Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TAMPERE


Tehtiin toissa viikonloppuna tyttöjen kanssa retki Tampereelle, johon en ollut koskaan päässyt aiemmin tutustumaan. Päätin siis hieman tehdä taustaselvittelyä etukäteen, jotta en missaisi mitään tärkeää putiikkia tai designiin liittyvää paikkaa. Lähdettiin liikenteeseen lauantaiaamuna, ja palasimme kotiin sunnuntaina. Siinä välissä ehti vähän shoppailla, kierrellä kaupunkia, käydä syömässä ja rilluttelemassa yöelämässä, nähdä koko kaupunki näköalatornista ja syödä kattavaa darrabrunssia. Antoisa reissu, josta ajattelin nyt jakaa muutamat palat sekä parhaat vinkkini.


Vanhan teollisuuskaupungin keskellä sijaitsee komeita tehtaita, joita ihastelin mielenkiinnolla. Savuavat tornit ihan siinä torin laidalla. Joki oli musta, puissa oranssit lehdet ja auringonlasku juuri sinä iltana kullanvärinen. Tampere oli myös isompi kuin mitä luulin!


Ajettuamme Tampereelle, heitettyämme kamat kaverin kotiin ja syötyämme päivän toisen aamiaisen kello kahdentoista aikaan lähdimme liikenteeseen. Koska kaverini eivät ole ihan yhtä hulluja sisustuksen / designin suhteen, en viitsinyt kovin pitkää pakkolistaa kerätä. Ajattelin että ainakin Design Boulevardilla, Kerässä ja jossain kivassa kahvilassa olisi hauska käydä. Heti ensi töikseni heittäydyin kunnon turistiksi. Ripustin kameran kaulaan, aloin ihastelemaan jokaista rakennusta ja räpsin kuvia niin että jäin jatkuvasti jälkeen kavereistani.


Meillä ei lauantaille jäänyt kovin montaa tuntia kiertelyaikaa, sillä erikoisliikeet menevät kiinni jo kolmen - neljän aikoihin. Ensimmäinen etappi oli se mainittu Design boulevard, josta odotin löytäväni neonkirjaimia. Olin nähnyt niistä kuvia heidän nettisivuillaan, mutta kirjaimia oli saatavilla vain tilauksesta. Ääh inhoan tilailua, haluan nähdä kaiken livenä ja saada ostaa mieluiten heti, joten kauppoja ei tullut. Mutta muuten putiikki oli varsin söpö. Kaikki ajankohtaiset Ferm livingit, Muutot ja muut tutut isommat ja pienemmät esineet löytyivät. Ihastuin näihin harmaisiin laseihin Muutolta, tykkäilin Hayn kahvimitoista ja haikailin niiden neonkirjainten perään. Mitään ostoksia en siltikään tehnyt.


Mutta jotain erityistä kyseistä putiikista saimme mukaamme, nimittäin Tampereen DOT-lehden ja kartan. Jaa minkä? No Design on Tampere -yhdistyksen kokoaman informaatiopläjäyksen, josta löytyivät just ne kaikki minua kiinnostavat jutut. Mielenkiintoiset putiikit, kirppikset, kahvilat, ravintolat, ja ihan monenmoista juttua näiden takaa. Luin koko lehden kotimatkalla läpi ja tuntuu siltä että olen nyt opiskellut Tampereen design-kentän hyvin läpi. Kattava paketti on siis kyseessä, tuollainen pitäisi olla jokaisella kaupungilla. Jatkoimme siis suunnistusta sen avulla. Kiitokset Design boulevardin mukavalle pitäjälle tästä! Hän itsekin kuuluu kyseiseen yhdistykseen, kuten monet muutkin putiikit ja designin/muodin/taiteen parissa vaikuttavat henkilöt Tampereella.


Seuraava kauppa oli ihan kulman takana, Vintage Garden ja Super Mukava. Pyyhälsin oitis vintagepuolelle ahmimaan katseellani kristallikruunuja, lasipurnukoita, koruröykkiöitä. lampun jalkoja ja muita ihania löytöjä. Joskus Kaapelitehtaalla jonkun tapahtuman yhteydessä ihastelin Vintage Gardenin pisteellä eräitä timanttikorviksia, mutta kun palasin ostamaan niitä pienen mietinnän jälkeen, olivat ne jo jonkun muun matkassa. No niinhän se aina menee. Tällä kertaa nappasin mukaani sen lampun jalan, jonka esittelinkin pari postausta sitten.


Sama liike jakautuu siis kahteen osaan, toisella puolella on suomalaisia vaatemerkkejä myyvä Super mukava, joka nyt itseltäni kahlaamatta kun olin niin vintagehöyryissäni. Kivalta sekin kyllä näytti, tässä todisteeksi kuva vaaterekistä. 


Kahvilla me käytiin kotoisassa kahvila Valossa, jossa on paikan päällä paahdettua kahvia. Minähän en mitään kökkökahveja mistä tahansa Arnoldseista suostu enää juomaan, joten tämä oli ehdoton ykkösmesta! Saatiin rauhassa lipitellä kahveja ja juoruilla miesasioista. Täällä tarjoillaan kuulemma myös hyvää brunssia, mutta me käytiin seuraavana päivänä brunssilla Hullussa Porossa, jossa oli kyllä erittäin kattava valikoima, mutta lievästi kyllä naureskelin niille sisustuksille. Sanotaanko, että pienemmätkin viitteet riittäisivät. Siellä oli kattokruunut tehty hirven sarvista, baaritiski vuorattu ulkopuolelta taljoilla ja heti ensimmäisenä sisään tullessa naaman edessä on karhu. Ei siis mikään vegemesta. Mutta hyvät safkat jos haluaa maksaa paljon, ja jos onnistuu saamaan paikan ikkunan edestä niin siitä olisi komeat maisemat siihen Näsijärvelle. (Oliko se Näsijärvi siinä? Emmä tiedä.)


Slurps. Kehräsaarella me käytiin myös pyörähtämässä, katseltiin vähän niitä vanhoja tehdasrakennuksia ja käytiin jossain käsityöläisputiikissa. Ja torilla, siellä oli kalamarkkinat.


Sunnuntaina ennen kotiinpäin ajelua me käytiin vielä tuolla Pyynikin näköalatornissa katsomassa maisemia. Pitihän se kokonaisuuskin nähdä! Ja komeat oli maisemat. Luulin että niitä kuuluisia munkkeja myydään tuolla ylhäällä tornissa, mutta siinä alhaalla olikin joku kahvila, jonne oli ihan törkeä jono. Ei siis jääty jonottelemaan, varsinkaan kun tultiin brunssilta suoraan tuonne hahah.

Eli oikeastaan kaikki, mitä sinun tulee tietää Tampereelle lähtiessäsi, ovat nämä nettisivut:


Sinne vaan kahlailemaan, ja kannattaa lukea se lehtikin nettiversioina. Siellä oli yksi kohta jossa paikallisilta taiteilijoilta yms kysyttiin että miten he viettäsivät vapaapäivän kotikaupungissaan, ja ne vastaukset oikein vilisivät mielenkiintoisia vinkkejä! Monta kivaa paikkaa jäi siis vielä näkemättä, mutta eiköhän tuonne toistekin tule mentyä. Ja sitä varten saa kyllä heitellä kivoja vinkkejä kommenttilootaan halutessaan :) Dom Dom (oli mennyt jo kolmelta kiinni), Kätkö vintage, Kerä (siellä oli joku pelottava kässäkerho meneillään niin ei uskallettu sisään kun joku istui ihan oven edessä neulomassa), Vohvelikahvila sekä ainakin Trash & treasures -kirppis jäivät vielä kaihertamaan mieltä. 

16 kommenttia

  1. Terkkuja Tampereelta ;--) Odotin tätä postausta kun näin instasta tai jostain että oot Tampereella hihi!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä saikin hetken odotella, mutta tässä se nyt on! :) terkkuja takas

      Poista
  2. Koski ja Ratinansuvanto ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, arvasin että pieleen meni. No en jaksa silti korjata koska olen turisti! :)

      Poista
  3. Minäkin tätä odotin innokkaasti! Hauska nähdä, miten "turisti" kokee Tampereen. Innostaa taas itseekin tutkaileen näitä kotinurkkia vähän eri vinkkelistä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Aika pikainen reissu oli, jäi kyllä vielä nähtävää! Oikein herttaiselta paikalta vaikutti.

      Poista
  4. Hahaa, just tuona samana päivänä kiertelin noita kauppoja, kun turistikamu oli käymässä. :) Ihmeteltiin kalamarkkinoita ja tungosta. Valo (vähän ylihintaisine) brunsseineen on kiva, samoin Pyynikin näkötorni. Ne munkit on kyllä oikeesti aika herkullisia, jonottamisen arvoisia. :D Tuo kartta on tosiaan kätevä ihan Tampereella asuvallekin, like like.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, hyvä sattumus :) Joo ei se Valon brsunssikaan mikään halpa tainnut tosiaan olla, ei ihan joka vivikonloppu tulis mentyä!

      Poista
  5. Kauniita yksityiskohtia oot saanut taltioitua. Erityisesti ihastuin noihin koruihin ja kahvilan pöytään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! Vähän meni kyllä yksityiskohtien taltioinniksi tuolla objektiivilla taas kerran :D

      Poista
  6. Tampere on mainio paikka asua ja elää. Hyviä löytöjä tekee myös ihan taviskirppareilta, jos vain jaksaa kierrellä... Tervetuloa uudelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti, vaikutti tosi symppikseltä! Ja taviskirpparit on aina niitä parhaita, hintojensa puolesta. Jos vaan aikaa olisi..

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall