Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TURKU PISTI PARASTAAN


Lauantainen Turku-visiitti oli mitä mukavin. Pääsimme perille puolenpäivän aikoihin, ja parkkeerasimme auton johonkin kauas ilmaisille paikoille. Eipä siinä haitannut käppäillä auringon paistaessa, vaan oli kiva nähdä paikkoja samalla. Iso tuomi kukki sen verran kauniisti että sen äärellä vietimme hyvän valokuvaustuokion innostuneina.

Oli vähän eri meiningillä noita graffitejakin Turussa, ei meillä Helsingissä tuollaisia seinän kokoisia piissejä pääse ihastelemaan ellei kyse ole jostain mainoksesta..!


Tulimme keskustaan Turun tuomiokirkon ohi, ja ensimmäinen pysähdys oli kontilla, josta sai Design festivalin kartan mukaan. Kunnon turistina pääsi sitten kiertelemään kaupunkia kartta kädessä ja kamera kaulassa.


Kävimme katsastamassa Sisustuksen Koodin, johon BEdesign sekä Saana ja Olli olivat pistäneet pop up shopin pystyyn. Olen vähän tälleen jälkikäteen lämmennyt noille perinteisille Saanan ja Ollin valko-harmaille hampputyynyille. Vähän jäi kaivelemaan kun en ostanut sisustusbloggaajien kirppikseltä Sannin pöydästä kahta tyynyliinaa.. Noissa kun on kiva matsku ja mukavan suomalainen metsäfiilis. BEdesignin tuotteista tykkään eniten peurahyllystä ja naulakosta.


Versot-näyttelyssä piti käydä kurkkailemassa paikallisten muotoilun opiskelijoiden lopputöitä. Kiva nähdä vähän mitä muut ovat duunailleet. Kaikenlaista mielenkiintoista siellä olikin, jengi oli aika hyvin päässyt tekemään yhteistyötä yritysten kanssa. Kuvassa näkyy Heimtextil-messuilla esiteltyjä kankaita.


Poikkesimme myös Element-vaateliikkeessä, jonka ikkunastailaus houkutteli astumaan sisään. Kaikkea muikeaa pukinetta sieltä olisi kyllä löytynyt, ja jos rahoissa pyörisin niin kyllä olisin monenlaista ostanut. Varsinkin eräs palmukuvioitu maksimekko jäi kaihertamaan.. Mutta tarjoilu ainakin oli kohdillaan, mansikat ja skumppa kelpasivat vaikken mitään ostanutkaan!


Valkoista, harmaata ja mustaa. Olen siirtynyt jopa harmaaseen kynsilakkaan ja mietin tukkani värjäämistä harmaaksi. Ei kait siinä, fiiliksen mukaan mennään!


Ravintolapäivä ei näkynyt Turun kaduilla läheskään yhtä paljon kuin Helsingissä. Täällähän noita kojuja on joka kadun kulmassa ja varsinkin Kallio on semmoinen aarreaitta että valinnanvaraa kyllä löytyy! Oltais mieluusti syöty jossain ravintolapäivä-kojussa, mutta mitään sopivaa ei nyt osunut kohdalle vaikka koitimme katsoa sen appin avulla.. Mutta juuri kun mietin että mistähän sitä saisi hyvää kahvia (esim Turun kahvipaahtimon kahvia jostain kahvilasta) niin kävelimme jonkun kotibaristan pisteelle! Siitä sain sitten jättikupillisen hyvin tehtyä herkkulattea mukaani kuin tilauksesta, ihan mahtava tuuri! Sen voimalla oli hyvä jatkaa matkaa rautatien yli Logomolle.


Siellä kun oli tosiaan nuo myyjäiset meneillään. Kierrettiin myyntipöydät läpi ja minä ihastelin tilaa.


Komeissa puitteissa oli markkinat järjestetty! Kiva kun tuommoisia vanhoja hienoja tiloja on otettu käyttöön.


Uusia Pure wasten t-paitoja koitin kaupata Markille mutta niissä oli kuulemma liian isot kaula-aukot. No ei me sitten mitään tuoltakaan ostettu, kunhan katseltiin. Onneksi ihasteleminen riittää, jos ei mitään erityistä tarvetta tai hulvatonta tahtotilaa ole.




Ehkä päivän kivoin tapaus oli tämä Logomon viereen pystytetty Kisko&Disko, jossa ruokittiin nälkäistä kansaa vegeburgereiden voimin. Jos oltais tajuttu mennä tuonne ennen Logomoa, niin olisimme ehtineet saada purilaiset, mutta emmepäs tajunneet ja ruoka loppui siinä jonottaessamme. Jes... Ostin sitten itse tehdyn inkiväärisorbetin, joka oli kyllä hyvää, mutta ei sinänsä nälkään auttanut. Olisi ollut niin täydellistä syödä superhyvää vegeburgeria tuossa auringonpaisteessa maton päällä istuen. Joku soitteli levyiltä kesäistä musaa ja tuntui kuin olisi ollut Berliinissä. Mutta oltiinkin Turussa. Mainio paikka!



Lopulta autolle kävellessämme pysähdyimme syömään Tintåån, jonka nimi oli jostain jäänyt mieleeni. Kelpasi siinäkin terassilla syödä pizzaa ja salaattia. Kaiken kaikkiaan siis erittäin mukava päivä tuli vietettyä, ei olisi paljoa parempaa ensivaikutelmaa tämä kaupunki voinut tehdä! Ensi kertaan siis.

13 kommenttia

  1. Voi itku, kun olisin etukäteen tiennyt, että Turussakin on joskus jopa mielenkiintoista tekemistä! Olen joutunut kohta parisen vuotta asumaan Turussa opiskeluiden takia ja tuntuu, että kaikki muotiin ja sisustukseen liittyvät tapahtumat (ja kirpparit) ovat AINA Helsingissä tai Tampereella. Tai sitten en lue tarpeeksi turkulaisten blogeja. :P Mutta kiva kun viihdyit näillä nurkilla, näytti olevan nätti sää ja kivat meiningit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turussahan järjestetään itse asiassa mukavan paljon tapahtumia, kannattaa tosiaan tsekkailla blogeja, ilmaisjakelulehtiä ja pitää silmät auki kaupungilla kierrellessä, julisteilla mainostetaan aika paljon. Eihän täällä toki läheskään niin paljoa tapahdu kuin Helsingissä, mutta kohtalaisesti kuitenkin.

      Hauska nähdä, mihin ulkopaikkakuntalaiset kiinnittävät Turussa huomiota, aika samoihin asioihin näköjään kuin itsekin :) Tosin en olekaan kuin vasta pari vuotta täällä asunut. Kiva, että Peeta kävit tsekkaamassa meidän koulun näyttelyn!

      Poista
    2. No harmi kun missasit! Tosin kyllähän mä lauantaina jo asiasta ilmoittelin, ja nää meiningit jatkui tiistaihin asti :) Sanph antoikin hyviä vinkkejä, itse seuraan tosi aktiivisesti facebookissa, instassa ja muualla kiinnostavien tapahtumien ja järkkääjien sivuja, jotta en missaisi mitään kivaa.

      Sinänsä ymmärrän tuon fiiliksen, koska silloin kun asuin vuoden Joensuussa niin harmitti tosi paljon kun Helsingissä tapahtui jatkuvasti kaikkea, mutta voisin väittää että Turussa kyllä ainakin tapahtuu paljon enemmän kuin Joensuussa! ;)

      Ja joo Sanph oli kyllä kiva käydä Turussa ja teidän näyttelyssä! Hyvin oli Turku design festivalin sivuille kerätty noita käymisen arvoisia paikkoja, ja luotin kyllä ihan siihen :)

      Poista
  2. Turku on ihana! Ravintolat, jokiranta, föri... Ja siellä tekee parempia kirpparilöytöjä kuin Helsingissä (tosin monessa paikassa hinnat hiipivät nykyään lähelle pk-seudun tasoa)...

    Saanan ja Ollin suhteen oon täysin myöhäisherännäinen. Mielestäni noi on tuotteita jotka täytyy nähdä livenä ennen kuin niille lämpiää, hamppukankaan elävyys on se juju jota ei kuvista tajua. Itse kiinnostuin vasta kun kaveri toi tuliaisiksi pari pannulappua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkuun pitää todellakin päästä uudelleenkin kiertelemään =) Kirppiksiä me ei nyt keretty esim käydä ollenkaan läpi. Onneksi on se mökki nyt siinä lähellä niin eiköhän tuolla tule tulevaisuudessa enemmänkin käytyä.

      Voit olla muuten oikeassa tuossa että materiaali pitää nähdä ensin livenä. Kyllä kankaita on aina kiva hipelöidä ennen ostopäästöstä, nyt esimerkiksi harmittaa kun eräs netistä tilaamani pellavatyynynpäällinen on to-del-la ohutta kangasta ja pelkään sen kuluvan nopeasti puhki..

      Poista
  3. Kesä-Turku on kyllä huippu. Harmi, että se on täältä Oulusta katsoen vähän turhan kaukana, kun suoria junayhteyksiäkään ei juuri oo.

    Nuo koko seinän kokoiset graffitit on niiiiiin mahtavia. Oispa niitä enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sieltä asti ei kyllä varmaan ihan tuosta noin vaan tule Turku-reissulle lähdettyä, kun Helsingistäkin käsin se tuntuu jo olevan kaukana :D

      Poista
  4. Onpas virkistävää lukea Turusta jonkun ei-turkulaisen kirjoittamana. Kaupunkia katselee niin eri silmin kun täällä asuu tai kun ei asu. Vaikka kyllä Turkua silti kovasti armastan.

    Ensi kerralla teidän täytyy piipahtaa Cafe Artiin (joka on muuten ihan vähän matkan päässä Tintåsta), jos kivaan kahvilaan haluatte ja Turun kahvipaahtimon kahvia. Saa sitä toki muualtakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omia kotikulmia on kyllä mielenkiintoista aina katsella muiden silmin! Cafe art oli kyllä mielessä, mutta sitten kun kadulla tuli vastaan se kahvikoju niin ei ollutkaan enää tarvetta :) Sieltä suunnasta siis vahvistus kyseiselle paikalle. Se jokiranta on kyllä muutenkin ihana.

      Poista
  5. Nyt kyllä tekee mieli lähtee Turkuun, hieno juttu ja niin kauniita ja kesäisiä kuvia, myös taidolla otettuja, kiitti virtuaalireissusta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne siis! Kiitos paljon, kiva kuulla että juttu oli kiinnostava. :)

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall