Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SITRUUNAISET CUPCAKET


Kaverini Mimmun tupareissa oli tarjolla niin herkullisia sitruuna-cupcakeja, että oli pakko kysyä niiden ohje tänne jakoon. Leivonnaiset olivat täydellisen kuohkeita ja kosteita sisältä, ja sitruunakuorrute ihanan raikas. Itse en ole vielä kerinnyt testaamaan reseptiä, mutta heti kun tulee sopiva tilaisuus niin täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla. Ohje on kirjasta nimeltä Leivonnaisia herkkusuille, ja sen on kirjoittanut kuuluisa lontoolainen Tarek malouf, jonka vuonna 2004 avattu konditoria Hummingbird bakery saavutti hetkessä suuren suosion herkullisilla kuppikakuillaan. Ohje on mielestäni aika hauskan yksityiskohtaisesti kerrottu, joten nyt ei ainakaan voi kellään mennä pieleen! Mustavalkoiset paperimuffinssivuokien kuvat on lainattu Mokon sivuilta.



Kuumenna uuni 170 asteiseksi. Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sitruunankuori kulhoon, ja vatkaa hiljaisella nopeudella kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Kaada joukkoon maito ja vatkaa sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Lisää muna ja jatka vatkaamista vain sen aikaa, että ainekset sekoittuvat. Ota sekoittumattomat ainekset taikinakaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaan. Jatka sekoittamista vielä pari minuuttia, jotta taikinasta tulee sileää. Älä vatkaa liikaa.

Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista kakkuja uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes kakun pinta on sormella koetettaessa kimmoisa. Kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

Sitruunakuorrute:

Vatkaa tomusokeri, voi, sitruunankuori ja elintarvikeväri (jos käytät sitä) vatkaimen keskinopeudella sekaisin. Säädä teho pienemmälle. Kaada hitaasti joukkoon maito, ja kun se on kunnolla sekoittunut muiden ainesten joukkoon, säädä nopeus suurelle. Jatka vatkaamista vähintään 5 minuuttia, niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Mitä pidempään vaahtoa vatkataan, sitä kuohkeampaa siitä tulee.

Levitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle sitruunakuorrutetta ja koristele kakut raastetulla sitruunankuorella.

7 kommenttia

  1. Tekispä mulle joku noita just nyt ja laittais vielä noin makeisiin vuokiin! Olipa kivat keittiösuunnitelmat sulla aiemmassa postauksessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama! Kyllä kelpais, mut ite ei jaksais vääntää :D Ystävänpäivänä tein ite mokkapaloja tosin, oi että oli hyviä. Ja kiitos, toivotaan että keittiöstä tulee yhtä kiva / jopa parempi kuin suunnitelmista! :)

      Poista
  2. Oijoijoi! Miun on ihan pakko kokeilla tehä näitä ens viikolla. Näyttää niin superhyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti, noi oli ihan sairaan hyviä :)

      Poista
  3. Omnom <3 Minäkin sain tänään herkku-kuppikakkuja <3 Ravintolapäivän merkeissä tehtiin porukan kanssa herkkuja myyntiin, ylimääräiset meni omaan napaan (;

    VastaaPoista
  4. Missähän vaiheessa taikinaan pitää lisätä voi... :D

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall