Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

RAINY DAY | SADEPÄIVÄN TEEHETKI


Siinä on jotain hypnoottista kun tarkkailee kuumaan veteen tiputetun jasmiiniteekukan avautumista. Ostin nämä pallerot joulukuiselta Istanbulin reissulta ja maustebasaari palasi taas mieleen kaikkine väreineen. Itse teen maku oli lievä pettymys, mutta kun mukiin lisäsi mintun lehtiä ja hunajaa niin ihan jees se oli. Silmänruokaa ainakin!  En oikein ymmärrä vihreän teen päälle, se on niin laimeaa. Vähän kuin olisi sammalta liottanut vedessä. Muita samaa mieltä olevia? Ja joo, olen maistanut useita teelaatuja. Mustasta teestä tykkään enemmän :) Ja kunnon chaista soijamaidolla ja inkiväärillä.

There is something hypnotic to watch opening jasmine tea flower. Beautiful but not very enthusiastic.. Black tea is better in my opinion. I bought the tea flowers from Istanbul last december and I still got few left.

23 kommenttia

  1. Teekukat ovat upeita! Harmi vaan, että meiltä täältä Suomesta ei niitä kovinkaan monesta paikasta saa. Seuraavan kerran kun jonnekkin ulkomaille suuntaan otan tehtäväkseni etsiä teekukkia sellaisen määrän, että saan ilahdutettua teehetkiäni useaan otteeseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö täällä myydä? Luulisi että jostain teekaupoista ainakin saisi :) Kannattaa siis hamstrata ulkomailta.

      Poista
    2. Helsingissä varmaan useampikin teekauppa myy, itsellä ostopaikka oli Théhuone (Eerikinkatu 10)!

      Poista
    3. Täytyykin sieltä sitten käydä ostamassa. Kiitos vinkistä Saara! Voipi olla, että saatan olla melko sokea ei-luomu tuotteille niin sen takia ehkä monikin teekukka jäänyt huomaamatta. Pitääpä olla tarkkaavaisempi! ;)

      Poista
    4. Théhuoneen lisäksi Helsingissä teekukkia myyvät ainakin Chaya (Kluuvin kauppakeskus), The Ounce (Fredrikinkatu 55) ja Demmers Teehaus (Annankatu 13). Tosin pikaisen vilkaisun perusteella näyttää siltä, että harmillisesti kenelläkään näistä kolmesta ei ole valikoimissaan luomuteekukkia.

      Ja koska gunpowderia suositeltiin jo, ehdotan Peetalle pu-erh-teetä tai paahdettua riisiä sisältävää genmaichaa. Vai oletko jo kokeillut? :)

      t. teehifistelijä

      Poista
  2. Vau miten kaunis! Mä en taas tykkää kauheesti mustasta teestä, mutta vanilja- ja suklaateet menevät maidon kanssa :---) Vihreät teet ovat taas omia lemppareita, etenkin Yogi Tea - merkin jasmiinitee. Jos kaipaat teevinkkejä, niin kannattaa ehdottomasti maistaa tuota äsken mainitsemaani jasmiiniteetä, ja saman merkin suklaateetä. Teepussien lapuista löytyy vielä lausahduksia, mitä on ihana lukea hautumista odotellessa :------)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy pitää mielessä, kiitos vinkistä :) Tosin meillä on keittiön kaapeissa yksi hylly pyhitetty kokonaan teelle ja niitä juodaan varmaan loppuelämän ajan joten ei viitsisi ostaa uusia hetkeen.. Mistä niitä aina kertyykin?!

      Poista
  3. Ootko kokeillut gunpowder -teetä? Siinä on nimensä mukaisesti potkua, vaikka vihreää teetä onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tainnut, pitää testata jos jossain törmää siihen :)

      Poista
  4. Onpa kaunis teekukka! Olethan muuten huomannut, että vihreää teetä tehdessä vesi ei saa olla kiehuvan kuumaa, teestä tulee muuten kamalan kitkerän makuista. Olisiko oikea lämpötila ollut noin 80 astetta. Itsekin muuten pidän kovasti juuri vihreästä jasmiiniteestä sekä tuosta gunpowder -teestä. Suosittelen lämpimästi testailemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tosiaan olen sen kuullutkin, ja jos teen vihreää teetä niin stoppaan vedenkeittimen ennen kiehahtamispistettä. Tarkkaa lämpötilaa en silti tiedä.. :) Toinen ääni gunpowderille! Kuulostaa ihan jollekin superteelle hehe.

      Poista
  5. musta tee on ehdottomasti parempaa! itse juon perinteisesti maidon ja sokerin kanssa, enkä enää oikein osaa juoda teetä ilman noita, vaikka muutama vuosi litkin kaikenmoisia imeliä marjamakuja. tällä hetkellä keisarin morsian on ehdoton lemppari :)

    VastaaPoista
  6. Hui, tuo näyttää yhtä aikaa pelottavalta ja kauniilta.

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah niinkö :) Kiitos sitä samaa sinnekin suuntaan!

      Poista
  7. I was waiting for this picture! It is really beautiful...

    VastaaPoista
  8. Kokeile Yogi Tea:tä ja Clipperiä, et varmasti pety!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Clipperit on hyviä juu! Togi tea:tä en taida olla maistanut =)

      Poista
  9. Itse en juo enää mitään muuta kuin rooibosta, maustettuna tai ihan itsenään. Vaikka sehän ei tietty ole teetä ollenkaan. Mutta niin hyvää! Ja kiva kun ei ole kofeiinia, niin voi illallakin juoda vaikka kuinka monta kuppia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rooibos on hyvää joo, tykkään siitä! Just iltateeksi sopivaa =)

      Poista
  10. Hello. Pakko vielä lisätä.. Maailman parasta teetä,paras valikoima ja palvelu löytyy nettikaupasta Mandragora.fi. Kauppa on Rovaniemellä ja olen käynyt siellä monet kerrat enkä koskaan ole pettynyt. Sittemmin olen tilaillut nettikaupasta, pohjoisesta poismuutettuani. Lämmin suositus. Tilaa vaikka orange creamia, hunajasuudelmaa tai jotain maustamatonta vihreää. Ah. Terkuin Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahas okei :) Sepä onkin uusi tieto mulle myös. Täytyy kyl sanoa että mitään uutta teetä en voi hetkeen ostaa kun keittiössä on yks hylly kokonaan erilaisia teelaatuja täynnä.. Pitäis ne ensin juoda pois!

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall