Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

3D STYLING | LOFT-TEHDAS

Olen tänä keväänä ollut mukana mielenkiintoisessa projektissa, jossa pääsin suunnittelemaan sisustuksia 3D-kuviin. Turkuun rakennetaan vanhaan Wärtsilän tehtaaseen loft-asuntoja, ja rakenteilla olevia asuntoja markkinoidaan näillä kuvilla. Kuvia varten suunniteltiin kolme erilaista konseptia: minimalistinen, lämmin ja teollinen. Asunnot on suunnitellut arkkitehtitoimisto Haroma & Partners, kuvat mallinsi Tietoa ja sisustus/stailaus on minun käsialaani.

Kävin katsomassa Wärtsilän tehdasta viime Turun reissulla, ja komealtahan se näytti. Joen rannalla sijaitseva vanha punatiilinen tehdasrakennus huokuu historiaa ja loft-tehtaan nettisivuille on laitettu paljon hienoja mustavalkokuvia sen menneisyydestä. Melkein aloin jo harkitsemaan muuttoa Turkuun... Tuollainen kattohuoneisto omalla terassilla voisi olla ihan jees! Vai mitä sanotte? Mikä on sinun lempikonseptisi näistä? :)


MINIMALISTINEN KONSEPTI

Minimalistisessa konseptissa on valkoiset lattiat, katot ja yksi betoniseinä. Keittiö noudattelee samaa eleetöntä linjaa, jolloin sisustuksen avulla saa luotua juuri sellaisen fiiliksen kuin itse haluaa. Minä suunnittelin tähän konseptiin tosi hillityn sisustuksen, mutta värejä lisäämällä tässä olisi rajattomat mahdollisuudet! 

LÄMMIN KONSEPTI

Lämpimässä konseptissa on lankkulattiat, valkoiset seinät ja puinen saareke keittiössä. Vetäisin tähän naisellisempia elementtejä sekä runsaampaa sisustusta.
TEOLLINEN KONSEPTI

Teollisessa konseptissa taas on upeat betonilattiat ja -seinä. Keittössä mustat kaapistot ja punainen välitila. Astetta ronskimmasta tyylistä tykkäävälle hyvä valinta! Suunnittelin tänne enemmän väritujauksia mutta pidin teollisen fiiliksen mukana sisustuksessakin.  Kaikista konsepteista on muuten vielä kylppärikuvatkin, ne näkee sieltä loft-tehtaan sivuilta.
These 3d pictures are a result of my recent work project. I got to style the decoration for Loft-tehdas (=loft-factory) concept pictures, which are a part of the marketing material. The project was very interesting! I designed three different concepts: minimal, warm and industrial. 

Styling Peeta Peltola
Pictures by Tietoa
Architecture design Haroma & Partners

52 kommenttia

 1. Siis eikä miten mageita!! Kyllä nyt on viimeistään aika muuttaa Turkuun ;) Itse tykkäsen eniten lämpimästä tunnelmasta, vaikka kaikki oli omalla tavallaan hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sanna! Jee kiitos, tosi kiva kuulla palautetta näistä kuvista ihan projektin ulkopuolisiltakin ihmisiltä. Jännitti ladata näitä kuvia blogiin :) Mutta joo, mullekin kyllä kelpais yks loft-kämppä betoniseinällä ja kattoterassilla ;) Toi lämmin tunnelma kyllä onnistui aika kivasti.

   Poista
 2. Onpa mielettömän hienoja asuntoja ja tosi upeasti stailattu! Lämmin ja minimalistinen konsepti olivat eniten omaan makuuni, vaikka onhan tuo teollinenkin tyyli aika siisti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oma lempparini on ehkä tuo minimalistinen myös :--) Oli kyllä huippu projekti kun osuu niin omaan kiinnostuksen linjaan sopivasti, lofteja ja betonia!

   Poista
 3. Upeita. Tuo minimalistinen on eniten mun mieleen, siis aivan ihana ♥

  VastaaPoista
 4. Teollinen konsepti on todella upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa huomata että eri konseptit purevat eri ihmisiin :)

   Poista
 5. Lämmin konsepti: Tapiovaaran Pirkkapöytä ja wieniläistuolit. Upeeta!
  Kaikki kyllä hienoja, voisin muuttaa mihin vaan näistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kuulla, kiitos! Sieltä vaan kämppää ostamaan ;) Pirkka-pöytä ja Wieniläistuolit ovat kyllä semmoisia klassikkokalusteita että ajattelin niiden purevan.

   Poista
 6. Wou! Kaikki tosi upeita ja hienosti onnistuneet mallinnukset! Meidän pikkuruinen loft kämppä kalpenee kyllä noiden rinnalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Kävin katsomassa sun blogia ja lisäsin lukulistalle, ei kyllä missään nimessä kalpene ollenkaan. Näyttää huippukivalta :) Oma loft-asunto olisi mullakin haaveissa.. Ehkä vielä jonain päivänä. Okei miinustetaan toi "ehkä", koska se pitää vielä toteuttaa.

   Poista
 7. Tosi hienoja kaikki! Katselen koko ajan myytäviä asuntoja ihan huvikseen vaan, ja mietin, miten remppaisin/sisustaisin niitä. Näistä vaihtoehdoista kelpaisi ehkä eniten tuo lämmin konsepti, sinne sopisi värien puolesta (no lattia voi olla ehkä inasen liian vaalea) hyvin meidän Artekin ruokapöytä ja 66-tuolit, ja silti muu sisustus saisi olla mustavalkoisempaa ja modernimpaa. Käytettynä haalitusta ruokailuryhmästä on jo näin vuodessakin ehtinyt tulla niin rakas, että en ehkä halua ikinä luopua siitä :D Tuossa konseptissa saa sydämen sykkimään myös nuo pienet punatiiliset seinänpätkät, ah <3 Tumma, vanha punatiili on niin vaan ihanaa!

  Myös tuo teollinen konsepti on tosi kiva, keittiön välitilan voisin tosin vaihtaa valkoiseksi tms. mutta betonipinnat on kyllä aivan ihania! Pitääkin mennä tutustumaan paremmin tähän projektiin ja haaveilla vähän lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin konsepteihinhan pääsee vielä vaikuttamaan tässä vaiheessa, jos lähtee ajoissa ostamaan. Eli lattiaa tai keittiötä tai mitä vaan pääsee muokkaamaan oman makunsa mukaiseksi, vähän niinkuin missä tahasa kohteessa, jota vasta rakennetaan. :) Itsekin haluaisin varmasti suunnitella omien mieltymysten mukaan esim keittiötä, jos tuolta olisi mahdollista nyt asuntoa ostaa. Omassa tilanteessa ei vaan ole mahdollista alkaa kämppää hommaamaan, vaikka aika unelma-asuntoja nämä kyllä olisivatkin!

   On kyllä aika ihanaa että osassa asuntoja toi vanha punatiili pyritään säästämään, se tuo ihanasti tunnelmaa. Ja valkoiseksi maalattavissakin tiiliyksityiskohdissa jätetään historiallista fiilistä esille.

   Mutta kannattaa todellakin tutustua tähän projektiin paremmin, mun mielestä noi nettisivut on ihan törkeän makeet!

   Poista
 8. Upeita kerrassaan! Valitsisin tuon minimalistisen, jos saisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin ;) Siitä muodostui sattumalta omakin lemppari vaikka aluksi ajattelin teollisen olevan eniten omaan makuuni!

   Poista
 9. Sä oot kyllä niiiin valinnu oikeen alan - aivan huikeita kaikki kolme! En ees osaa sanoa mikä on kivoin, kun jokaisessa on jotain houkuttelevaa. :) Tollanen loft ois mieletön ja kaupunkikin oikea, mutta taitaa veri vetää seuraavaksi maaseudun suuntaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos tosi paljon, ihanaa kuulla positiivista palautetta näin uran alkuvaiheessa! :) Se on arvokasta informaatiota että voi testata blogin kautta ihan raa'asti "yleisölle" omia ideoita. Ja aivan varmasti myös projektin muita osapuolia kiinnostaa tämäkin blogin kautta saatu palaute. Itse koen että konseptit on onnistuneita, kun kaikista kolmesta tunnutaan tykkäävän aika tasapuolisesti, eikä mikään yksi nouse selvästi ylitse muiden.

   Maaseudulla on kyllä varmasti omat puolensa, rauha ja luonto. :)

   Poista
 10. Upeita! Itseni yllätti, että pidin eniten lämpimän konseptin pehmeästä tunnelmasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät! Heh, miksi se yllätti? =)

   Poista
 11. Vähän omaksi hämmästykseksi ihastuin eniten lämpimään konseptiin. Tosin kaikkihan nuo hyvältä näyttää. En pääse yli, kuinka hyvin nuo mallinnukset on tehty! Jospa sitä itsekin joku päivä osaisi... Mietiskelin, että stailauksissa olisi ollut kiva nähdä eri variaatioita huonekalujen sijoittelussa. Nyt esim sänky, keittiösaareke, ruokapöytä ja sohva ovat kaikissa konsepteissa samassa kohtaa. Tällä olisi ollut mahdollista saada vähän vielä uutta ulottuvuutta tilaan. Toki ymmärrän, että aika paljon lisätyötä tästä olisi aiheutunut ja ei varmastikaan se oleellisin asia hypoteettista stailausta tehtäessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hauska kuulla että lämmin pääsi yllättämään! Tietoa on kyllä megahyvä mallintamaan, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

   Huonekalujen sijoittelussahan on itseasiassa eroavaisuuksia. :) Saarekkeet on kiinteitä. Jos vaikka katsot keittiöstailauksia, niin yhdessä on keittiön pöytä, toisessa sohvaryhmä saarekkeen vieressä ja kolmannessa tila on jätetty avoimeksi. Terassimakuuhuoneissa sängyllä on oikeastaan vain yksi järkevä paikka parvekkeen kulkureitin vuoksi, ja samoin kaksikerroksisen huoneen stailauksissa. Siinä on kuvassa ilmi tulematon ranskalainen parveke, joka määrittää aika pitkälti sohvan paikkaa, ja halusimme järjestää kalusteet mahdollisimman aidon mallin mukaisesti. Keittiön pöytä kun usein on luontevin saarekkeen läheisyydessä kuitenkin. Niissäkin tein eriäväisyyksiä sohvien mallin ja muun huoneen kalustuksen kanssa.

   Eli asioita on kyllä mietitty. :) Tilat ovat sen verran pieniä tosiasiassa näissä huoneistoissa että kovin monia variaatioita ei edes ole järkevää tehdä. Terassimakuuhuoneessa sijoitin yhteen huoneeseen pöydän sänkyä vastapäätä, toisessa on vaaterekki, ja kolmannessa säilytyskaluste. Tällaisilla pienillä muutoksilla saa yllättävän suuria muutoksia aikaan.

   Poista
 12. vitsit miten upeita! hyvä peeta!! minimalistinen osu ja uppos... <3____<3

  VastaaPoista
 13. OMG, your works are amazing!!!
  congratulations!
  Take a look to my interior design blog!
  http://www.alessiavblog.blogspot.it
  Alessia (from Italy)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, I'm glad you liked these concepts! I'l take a look at your blog too :)

   Poista
 14. Taju lähtee, nää on aivan sairaan upeita kaikki! Todella inspiroivia kuvia, kiitos <3

  VastaaPoista
 15. Minimalistinen on minusta paras. Juuri sopivasti vihreää käytetty. Olet sinä taitava. Onneksi olkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minimalistinen nousi lopuksi omaksi suosikikseni, vaikka omista "lapsista" on tietysti vaikea valita lempparia ;) Kiitos paljon, ja ihanaa kuulla että tykkäät!

   Poista
 16. Hei Peeta! Jumituin kuviin, mutta lämpimän konseptin matto......tiedäthän oi tiedäthän mistä se on ja minkä hintaluokan matosta puhutaan? Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tuo matto ei taida olla toisinto mistään tietystä oikeasta matosta, se löytyi erään 3d-mallinnussivun tiedostoista. Mutta tuon tyylisiä persialaismattojahan myydään monessa paikassa Ikeaa myöten. :) Suosittelisin myös Fredrikinkadun Matto-Centeriä, jossa on usein hyviä tarjouksia aidoista matoista ja tinkiäkin saa paikan päällä. Sieltä voi saada viidelläkinsadalla aidon villamaton.

   Kiitos samoin rattoisaa kesää sinnekin suuntaan. :)

   http://www.mattocenter.fi/index.php/matot

   Poista
  2. Nyt tajusin että puhuin vain tuosta olohuoneen matosta, mutta jos tarkoitit tuota makuuhuoneen mattoa, niin sehän on Beni Ourain. Esimerkiksi http://www.madesign.fi/ myy noita mattoja hyvillä hinnoilla. He ovat juuri hakureissulla Marokossa ja kesäkuun lopussa lienee uusi satsi nettikaupassa. Heitä kyllä suosittelen, olen heidän kauttaan erästä vinoruudullista Beni Ourainia testannut ja se oli ihana!

   Poista
 17. Selailin kaikki kuvat läpi, ja olin todella yllättynyt, kun teollinen sisustus upposi minuun eniten ! Erityisesti olohuoneen sohva ja keittiön punaiset lamput olivat "piste iin päälle" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh ihanaa kuulla miten monet ovat yllättäneet itsensä tykkäämällä jostain itselleen epätyypisillisestä konseptista! Tuo olkkarin valkoinen sohva osb-levytetyllä käsinojalla olisi ihan unelma ja punaiset lamput suunnittelin nimenomaan tukemaan tuota punaista keittiön välitilaa. :)

   Poista
 18. UU vautsi! millä ohjelmalla nää on rendattu?

  VastaaPoista
 19. Jes, mahtavia! Go, Peeta, go!!

  VastaaPoista
 20. Eikä! Ihan täydelliset sisustukset. Hyvää duunia. Taidan alkaa heti pakata tavaroitani, sillä minimalistinen huutaa nimeäni. Upea asunto myös arkkitehtonisesti.

  http://muotoseikka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän kovasti1 Kyllä näiden eteen onkin työtä tehty, tietäisitpä vain. ;) Nämä kolme stailausta ovat itseasiassa kolmesta eri asunnosta poimittuja kulmia.

   Poista
 21. Wau ! Kaikki todella hienoja. Lempparini on teollinen, nuo keittiön punaiset lamput on täydelliset. Mä olen jo pakannut, voiko nyt muuttaa tuonne ? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan vielä, kannattaa odottaa että asunnot saadaan ensin valmiiksi! ;) Teltta joen rantaan ja jonoon ekaksi? Ei mutta kiitos kovasti, kiva kuulla että tykkäsit! :)

   Poista
 22. Olisi kyllä ihan kiva, jos osaisi itsekin käyttää 3ds Maxia vähän paremmin kuin vain harmaan pallon tekemiseen.

  VastaaPoista
 23. Aivan ihania kaikki!! Saako kysyä mitä nuo neliömuotoiset "levyt" minimalistiseen ja teolliseen tyylin laitettujen asuntojen seinillä ovat? En ole nähnyt vastaavaa, tosi hyvännäköiset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ne on siis betoniseinää, jossa toistuu tuollainen kuvio.

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall