Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SPRING INSIDE


Kyllä taas kummasti piristi harmaita kotinurkkia noi kirsikkapuun oksat. Tai se on jotenkin jännää miten kuvissa tämä koti näyttää niin värittömältä, kun jotenkin oikeasti täällä kyllä on niin eläväistä ja tuo nurkka just on se kaikkein harmain, heh. Eikä harmaassa nyt mitään vikaa olekaan. Kunhan höpisen.


Olen aivan hullaantunut nyt vaaleanpunaiseen tämän sakuran ansiosta, ja ostin juuri uuden pinkin huulipunan ja tuntuu että bongailen kaikkialla vain vaaleanpunaisia yksityiskohtia. On ne ihania. 


Käytin muuten tuon Beni Ouarainin maton pesulassa, nyt taas kelpaa. Se alkoi jo olemaan vähän haisuli, ja vaikka pudistelen ja imuroin mattoa, niin ei sitä kyllä mitenkään saa itse täysin puhtaaksi. Aika kallishan se mattopesu oli mutta ehdottomasti pitää kyllä silloin tällöin pesettää sitä jotta se pysyy hyvänä.




Kun nyt kerta asiasta toiseen tässä pompin muutenkin, niin pyytäisin vielä vinkkejä Edinburghiin. Lähden neljäksi päiväksi parin kaverin kanssa sinne seikkailemaan, varasin alkuviikosta lennot spontaanisti. Onko joku käynyt siellä? Kiinnostaisi kuulla jostain siisteistä putiikeista, kahviloista, vegeravintoloista, gallerioista ja muista semmoisista must see -paikoista. Tiedätte kyllä minun makuni näissä asioissa. Googlailemalla ei ainakaan ihan kauheasti osunut mitään silmään. Jotain vintageliikkeitä siellä on ja bongasin Artisan Roast -kahvilan. Pubeissa ja linnassa pitää tietty käydä, ja onneksi meillä on paikallinen opastamassa. Koitan sieltä saada jotain kivaa blogimatskua!

6 kommenttia

  1. Ää miten kiva tuollainen korkea ja avautuva ikkuna olisi omassakin kodissa! Vähän täällä kateudesta alkaa vihertämään kun tuota vain kaipaavasti tuijottelee. :D

    VastaaPoista
  2. Apropos Edinburgh. Vegeravintoloista Henderson's on suosikkini; mutkaton ja halpa. David Bann on fiinimpi, myös oikein hyvä.

    Gallerioista tykkään National Gallery of Modern Art 1:stä (jossa tällä hetkellä Roy Lichtensteinin näyttely); tien toisella puolella on Modern Art 2. Ykkösen kellarissa on hyvä kahvila! Ja Stills Galleryssa Cockburn Streetillä on valokuvataidetta.

    Vintage-osastolta Armstrongs on hyvä mutta kalliihko - Grassmarketin myymälä on isoin, pari pienempääkin on (omat vaatteeni shoppailen yleensä Stockbridgestä, jossa yhden kadun varrella on hervoton määrä charity shopseja; halvemmat hinnat ja hyviä löytöjä. Sunnuntaina Stockbridgessä on myös kiva farmer's market). Jos Grassmarketin Armstrongilta jatkaa vähän matkaa eteenpäin West Portin suuntaan, tulee vastaan pari vintage-myymälää lisää - ja Lovecrumbs, jossa on kokonainen kaappi täynnä kakkuja. Kahvikin on hyvää.

    Artisanista saa tosiaan hyvän kahvin, suosittelen myös Project Coffeeta (Bruntsfieldissä), Brew Labia, ja Stockbridgessä Earthya. Looking Glass (Simpson Loan) on kauhean sympaattinen kahvila-indiekirjakauppa.

    Putiikkien suhteen Bruntsfield Place ja Broughton Street taitavat olla aika hyviä katuja.

    Jos haluaa jotain spesiaalia, West Endissä on hämärä ginibaari Heads&Tales, josta saa (järkyttävän hyviä) ginidrinkkejä. Kallis, mutta tunnelmallinen. Ja Union Canalia on kiva kävellä hyvällä säällä; jos on tuuria, näkee yliopiston soutujoukkueita, ja parissa laivassa tarjoillaan kahvia. Jonnekin korkealle paikalle kannattaa myös kiivetä. Calton Hill on ihan hyvä, koska ei vaadi maratoonarin kuntoa ja on ihan keskustassa.

    VastaaPoista
  3. Edinburghissa parasta on vaan kujilla käyskentely ja puistossa sekä hautausmailla norkoilu, se on täydellinen kylä flaneeraamiseen! Maisemat vaihtuvat tiuhaan ja erot "uuden" ja vanhan kaupungit välillä ovat todella dramaattiset. Yksittäinen paras aktiviteetti on kyllä silti ehdottomasti Arthur's Seatille, eli sille sammuneelle tulivuorelle kilometrin päässä keskustasta, kiipeäminen ennen auringonlaskua. Näkymät ovat henkeäsalapaavat, eikä kiipeämiseen tarvitse mitään varusteita, vaan tennareissa pääsee helposti.
    Jos haluaa vähän turistihoopoilla, niin kannattaa mennä jollekin kauhukierrokselle, ovat kovin viihdyttäviä, eivätkä liian kalliita. Niillä korostuu tarinankerrontaperinne, ei niinkään itse kauhujutut. Niitä on tarjolla vanhassa kaupungissa paljonkin.
    Ruokapuolella kannattaa testata ehdottomasti vanhassa kaupungissa The Outsider, joka on todella kivasti sisustettu ja ruoka on todella hyvää, mutta ainakin pari vuotta sitten erityisesti lounashinnat olivat käsittämättömän matalia: söin esimerkiksi kyyhkyä ja polentaranskalaisia alle kahdeksalla punnalla! http://www.theoutsiderrestaurant.com/

    VastaaPoista
  4. Komppaan ehdottomasti edeltäviä! Lisäksi, Wellington Coffee (33A George Street), Fortitude (3C York Place) ja uusin Artisan Roast Stockbridgessä ( kahvila ja kukkakauppa samassa tilassa! ) ovat ehdottomasti minun ykköspaikat noiden edeltä mainittujen Earthyn ja Lovecrumbsin lisäksi! Ting Thai Caravan on edullinen street food tyylinen ruokapaikka(8-9 Teviot Place). Summerhall kannattaa myös kannattaa katsastaa taiteen ja kahvila/baarinsa puolesta, entinen eläinlääketieteellinen koulu on ihan jo rakennuksena erikoinen ja sinne on kivasti jätetty kaikkenlaisia vanhoja tiedevempaimia (täältä saa myös tosi hyvää Pickering's Giniä, joka tehdään paikanpäällä.) Summerhall on myös aivan laajan puistoalueen (The Meadows) kulmalla, joka on paikallisten suosima picnic/hengailupaikka. Kannattaa myös käydä ihailemassa Dean Villagea, joka on kuin pieni keskiaikainen kylä Edinburghin keskellä (n. 5min kävelymatkan päässä Princes Streetiltä), täältä on ihana kävellä esim Stockbridgeen tai Gallery of Modern art 1 ja 2:een joen vartta pitkin koko matkan. Ihan kauhean vaikea suositella ykköspaikkoja, kun Edinburghissa on niin paljon nähtävää ja usein ne parhaat paikat löytää ihan vahingossa, kannattaa ehdottomasti tutkia sivukujia ja kätkettyjä sisäpihoja, kun juuri ne ihastuttavimmat rakennukset ja yksityiskohdat monesti löytyy sieltä.

    VastaaPoista
  5. Suosittelen kahvitteluun tai aamupalapaikaksi Earthy Causewaysideä ja Spoon Cafe Bistroa. Kiva pubi on Joseph Pearce's Bar. Sandeman's New Edinburgh Tour oli hauska tapa tutustua kaupunkiin. Pavilion Cafe Meadowsissa kauniilla säällä!

    VastaaPoista
  6. Jänskä, mitä yksi pieni kukkiva oksa voi saada aikaan. On se kevättä ja kohta kesää, on on.

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall