Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

FABRIKEN FURILLEN | GOTLANNIN AUTIOLLA RANNALLA

Pic: Peter Guenzel for Nowness

Olen lähdössä Gotlantiin juhannuksen jälkeen muutamaksi päiväksi ja odotan reissua varsin innokkaasti! Kerroinkin vähän aikaa sitten että Tukholman reissu kiinnostaisi, ja yhtälailla Köpis sekä Tallinna vetävät puoleensa. Lähimatkailu on kesällä parasta, kun täälläkin päin pohjoista pallonpuoliskoa on lämpimät kelit. Suhteeni Ruotsin matkailuun lienee aika samaa luokkaa kuin monilla muillakin suomalaisilla, naapurimaassa on tullut käytyä usein. Meillä asuu siellä serkkuja ja reittilaivat ovat tulleet sen verran tutuiksi että nyt on kiva lentää suoraan paikan päälle. Gotlannissakin ollaan oltu perheen ja serkkujen kanssa joskus silloin kun olin teini, mutta jostain syystä en muista matkasta juuri mitään. Tosi outoa. Kuulemma silloin satoi paljon vettä ja taisin olla vähän teiniangstit päällä jostain tylsästä Ruotsin reissusta.

Pic: Peter Guenzel for Nowness

Nyt kuitenkin on toinen ääni kellossa ja rupesin innoissani googlailemaan saaren antimia. Odotin löytäväni ihania idyllisiä kyläkuvia ja putiikkivinkkejä, mutta eiköhän sieltä aika pian silmään osunut tämä. Ei herranjumala miten upea hotelli on pykätty pystyyn saaren pohjoisosaan! Tarvitseeko edes sanoa että tämä on kuin minulle tehty?

Pic: Peter Guenzel for Nowness

Hotellin nimi on Fabriken Furillen ja se on valokuvaaja Johan Hellströmin omistama. Paikka on muutenkin valokuvaajien suosiossa, enkä todellakaan ihmettele miksi. Lukuisia musiikkivideoita, mainoksia ja muotikuvauksia on tällä saarella tehty. Vuonna 1999 Hellström osti maan vanhan tehtaan ympäriltä, ja alkoi kaavailemaan siitä hotellia ja ravintolaa. Se ei ole vieläkään suuren yleisön suosiossa, joten paikan päällä voi olla rauhassa ja ihastella maisemia.

Pic: Lisa Pintar

Yöpyisin erittäin mielelläni tässä hotellissa, mutta luulen että se jää tällä kertaa vain haaveeksi. Toivottavasti pääsen edes käymään paikan päällä, olisi mahtavaa nähdä tuo omin silmin. Ehkä muutaman kuvankin nappaisin ;)

Pic: Lisa Pintar

Sisustuksen ovat suunnitelleet hotellin omistaja vaimoineen. Uljas teollinen linja jatkuu rakennusten sisälläkin onneksi.

Pic: Fabriken furillen

Kyllä tuolla kelpaisi viiniä maistella iltanuotion ääressä, ei huhhuh miten hieno paikka! Onko joku käynyt tuolla?

I am heading to Gotland (in Sweden) this summer for few days and this amazing hotel Fabriken Furillen caught my eye. It is built in an old factory. Photographer Johan Hellström fell in love with this abandoned place and bought it to build this industrial hotel with restaurant and bakery. They say that most tourists keep away from here and it is still a peaceful place to visit. It would be great to spend a night here but I'm not sure if it's happening. Hopefully I'll get a change to visit this place anyway!

14 kommenttia

 1. Ystäväni on yöpynyt tuolla ja sanoi sen olleen aivan uskomaton kokemus. Hänen kauttaan voin suositella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, no ihana kuulla! Kade! :) Ei vitsi pakko päästä todellakin edes käymään tuolla.

   Poista
 2. Mielettömän hienon näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan älyttömän kaunista. Hahah nyt alkoi naurattaa koska ihan kaikki ei välttämättä tollasta pitäisi kauniina :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niinpä, oikein kylmät väreet menee. Jotenkin pystyn aistimaan sen fiiliksen noiden kuvien kautta. Ihmeellisen sininen merikin! (ellei sitten ole photoshopattu)

   Poista
 4. Toi paikka oli muistaakseni Fst:n Mat så in i norden ohjelmassa jokunen vuosi sitten ja jäi kyllä mieleen. Ehkä Areenan arkistoista vielä löytyisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, täytyypä koittaa etsiä :) Kiitti vinkistä!

   Poista
 5. Hi!
  Thanks for the nice comments! I also found your blog recently and I just love it! Just wish I would understand finnish ;)
  Of course can you borrow pictures from my blog.
  Rebecca

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Rebecca! Great, I'll feature your blog soon :) Haha I've got a major advantage because I can read swedish ;) But I try to traslate some short text in english every time. Sometimes I just get too lazy about it..

   Poista
 6. wow, tulee ihan joku scifileffafiilis parista kuvasta, jotenki ihan epätodellisen näköstä!

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall