Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

IVY | MURATTI KATTOON


Eilen kotiin kävellessäni satuin kulkemaan tutun kukkakaupan ohi, ja pysähdyin tarkastelemaan liikkeen viherkasvivalikoimaa. Aiemmin olen ostanut sieltä vain leikkokukkia, mutta viime aikoina olen alkanut kaipaamaan lisää pysyvämpää vehreyttä kotiin. Ikkunassa roikkui komea muratti, jonka köynnökset valuivat lattialle asti. Heräteostoksena poimin sen sitten mukaani, mielessäni juuri sille sopiva paikka.


Sopiva paikka ei kuitenkaan ole tämä makuuhuoneen pieni vaaterekki, vaan se saa odotella siinä väliaikaisesti kunnes saamme porattua kattoon reiän.


Kasvi pääsee nimittäin piristämään tätä aneemista olohuoneen nurkkaa, joka on odottanut sopivaa ideaa. Katosta roikkuvat kasvit ovat inspiroineet viime aikoina, ja kun muratin vielä kerrotaan viihtyvän varjoisassa paikassa niin ajattelin että tässäpä mainio ratkaisu nurkan elävöittämiseksi. Kuvia tulossa lopputuloksesta sitten myöhemmin, kunhan saadaan muratti paikoilleen. Milläs mielellä siellä puolella ruutua ollaan huonekasveista?

Yesterday I was walking by a familiar flower shop when this sprawling ivy caught my eye. I think our home has been missing more green and especially that corner (in the last picture) of the living room is looking very anemic. So I walked back home carrying this ivy. Next we have to drill a hole in the ceiling and hang the plant up. Pictures of the result coming later!

42 kommenttia

  1. Juurikin isot kasvit..ja roikkuvat isot kasvit kelpaa. Kaikki kunnia saintpaulioista pitäville, mutta ovat liian pikkuisia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä myös tykkään isoista, toinen kasvi meillä onkin kahvipuu =) Mutta toisaalta tykkään pitää keittiössä yrttejä ikkunlaudalla.

      Poista
  2. hirveesti haluaisin jotain ihania viherkasveja mut oon niin surkee hoitamaan niitä et kauheen kauaa niistä ei ois iloa :D uudessa kodissa aion kyl laittaa kylppäriin palmuvehkan, sit jos se säilyy hengissä niin uskaltaisin ehkä hommata olkkariin jonku myös. muratti on kyl ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku helppo vaan, kaktus! Ja mitäs sitten jos se joskus kuolee? :--) Mä oon aika ylpee että oon saanu ton kahvipuun pidettyä jotenkin elossa talven yli, vaikka se on kokoajan näyttäny siltä että "NYT mä kuolen". Sinnikäs tapaus..!

      Poista
  3. Oi, hieno! Mäkin haaveilen murateista ja muista viherkasveista, mutten viitti oikein satsata vielä mihinkään isompaan, kun toi kastelupuoli tuppaa unohtumaan... tai sitten kastelen kasveja paniikissa liikaa ja tapan ne :D Oon myös jo valmiiks ihan rikki kun lähdetään sinne Nykiin pian, ja meillä jää yks kukka tänne. Ketään ei kehtaa pyytää kastelemaan YHTÄ kukkaa 1,5 viikoksi. Vaikeeta, hehe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh.. Vie se jonku luo hoitoon niin on helpompi kastella? :)

      Poista
    2. Lomakastelu hoituu helposti, kun tunkee pätkän villalankaa multaan ja toisen pään vesiämpäriin. Jos on isompi kasvi, voi laittaa parikin lankaa. Itsellä on toiminut loistavasti yli kolmekin viikon reissujen ajan. :)

      Poista
  4. Tykkään kyllä kasveista mutta omaan kotiin huolin vain kukattomia vihreitä ja niistäkin mieluiten ruokayrttisektorilla liikutaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, mulla vähän sama linja :) Kukkien väreistä kelpaa jopa valkoinen..

      Poista
  5. Näyttää tosi kivalta! Ihan mahtava tuo eka kuva, jossa koira katsoo murattia epäluuloisesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh joo se oli hyvä sattumus että Lulu sattu tohon ihmettelemaan just kun kuvasin :D

      Poista
  6. Minusta sopii täydellisesti myös tuohon rekkiin roikkumaan! Upeat kuvat jälleen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on se siinäkin ihan hauska, mutta turhan romanttinen mun makuun :) Vielä parempi siellä olkkarissa varmasti! Kiitoksia Jutta.

      Poista
  7. En halua olla ilonpilaaja, mutta murattiin tulee sisällä todella helposti vihannespunkkeja, jotka valtaavat nopeasti koko kasvin. Muratti viihtyy paremmin viileässä ja kosteassa huoneilmassa. Jos muratin kanssa on epäonnea, kannattaa kokeilla kulta- tai hopeaköynnöstä. Ne ovat kumpikin todella helppohoitoisia ja viihtyvät myös kuivassa ja lämpimässä huoneilmassa.

    T. Kukkakaupantäti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä luinkin tosta vaivasta netistä. Mutta ei voi tietää, sen näkee sitten! Ei mun mielestä kannata jättää siinä pelossa kokonaan ostamatta, JOS tulee punkkeja :) Hoito-ohjeet tosiaan tuli tsekattua ennen ostopäästöstä, ja sain sen käsityksen että talvella pitäis olla viileemmässä. Mutta jos tuulettaa ahkeasti ja suihkuttelee kasvia, niin saapi nähdä miten pitkään saan pidettyä elossa.

      Poista
    2. Ainiin ja kultaköynnöksestä en kyllä pidä yhtään, meillä on aina ollut niitä porukoilla ja kestävät kyllä hyvin, mutta omaa silmää eivät miellytä :D

      Poista
  8. Törkeän upea ! Kiitos hei muuten vielä siitä messukirjoituksesta minkä teit, en ole järkyttävien kiireiden keskellä kerennyt kommentoimaan sitä :) toi varmasti kivasti lisää näkyvyyttä meidän tuotteille!

    - Katarina Ericsson

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaapas hyvät, linkki siellä facebookin sivuilla ei olisi ollut pahitteeksi.. :)

      Poista
  9. Hieno muratti! Juuri selasin Kekkilän kesä 2014 lehteä, ja aloin haaveilla tulevasta keväästä ja kesästä. Kunnes pihaa pääsee laittamaan, on tyytyminen huonekasveihin. Niistä löytyy upeita erilaisia vihreän sävyjä ja nyt on omassa kodissa ollut pinnalla punasävyiset kasvit. Puhdistavat huoneilmaa ja kasvien kanssa puuhastelu tekee hyvää mielelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se kiva kotia piristää vihreällä, varsinkin näin kevään myötä :)

      Poista
  10. Komppaan edellistä! Rekkikin olisi loistava paikka, kuvan perusteella ainakin :) Meilläkin on yksi paikka johon haaveilen laittavani köynnöksen roikkumaan. Meillä vain saattaa pikku marakatit keksiä sille uusia käyttötarkoituksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän mieluummin ne vaatteet rekissä heh :) Mitäs marakatteja teillä on? Kannattaa varmaan kokeilla silti!

      Poista
  11. Varmasti sopii hyvin kattoon tuo muratti! :) Omassa kämpässä tykkään viherkasveista, varsinkin helppohoitoisista sellaisista. Leikkokukkia taas tulee jostain syystä ostettua tosi harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että sopii ja kestää! Minä olen pitkästä aikaa innostunut nyt kokeilemaan ihan kahta uutta kasvia, jotka eivät ilmeisesti ole sieltä helpoimmasta päästä. Kahvipensas on pysynyt kuin ihmeen kaupalla elossa talven yli, mutta katsotaan miten tälle käy. :) Leikkokukat on ihania, mutta harmillisen kalliita.

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Nii =)) Vähän tommonen prinsessakasvi, vois roikkua linnan tornista

      Poista
  13. Että on komee muratti!! Mullakin on viimeaikoina ollu kova viherkasvihimo. Muutossa pari tuhoutui, joten ehkä joku aukko jäi sydämeen...tuollasen kyllä ostan, jos noin mehevä tulee vastaan! ;)

    http://kotiani.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tää oli kyllä aika komea löytö, ei tarvii ite kasvatella vuosikausia :) Toivottavasti sullekin osuu kohdalle!

      Poista
  14. kyllä! kylläkylläkyllä! mieletön. tahdon.

    VastaaPoista
  15. Täällä tykätään kunhan ei sellaista viidakkomummu fiilistä synny. Omat suosikit nyt huonekuusi ja peperomia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah viidakkomummu :D Semmonen vois olla aika hauska kahvilatunnelma.

      Poista
  16. Love the picture of your dog discovering the new plant ! I put it on my pinterest board "cosy and the dog" ! ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah it was a perfect timing for Lulu to come and see what am I doing! :)

      Poista
  17. Ihana muratti!

    (Lulu tuskin syö kasveja ja varmaan jo tiesitkin, mutta muratti on myrkyllinen. Jos siis koiralla on taipumusta nakertaa niin kannattaa ripustaa korkealle.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siitä olen tietoinen, mutta onneksi Lulu ei ole kiinnostunut popsimaan kasvia :) Aika korkealle se kyllä tulee kuitenkin! Kiitos silti vinkistä, jos vaikka en olisi kuullutkaan sen myrkyllisyydestä.

      Poista
  18. ihana muratti! hoitovinkiksi kertoisin, että muista suihkutella sitä ahkerasti ettei tule kuivuuteen tykästyneitä öttiäisiä vieraaksi murattiisi! itse jouduin joskus heittämään muratin pois, kun en tiennyt suihkuttelusta ja ötökät valtasivat kasvin.
    siispä suihkupullo ulottuville ja suihkuttelua muratin ja teidän onneksenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo luinkin hoito-ohjeita netistä ja käsitin että suihkuttelusta se tykkää. Nyt kun mainitsit niin pitää kyllä ottaa vaikka ihan jokapäiväiseksi tavaksi :) Ainakin muratti vaikuttaa hyvin viihtyneen tuossa makkarissa, jota tuuletetaan päivittäin niin että siellä on vähän viileää, ja suihkuttelikin lienee tehnyt terää kun se puskee uusia lehtiä kauheasti!

      Poista
  19. Ihana :D Odotan innolla sitä kun saan alkaa miettimään kasveja omaan kotiini :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä onkin hauskaa puuhaa :) Voithan jo etukäteen suunnitella...!

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall