Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

ONDA - VEGAANIYSTÄVÄLLINEN RAVINTOLA KALLIOSSA


Vähän aikaa sitten toiselle linjalle avattu Onda tuli testattua eilen, kun kävimme perheeni kanssa juhlistamassa isäni 52-vuotisuutta. Perheeseeni kuuluu yksi vegaani, kasvissyöjiä ja gluteenittomia henkilöitä. Meillä on tapana käydä syömässä aina merkkipäivinä, ja ravintolan valitseminen on aina pikkuisen haasteellista näiden ruokavalioiden kanssa. Onneksi viime vuosina valikoima on parantunut ja tuntuu että kokoajan on helpompaa löytää vegaanista ruokaa.


Onda on erikoistunut vegaanisiin ja gluteenittomiin annoksiin, ja viinitkin ovat luomua ja vegaanisia. Listalta löytyy myös esim luomu-lammasta ja ihan tavallisia ruokia joissa on käytetty mm. jogurttia, joten tänne voi kyllä suunnata sekasyöjä-porukallakin aivan hyvin.


Paikka on mukavan rento, eikä liian hienosteleva.  Listat löytyvät liitutauluseinältä, ja ruoka tilataan tiskiltä. Yllätyin ravintolan koosta, joka oli isompi kuin mitä luulin. Päivisin se toimii lounasravintolana, iltaisin saa a la cartea ja vaihtuvia taidenäyttelyitä seinillään esittelevä Onda tarjoaa myös livemusiikkia.


Tila on ihana, korkea ja katto ja kauniit ikkunat. Suuri liitutauluseinä tuo ryhtiä ja seiniä koristava taide piristää. Tykkään siitä että lattioille on laitettu itämaisia mattoja, vaikka ne hieman likaantuisivatkin kenkien alla. Matoista tulee aina kotoisa tunnelma.


Ondassa voi poiketa myös teellä ja leivosvalikoima oli tosi kattava. Raakakakkuja, gluteenitonta, vegaanista, kaikkea löytyy. Me maisteltiin jälkkäriksi erilaisia leivonnaisia ja paras oli mielestäni suklaaleivos, jossa oli kyllä laktoosia. Nam. Itse kokeilin alkuvuodesta vegaaniutta parin kuukauden ajan, mutta laajensin sitten taas maitotuotteisiin. Enimmäkseen kotona kuitenkin käytän soijamaitoa, kauramaitoa ja soijajogurtteja, mutta juusto on sitten se juttu josta en osannut luopua kokonaan.


Rakastan paikkoja, joissa on valuvia kynttilöitä viinipulloissa!
Söin Falafel-annoksen, jossa on paahdettua munakoisoa ja viikunaa. Jogurttikastikkeen sai valita joko vegaanisena tai tavallisena, otin vegaanisen. Ruoka oli tosi kauniisti laitettu ja se oli ihan hyvää. Ei mitään tajunnanräjäyttävää, hieman enemmän itse olisin kaivannut mausteita. Lisäsin vielä lautaselle alkupalaleipien mukana tuotua hummusta, jolloin sain lisää makua annokseen. Kaikki tykkäsivät omista valinnoistaan ja etenkin alkupalana syöty Yuca frita (avokadoa, friteerattua maniokkia ja pähkinäkastiketta) taisi olla yhteinen lempparimme.


Aion mennä uudestaankin, kiva paikka!Toinen linja 3

9 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Joo niin munkin mielestä! Ainut mistä antaisin miinusta on lounaslinjasto, jonka jätin pois kuvista vaikka se on keskellä salia.. Siitä olis saanut varmasti nätimmän tuunattua. :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Ravintola vaikuttaa tosi kivalle, eikä luomua/kasvisruokaa tarjoavia ravintoloita ole vielä liikaa Kalliossa :) pitääpä mennä käymään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, sinne vaan! Samaa mieltä olen siinä että lisääkin mahtuu kasvisravintoloita Helsinkiin, ja vaikka Kalliossa onkin ihan kiva keskittymä niin ei missään nimessä vielä liikaa :)

   Poista
 3. Ystäväni vinkkasi tästä minulle taannoin juuri ruokavaliosyistä, mutta olin unohtanut ravintolan nimen. Kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että sattui nyt sopivasti nimi taas kohdalle :)

   Poista
 4. Tuonnehan pitää mennä syömään jo ihan atmosfäärisyistä. Kiitti vinkistä! Ihanaa, kun joku käy koeistumassa tuolit ja maistamassa ruuat meidän hitaampien avuksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeessä, kannattaa käydä. Siellä on vielä usein iltaisin livemusaa, joka lisää atmosfäärin tunnelmaa. :) Ihana korkea tila ja kauniita kalusteita.

   Poista
 5. Buffetlinjastossa on kehitettävää ja yksityistilaisuuden henkilömäärän minimi on 70 henkilöä. Mielestäni se on maksimi. Pöytien sijoittelussa voisi olla kehittämistä. Liian ahdasta. Yksityistilaisuudessa pitäisi olla myös enemmän "palvelua": henkilökunnalla valmius soittaa taksi. Ruoka hyvää!

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall