Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

STARTING WITH KOUSHI DIY | LAMPUN TEKOA


Täällä meillä vallitsee tällä hetkellä niin sanottu luova kaaos. Aloin tekemään olohuoneeseen DIY-versiota Mark Eden Schooleyn Koushi-lampusta, ja homma on nyt rehellisesti sanottuna ollut ihan levällään jo muutaman viikon ajan. Tätä lamppujuttuahan on suunniteltu pitkään ja hartaasti, ja nyt kun koulu loppui niin ajattelin että vihdoin olisi aikaa tällaisille pikkuprojekteille. Kävin innokkaasti ostamassaa kaikki tarvikkeet: kankaan kirppikseltä, rautalankaa ja suojahanskat Clasusta. Lanka, sakset, mittanauha, leikkurit sekä sähköjohto löytyivät omasta takaa. Pikkuisen halvempi hinta 500e lampulle.. (Eli täältä löytyy kuva kyseisestä valaisimesta.)Suunnittelin ensin hieman paperilla, ja rupesin taittelemaan rautalangasta kehikkoa valaisimelle. Leikkasin kangasta ja ompelin sen yläreunastaan kiinni rautalankakehikkoon. Ihan kauhea tuli! En edes ottanut kuvia siitä räpellyksestä. Rautalanka oli liian ohutta, eikä meinaa yhtään pysyä muodossa. Etukäteen sitä tietysti tuli ajateltua että tämähän on maailman helpoin diy-projekti ja lamppu syntyy käden käänteessä! Näinhän me kaikki aina ajatellaan, mutta totuus voi olla jotain hieman muuta... No mutta sainpa testattua kokoa ja todettua mikä mättää.


Paperipallerot pyörii olkkarissa miten sattuu ja kahden palleron lisäksi katosta roikkuu joku epämääräinen lampun puolikas. Se on ollut siinä jo sen verran pitkään etten edes vieraita kutsuessani ole muistanut koko asiaa. Siinä vaiheessa on kiva huomata että tämä säätö onkin esillä, kun jengi katselee kattoa epäilevän ilmeen kera. Eivät edes uskalla kritisoida tämän muotoilijan "luomusta". Noloa! Suunnitelmani on suunnata K-Rautaan katsastamaan josko sieltä löytyisi paksumpaa rautalankaa, jotta saisin homman päätökseen. Vaan kun aina ei vaan jaksa. Onko teillä koskaan sellaisia ikuisesti keskeneräisiä diy-projekteja? Tiiättekö sen fiiliksen kun ei vaan jaksais, olis muutakin tärkeämpää hommaa ja oikeastaan haluaisi ihan vaan lomailla? Noh, pitänee vielä hetken aikaa kerätä inspiraatiota uuteen yritykseen.


So I started doing my own DIY Schooley lamp, which has been on my to-do-list for a looong time. It didn't quite go as planned, and now the whole living room has been in a little creative chaos for few weeks. The wire wasn't thick enough, so I have to find some new wire to get this done.

7 kommenttia

 1. Sama tekosissa täällä ;) Mä hankin tarvikkeet kauan kauan sitten....mutta kun tämä aika on niin kortilla :/ Kun sais tehtyä vaan :)

  VastaaPoista
 2. DIY:n alakohta ovat SIY-projektit. Started It Yesterday.
  Osa niistä osoittautuu FIN-hankkeiksi. Finished It Never.

  Ja se, ettei mee heti putkeen, on normimeininkiä.
  Tänäänkin värkkäsin patalappuja juhannustuliaisiksi. Mikäs sen iisimpää - justiinhan 70-luvulla tein niitä tädeille pukinkonttiin!
  Joo, muutama proto tuli väsättyä, ennen kuin prosessi jalostui huippuunsa... Postaan tästä itse lähipäivinä.

  Kompuroinnista huolimatta värkkäily on kyllä parasta ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah!! Oot kyllä asian ytimessä. Ite en oo kyllä mikään suuri värkkäilijä, ja jos jotain teen niin en kyllä jätä kesken. Koska muutenhan se olisi ihan turhaa, enkä kestä mitään nurkissa pyöriviä protoja =)

   Patalappu-episodi sai kyllä naurahtamaan :D

   Poista
 3. Vinkkinä että sellaisten metallihenkareiden rautalanka on usein tosi tukevaa, ja niitä saa joskus ilmaisiksi pesuloista tms. K-rauta kun on aina liian kaukana, kun jotain tarttis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm joo, mutta henkareissa ei kyllä ole liikaa sitä pituutta. Pesulahenkareita olen kyllä ostanut halvalla meidän makkariin, ovat hyviä! Mä haluaisin löytää jonkun ison pyöreen vyyhdin sitä rautalankaa, jotta se pysyis mahdollisimman suorana eikä menis ihan mutkalle. :) Se vaan tuntuu niin vaivalloiselta lähteä K-Rautaan asti vaikka bussillahan mä tästä hilpasen alle vartissa Oulunkylän K-Rautaan..!

   Poista
 4. Hei, tuli mieleeni seuraava kierrätys-idea pyöreähköstä rautalankamuodosta. Auton pölykapselin kiinnittämiseen on siinä muovisessa näkyvässä osassa sisäpuolella metallinen kehikko. Niitä/irronneita pölykapseleita löytyy joskus parkkiksilta tai tienposkista (löysin itse parkkipaikalta yhden metallisen rautalankakehikon ja nostin autoon juuri tämä idea mielessäni!!), tai jos joku on ajanut 4 kpl setistänsä yhden pölykapselin rikki (kuten minä) niin siitä voisi irroittaa.
  terveisin, Roosa

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall