Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KYLLÄ VÄRIT KODIN TEKEVÄT!


"Hyi miten mustavalkoista, missä ne värit ovat? Kyllä värit tekevät kodin, tuollahan näkyy kaikki pölykin! Kuka muka voi asua tuollaisessa lavastekodissa, sehän on aivan luonnotonta! Ihan liian kliinistä, näyttää joltain sairaalalta jossa ei saa edes koskea mihinkään. Vain mielikuvitukseton ja epäpersoonallinen valitsee näin helpon sisustustyylin, se kertoo täysin massan mukana menemisestä."


Näinköhän on? Aika usein törmää yllä mainittuihin ajatuksiin. Yllätysuutinen: mustavalkoisten tai harmaiden tavaroiden ostaminen ei ole sen vaikeampaa kuin värillistenkään. Ei tässä tarvitse mitenkään pinnistella värejä piiloon, tai pyöriä rätti kädessä pyyhkimässä valkoista arkun pintaa sen useammin kuin puun väristäkään. Pölyn määrä on vakio, ja itseasiassa mustalla tasolla pöly näkyy paljon nopeammin kuin valkoisella. Värittömyys ei tarkoita samaa kuin kliinisyys, myös värittömässä kodissa voi asua mukavasti ja luoda vivahteita materiaaleilla sekä sävyillä. Vai ainoastaanko sinisellä sohvalla kelpaa ottaa rennosti? Mielenkiintoisen kokonaisuuden luominen ilman värejä voi olla jopa mukavan haastavaa. Värit eivät tee kotia, eikä myöskään värittömyys. Asukkaat tekevät kodin. Minä haluan tehdä kodistani mukavan pesän, jossa voin nauttia rauhallisuudesta ja asioista joista pidän.


Vaikka minä koen oloni seesteiseksi siistissä ja hillityn värisessä kodissa, voi joku toinen nauttia punaisesta sohvasta ja kirkkaankeltaisista tyynyistä. Enkä silti mene kommentoimaan kenellekään että minun valintani on se oikea, koska se on oikea vain minulle itselleni. Ihmettelen joka kerta tällaista toisen valintojen lyttäämistä, esimerkiksi Ilta-Sanomissa kun oli juttu minun sisustamisestani, niin juurikin tuollaisia kommentteja tipahteli kirjoituksen alle. Luulenpa että samat ihmiset eivät hyväksy esimerkiksi samaa sukupuolta olevien avioliittojakaan jos jo toisen valinnat kodin sisustuksen suhteen ärsyttävät noin paljon. Jokainen asuu niinkuin itse haluaa, ja voi muokata kotinsa juuri sellaiseksi missä viihtyy parhaiten.

33 kommenttia

 1. Mä mietin ihan samaa ... Vituttaa tommoinen anonyymi huutelu toisen kodista. Ethän sä kenenkään koteja arvostele vaan ilmaiseksi jaat inspiraatiota meille kaikille, kiitos siitä. Onkohan ihmisillä hitusen huono itsetunto kun pitää haukkua… No, siinäs rypevät paskassa fiiliksessään! Ja sä nautit kauniista kodistasi, niinkuin me sun blogin lukijatkin saavat nauttia!

  Kram,
  Sanni

  VastaaPoista
 2. Nimettömänä on helppo kommentoida. Mutta koti on yhtä henkilökohtainen valinta kuin puoliso - mikä kukaan on toisen valintaa kommentoimaan? Minullekin usein sanotaan, että "teillä on kaunista, mutta missä ovat kaikki värit". Värit ovat siellä toisten ihmisten kodeissa, minne ne kuuluvat.
  Minulle kodissa tärkeintä on seesteisyys - sitä teidänkin kodissanne on :)

  http://muotoseikka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Hyvin sanottu. Olipas kärkkäitä kommentteja tuon jutun alla.. Jännittävää, miten toisia jaksaa häiritä niinkin viaton asia kuin toisten mieltymys sisustaa OMAA kotiaan :D Kai se on sitten hyökkäys joidenkin värirakkautta kohtaan, jos joku muu ei väreistä sisutuksessa pidäkään.

  Toki mielipiteitä on jokaisella ja saa ollakin, mutta voisihan sen tuoda julki myös nätisti vaikkapa sitten kertomalla, mistä itse tykkää sen sijaan, että lyttäisi muiden valintoja.

  VastaaPoista
 4. Oli pakko mennä lukemaan jutun kommentit ja tuota.. Kaikilla on makunsa mutta en ymmärrä miten pienessä maailmassa ihmiset asuu jos närkästyy toisen sisustuksesta noin paljon. Ja sitäpaitsi, kyllä mustavalkoisen sisustuksenkin voi sisustaa ns huonosti.

  Mutta, sinun kotisi on ihana <3

  VastaaPoista
 5. hyvä teksti, allekirjoitan täysin. Iltalehden kommenttiboksi on kyllä muutenkin sellaista luettavaa että huhhuh.. :D

  VastaaPoista
 6. Aamen.

  Itse saanut kuulla samaa, koska kotimme päävärit ovat valkoinen ja harmaa. Minä vain olen aina mieltänyt juuri valkeuden kodikkaaksi, koska lapsuudenkotini oli hyvi vaalea sävyiltään. Vaaleita seiniä ja puupöytiä. Omaan kotiinkin kaipaisin enemän puupintoja, mutta toisaalta puinen lattia näyttää hyvältä, kun muuten on vaaleaa. Ainakin minun silmääni.

  Ja teidän koti näyttää ihanalta! :)

  VastaaPoista
 7. Haha, ai että tuo lattian puinen (/oranssi) väri häiritsee nyt jotenkin todella paljon näissä kuvissa! :-D Mitenkään tekstiin liittymättömästi. Asiaa kyllä puhut.

  VastaaPoista
 8. No sun kämppäs on ku joku teollisuushallin ja GRANIT-liikkeen showroomin sekoitus, mutta sitähän tavoittelet ja ihailet eikä sillä ole värien kanssa mitään tekemistä. Seuraat sisustusmuotia ja teet valintasi sen perusteella.

  VastaaPoista
 9. Mun mielestä on aivan hävytöntä arvostelle kenenkään sisustamista, eikä niiden paremmuutta voi mittailla. Ei ole oikeaa, ei väärää. Mun ei tulis koskaan mieleenikään mennä sanomaan kenenkään kodista, että on rumaa. Rumaa ei ole olemassa, mutta mielen hölmöyttä tai ilkeää tahtoa tuntuu tästä maailmasta löytyvän ;)

  VastaaPoista
 10. Joo ihmiset on outoja ja ihan samaa palautetta sain kun meidän koti esiteltiin myös Iltasanomissa. Ensinnäkin, teillähän ON värejä ja minusta meilläkin. Meillä on valkoiset seinät ja vaalea lattia, mutta myös harmaata, beigeä, oliivinvihreää, mustaa ja vaaleanpunaista puunsävyä unohtamatta. Ja sama juttu, kun meidän koti oli siinä Suomen kaunein koti -ohjelmassa, joku oli kommentoinut tyyliin "kuolisin tuolla kodissa, kamala koti, onneksi meillä on värejä". :D Lähinnä huvittaa. En itsekään kommentoi muiden värikkäitä koteja noin, sillä nämähän on makuasioita ja jotkin asiat kannattaa joskus jättää sanomatta.

  VastaaPoista
 11. Huh, miten voikin jonkun pyllyä kutittaa jonkun toisen koti ja sisustusmaku! En itsekään tykkää liian värikkäistä ja/tai riitasointuisista sisustuksista, jollaisia kyllä löytyy suunnilleen suurimmalta osalta ihmisiä joiden luona käyn. En voisi kuvitellakaan asuvani moisessa, iskisi varmaan päänsärky heti sängystä noustessa, mutta se pointti - en minä siitä näille ihmisille valita, ei tulisi mieleenkään. Heidän kotinsa, heidän makunsa, that's it.

  Ja sun koti on kyllä superihana. ♥

  VastaaPoista
 12. Kaunis ja kauniin värinen koti!

  VastaaPoista
 13. Osa noista kommenteista on kyllä niin absurdia paskaa, että huhhuh. No mutta toisaalta Ilta-Sanomien kommenttiosiot on aina tommosia, oli juttua mistä asiasta hyvänsä :/

  VastaaPoista
 14. ihmiset on kyllä joskus niin uskomattomia.... usein ihan raivostuttaa miten tyhmää. netissä on helppo mennä kommentoimaan mitä mieleen juolahtaa, ja nykyään näkee ihan nimelläkin kirjoitettuja törkeitä kommentteja. ihan kuin julkkiksista tai bloggaajista olisi oikeus sanoa mitä vaan. huhhuh. mulla kiehahtaa :D teillä on ihanan persoonallinen koti!

  VastaaPoista
 15. Makuasioistahan ei voi kiistellä, ja jokaisen koti saa olla juuri sellainen kuin sen asukkaat haluavat. Silti ihmetyttää, miten iltiksen jutun kommenteissa vihjattiin sun olevan suorastaan epäsiisti, koska vaatteet roikkuvat esillä "pölyä keräämässä". Sehän onkin tosi kodikasta ja ei-kliinistä, että kaikki on piilossa kaapeissa.

  VastaaPoista
 16. Hyvä Peeta! Mun mielestä sulla on tosi persoonallinen sisustusmaku ja teiltähän löytyy vaikka mikä määrä sävyjä ja erilaisia materiaaleja ja pintoja! Olen oikeasti joskus nähnyt tosi ankeitakin mustavalkoisia koteja, ja teidän koti ei tosiaankaan ole sitä lähelläkään! Jotkin taitavat vain saada nautintoa laukoessaan tuollaisia tyhjänpäiväisiä kommentteja! Harmiksi vain nuo anonyymit kommentoijat näyttävät usein kuuluvan siihen ryhmään, jotka tietävät omasta mielestään miten asian ovat parhaiten, eivätkä tosiaankaan ole kovin avarakatseisia :(

  Mitä sitten jos kaikki ei ymmärrä eivätkä ole luonteeltaan mitään esteetikkoja ja minimalisteja -onhan meitä moneen veneeseen, mutta ihanaa kun sä olet ja me muut saadaan nauttia sun tyylistä täältä blogista!

  VastaaPoista
 17. Kyllähän teidän nyt pitäisi kotiin värejä hommata että olis sit muutkin tyytyväisiä koska eihän OMA koti nyt voi näyttää asukeiltaan, mitäs se sellanen peli ois! Vitsi et oikeesti ärsyttää nuo iltalehtien kommentoijat, joko ne on hyviä trollaamaan tai sit muuten vaan hirveitä vatipäitä jotka ei ole saaneet mieleistä kotiaan ja niitä sitten nyppii, kun toiset sisustaa niin kuin haluaa. Argh. Mitä sitten jos koti näyttää sisustuslehdestä repäistyltä, ikean kuvastolta, värien ilotulitukselta tai goottiluolalta? Jos ite viihtyy niin luulisi riittävän muillekin. Miekin vihaan esim. sisustustekstitarroja enkä sellasia omaan kotiini ottaisi, mut ei muuten haittaa yhtään jos jollain toisella sellasia on. Minua vaan niin paljon korpeaa muiden ihmisten tarve puuttua toisten elämiin etten kestä yhtään! :D

  VastaaPoista
 18. Pidän värittömästä tyylistä, niin sisustuksessa kuin vaatteissakin. En voisi kuvitella itselleni mitään värillistä päälle, ja monet ovat sanoneetkin, että se tekee minusta persoonallisen. Sellainen oman kodin pitää olla missä itse viihtyy parhaiten :) En tajua ihmisiä, että pitää kommentoida miten hirveä jonkun sisustustyyli on omasta mielestä, jos se on hirveä, niin miks siitä pitää sanoa ja mahdollisesti pahottaa toisen mieli, ei siitä kukaan hyödy mitään..

  VastaaPoista
 19. Ai että kun tuli paha mieli, kun luin vain kaksi ensimmäistä kommenttia Iltasanomista... On kyllä kateellista porukkaa. Mutta kyllähän sitä kaikki rohkeasti itseään toteuttavat ihmiset saavat aina haukkuja. Värit ovat melko suhteellinen käsite, spektri. On olemassa kieliä, joissa on oma terminsä vain esimerkiksi neljälle (!!!) eri värille. Jännä, että kärttyiset suomalaiset haluaisivat asua vähintäänkin sateenkaaressa. Kiitos sinulle inspiroivasta blogistasi, meillä rakastetaan tumman ruskeita puuhuonekaluja, mutta jännä kyllä, osaan ihailla sinun valkeita huonekaluja ;)

  VastaaPoista
 20. höh. mun mielestä sun sisustustyyli on lähempänä maksimalistista kuin minimalistista, on muotoja ja materiaaleja vaikka muille jakaa. siinä tuntuu pelkästään järkevältä pitää väriskaala hallittuna jotta ei räjähdä pakka käsiin. teidän kodissa on paljon kauniita neutraaleja värisävyjä. musta tuntuu usein että ihmiset jotka vaatii paljon räiskyviä värejä ei osaa nähdä niitä ihania sävyeroja mitä neutraaleissa sävyissä voi olla. ei kaikki valkoinen oo samanlaista valkoista.

  VastaaPoista
 21. Ja siellä oikein "asiantuntija" vastaa, kuinka kodissa "ei SAA olla mitään ylimääräistä, ja kaikki on säilytettÄVÄ kannellisissa laatikoissa"...... Juupa juu, eipä noille kommenteille voi kuin nauraa, niin selkeästi kuultaa ankara kateus läpi kun toisen koti näyttääkin tyylikkäältä. Sitten on pakko kiekua suureen ääneen kuinka ne OMAT kukertavat sohvatyynyt ja se ihana kirkuvanvärinen sohva ovat SE AINOA OIKEA tyyli sisustaa. Jos nuo kommentoijat lukisivat omat kirjoituksensa, niin varmasti (mikäli sitä järkeä nyt yhtään on jonossa jaettu) ´huomaisivat itsekin kirjoitustensa katkeran sävyn. Ja tässäkin ketjussa tuo eräskin anonyymi kommentoi melko näkyvän kateellisesti, että "No sun kämppäs on ku joku teollisuushallin ja Granit-liikkeen showroomin sekoitus......" Nauroin ääneen tuon lukiessani! :D :D :D No, aika monet eivät ymmärrä sävyjen, tekstuurien, materiaalien saatika niiden värien sopusointuisesta yhdistelemisestä tuon taivaallista, ja sitten ottaa päähän kun näkee, kuinka joku on onnistunut siinä loistavasti. Onnittelut, asuntosi on kaunis, ja btw kaikkea muuta kuin "pelkkää valkoista". Mutta tuon kirjoittaja ilmeisesti onkin ollut värisokea kun ei ole erottanut beigeä, harmaata, mustaa, metallin sävyjä jne. jne. jne. valkoisesta. :)

  VastaaPoista
 22. Makuasioista ei voi kiistellä ja kuitenkin, mistä muusta sitä kiistelisi :) Tosi mautonta on kyllä tuollainen kommentointi. Toki mielipiteitä saa olla, itsekin voin sanoa jostain että ei ole mun makuun/mun tyyliä, mutta ei sen takia voi lähtä toisen valintoja lyttäämään tai haukkumaan. Kaikilla on oikeus omiin sisustusratkaisuihinsa eikä sitä oikeaa ole :)
  Tuo kommentti vähän häiritsi, että nuo samat kommentoijat ei varmaan hyväksy samaa sukupuolta olevien avioliittojakaan. Millä tavalla nämä kaksi asiaa ovat yhteydessä toisiinsa? Mielestäni ei voi yleistää, että jotka haukkuu toisen sisustusvalintoja, ovat myös vastaan yleisesti ihmisten puolisovalintoja...? Ja kun siinäkin asiassa saa olla myös sitä toista mieltä :)

  VastaaPoista
 23. maailma nyt on täynnä urpoja. voin vaan kuvitella kuinka kyseiset huutelijat on maalannut seinät kirkkaanpunaisiksi ja muu sisustus noudattaa samaa kaavaa niin, että menee jo mauttomuuden puolelle :D voin vaan kuvitella. haters gonna hate. tyylis on just loistava! pidän itsekin paljon samoista asioista nimimerkillä paljon on harmaata ja valkosta tässäkin kodissa. jatka vaan samaan malliin! :P

  VastaaPoista
 24. hei mitä matskuu toi teidän sohvanpäällinen on? (varmaan aika kulunut kysymys, mutta se on vaan niin makee) :)

  VastaaPoista
 25. Teidän koti on täynnä kauniita toisiinsa sopivia sävyjä. Iltasanomien kommenttiboksiin käy kateelliset huutelemassa! Olispa kiva nähdä niiden kodit :DD hahahah voin vaan kuvitella

  VastaaPoista
 26. No jo on taas mielensäpahoittajat liikenteessä iltapäivälehden kommenttiboxissa. Kaikkien ei tarvitse tykätä kaikesta (that's the fucking point sisustamisessa: löytää oma tyylinsä ja juuri se mistä itse tykkää) mutta pieni käytöskoulu olisi paikallaan. Jos ei osaa sanoa mitään positiivista, voi olla hiljaa. Jos ei koe saavansa inspiraatiota tietystä sisustusblogista, voi mennä lukemaan jotain muuta. Ja jos on niin perkeleen taitava sisustaja niin perustakoot oman blogin, sittenhän ei tartte ikinä enää lukea mitään muuta kun voi ihastella omaa kotiaan myös ruudulta :)

  VastaaPoista
 27. Hei kiitos kaikille kommenteista, tosi hyviä pointteja teillä! Ajattelinkin että tämä aihe herättää keskustelua mutta ihan tämmöistä kommenttivyöryä en osannut odottaa :) Annetaan kaikkien kukkien kukkia! Minäkin ihastelen värejä muiden kodeissa ja ulkona, enkä todellakaan salaisesti paheksu muiden valintoja.

  VastaaPoista
 28. Huvittavaa, että joku vaivautuu paheksumaan toisten kotien värittömyyttä. :) Minusta esimerkiksi sinun ja Lähiömutsi-blogin Hannella on ihan mahtavan kauniit kodit, vaikka omaan makuuni kumpikin on liian ääripäässä: liian mustavalkoista tai liian värikästä. Minusta paras yhdistelmä on valkoista, vaaleanharmaata ja mustaa + väripilkkuja, esimerkiksi oranssia. Toisten tyylien ihastelu on silti hauskaa.

  VastaaPoista
 29. Ihan älyttömiä kommentteja. Ihan kuin olisi joku tietty tapa millä sisustaa eikä mikään muu kelpaa :D

  VastaaPoista
 30. Olen huomannut jo alaa opiskelevana että amatööreiltä tulee amatöörimäisiä kommentteja! :D
  Se on vaan huvittava fakta!

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall