tartte kököttää toimistolla koko kesää. Eli infoile, jahka tuolla liikut! (Niin, ja se kesä olis kyllä ihan kiva, lumessa on paha pyöräillä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo iskä näyttiki mulle kartalta sitä pyöräreittiä, se menee ihan siitä holleilta! Tuutte sit meidän mökille jos ootte sopivasti liikkeellä! Tai sit mä huristan veneellä johonkin :D Joo!

      Poista
  9. Voi mikä mökkikaipuu iski! Näyttää niiiin ihanalta. Vanhemmillani on mökki puolen kilometrin päässä kotikotoa, niin sinne on aina helppo mennä samalla kun menee käymään porukoille. Ainut mitä vihaan mökkeilyssä on ulkohuussi...:D Yh.
    Harmi että tuo ulkona vallitseva sää ei kyllä tosiaan nyt osoita yhtään merkkejä siitä, että mökkeilemään ja uimaan pääsisi vielä tämän vuoden puolella, hah.

    VastaaPoista
  10. Aika ujon upea mökki ja koko miljöö. :)
    Ja voi Pyyrö, ihana nimi.

    VastaaPoista
  11. Ihanaa, tuli heti jo kesäfiilistä vaikka onkin vielä vilpoisat meiningit. Kyllä sitä kohta pääsee kunnolla mökkeilee! :)

    VastaaPoista
  12. ihanan näköstä, mökillä on kyllä aina niin ihanaa ja itseä harmittaa kun porukoilla ei ole koskaan ollut mökkiä. Onneksi kuitenki aina pääsee edes jonkun kaverin mökille kesällä, on siinä se oma tunnelmansa! :) hippasen on ikävä mökkeilyä ja saunomista suomen kesässä!

    VastaaPoista
  13. Inspiroiva postaus kauniiden kuvien kera! Tuli lempeä fiilis itsellekin, lumisateesta huolimatta :) /Bianca**

    VastaaPoista
  14. Miten saitkin tän mökkeilyn kuulostamaan niin ihanalta! Mä oon just sellanen teini joka on pakotettu joka kesä mökille vähintään viikoksi... Okei ne ekat päivät on siellä tosi jees vaan olla ja rentoutua, mutta jo viikko on mulle ihan liikaa! Ois edes jossain saaristossa missä ois tapahtumia ympärillä, mutta ei :D Siellä on semmonen helvetin pieni mutapohjanen järvi, johon ei tee mieli edes varvasta kastaa, ja lähimpään naapuriin on linnuntietä matkaa 6km :D

    ...noh, ehkä se mökkeily iskee paremmin vaikka 10 vuoden kuluttua, sitä odotellessa ;)

    VastaaPoista
  15. oi että ku tuli ihan omat mökkikesät - ja talvet mieleen ! iteki monet kesät veneellä pyöriny turun saaristossa, eli noi maisemat on todella lähellä meikäläisenki sydäntä. :) kesä vois kyl tulla jo !

    VastaaPoista
  16. Söpö kisuli ja varsin hurmaava mökkiympäristö!

    VastaaPoista
  17. Ihanan näköinen kesäpaikka. Turun saaristo on kauneinta mitä on. Oma lapsuudenmaisemani. :)

    VastaaPoista
  18. selvästi soijamaitoo tos kahvissa, hah haha! ihana paikka

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall